FB

Mons (Bergen) wandeling

1 297 x gedownload572 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandelroute in Bergen - wandelen in Mons

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

572 ervaringen

- 24 januari 2019 - Vandenberghe Monique

Prachtige stad . We hebben genoten van de tentoonstelling van Niki de Saint Phalle , van de wandeling door de stad , van het vriendelijk personeel van de dienst voor Toerisme en van lekker eten in een restaurant met heel vriendelijke bediening.

- 23 januari 2019 - raymond

Aangename en goed uitgewerkte wandelroute die je een mooi inzicht geeft in wat deze mooie stad te bieden heeft. Misschien de adviezen o.v.m. de betere restaurants toch wat meer uitbreiden!

- 22 januari 2019 - Johan en Monique Samoy-Vandenberghe

Prima wandelingen. We waren verrast hoe mooi Mons is en hoe vriendelijk het personeel van de toeristische dienst is. Waar we gaan eten zijn was het eveneens super. Hartelijk dank en vriendelijke groeten. M.Vandenberghe

- 4 januari 2019 - Rosa Lenez

Ik heb de wandeling samen met mijn dochter gedaan. In het bureau van toerisme hebben we een plannetje met de wandeling gekregen. We waren aangenaam verrast wat Bergen te bieden had. Hele mooie gebouwen en ook een nette stad! De kerstmarkt had een aangename meerwaarde, maar zeker het kunstwerk met de vele houten planken in verschillende kleuren !! Chapeau voor de kunstenaar! Van ver heel mooi en toen we eronder stapten was het heel speciaal . Zal een enorm werk geweest zijn maar is dan wel uniek. Bedankt om jullie stad zo te mogen leren kennen! Rosa Lenez

- 13 december 2018 - Elisabeth Cools

Altijd zeer duidelijk beschreven. Mooie route. Alleen moet je wel liefst degelijke wandelschoenen aantrekken want de straten zijn nog niet geplaveid en is het moeilijk te bewandelen als je niet de correcte schoenen aan hebt.

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?