Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ourthe route: Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

20 441 x gedownload74 ervaringen
  • Startpunt: Avenue Laboulle, Tilff
  • Eindpunt: Achouffe, Houffalize
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 170 km
  • Duur: 3 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Autoroute en motorroute Ourthe langs Hotton, La Roche, Durbuy en Marche

Je volgt de Ourthe van Tilff, ten zuiden van Luik, tot voorbij La Roche. Eindigen doe je in Houffalize bij een heerlijk streekbiertje van Achouffe. Onderweg geven we je tips mee voor zowel volwassenen als kinderen. In Barvaux is er tijdens de zomermaanden een groot maïsdoolhof, in Comblain-au-Pont en Hotton kan je in de grotten wandelen, je komt bij prehistorische dolmens, we brengen je naar het kleinste stadje van België. Uiteraard staat La Roche met zijn kasteel en pottenbakkerij op het programma. We laten je even wandelen bij het mooiste uitzichtspunt langs de Ourthe en rond het stuwmeer van Nisramont. In onze rubriek 'Tips voor kinderen' krijg je een lange lijst met mogelijkheden en daarbij is uiteraard ook kajakken op de Ourthe niet vergeten, maar ook talrijke andere sportieve activiteiten.

Kindvriendelijke vakantie in hartje van de Belgische Ardennen

Onze route langs de Ourthe hebben we uitgebouwd met een zestal kindvriendelijke attracties. Nabij La Roche is er het bijzondere Parc Chlorophylle die uitpakt met een unieke nieuwigheid en prijs/kwaliteit hoog scoort. In Hotton leer je de rivier kennen in Riveo of duik je de grotten in. In Barvaux kan je dolen in het maïslabyrint, in La Roche tussen de wilde dieren en in Houffalize ontdek je je zintuigen en nog veel meer. Op de routekaart zijn deze aangegeven met een blauwe bol opdat het nog eenvoudiger is je trip te plannen.


Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 13 wandeling, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'van Tilff tot La Roche': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

74 ervaringen

- 19 september 2020 - M .A, Vanaert

door omstandigheden vanwege corona durf ik voorlopig niet in Belgie te komen omdat ik in de risicogroep zit (82 JAAR) met vriendelijke groet mvanaert

- 18 september 2020 - Marleen Vancraeynest

Heel veel goede tips. De stadswandelingen zeer handig . Een must bij een uitstap in de Ardennen!

- 8 september 2020 - Philip Van der Vliet

Een super handige gids, duidelijk en is goed tot nut geweest.

- 19 augustus 2020 - Oscar Cores

Zeer toffe reisroutes, momenteel heb ik de Oostkantons gedaan samen met mijn vrouwke in onze cabrio, als bestuurder volg ik de gratis gpx files via Scenic app en mijn vrouwke volgt tergelijkertijd de reisgids op papier met alle bezienswaardigheden die soms afwijken van de route, soms wat zoeken maar uiteindelijk was het zalig en plezant en zeer afwisselend, 3 zeer leuke dagen meegemaakt. Ik beveel deze site aan iedereen aan. Misschien een kleine tip die beter had gekunnen zijn de juiste adressen of gps points van de bezienswaardigheden om het nog eenvoudiger te maken. Wij zijn in ieder geval zeer blij.

- 1 maart 2020 - Eduard Leijen

Wij hebben dank zij Geert van reisroutes volop genoten in de Ardenne routes en dorpjes fantastisch !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?