Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

16 225 x gedownload70 ervaringen
  • Startpunt: Avenue Laboulle, Tilff
  • Eindpunt: Achouffe, Houffalize
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 170 km
  • Duur: 3 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Autoroute en motorroute Ourthe langs Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Je volgt de Ourthe van Tilff, ten zuiden van Luik, tot voorbij La Roche. Eindigen doe je in Houffalize bij een heerlijk streekbiertje van Achouffe. Onderweg geven we je tips mee voor zowel volwassenen als kinderen. In Barvaux is er tijdens de zomermaanden een groot maïsdoolhof, in Comblain-au-Pont en Hotton kan je in de grotten wandelen, je komt bij prehistorische dolmens, we brengen je naar het kleinste stadje van België. Uiteraard staat La Roche met zijn kasteel en pottenbakkerij op het programma. We laten je even wandelen bij het mooiste uitzichtspunt langs de Ourthe en rond het stuwmeer van Nisramont. In onze rubriek 'Tips voor kinderen' krijg je een lange lijst met mogelijkheden en daarbij is uiteraard ook kajakken op de Ourthe niet vergeten, maar ook talrijke andere sportieve activiteiten.

Kindvriendelijke vakantie in hartje van de Belgische Ardennen

Onze route langs de Ourthe hebben we uitgebouwd met een zestal kindvriendelijke attracties. Nabij La Roche is er het bijzondere Parc Chlorophylle die uitpakt met een unieke nieuwigheid en prijs/kwaliteit hoog scoort. In Hotton leer je de rivier kennen in Riveo of duik je de grotten in. In Barvaux kan je dolen in het maïslabyrint, in La Roche tussen de wilde dieren en in Houffalize ontdek je je zintuigen en nog veel meer. Op de routekaart zijn deze aangegeven met een blauwe bol opdat het nog eenvoudiger is je trip te plannen.


Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 13 wandeling, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'van Tilff tot La Roche': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

70 ervaringen

- 1 maart 2020 - Eduard Leijen

Wij hebben dank zij Geert van reisroutes volop genoten in de Ardenne routes en dorpjes fantastisch !!

- 9 november 2019 - Eyckens Romain

Goed zorgen dat je op het aanvangspunt begint. Als je, bijv door omleiding, van de route afwijkt kan het zijn dat je gps een andere route tot de eindbestemming kiest. Rekening mee houden. Verder een leuke dag gehad. Voor herhaling vatbaar met andere routes.

- 4 november 2019 - willy De Beuckeleer

Zeer interessant

- 25 oktober 2019 - Vauydi

Leuke, duidelijke gids. Ga dit nog dikwijls gebruiken.

- 12 augustus 2019 - Erwin Van der Vieren

Fijne autotochten die we snel willen uitproberen, zoals altijd boordevol tips.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?