23 x mooiste bezienswaardigheden in Graz: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

23 x mooiste bezienswaardigheden in Graz: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

10 augustus 2022 in Oostenrijk0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Graz + verblijftips

Graz is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk, maar wordt toch minder vaak bezocht dan de kleinere steden Salzburg en Innsbruck. Toch is Graz meer dan een bezoekje waard. De stad zal je positief weten te verrassen met haar historische karakteristieke gebouwen, bijzondere architectuur en boeiende musea.

Benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft? Ontdek hier alvast de mooiste bezienswaardigheden in Graz.

Tours en tickets voor je bezoek aan Graz

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Graz bezoeken met een georganiseerde tour? Maak een daguitstap of ga mee met een lokale gids in Graz en beleef meer.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste rondleidingen en excursies in Graz

Inhoud artikel

Waar ligt Graz in Oostenrijk?

Graz, de hoofdstad van de Stiermarken, ligt aan de rivier de Mur in het zuidoosten van Oostenrijk. De op twee na grootste stad ligt op zo’n 2 uur rijden van de hoofdstad Wenen. Graz ligt bovendien vlakbij de grens met Slovenië en Hongarije. Een stedentrip valt daarom goed te combineren met een rondreis door een van die landen.

TIP: Mis niets met onze reisgids Oostenrijk.

Mooiste bezienswaardigheden in Graz op de kaart

  1. Verdwaal door de oude binnenstad

Een van de leukste dingen om te doen in Graz is rondwandelen in de oude binnenstad. Wist je trouwens dat Graz de oudste middeleeuwste binnenstad heeft van Europa? Geen wonder dat het historische centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat te pronken.

Wandel er door de kronkelige straatjes, duik de gezellige steegjes in en neem plaats op een terrasje bij een van de mooie hofjes. Vanop je terras geniet je van het zicht op de barokke gevels met oranjerode dakpannen en kleurrijke bloembakken. Ah, dat smaakt naar meer, niet?

  1. Schlossberg beklimmen

Beklim ook zeker eens de Schlossberg in de Altstadt van Graz. De 123 meter hoge Schlossberg is een uitloper van het Dolomieten gebergte en ligt ten noorden van het compacte centrum van de stad. De ligging aan de oevers van de rivier de Mur zorgden ervoor dat de Schlossberg één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Graz is.

Een woordje geschiedenis

De voormalige burcht op de Schlossberg had in het verleden een beschermde functie. Ze beschermde namelijk de bewoners namelijk tegen vijandelijke aanvallen van Turkse legers. Helaas wisten de troepen van Napoleon de Schlosseberg wel te veroveren. Omdat de inwoners van de stad wilde voorkomen dat alles gesloopt werd, besloten ze in plaats van te vechten, te onderhandelen. En dat met succes!

Tegenwoordig staat de heuvel vooral bekend omwille van de iconische klokkentoren (Glockenturm) en het mooie zicht over de stad. Er zijn verschillende mogelijkheden om de top te bereiken: de glazen lift, een steile kabelbaan of via verschillende paden met trappen (in totaal 660 treden). Nadien geniet je van een adembenemend uitzicht over de historische binnenstad.

  1. Maak een ritje op de Sprookjestrein & Schlossberg-glijbaan

Maak je bezoek aan de Schlossberg net iets spectaculairder door een ritje te maken met de sprookjestrein. Stap in en maak een reis van een half uur door de kasteelheuvel waarbij je de sprookjeswereld ontdekt met een heksenkoninkrijk, een sprookjesbos, maar ook een rovers- en schatgrot.

Om zo snel mogelijk terug naar de stad te gaan, kan je van een ritje maken op de 64 meter lange Schlossberg glijbaan. Op zo’n 40 seconden ben je weer helemaal beneden! Hiermee zal je gegarandeerd scoren bij de kinderen.

VERBLIJFTIP: Het Schlossberghotel - Das KunstHotel bevindt zich aan de voet van de Schlossberg en is ingericht met antiek en kunstwerken. Het hotel is daarnaast ook voorzien van een sauna, een fitnessruimte, een zwembad op het dak met uitzicht op de stad Meer info en boeken.

