Stadswandeling Doornik - Tournai: bezoek het belfort, kathedraal, musea ...

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling Doornik - Tournai: bezoek het belfort, kathedraal, musea ...

7 784 x gedownload622 ervaringen
  • Startpunt: Place Crombez, Doornik
  • Eindpunt: Place Crombez, Doornik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Doornik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Hotel d'Alcantara Doornik

Hotel d'Alcantara Doornik

Centraal gelegen in Doornik, vlakbij alle bezienswaardigheden. Hôtel d'Alcantara bevindt zich op 250 meter van de Grote Markt. Er zijn ook speciale arrangementen vanaf € 99.

va.99
Meer info

Wandeling Doornik: De bezienswaardigheden van Tournai bezoeken

Doornik of Tournai is altijd een belangrijke stad geweest en dat merk je meteen als je op de Grote Markt staat. Het Belfort, de Lakenhalle en de kathedraal staan niet in verhouding tot de omvang van deze stad van 30.000 inwoners. Doornik is een van de oudste steden van België en dat zal je merken bij blootgelegde opgravingswerken.

Het is een stad aan de Schelde, dus strategisch vrij belangrijk en kreeg daarom ook middeleeuwse stadsomwalling.

Tijdens de wandeling komen we langs restanten uit die periode. Doornik heeft 7 musea waaronder een paar belangrijke zoals het Museum voor Schone Kunsten. Je merkt het al dat deze wandelroute diverse aspecten zal laten zien. Lees onze blog voor nog meer bezienswaardigheden in Doornik.

De stadswandeling combineren met een verblijf in Doornik? Ontdek onze favoriete verblijven en hotels in Doornik (Tournai).

Doornik stadswandeling

Gratis stadswandeling Doornik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Doornik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

622 ervaringen

- 20 april 2021 - Avc

Degelijke stadsgids. Alle bezienswaardigheden worden vermeld en toegelicht. Leuke weetjes ook! De waarschuwing voor de kasseien was zeker terecht. Met de rolstoel was het moeilijk doenbaar; we hebben het traject ingekort. Doorrnik is zeker het ontdekken waard; ook in Coronatijden.

- 19 april 2021 - Rik

Heel interessant om onbekende plekjes te ontdekken in Doornik. Een aanrader!

- 18 april 2021 - Gilberte Verbeeck

We vonden het een prima stadswandeling dat ons langs interessante en leuke plekjes van Doornik leidde. Het was jammer dat we door corona niet de volle pracht en praal konden bewonderen. Bij een aantal kerken kwamen we ook te laat omdat ze om 16u sloten, misschien kan dat ergens visueel gemaakt worden. Verder hartelijk dank aan het team dat dit ontwikkelde.

- 10 april 2021 - wlauwens

Voorlopig staat de stadswandeling enkel op onze planning (in afwachting van versoepeling Corona-maatregelen), maar de trip lijkt beloftevol: zeer goed beschreven route doorheen de eeuwen langs historsiche bouwwerken, met oog voor details en soms doorweven met enige humor. Allerlei tips zijn een meerwaarde. Deze on-line gids kan de klassieke stadsgids absoluut vervangen en laat toe de wandeling op eigen tempo te maken met meer aandacht voor de bezienswaardigheden met persoonlijke/individuele voorkeur.

- 8 april 2021 - Vic Van Alstein

De gids was zeer nuttig !! Bedankt

Gratis stadswandeling Doornik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?