Wandeling historische centrum van Porto en de oevers van de Douro + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling historische centrum van Porto en de oevers van de Douro + kaart

  • Startpunt: Metrostation Trindade, Porto
  • Eindpunt: Traça Gen. Humberto Delgade, Porto
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Oude stadskern niet

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de wandelroute Porto en kom langs de bezienswaardigheden van het oude en nieuwe centrum. Geniet op de oevers van de Douro.

Behalve om haar wereldberoemde Porto wijn zijn er nog tal van andere goede redenen om Porto aan de oevers van de Douro te bezoeken.

Het zicht op de bruggen en de kaaien blijft bij. Zowel in het oude als in het nieuwere centrum kan je langs talloze winkels slenteren, met een gevarieerd aanbod en met een uiteenlopend prijsniveau. En dan zijn er natuurlijk ook de talrijke kerken en musea die een schat aan kunstwerken in verschillende stijlen herbergen. Kortom een stadsbezoek vol afwisseling. Ontdek alle bezienswaardigheden van Porto in onze aparte blog. Porto is tevens de ideale start om de Douro vallei te verkennen.

Aansluitend hebben we ook de stad Guimarães toegevoegd. Een kleinschalige culturele stad met mooie oude stadskern, heel wat musea en historische gebouwen ... en weinig verkeer.

De leukste activititeiten en uitstappen in en rond Porto

Daarnaast is Porto natuurlijk de stad van de port, en kan je in één van de vele gezellige restaurants en cafés de lokale producten uitproberen.

Wil je graag meerdere musea of bezienswaardigheden in Porto bezoeken? Dan is de Porto Card, de ideale oplossing om geld uit te sparen tijdens je bezoek of citytrip. Met de kaart combineer je meerdere daguitstappen of excursies + toegangsticketten voor musea + gratis openbaar vervoer + bezoek aan een Port wijnkelder en korting op de hop-on/hop-off stadsbus. Koop je Porto Card online voor € 13.

Liever stappen dan het openbaar vervoer te gebruiken? Koop je dan een Porto Card Walker voor € 15.

Porto

Gratis stadswandeling Porto downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Porto: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

163 ervaringen

- 19 juni 2024 - Peter Brulmans

Jardins do palacio de Cristal. mooie uitzichten en hitsige pauwen!

- 10 juni 2024 - johan bockaert

Zeer goede gids , wat meer info over openbaar vervoer zou nodig zijn . Best Portocatd kopen dan kun jij zowel metro als bus gratis gebruiken , metro is de beste vervoer middel , geen taxis in centrum, verkeer zo druk dat je met de auto niet vooruit geraakt daarom best metro nemen naar hoogste punt van centrum en dan verder te voet

- 3 juni 2024 - Evelyne Yzerbyt

Alle topattracties stonden erin, maar misschien de route uitbreiden naar Vila nova de Gaia omdat je daar een heel mooi uitkijkpunt hebt over de stad (zonsondergangpunt)

- 27 mei 2024 - Margriet Gabriëls

Fantastische stad om te verkennen. Draag makkelijke schoenen want vele straten zijn stijl.

- 26 februari 2024 - Gerda Janssen

Dankzij de goed gedocumenteerde info bij deze mooie wandeling in Porto hebben we kunnen kennismaken met een verrassend mooie en bruisende stad. Op voorhand hadden we nog niet door hoe aangenaam verrast we zouden zijn door alle prachtige uitzichten en zeer interessante gebouwen te bekijken. Porto = instant happiness!!! Veel dank om alles zo duidelijk aan te bieden in de brochure.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?