  1. Grazer Uhrturm

Op de Schlossberg staat dus de 28 meter hoge klokkentoren, het symbool van Graz. Een bezienswaardigheid in de stad die je zeker niet mag missen. Deze voormalige wachttoren dateert uit de 13de eeuw maar werd in 1809 door de troepen van Napoleon jammer genoeg verwoest. De huidige toren werd gebouwd in 1560. Vandaag de dag is het een geliefde plek en bovendien een ideale spot om de zonsondergang boven de stad te spotten.

Wat zo opvallend is aan de klokkentoren, is dat er aan alle vier zijden een reusachtige klok hangt met een doorsnede van meer dan 4 meter. Wat de klok zo bijzonder maakt is dat de wijzer die het uur aangeeft, langer is dan de minutenwijzer. Vroeger gaf de toren namelijk alleen het uur aan omdat men toch maar één wijzer van in de verte kon zien. Later werd de kleine minutenwijzer toegevoegd. Je kijkt dus voor alle zekerheid best twee keer als je het uur wilt aflezen van de klok.

  1. Kathedraal van Graz

De kathedraal van Graz dateert uit de 15de en werd gebouwd in opdracht van Keizer Friedricht III als hof- en stadsparochiekerk in laatgotische stijl. Vervolgens werd de kathedraal vervolledigd en gedecoreerd in barokstijl door de jezuïeten. Op die manier combineert de kathedraal op harmonieuze wijze gotische en barokke stijlelementen.

Vooral het interieur is van de kerk is verbazingwekkend. De verschillende stijlen zijn vandaag de dag nog steeds te zien. Vooral het sierlijke hoogaltaar en de prachtige frescoschilderingen zijn vooral de moeite waard. Samen met het mausoleum, de oude universiteit en het kasteel vormt deze heilige plaats de zogenaamde stadskroon van Graz.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft? Bekijk dan zeker eens onze roadtrip door Oostenrijk, langs de mooiste steden en prachtige natuurgebieden.

  1. Mausoleum Kaiser Ferdinands II

Het monumentale Mausoleum van Graz bevindt zich naar de Dom en de Katharinenkirche van Graz. Dit is een van de mooiste en meest imposante bezienswaardigheden van de stad. Het Mausoleum werd gebouwd in 1614 door Keizer Ferdinand II en is een mooi voorbeeld van het Oostenrijks maniërisme, een bouwstijl waarbij de renaissance overgaat in de barok. De architectuur is als het ware een lust voor het oog.

Ga ook zeker binnenin een kijkje nemen. Je komt er meer te weten over de geschiedenis van de keizer en je kan er enkele prachtige schilderijen bezichtigen. Ook de gedetailleerde, roodmarmeren sarcofaag en de turquoise koepel, gebouwd door Italiaanse architecten is zeker een bezoekje waard.

  1. Grazer Landhaus

Het Landhaus is een opmerkelijk renaissancepaleis dat gebouwd werd tussen 1527 en 1531. Het deed dienst als regeringszetel van de Stiermarkse landgoederen en is een van de belangrijkste renaissancegebouwen in Middden-Europa. Tot op heden wordt het landhuis gebruikt als ontmoetingsplaats voor het staatsparlement.

Het indrukwekkende landhuis werd gebouwd door architect Domenico dell'Aglio uit Milaan en is streling voor het oog. Het doet denken aan een Venetiaans paleis met haar prachtige gevel en de arcades, die zich uitstrekken over drie verdiepingen. De koperen waterspuwers en het bronzen fonteinprieel maken het plaatje volledig af. Ook het interieur van het landhuis is erg indrukwekkend om te zien. De kamers zijn ingericht in barokstijl en hebben gestuukte plafonds.

  1. Landhaushof

Het Landhaushof is de pittoreske binnenplaats van het Grazer Landhaus. Vooral de prachtige architectuur en arcades van het renaissancegebouw zijn erg indrukwekkend om te zien. Ook de historische bronzen fontein op de binnenplaats is een blikvanger.

Terwijl de barokke vergaderzaal van het landhuis nog steeds dient als ontmoetingsplaats voor de leden van het Stiermarkse deelstaatparlement, wordt het Landhaushof gebruikt als prachtig decor voor evenementen als festivals, concerten en filmvertoningen.

