Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling Bergen: Ontdek Mons met deze gratis wandeling

10 463 x gedownload760 ervaringen
  • Startpunt: Place Nervienne, Mons
  • Eindpunt: Place Nervienne, Mons
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (reliëf, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
 

Download deze gratis stadswandeling en ga zelf op ontdekking in Mons (Bergen)

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvanger van Mons is het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met onze wandeling door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtpunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie.

Ben je in Mons/Bergen dan is een bezoekje aan het dierenpark van Pairi Daiza een ideale mogelijkheid. Wat er nog meer te beleven is in Mons kan je lezen in onze blog met de mooiste bezienswaardigheden in Mons.

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Mons/Bergen? Bekijk onze selectie van de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum van Mons/Bergen. (ook in een voormalige kapel)
Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mons (Bergen): we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

760 ervaringen

- 26 november 2022 - Patrick De Planter

Prima gids

- 20 november 2022 - Toby

Wandeling die een goed beeld geeft van de stad. Soms grauw en wat slordig, soms mooi en gezellig.Vooral het deel rond belfort en Sint-Waltrudiskerk is prachtig. Het BAM is ook de moeite.

- 20 november 2022 - Lucia De Cauwer

Gewoon een fantastische wandeling, op deze manier geniet je van al wat moois is en leer je nog iets bij.

- 17 november 2022 - Geert

Wij hebben de stadswandeling gedaan. Zo kom je ergens waar je misschien anders niet zou komen. Van Gogh huisje bezocht. Mooi, al was het klein. Tentoonstelling van Miro ook gedaan. Zeker een aanrader. Pairi Daiza de laatste dag. Ik ben nog steeds voor vrijheid van dieren die in hun natuurlijke habitat zouden moeten kunnen leven. Ze worden goed verzorgd maar toch….

- 16 november 2022 - Raoul

Prima wandeling... veel uitleg over bezienswaardigheden aangename manier om de stad te verkennen, jammer van de herfst kermis toen wij er waren, zo hadden wij geen zicht op de nochthans prachtige marktplaats, het stadhuis was ook in volle restauratie hou er dus wel rekening mee. Miro tentoonstelling was top. Ook een bezoek aan het belfort is een "must do". Sommige restaurants waren definitief gesloten.

Gratis stadswandeling Bergen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?