FB

Gaume - Bastogne: autoroute en wandelroutes

Download reisgids Ardennen

Gaume - Bastogne: autoroute en wandelroutes

942 x gedownload11 ervaringen
  • Startpunt: Place Mac Auliffe, Bastenaken
  • Eindpunt: Rulles, Habay
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 153 km
  • Duur: 4 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandelen in de Gaume en Bastogne - Autoroute met luswandelingen

We starten met deze autoroute in Bastogne. Een stadswandeling en een autoroute met herinneringen aan de Slag om de Ardennen vind je in onze gratis pdf-gids. Daarna rijden we naar de Gaume. Je flaneert dorpen, stadjes en heuse steden in het land van de Gaumois: Neufchâteau, Virton, Torgny, … We maken kennis met de kastelen, musea, kerken, een abdij. En overal prachtige landschappen, de Semois als rode draad, Romeinse herinneringen, maar vooral de rust die er ‘leeft’. Trek je wandelschoenen aan voor natuurwandelingen in Orval en Chiny. En we gaan ook naar Arlon, wat strikt genomen niet tot de Gaume behoort maar een regio op zich is, le Pays d’Arlon. We wippen ook even de grens over naar het Franse Montmédy en Avioth. Té speciaal om letterlijk links te laten liggen. Je zal merken waarom.

Gaume autoroute

Gratis rondreis Bastogne en Gaume downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Bastogne en Gaume: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

11 ervaringen

- 14 augustus 2018 - Ingrid Quinart

Zéér interessante autoroute. Zo leren we een mooie regio kennen.We deden de wandeling in Bastogne, in september volgt Orval. dat

- 16 juli 2018 - Schuman

Geweldig deze routes, een aanrader voor iedereen.

- 21 augustus 2017 - Chris M

Zeer goed samengestelde route. Aangezien ik niet zo goed te been ben konden we hier van profiteren om onze uitstappen op voorhand allemaal te regelen. Ben zeer tevreden over de reisgidsen, dit is niet de eerste die in de smaak valt.Ook wij hebben alle plaatsen bezocht die in de gids vermeld stonden

- 26 september 2016 - De Smet viviane

Het was een mooie ervaring,zeer leerzaam en mooi !! weer een stukje Belgie leren kennen mijn dank ervoor

- 18 september 2016 - robert

Route zeer omvangrijk daarom keuze gemaakt uit de voorgestelde locaties . Bovendien zeer heet nl. 30 graden waardoor veel wandelen niet zo aangenaam was.Wij startten met Bastogne zeer de moeite waard ,uitstekende handleiding voor bezoek voornaamste bezienswaardigheden maar vraagt wel veel tijd.Neufchateau en orval zijn aangename verblijfplaatsjes Virton viel eigenlijk tegen daar meer van verwacht.We eindigden in Arlon bij ons vroeger gekend als industriele pool van Luxemburg maar via de rondleiding ontdekt dat het een mooie en aangename stad is in het zuiden van ons land.

Gratis rondreis Bastogne en Gaume downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?