  1. Landeszeughaus

Graz heeft door zijn geografische ligging zich ontwikkeld als een belangrijk centrum tegen indringers van buitenaf. In het Landeszeughaus kan je een bijzondere collectie met meer dan 32 000 oorlogstuig- en uitrustingen uit de middeleeuwen bezichtigen.

Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen en iedere verdieping heeft een eigen jaargang

Tijdens je rondleiding zie je onder andere prachtige harnassen, wapens, kanonnen, sabels en andere oorlogsvoorwerpen. Kijk zeker eens aandachtig naar de details van de wapens. Wist je dat merendeels van de wapens handgemaakt zijn?

Verder kan je ook het wapenhuis bezichtigen dat diende als opslagplaats voor wapens die aan de inwoners van de stad uitgereikt moesten worden in de strijd tegen de Turken. Vanaf de bovenste verdieping heb je ook een mooi uitzicht op de arcaden van het Landhaus en op de Uhrturm op de Schlossberg.

Wist je dat de reden dat historische zwaarden en wapenrustingen roestvrij zijn, is omdat de houten vloeren en muren in de tentoonstellingszalen, vocht opnemen.

TICKETS: Wil je graag het Landszeughaus bezoeken? Bestel je tickets voor het museum hier online.

  1. Grazer Burg

Het kasteel van Graz kan je niet missen. De imposante burcht ligt middenin het stadscentrum van Graz en werd gebouwd in de 15de eeuw op de plaats van een voormalige Meierhof. Jammer genoeg kreeg het oorspronkelijke bouwwerk het zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd het pas later in 1947 weer herbouwd.

Men voegde er verschillende gebouwen aan toe, die tegenwoordig bekend staan als het “Nieuwe Kasteel”. Wandel door de indrukwekkende kasteelpoort en breng bezoekje aan het kastelencomplex en de omliggende kasteelhofjes.

  1. Doppelwendetreppe

De Doppelwendetreppe werd gebouwd in 1499 en is een van de blikvangers dat je gratis kan bezichtigen in het kasteel van Graz. Het is een van de belangrijkste dubbele wenteltrappen in Europa en een verborgen juweeltje in de stad.

De dubbele wenteltrap bestaat eigenlijk uit twee tegenover elkaar liggende trappen die samenkomen en weer scheiden op de vloer. Het is dan ook niet gek dat hij ook wel eens de trap der verzoening wordt genoemd. Vandaag de dag zijn de dubbele wenteltrappen een fotogeniek plekje in Graz.

  • De dubbele wenteltrap is dagelijks geopend van 7u30 tot 20u en is gratis toegankelijk.
  • De ingang van de dubbele wenteltrap bevindt zich op de binnenplaats van het kasteel van Graz.
  1. Schloss Eggenberg

Net buiten het historisch centrum van Graz kan je een bezoek brengen aan het barokke Schloss Eggenberg, een van de mooiste kastelen van Stiermarken. Het markante paleis werd in 2010 toegevoegd aan de befaamde lijst van UNESCO. Bewonder de mooie staatskamers van het paleis, de planetaire hal uit 1678 en de historische rozentuinen die vooral in bloei staan in mei tot juni.

  1. Herrengasse en het Gemaltes Haus

De Herrengasse is een prachtige, brede promenade en loopt van de Hauptplatz naar de Jakominiplatz. De gezellige winkelstraat wordt omringd door verschillende winkeltjes, boetiekjes en talloze schitterende barokke gebouwen.

Een van de meest opvallende gebouwen in de straat is echter het indrukwekkende "Gemaltes Haus" (het geschilderde huis). Met zijn artistieke gevel kan het bijna niet gemist worden!

WANDELING: Ontdek de topbezienswaardigheden van de oude binnenstad tijdens een georganiseerde wandeling met gids. Bezoek de kathedraal van Graz, de iconische klokkentoren en nog veel meer. Boek je georganiseerde wandeling door Graz met gids online.

  1. Murinsel, het eilandje in de Mur

Sinds 2003 heeft Graz er een wel erg bijzondere bezienswaardigheid bij: een eilandje gelegen middenin rivier de Mur. Het eiland is een symbolische verbintenis tussen de oude en nieuwe binnenstad van Graz.

