Gaume - Bastogne: autoroute en wandelroutes

Download reisgids Ardennen

Gaume - Bastogne: autoroute en wandelroutes

1 196 x gedownload13 ervaringen
  • Startpunt: Place Mac Auliffe, Bastenaken
  • Eindpunt: Rulles, Habay
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 153 km
  • Duur: 4 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Wandelen in de Gaume en Bastogne - Autoroute met luswandelingen

We starten met deze autoroute in Bastogne. Een stadswandeling en een autoroute met herinneringen aan de Slag om de Ardennen vind je in onze gratis pdf-gids. Daarna rijden we naar de Gaume. Je flaneert dorpen, stadjes en heuse steden in het land van de Gaumois: Neufchâteau, Virton, Torgny, …

We maken kennis met de kastelen, musea, kerken, een abdij. En overal prachtige landschappen, de Semois als rode draad, Romeinse herinneringen, maar vooral de rust die er ‘leeft’.

Trek je wandelschoenen aan voor natuurwandelingen in Orval en Chiny. En we gaan ook naar Arlon, wat strikt genomen niet tot de Gaume behoort maar een regio op zich is, le Pays d’Arlon.

We wippen ook even de grens over naar het Franse Montmédy en Avioth. Té speciaal om letterlijk links te laten liggen. Je zal merken waarom.

Gaume autoroute

Gratis rondreis Bastogne en Gaume downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Bastogne en Gaume: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

13 ervaringen

- 29 augustus 2019 - Florentie Ilse

Een super mooie route ! De Gaume is een onverwacht zuiderse streek, in al haar facetten! Eenmaal Luik voorbij is het zeer rustig rijden. Ik ben gestart in Bastogne en na het Museum van WOII was de rust nadien zeer welkom. Een echte aanrader! Een echte aanrader!

- 2 december 2018 - oostermeyer jean-pierre

zeer interessant

- 14 augustus 2018 - Ingrid Quinart

Zéér interessante autoroute. Zo leren we een mooie regio kennen.We deden de wandeling in Bastogne, in september volgt Orval. dat

- 16 juli 2018 - Schuman

Geweldig deze routes, een aanrader voor iedereen.

- 21 augustus 2017 - Chris M

Zeer goed samengestelde route. Aangezien ik niet zo goed te been ben konden we hier van profiteren om onze uitstappen op voorhand allemaal te regelen. Ben zeer tevreden over de reisgidsen, dit is niet de eerste die in de smaak valt.Ook wij hebben alle plaatsen bezocht die in de gids vermeld stonden

Gratis rondreis Bastogne en Gaume downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?