25 x Origineel overnachten in de Ardennen? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 15

25 x Origineel overnachten in de Ardennen? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

11 april 2023 in Ardennen3 reacties

Overzicht met unieke en bijzondere verblijven in de Belgische Ardennen

Tijdens je bezoek of vakantie in de Belgische Ardennen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van 25 bijzondere en originele plaatsen om te overnachten in de Ardennen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Bijzonder slapen op het water: Aqualodge Hôtel Insolite

Bij Aqualodge Hôtel Insolite, overnacht je in een bijzondere lodge aan het water! Even ontsnappen aan het lawaai, de stress en de drukte van het leven. In de uitgestrekte natuur rond Maredsous en aan de oever van de Molignée, ligt een kraalsnoer van vijvertjes. Rond één van de vijvers liggen kleine, unieke lodge-chalets. Ideaal om te relaxen.

Je ervaart de charme al vanaf het begin dat je op het brugje over de vijver stapt om je chalet binnen te gaan. Zo heeft elke chalet zijn eigen brugje en draagt het de naam van een verborgen geheimpje. Meer info en boeken.

  1. Glamping Neufchâteau, Belgische Ardennen

Ga genieten op deze Luxe Glamping Neufchâteau, gelegen aan de bovenloop van het riviertje de Vierre en midden in het bos van de Belgische Ardennen. Hoor het beekje kabbelen, kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline. ’s Avonds samen genieten bij de bistro of met het hele gezin lekker eten aan de picknicktafel. Slapen doe je in een comfortabele bed in de glampingtent.

Vlakbij het Landal park ligt het Meer van Neufchâteau met tal van watersportactiviteiten: kom zwemmen, vissen, kanovaren en nog veel meer. Na een stukje rijden vind je de mooiste uitzichtpunten over het landschap van de Ardennen. Ga meer dan 1000 jaar terug in de tijd met een bezoekje aan het grote versterkte kasteel in Bouillon, een van de grootste in België. Meer info en prijzen.

  1. Origineel overnachten in het oude treinstation van Purnode

Ben je op stap met een grote groep vrienden of familie, dan is deze sfeervolle groepsaccommodatie voor 24 personen de geschikte plaats. Het vakantieverblijf is gevestigd in het voormalige treinstation van Purnode dat gebouwd werd in 1904. De groepsaccommodatie is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, ingerichte keuken, sanitair, grote gezamenlijke ruimte (met houtkachel), een overdekt terras en een mooi kampvuur om 's avonds te ontspannen.

Het huis ligt in de afgelegen, bosrijke vallei van het riviertje de Bocq, midden in de Belgische Ardennen. De vallei wordt gekenmerkt door een decor van groene berghellingen, overgroeide spoorrails en donkere spoortunnels. Meer info en boeken.

  1. Panoramacamping Petite Suisse

Camping Petite Suisse ligt in het hart van de Belgische Ardennen op zo’n 500 meter hoogte. Vanaf de camping heb je dus een schitterend uitzicht over het dal, de velden en de bossen. Het is een uitermate geschikt gebied voor een wandeling, mountainbiketocht of andere buitensport. Wat moet je meer hebben!

In de nabijgelegen wildparken zie je herten, everzwijnen en vossen in hun natuurlijke omgeving. Meer info en boeken.

  1. Domaine de Ronchinne - Insolites

Wil je graag eens overnachten in een meer originele, zelfs ongewone accommodatie? Domaine de Ronchinne heeft verschillende accommodaties ter beschikking. Zo kan je slapen in de moderne kamers van het hotel of in het openbaar onder het Rhododendron-massief in de Loft Cube.

Domaine de Ronchinne biedt een buitenzwembad en een gloednieuwe ontspanningsruimte "wellness" met onder andere een hamam, hot tub en sauna. Daarnaast kan je ook altijd ontspannen in de tuin of gaan biljarten, tafeltennissen en minigolfen. Meer info en boeken.

  1. L'Arbre à Cabane (Boomhut)

Breng een ongewoon en eventueel romantisch verblijf door als koppel of met het gezin op het Domaine de l'Arbre à Cabane. Een site met Robinson-hutten die tot 12 meter hoog zijn geplaatst in primair comfort. De hutten en de omgeving laten je alles vergeten en creëren nieuwe unieke herinneringen. Een ervaring die je nooit zal vergeten.