Het kunstmatige drijvende eiland lijkt wel op een gigantische halfopen schelp en werd ontworpen door de kunstenaar Vito Acconci uit New York. Je kan het indrukwekkende stalen bouwwerk bereiken via een loopbrug en een lekker kopje koffie drinken onder de imposante glazen koepel met aan beide kanten uitzicht op de Mur. Ook ’s avonds, wanneer het schip prachtig verlicht wordt, is het de moeite waard om te bezichtigen.

  1. Hauptplatz

Graz was net als iedere andere grote stad in de middeleeuwen een belangrijke handelsstad. De Hauptplatz of het centrale plein van Graz gaat terug tot de 15de eeuw. Het plein wordt omringd door de historische gevels en het prachtige 19de eeuws stadhuis in renaissancistische stijl.

Midden op het plein staat ook de aartshertog Johann-fontein uit 1878. De vier vrouwenfiguren rondom vertegenwoordigen de vier rivieren van Stiermarken destijd: Mur, Enns, Drau en de Sann. Tegenwoordig stromen enkele en alleen de Mur en de Enns nog door Stiermarken.

Ook dé place to be om iets lekker te eten

Het staat vol met traditionele marktkraampjes die je verleiden met hun lekkere hapjes als warme worsten, verse kastanjes en andere zoetigheden. De marktkramen doen herinneren aan de oorspronkelijke functie van het plein als markt en ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking.

In de kerstperiode vormt de Hauptplatz het idyllische decor voor de kerstmarkt.
  1. Boerenmarkt Kaiser Josef Platz

Oostenrijk staat gekend om de sterke traditie van boerenmarkten en ook in Graz kan je er een aantal vinden. Dagelijks kan je de geliefde boerenmarkt op de Kaiser Josef Platz bijwonen. Boeren vanuit de omgeving komen naar deze markt om hun waar te verkopen. Lokale producten als kruiden en andere lekkernijen maar ook fleurige bloemboeketten en dergelijke liggen hier voor het rapen.

Wandel langs de gezellige kraampjes, proef eens van de lokale streekproducten en scoor een typisch Stiermarks souvenirtje. Deze markt staat namelijk bekend om de pompoenolie (het zwarte goud van Graz). Nadien kan je nog even uitrusten op een van de terrasjes van de cafés rondom het plein. De markt vindt plaats van maandag tot en met zaterdag van 6u tot 13u (behalve op feestdagen).

Graz is een van de vele mooie steden die je in Oostenrijk kan bezoeken. Ontdek hier nog meer van de mooiste steden van Oostenrijk.
  1. Botanischer Garten Graz

Even genieten van de groene oase in de stad? Breng dan een bezoekje aan de Botanische Tuin van Karl Franzens universiteit. Wandel door de aangename tuin met een grote collectie planten van over de hele wereld. De tuinen zijn onderverdeeld in 4 belangrijke klimaatzones: tropisch, mediterraan, gematigd en alpine. Soms worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Ontspan op een van de vele bankjes onder de kastanjebomen en geniet van het uitzicht.

De wandeling naar de botanische tuin is minstens even indrukwekkend. Deze bezienswaardigheid ligt namelijk midden in een woonwijk die gekenmerkt wordt door prachtige huizen in de art-nouveaustijl. Meer info op de website.

  1. Breng een bezoekje aan een van de musea in Graz

Bezoek je graag een museum? Dan hoef je in Graz niet ver te zoeken. In de stad vind je een overvloed aan leuke en boeiende musea, vooral in het Joanneumkwartier. Hieronder vind je alvast een overzichtje van enkele musea in Graz die een bezoekje waard zijn:

Geschiedenis museum

Het Historische Museum van Graz zit gevestigd in een prachtig paleis in de oude binnenstad. Breng een bezoekje aan het museum als je je graag wil verdiepen in de stadsgeschiedenis. Ga ook zeker een kijkje nemen in de prachtige Spiegelzaal.

