Orne (Normandië) en Mont Sint-Michel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Uitgebreid roadbook gratis bij reservatie van deze rondreis

Orne (Normandië) en Mont Sint-Michel

 • Startpunt: Bagnoles-de-l'Orne
 • Eindpunt: Le Bas Pays, Beauvoir
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 663 km
 • Duur: 4 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Rolwagens: Toegankelijk
 • Toeristische dienst Normandië

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.

Ontdek al onze rondreizen Normandië

Ontdek al onze rondreizen Normandië

Niet minder dan 3 rondreizen brengen je in en dwars door Normandië. Wens je het volledige plaatje te zien, geen probleem of hou je het liever bij het dichtbije Normandië met de falaisekusten en Giverny. Of misschien liever combineren met Bretagne? 

Autoroute in de Orne met excursie naar de Mont Sint-Michel

Met deze autoroute nemen we je mee voor een erg gevarieerde route door het minder bekende departement de Orne in Normandië. Met de aanwezigheid van het Parc Naturel régional Normandie-Maine mag het vrij logisch klinken dat we de wijde natuur intrekken.

Je zal merken op de kaarten dat er héél wat groene plekken te vinden zijn. Het ene forêt ligt er naast het andere. Dat deze regio de groene achtertuin van Normandië wordt genoemd, zal je niet verbazen. Onze centrale vertrekplaats is Bagnoles de l'Orne met excursies naar o.m. de Mont Saint-Michel, Argentan, Haras Le Pin, kathedraal van Sées, het mooie plaatsje Alençon en nog veel meer.

Cider & calvados maar ook kant

 • Wat dacht je om eens een stoeterij van dichtbij te bekijken? Het piepkleine dorp Le Pin au Haras heeft er zo eentje. Hoewel, niet zomaar eentje. Er liggen diverse kastelen bezaaid in deze prachtige natuurstreek zodat een bezoek aan één of meerdere ook op het programma kan.
 • Om het bij één typische geneugte van de smaak te houden, vernoemen we de heerlijke cider, calvados en perenwijn die je her en der kan proeven. In Barenton kan je naar ‘Het Huis van de appel en de peer’.
 • In Sées staat een machtige kathedraal die een bezoekje waard is. Nog heel wat andere kerkgebouwen vragen ook om je aandacht.
 • Al gehoord van alençonkant? Het wordt in één adem genoemd met kant uit Venetië, Brugge en Brussel. Dat wil toch wat zeggen. In Alençon verneem je er alles over.

Beklijvende oorlogsgeschiedenis

Ook in deze regio van Normandië is jammer genoeg oorlogsgeschiedenis geschreven. Niet ver van Argentan bieden we je de kans om het Mémorial de Montormel te bezoeken. Een beklijvend bezoek, dat staat vast. En dan is er natuurlijk nog een mogelijke uitstap naar de Mont Saint-Michel.
Deze topattractie ligt op 95 km van Bagnoles de l'Orne. Je vindt er alles over terug in onze gratis pdf-gids.

Orne autoroute

Downlad gratis autoroute

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Orne: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

- 26 juli 2020 - Erik

Prima gedocumenteerd.

- 9 oktober 2018 - gilbert mattelin

De Orne is een schitterende streek die volkomen ondergewaardeerd is. Deze reisroute beschrijft op merkwaardige manier de pracht van deze ongekende streek . Mijn partner en ik hebben zeker nog niet alle plekjes uit deze reisroute kunnen bewonderen en zullen er zeker nog terugkeren .

- 9 oktober 2018 - De Greef Daniel

zeer goede uitgave, de reis nog niet gemaakt maar zullen het zeker doen

- 5 juli 2016 - Rimez

Super route met heel wat mooie verrassingen. We kenden de streek reeds maar hebben met jullie route toch noch nieuwe plekjes ontdekt. Bedankt en succes verder.

Downlad gratis autoroute

Volledige reisgids kopen voor € 10

Uitgebreid roadbook gratis bij reservatie van deze rondreis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?