Ontbijten kan je in het in het landhuis verderop. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs Les Ardennes

Op een bosrijk terrein dat vroeger behoorde tot een kasteeldomein bevindt zich het compleet vernieuwde park: Center Parcs Les Ardennes. Het is een perfecte mix van stoere actie en heerlijke rust, in de avontuurlijke Ardennen. Je verblijft hier in comfort cottages uitgerust met alles wat je maar nodig hebt én met elk een privéterras en open haard.. gezellig! Vervelen zal je hier ook zeker niet en er is voor ieder wat wils. Een vakantie die zonder enige twijfel onvergetelijk wordt! Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een boomhut: B&B La Cabane du Bois Dormant

Altijd al eens willen overnachten in een boomhut midden de natuur? Dan biedt deze Bed & Breakfast de ideale accommodatie. De houten boomhut ligt in het bos, is verwarmd en beschikt over een gemeubileerd balkon en gratis kabelinternet. La Cabane du Bois Dormant is ingericht met een Afrikaanse stijl en de badkamer bevindt zich in een uitgeholde boomstam.

Op verzoek kan je ook lunchpakketten reserveren en fietsen huren zodat je mooie tochten kan maken door het prachtige landschap rond Spa. Ook het Francorchamps Circuit ligt op 5 minuten rijden of 20 minuten lopen van La Cabane du Bois Dormant. Meer info en boeken.

  1. Sphair Perchée

Liever overnachten in een luxe tent? Sphair Perchée is gelegen in Fisenne op 14km van Durbuy en op 25 km van La Roche-en-Ardenne. De tent bevindt zich in een bos en biedt een enorm grote tuin waar je kan ontspannen. 's Avonds kan je vanuit je bed lekker genieten van de sterrenhemel. En het ontbijt komt rechtstreeks van de boerderij van de eigenaren. Vers en heerlijk! Zalig overnachten is dat! Meer info en boeken.

  1. Roompot Hillview Resort Grandvoir (Luxemburg)

Aan de rand van de prachtige, groene heuvels van de Belgische Ardennen kan je overnachten bij Roompot Hillview Resort Grandvoir (Neufchâteau). Vanuit je luxe hotelkamer of comfortabele lodge geniet je van een schitterend uitzicht over het glooiende landschap. Het terras is de ideale plek om even lekker te genieten van het zonnetje bij een goed glaasje wijn.

Aan uitdagende wandel- en fietsroutes, is er geen gebrek om de heuvelachtige omgeving te verkennen. Je kan je een fiets huren bij Bike Rental waar ze ook tips meegeven voor de mooiste routes. Ga ’s avonds lekker uit eten en zie de chef-kok met eigen ogen aan het werk bij de grill. Op de menukaart vind je specialiteiten uit de regio. Sluit de dag af met een heerlijk cocktail in de knusse bar met open haard. Boek je verblijf hier.

  1. Verblijf in een Kasteel: Le Chateau de Balmoral

Dit prestigieuze Chateau de Balmoral is een prachtig landhuis in Anglo-Normandische stijl. Een verblijf in dit kasteel bestaat uit luxe en comfort. In het huis zijn er maar liefst 8 open haarden die zorgen voor een aangename sfeer, een privézwembad waar je een frisse duik kan nemen, een bubbelbad en een sauna om volledig tot rust te komen en een bibliotheek en pool- en pokertafel.

Verder overnacht je in ruime slaapkamers die elk hun eigen charme uitstralen. Vanaf het kasteel heb je trouwens een geweldig uitzicht over het meer van Warfaaz en de heuvelachtige omgeving van Spa. De omgeving bestaat uit veel bossen, weiden, groene valleien en authentieke dorpjes. En er zijn ook tal van mogelijkheden om je te vermaken. Je kan kajakken op de Amblève, wandelen, mountainbiken, vissen, paardrijden, rotsklimmen, abseilen en bij voldoende sneeuw zelfs langlaufen of skiën. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een Huifkar in Bouillon

Bent je op zoek naar een iets bijzondere verblijfplaats? Dan raden we je zeker deze huifkar aan hier kan je met 3 personen overnachten.

De huifkar staat op het domein "Ti bou Refuge" bij de stad Bouillon. De woning ligt in de vallei van de Semois waar je prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. Het centrum en de restaurants van Bouillon liggen op slechts 3 km afstand van je verblijf. Hier kan je proeven van de lokale gerechten. Meer info en boeken.

  1. Chalet de la Source in Thirimont

Graag overnachten in een gezellige, rustig gelegen chalet? De rustieke Chalet de la Source langs het Thirimont meer, omgeven door bossen en een prachtig natuurreservaat, is het ideale verblijf voor een vakantie van rust. Het zeer sfeervolle vakantiehuis is ingericht met oog voor detail.

