Autoroute Dinant: Langs bezienswaardigheden en brouwerijen van Han tot Chimay

Koop de volledige reisgids voor € 10

Autoroute Dinant: Langs bezienswaardigheden en brouwerijen van Han tot Chimay

14 316 x gedownload39 ervaringen
  • Startpunt: Rue Saint-Jacques, Dinant
  • Eindpunt: Route de Nismes, Couvin
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 288 km
  • Duur: 3 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Deze route laat je proeven en ontdekken van Han tot Chimay

Vanuit Dinant rij je onze vernieuwde autoroute met als thema's bier en attracties. Op de bierroute van Dinant tot Chimay kom je langs bekende en minder bekende brouwerijen. Je kan ondergronds in Couvin (grotten), naar Chimay (bier, kasteel) en de schuilplaats van Hitler in 1940 ontdekken. Het andere deel van de bierroute volgt de Lesse tot Han. Behalve bier (leren en proeven!) vind je op de route heel wat attracties. Han heeft de bekende grotten maar ook een leerrijk Natuurpad en Wildpark (wilde dieren). In Freyr en Lavaux Ste-Anne staan prachtige kastelen. Uiteraard is er nog Dinant zelf met o.a. zijn citadel, Rocher Bayard, boottochten, kayakafvaarten...

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 13 wandeling, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'van Han tot Dinant': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

39 ervaringen

- 14 augustus 2019 - Halima

We hebben a.d.h.v. het document zelf een route kunnen uitstippelen langs de plaatsen en bezienswaardigheden die ons het meest interessant leken. Zodoende hebben we enkele mooie plaatsjes en gezellige terrasjes bezocht die we zelf niet zouden gevonden hebben. Handige tips i.v.m. abdij- en brouwerijbezoeken hielpen ons bij onze selectie. Deze route is een aanrader, zowel gastronomisch als op vlak van uitzicht (we waanden ons op sommige plaatsen in een ander land)!

- 29 juli 2019 - Arthur Brekelmans

Maken als we daar binnen kort een week in de buurt zijn zeker gebruik van

- 22 augustus 2018 - MartMons

Een geweldige route

- 26 november 2017 - Hilde

Prachtige route om te verkennen. Veel natuurschoon gecombineerd met een stukje cultuur en gastronomie. Mooie vergezichten wanneer je aan het rondrijden bent. Goede tips!

- 18 maart 2017 - Roza

Een zalige route die we volledig gevolgd hebben. Echt een aanrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?