Stadswandeling Doornik - Tournai: bezoek het belfort, kathedraal, musea ...

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Doornik - Tournai: bezoek het belfort, kathedraal, musea ...

  • Startpunt: Place Crombez, Doornik
  • Eindpunt: Place Crombez, Doornik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Doornik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Hotel d'Alcantara Doornik

Hotel d'Alcantara Doornik

Centraal gelegen in Doornik, vlakbij alle bezienswaardigheden. Hôtel d'Alcantara bevindt zich op 250 meter van de Grote Markt. Er zijn ook speciale arrangementen vanaf € 99.

va.99
Meer info

Wandeling Doornik: De bezienswaardigheden van Tournai bezoeken

Doornik of Tournai is altijd een belangrijke stad geweest en dat merk je meteen als je op de Grote Markt staat. Het Belfort, de Lakenhalle en de kathedraal staan niet in verhouding tot de omvang van deze stad van 30.000 inwoners. Doornik is een van de oudste steden van België en dat zal je merken bij blootgelegde opgravingswerken.

Het is een stad aan de Schelde, dus strategisch vrij belangrijk en kreeg daarom ook middeleeuwse stadsomwalling.

Tijdens de wandeling komen we langs restanten uit die periode. Doornik heeft 7 musea waaronder een paar belangrijke zoals het Museum voor Schone Kunsten. Je merkt het al dat deze wandelroute diverse aspecten zal laten zien. Lees onze blog voor nog meer bezienswaardigheden in Doornik.

De stadswandeling combineren met een verblijf in Doornik? Ontdek onze favoriete verblijven en hotels in Doornik (Tournai).

Doornik stadswandeling

Gratis stadswandeling Doornik downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Henegouwen

Ontdek Henegouwen via 33 uitgewerkte wandelingen, fietsroutes en autoroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Samen met unieke tips, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Doornik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

710 ervaringen

- 24 maart 2023 - Theo dombrecht

De wandelroute stak goed en duidelijk in mekaar… en stuurde ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Voornamelijk kerken… Doornik als stad sprak ons niet zo aan, beetje verpauperd hebben we de indruk. Veel gebouwen in verval… Weinig tot geen kans om iets te gaan eten of drinken. (Wij bezochten de stad op een weekdag, maar dus wel overdag.)

- 18 maart 2023 - Mariacourt Didier

Hebben super genoten van Doornik dank u wel voor de informatie.

- 12 maart 2023 - Rudi Ledeganck

Mooie wandeling, een aanrader

- 2 maart 2023 - Karline Vandenbroecke

Ik vond Doornik een hele leuke stad om door te wandelen. Ben ook naar de iets verder gelegen bezienswaardigheden gegaan zoals de art nouveau huizen. De Pont des trois trous wordt in april weer feestelijk heropend, dat is mooi binnenkomen als je op de fiets Doornik binnenfietst.

- 22 februari 2023 - Marleen Vannieuwenhuyze

De stadswandeling met beschrijving en kaart is een absolute aanrader: een duidelijke beschrijving, wandeling niet te lang en niet te kort, gemakkelijk te volgen, en alle belangrijke items heb je gezien met een interessant woordje uitleg. We waren er heel tevreden over.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?