Het Arnold Schwarzenegger museum bezoeken

Voor de fans van Arnold Schwarzenegger is bezoekje aan het Arnold Schwarzenegger museum een absolute must. De wereldberoemde filmster en voormalige gouverneur van Californië werd namelijk geboren in Thal, een klein gehucht niet ver van Graz.

Zijn ouderlijk huis is inmiddels omgetoverd tot een boeiend museum waar je meer te weten komt over zijn belangrijkste levensfases en succesvolle carrière als acteur, bodybuilder en gouverneur. Je kan er bovendien een kijkje nemen in zijn oude jongenskamer met oude foto’s, krantenartikelen en memorabilia uit zijn leven. Meer info op de website.

Kunsthaus Graz

In 2003 kreeg Graz de titel van Europese Cultuurhoofdstad en om dat te vieren werd het unieke Kunsthaus Graz gebouwd. De spectaculaire architectuur van het Kunsthaus Graz zal je zeker niet ontgaan. Volgens de ene lijkt het op de uiers van een koe terwijl de andere er een luchtbel in ziet.

Het gebouw is geheel van glas en achter ieder glaspaneel bevindt zich een lamp waarmee teksten kunnen geprojecteerd worden. De architect gaf het bouwwerk de bijnaam ‘Friendly Alien’. De ene houdt er van de andere vindt er niets aan.

Het kunstmuseum zelf herbergt zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Na je bezoek aan het museum kan je nog eventueel lunchen op het terras van het trendy Kunsthauscafé.

TICKETS: Wil je graag het Kunsthaus van Graz bezoeken? Bestel je tickets dan online op voorhand en vermijd eventuele wachtrijen.

  1. Thalersee

Zin om even te ontsnappen aan de stadsdrukte? Breng dan een bezoekje aan de Thalersee aan de rand van de stad. Het mooie kunstmatig aangelegde meer biedt de mogelijkheid om even te ontspannen en te genieten van de rust. Plof je handdoek neer op het stadje of ga met een waterfiets of roeibootje het water op. Verder kan je in de omgeving ook prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Leuk weetje: Wist je dat Arnold Schwarzengger, Maria Shriver op dit meertje ten huwelijk vroeg?
  1. Basilika Mariatrost

Stiermarken is een van de meest religieuze deelstaten van Oostenrijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je er talloze kerken, kloosters en zelfs bedevaartsoorden vindt. Ook in Graz kan je een bedevaartsoord van dichtbij bewonderen: de Basiliek Maria Trost. Ieder jaar komen talloze pelgrims vanuit andere steden in Oostenrijk, Hongarije en Kroatië naar hier een houten beeldje van Maria uit 1465 te bekijken.

Deze prachtige basiliek in barokke stijl prijkt op de 196 meter hoge Purberg-heuvel net buiten de stad. Je bereikt de basiliek na het beklimmen van de 216 treden. Bovenop de heuvel geniet je van de weidse uitzichten en de mooiste zonsondergang.

Het is ook zeker de moeite waard om binnenin een kijkje te nemen. Het interieur is barok, hoewel de Madonna op het hoofdaltaar van laatgotische oorsprong is. De blikvangers van de basiliek zijn de indrukwekkende preekstoel uit 1779, de zijaltaren en de prachtige fresco’s.

REISGIDS: Download ook zeker onze uitgebreide reisgids Oostenrijk.

  1. Hilmteich

Even genieten van rust in de groene natuur? Neem dan de tram naar halte Hilmteich. Hier vind je een groot kunstmatig aangelegd meer met vissen en prachtige tuinen eromheen. Het is een ideale plek om even heerlijk te wandelen of om lekker gezellig te picknicken. In de zomer kan je hier ook bootjes huren voor een romantische boottocht.

Kinderen kunnen zich uitleven in het WIKI Adventure Park, direct aan Hilmteich. Het avonturenpark biedt 7 verschillende parcoursen en 90 hindernissen op verschillende hoogten en met verschillende moeilijkheidsgraden. Ongetwijfeld een leuke uitstap voor zowel jong als oud. Meer info op de website.

