Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

2 369 x gedownload601 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Download deze gratis stadswandeling en ga zelf op ontdekking in Mons (Bergen)

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtpunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Ben je in Mons/Bergen dan is een bezoekje aan het dierenpark van Pairi Daiza een ideale mogelijkheid. Wat er nog meer te beleven is in Mons kan je lezen in onze blog met de mooiste bezienswaardigheden in Mons.

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Mons/Bergen? Bekijk onze selectie van de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum van Mons/Bergen. (ook in een voormalige kapel)
Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

601 ervaringen

- 3 maart 2020 - Davy

Zalige wandeling. Ik vermoed dat we alle interessante plaatsen gezien hebben. Echt een aanrader! Ideaal om de stad te ontdekken in een korte tijd!

- 18 februari 2020 - ANNE

Mons is een verrassende stad voor te ontdekken. De stadswandeling gaf een mooi beeld van wat er te beleven valt. Alleen spijtig dat zoals in veel steden nu gaande is, dat veel winkels verhuisd zijn naar het shoppingcentrum net buiten de stadskern.

- 23 januari 2020 - Herman

Zeer tevreden over deze stadswandeling. De restaurants: "Cocotte" zag er op vrijdagmiddag en om 10 voor twaalf niet uit alsof het nog open ging, "Vilaine Fille Mauvais Garçon" is volgens internet permanent gesloten. Het station van Mons is nog niet af, en het ziet er niet naar uit dat het snel zal gebeuren. Dat is bij aankomst wat verwarrend omdat de containers van het huidige station een paar honderd meters van het stationsplein liggen, van waar de wandeling beschreven is. Handig dat er een goede stadskaart met de wandeling toegevoegd is. De Rue de la Réunion wordt heraangelegd, en was niet toegankelijk, maar we konden makkelijk rondlopen langs de winkelstraat.

- 27 december 2019 - Jo

Stad oogt niet zo fraai, de voetpaden waren zeer hobbelig.

- 13 december 2019 - Wilfried Kempen

Mooie wandeling met een zeer goede routebeschrijving

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?