De sauna zorgt voor heerlijke ontspanning, aanvullend met een prachtige tuin met vijver en een geweldig uitzicht op de vallei vanaf het terras. In de villa vind je een bar met tap en open haard die zorgen voor nog meer sfeer. Meer info en boeken.

  1. Landal Village les Gottales

Verblijf tijdens je vakantie in de Belgische Ardennen, in het Landal Village les Gottales, gelegen op de top van de St. Jacques. Hier geniet je van het fantastische uitzicht, het groen om je heen en je pittoreske torenwoning of vakwerkhuis. Het is de ideale uitvalbasis. Wandel de natuur in of stap op de fiets om te genieten van een dag in de frisse boslucht. Toch liever wat actie? Met een mountainbiketocht trotseer je de steile hellingen. Meer info en boeken.

  1. Overnacten in een imposant landhuis: Chateau Neufays

Verblijf in het authentieke Château Neufays, gevestigd in een groot landhuis te midden van een privépark. Het hele gebied van het kasteel en het park is omgeven door een oude muur. Het kasteel Neufays wordt omgeven door een park van 1,5 hectare, met een prachtige vijver en een aangrenzende barbecue in het midden. Heerlijk om op warme dagen even lekker te genieten.

Het park is betoverend met veel eeuwenoude bomen en, gelegen op een natuurlijke heuvel, wat een onvergetelijk uitzicht op de Belgische Ardennen biedt. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis 8 personen in Durbuy

Dit vakanthuis is uniek gelegen op het beroemde Plateau du Soleil in Septon, op slechts 4 km van het oude stadscentrum van het kleine Durbuy. Vanuit het vakantiehuis, vanuit het bubbelbad én vanuit het verwarmde zwembad geniet je van een panorama-uitzicht over de heuvels en bossen van de Ardennen.

Je kan hier overnachten met 8 personen, er zijn 4 slaapkamers. Op een warme zomeravond kan je heerlijk barbecueën en daarna gezellig voortzetten rond het open vuur in de vuurschaal. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een kasteel: Domaine de Ronchinne - Château et Ecuries

Chateau de la Poste dateert uit 1884 en ligt op slechts 4 km van het pittoreske dorp Crupet. Het kasteel beschikt over elegante kamers, een restaurant, een lounge en een terras met panoramisch uitzicht op de Belgische streek Condroz. Verder biedt het hotel in de omgeving tal van activiteiten, zoals fakkelwandelingen, tennissen en midgetgolfen.

Het restaurant van dit designhotel serveert elke dag een ontbijt met lokale producten van de boerderij, 's avonds een buffet met regionale specialiteiten en een vast dagmenu. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een Pipowagen: Caravan Holiday Home

In Houffalize bevindt zich de Caravan Holiday Home. Deze gezellige caravan met privéterras en tuin biedt drie knusse slaapkamers, barbecuefaciliteiten en een terras. Supermarkten en restaurants zijn in de directe omgeving van de caravan. Meer info en boeken.

  1. Western stijl: B&B Willow Springs Way Station

Willow Springs Way Station is een intiem hotel met kamers in western-stijl uit de jaren 1860. In het restaurant worden traditionele gerechten geserveerd met een western-tintje. Ook is er een bar waar op sommige avonden countrydansen georganiseerd worden. De Bed & Breakfast ligt op 10 minuten rijden van Houffalize in de Ardennen en op slechts 20 minuten rijden van Bastogne.

Ben je een paardenliefhebber en breng je graag je paard mee? Dat kan! Je paard kan namelijk verblijven in één van de stallen van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Chalet 10 personen in Erezee

Deze gezellige chalet is de perfecte plek om eens lekker te ontspannen. Dit ruim vakantiehuis voor 10 personen (4 slaapkamers), met alle nodige luxe en privacy, in een oase van rust. De volledig ingerichte chalet licht in een vakantiedomein van Erezee, vlakbij het wereldberoemde stadje Durbuy in een bosrijk gebied, uiterst geschikt voor een leuke wandeling om daarna gezellig te ontspannen in de op houtgestookte hottub. Heerlijk toch! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Fraiture-vielsalm