Het idyllische Hilmteich en haar omgeving heeft zelfs al meerdere schilders geïnspireerd om romantische schilderijen en ansichtkaarten van te maken. Denk maar aan het prachtige aquarel van de Duits-Boheemse historieschilder Heinrich Bank , die de Hilmteich laat zien als een bruisende ontmoetingsplaats.
  1. Burgruine Gösting

Al van ver zie je het kasteel van Gösting schitteren boven de toppen van de bomen. Vanuit Graz is het zo’n halfuurtje wandelen naar de kasteelruïne. Houd er wel rekening mee dat je onderweg een beetje moet klimmen. Goede wandelschoenen en een degelijke conditie zijn zeker aanbevolen.

Op je weg naar de kasteelruïne, passeer je onderweg enkele uitzichtpunten en prachtige natuur. Eens je de top van de ruïne bereikt hebt, word je beloond met een spectaculair zicht over de rivier en de omgeving van de stad.

Verder wandel je hier langs de overblijfselen van de imposante stadsmuren die na al die jaren nog overeind staan. Sommige torens zijn zelfs nog helemaal in tact en bieden je een panoramische uitzichten over Graz en omgeving. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de stadsdrukte.

  1. Mooiste uitstapjes vanuit Graz

Uitstapje naar de Red Bull Ring

Motorsportliefhebbers en Formule 1 fanaten kunnen een bezoekje brengen aan de Red Bull Ring in Spielberg, op slechts een uurtje rijden van Graz. De Red Bull Ring is de nieuwe naam voor de Österreichring waar tussen 1970 en 1987 de Grand Prix van Oostenrijk werd gereden. De Osterreichring stond bekend vanwege de hoge snelheden en werd dan ook als één van de gevaarlijkste circuits van het F1-kampioenschap genoemd.

Je kan er zelf verschillende activiteiten ondernemen: van karten tot racen met een echte formule wagen. Is dat iets te uitdagend of prijzig voor jou? Dan kan je ook gewoon een rondleiding boeken doorheen de ring. Verder is er ook een fanshop, een restaurant en het museum met auto’s en motoren te bezoeken. Meer info op de website.

Wil je graag een F1-race bijwonen? Tickets kan je online boeken op de officiële website. De formule 1 in Oostenrijk is één van de goedkoopste races om te bezoeken in Europa. Een 3-daagse pas komt op € 95,- een tribune plaats begint bij € 295 en loopt al snel richting de € 500.

Oostenrijkse openluchtmuseum Stübing

Zoals wij het openluchtmuseum in Bokrijk hebben, kan je ook nabij Graz het openluchtmuseum Stübing bezoeken (30 minuutjes rijden). Het word beschouwd als het grootste openluchtmusea van Oostenrijk en een van Europa's beste openluchtmusea. Op een idyllische locatie, tussen de prachtige bossen, weiden en velden werden zo'n 100 originele boerenhuizen en boerderijen terug opgebouwd.

Het openluchtmusea werd opgericht om je te laten kennismaken met de geschiedenis van de boerencultuur in Oostenrijk en hoe de mensen er door de geschiedenis heen hebben gewoond en gewerkt. Naast de typische oude huizen en schuren omvat de collectie ook een touwbrug, korenmolen, smederij, windmolen en verschillende stijlen berghutten uit verschillende berggebieden. Als je graag meer te weten komt over de geschiedenis van elk huisje, kan je best een rondleiding boeken met een van de gidsen. Meer info op de website.

  1. Waar overnachten in Graz?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Graz.

  • Hotel Wiesler Graz ligt aan de rivier de Mur in de oude stad van Graz. Het elegante 4* hotel biedt naast stijlvol ingerichte kamers ook een sauna en een fitnessruimte. In het restaurant Salon Marie worden heerlijke Oostenrijkse en internationale gerechten geserveerd. Meer info en boeken.
  • BoutiqueHotel Dom - Rooms & Suites, gevestigd in een charmant historisch gebouw, ligt op wandelafstand van de kathedraal. Elke kamer of suite heeft een unieke inrichting met antiek en eigentijds meubilair. Meer info en boeken.
  • Best Western Hotel Strasser is een 3* hotel op slechts 10 minuten wandelen van de oude binnenstad. De ruime kamers van het hotel hebben een eigentijdse inrichting en 's ochtends geniet je van een gevarieerd ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?