Premium

Stadswandeling door Cefalù: Ontdek de charme van deze stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Cefalù: Ontdek de charme van deze stad

  • Startpunt: Chiesa dell’Itria
  • Eindpunt: Tempel van Diana
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Cefalù heeft één van de mooiste stranden van heel Sicilië en één van belangrijkste historische monumenten. Het is een populaire vakantiebestemming dus je kan je verwachten aan een grote drukte, maar laat dat je zeker niet weerhouden deze prachtige plek te bezoeken. Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist, hebben we alvast een korte wandeling langs de hoogtepunten uitgestippeld.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Met onze rondreizen verblijf je in charmehotels met ontbijtbuffet. Inclusief huurwagen met all-in verzekering, vlucht h/t vanuit Brussel naar Palermo of Catania, complete pdf-gids.

Cefalù uitgestippelde stadswandeling: Ontdek de mooiste plekjes!

De wandeling start aan de Chiesa dell'Itria kerk en op enkele meters ervan kom je aan een kleine piazza en kan je de trap opgaan naar de bijzondere Normandische kathedraal. Je kan ook niet naast Rocca di Cefalù kijken, een imposante rots die dreigend over de stad uitkijkt. Dit was ooit de plek waar een Arabische citadel stond, maar die moest in 1061 plaats maken voor een Normandisch kasteel waarvan de ruïnes nog steeds de top van de rots sieren. Van bovenop de rots heb je een prachtig uitzicht over de rode daken van de stad en de glinsterende zee erachter!

Verder bezoek je ook nog mooie plekjes natuur zoals het nationaal park en natuurreservaat Parco delle Madonie, een wilde maar mooie plek. Het is zeker en vast een goed idee om even weg te gaan van de drukke Siciliaanse kust en de minder bevolkte berggebieden in te duiken.

De Madoniebergketen heeft een paar van de hoogste bergen in Sicilië, waaronder Pizzo Carbonara, de tweede hoogste berg in Sicilië. Naast fauna en flora, liggen er in dit park ook veel dorpen en kleine stadjes verborgen, die dateren uit middeleeuwse tijden. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Cefalù in onze blogpost.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wandeling door Cefalù? Boek je wandeling met gids hier online.
Sicilië

Gratis preview reisgids Sicilië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Sicilië

Ontdek Sicilië via uitgewerkte 10-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 5 maart 2023 - Rita

Zeer de moeite waard om de site te bekijken en te lezen en wellicht een reisgids te bestellen. Geweldige tips waar je veel aan hebt.

Gratis preview reisgids Sicilië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?