Waar overnachten in Mons/Bergen? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Mons/Bergen? 10 x van goedkoop tot luxe

28 januari 2024 in Mons - Bergen2 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Bergen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bergen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Auberge de Jeunesse de Mons

Liever wat minder geld uitgeven? Neem dan zeker een kijkje bij Auberge de Jeunesse de Mons in het hartje van de stad. Hier overnacht je aan de voet van het Belfort, een van de mooiste bezienswaardigheden in Mons. In het hostel kun je een bed in een slaapzaal boeken of een eigen privékamer.

Overnachten in een slaapzaal doe je vanaf €25/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Lido Mons Centre

Hotel Lido ligt in het centrum van de historische stad Bergen en biedt alle faciliteiten die een vakantieganger kan wensen. Het hotel bevindt zich op 200 meter van de Grote Markt van Bergen en de belangrijkste winkelstraat van de stad. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een eigen badkamer.

Het viersterrenhotel heeft een uitstekende ligging wat de afstand tot het centrum betreft en is de ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan Pairi Daiza. Bekijk de prijzen en meer info.

  1. Martin's Dream (Bergen)

Wil je graag eens overnachten in een bijzondere setting? Wat dacht je van het Martin's Dream hotel? Dit 4* hotel ligt in een oud 19de eeuwse voormalige klooster. Je kan er in de typische kamers met rosette ramen slapen en 's avonds je benen onder tafel schuiven in de brasserie of het restaurant. Wil je je graag laten verwennen? Dan kan je terecht in de SPA Alter Ego. Meer info en boeken.

  1. Hotel St James

Hotel St James bevindt zich op 10 minuten wandelen van het centrum van Mons. De kamers in dit 18e eeuwse herenhuis zijn ruim en modern ingericht. Het viersterrenhotel ligt op 25 minuten rijden van Pairi Daiza en de scheepslift van Strépy-Bracquegnies. Een kamer boek je hier vanaf €88/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Les Chambourlettes

B&B Les Chambourlettes ligt in een rustige omgeving op 10 minuten rijden van het centrum van Mons. De gezellige bed and breakfast heeft 2 ruime tweepersoonskamers en een grote tuin. Overnachten doe je hier voor een prijs vanaf €76/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Saint Georges

Hotel Saint Georges ligt in het hartje van Mons, net naast het stadspark. Het Mundaneum, het Doudou-museum en het BAM bevinden zich op nog geen 10 minuten wandelen. Dit hotel biedt mooie kamers maar ook ruime appartementen aan. Gasten kunnen er overnachten vanaf €110/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Le Bocage Fleuri

B&B Le Bocage Fleuri bevindt zich op 10 minuten rijden van het centrum van Mons. De gezellige bed and breakfast ligt in een rustige omgeving in het midden van de natuur. Dit is de perfecte locatie om uit te rusten na een dagje stappen in het levendige Mons.

Een kamer boek je hier vanaf €156/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Mons Congres

Het Van der Valk Hotel Mons Congres ligt vlak naast het treinstation van de stad. Bezoekers die met de trein komen, kunnen zich heel gemakkelijk installeren en hoeven niet ver te wandelen met hun bagage. Het viersterrenhotel biedt alle comfort dat je nodig hebt en bevindt zich op 15 minuten wandelen van het centrum.

Een kamer boek je hier vanaf €135/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Monte Cristo

Hotel Le Monte Cristo ligt net buiten het stadscentrum, op 10 minuten rijden van Mons en 15 minuten rijden van Pairi Daiza. Het hotel heeft een eigen restaurant waar je gezellig kunt lunchen en dineren. Een kamer in dit driesterrenhotel boek je vanaf €67/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Terminus

Hotel Le Terminus ligt in het hartje van Mons op 300 meter van de Sint-Waltrudiskerk en 700 meter van de Grote Markt. Het tweesterrenhotel heeft 12 charmante kamers met elk een eigen badkamer. Gasten kunnen ’s avonds lekker dineren in het restaurant dat ook bij het hotel behoort. Een kamer boek je hier vanaf €66/nacht. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download je gratis stadswandeling Mons/Bergen

Wil je ook de stad Mons/Bergen beter leren kennen? Dan hebben wij de ideale stadswandeling voor jou. Je wandelt langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad en leert ondertussen ook heel wat bij. Download de gratis stadswandeling Mons/Bergen hier. Nog meer ontdekken van Henegouwen, dat kan met onze complete reisgids Henegouwen langs 100 bekende en onbekende plekjes.

Mons stadswandeling

Gratis stadswandeling Bergen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 oktober 2023 - Maertens Paul

stadswandeling helemaal gevolgd, heel handig en de moeite waard! Tentoonstelling Jaume Plensa was top.

- 16 april 2021 - Christine Proost

Hebben fantastische keuze gemaakt voor onze daguitstap naar het mooie Mons. Hebben grote bewondering voor deze graffiti kunstenaars. zijn blij deze stad via de street art te hebben leren kennen. Tips, grote parking gratis en veel openbare toiletten. Proper en gratis Mooie street art

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?