Gelegen in het pittoreske dorpje Fraiture, met maar liefst 100 inwoners, vind je dit knusse en authentieke natuurhuisje voor 2 personen. Het huisje beschikt over alle comfort en privacy met een zithoekje bij de open haard. Je verblijfplaats bevindt zicht in een prachtig stuk natuurgebied van skipiste Baraque Fraiture. In de nabijheid van het huisje kan je prachtige wandelingen maken en er zijn ook verschillende mountainbikeroutes, ideaal om de omgeving van Vielsalm te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Camping Hohenbusch

Liever kamperen? Camping Hohenbush in Burg-Reuland heeft alles wat je maar kan wensen! Je vindt er de schilderachtige natuur en oude kastelen. Daarnaast is er voor de kinderen ook een kinderboerderij en in de omgeving is er een kartbaan en een bowlingcentrum. Vervelen zal je alleszins niet! Vlakbij de camping ligt ook de beroemde Vennbahn waarop je mooie fiets- wandeltochten kan maken. Meer info en boeken.

  1. Parkhotel Villa des Effats Vielsalm

Dit charmante verblijf, gelegen op eigen parkgrond, heeft gezellige kamers en modern comfort. In het hotel kan je genieten van heerlijke maaltijden in het grillrestaurant met saladebar. En in de gezellige serre heb je een prachtig uitzicht op de groene omgeving.

Hotel Villa Des Effats biedt een comfortabele basis in het hart van de lieflijke Salm-vallei. Je begint elke dag met een gratis ontbijtbuffet waarbij je de buitenactiviteiten kan plannen. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een moderne villa in de bossen

Houd je van de natuur en de rust van het bos? Ontdek het comfort van een moderne en gezellige villa in de Gite des Bois de Spa. Aan de achterkant van het huis heb je het bos en allerlei spelletjes voor de kinderen, zowel jong als oud. In de Gite vind je ook wandelkaarten terug met praktische informatie. De Gite is voorzien van alle comfort en is modern ingericht. Vanaf het terras dat toegankelijk is vanuit de woonkamer biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels. Meer info en boeken.

  1. Les Cabanes de Rensiwez

Les Cabanes de Rensiwez ligt in de volle natuur middenin het bos tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize. Schitterende panorama’s, verborgen valleien.. In het hart van natuurreservaat Deux Ourthes en de grootste van de negen beschermde reservaten die Wallonië telt.

Verscholen langs de oostelijke Ourthe nodigen de hutten uit voor een uniek en uitzonderlijk verblijf in het hart van de Ardennen. De sauna, houtkachel en artisanaal houten meubilair vormen een decor van warme authenticiteit… Meer info en boeken.

  1. Overnachten in het Paard van Troje

Verblijf in La Balade des Gnomes, een hotel als geen ander. Het hotel is gelegen in Heyd, in de provincie Luxemburg, vlakbij Durbuy. Wat dit hotel zo speciaal maakt, is dat elke kamer een unieke stijl heeft. Je bevindt je in één van de 11 magische en wonderlijke werelden. Zo zijn er bijvoorbeeld kamers met een eerbetoon aan de Spaanse architect "Gaudi" of een terugkeer naar de drie bronnen: aarde, water en vuur. Een ongewone maar bijzondere accommodatie in een omgeving van groen en rust in de Belgische Ardennen. Meer info en boeken.

  1. Origineel overnachten in een bubbel in de Ardennen

La Sphair Divine is ook een "bijzondere" accommodatie: een opblaasbare bubbel, geïnstalleerd in een landelijke omgeving en perfect aangepast aan Glamping! Een ontbijt is ook dagelijks beschikbaar en je bubbel beschikt over een eigen bubbelbad. Het kleine maar oh zo fijne extraatje? Het uitzicht mag er zeker zijn! Meer info en boeken.

  1. +20 Autoroutes, wandelingen en fietsroutes door de Ardennen

Met onze compleet uitgewerkte wandelingen, fietsroutes en autoroutes ontdek je de mooiste plekjes van de Belgische Ardennen. Ideaal voor een roadtrip of vakantie in Ardennen. Nergens vind je zoveel concrete info en routes.

8 x autoroutes voor je roadtrip door de Belgische Ardennen

Fietsroutes in de Ardennen

Wandelingen in de Ardennen

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 juli 2022 - Vendredy Lydia

Het zien er toffe overnachting plekjes uit! Zeker het uitproberen waard.

- 14 april 2021 - Freddy

degelijk uitgelegd

- 22 september 2020 - May Verlinden

Een heel goed idee zou ik het vinden : enkele uitgetekende fiets- of wandelknooppuntenroutes toe te voegen: klaar voor gebruik.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?