Pairi Daiza bezoeken? Tickets + alle info over het mooiste dierenpark van Europa?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Pairi Daiza bezoeken? Tickets + alle info over het mooiste dierenpark van Europa?

28 januari 2024 in Mons - Bergen1 reactie

Pairi Daiza is een enorme dierentuin van 65 hectare en bevindt zich op de voormalige locatie van de cisterciënzerabdij van Cambron. Het domein zit vol met eeuwenoude bomen en tal van historische gebouwen. De dierentuin is een thuisplaats voor meer dan 4.000 dieren van over de hele wereld. Pairi Daiza won de beste dierentuinprijs tijdens de Diamond Theme Park Awards 2018, ook bekend als de Oscars voor themaparken en dierentuinen in de Benelux.

Deze plek is absoluut een must-see in België. Het is de grootste en mooiste dierentuin die velen ooit zullen bezoeken. Boek je tickets online en geniet van een dagje Pairi Daiza.


Inhoud artikel

  1. Kaartje met plattegrond Pairi Daiza

Download een kaartje met de plattegrond van Pairi Daiza.

  1. De dierentuin is verdeeld in 8 werelden

2.1. Cambron-Abbey

Dit is de eerste wereld die je vindt bij het binnenkomen van de dierentuin. In de kinderboerderij kunnen zowel de jongste bezoekers van het park alsook hun ouders, enkele dieren voeden, aaien en strelen. De omgetoverde abdij is een perfecte thuis voor de vele vogels en boerderijdieren.

2.2. Cambron-by-the-Sea

Een neoklassiek kasteel dat omgevormd werd tot een aquarium, dat wil toch iedereen eens zien? In deze wereld leer je tal van vissen kennen, kleine, maar ook grote! Wees dus niet bang als je plots een haai boven je hoofd ziet zwemmen.

2.3. Southern Cape

Welkom in de Australische Outback! Hier ontmoet je de Tasmaanse duivels, koala's en kangoeroes. Je wordt er ondergedompeld in de Aboriginalcultuur en maakt kennis met de didgeridoo.

2.4. The Middle Kingdom

De traditionele Chinese tuin is de grootste ooit gebouwd buiten China. Alles is authentiek: de tempels, paviljoens, de paden van edelstenen, de wetenschappelijke tuin, de jade, het brons en natuurlijk de fascinerende reuzenpanda's.

In 2014 was Pairi Daiza de eerste Belgische dierentuin die twee gigantische panda's verwelkomde. De komst van de dieren betekende een recordjaar in kaartverkoop voor het dierenpark, hun verblijf in de dierentuin wordt nog steeds druk bezocht. De panda's hebben een buitenspeeltuin en een binnenruimte. Wanneer de panda’s binnen zitten zorgen de parkwachters ervoor dat er slechts een kleine groep bezoekers tegelijk naar binnen kan, om zo de dieren geen stress te bezorgen. Binnen is het donker en kun je de dieren alleen van achter glas bekijken.

2.5. The Land of Origins

Het land van de "Big Five", Afrika, is een continent dat tot de verbeelding spreekt. Het territorium van de grote roofdieren, zoogdieren en vogels. Je vindt er leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta’s, noem maar op.

Ga eens langs bij het observatieplatform bij de giraffen, hier kom je op ooghoogte te staan met deze grote dieren en soms komen ze wel heel dichtbij!

2.6. The Kingdom of Ganesha

Dit is absoluut een van de meest indrukwekkende werelden in Pairi Daiza. Het is een Indonesische tuin van 4 hectare (de grootste in Europa) en repoduceert het plantenleven en -gevoel van de Indonesische archipel, Bali. Er zijn miniatuurreplica's van de tempels Borobudur en Prambanan. De olifanten en orang-oetans zijn absoluut de sterren van deze wereld. De olifanten worden twee tot drie keer per dag gewassen in een zwembad dat speciaal voor hen is ontworpen.

2.7. The Land of the Cold

Deze wereld is 18 hectare groot en delen hiervan zijn nog in aanbouw. Het gebied is geïnspireerd op de fauna en flora van de grote Amerikaanse vlaktes, Siberië, Lapland en Canada. Dieren die je hier kunt vinden zijn onder andere wolven, rendieren en beren.

2.8. The Last Frontier

In deze achtste wereld ben je aan het einde gekomen van het park. We bevinden ons nu in streken van Brits-Columbia, het westen van Canada en het zuiden van Alaska. De dieren komen oorspronkelijk uit koude landen en kunnen strenge winters weerstaan. Maak kennis met bruine en zwarte beren, Amerikaanse wolven, elanden, witstaartherten, poema’s,...

TIP: Geniet van een dagje Pairi Daiza koop je tickets online en sla de wachtrijen over.

  1. Voedingssessies en andere activiteiten

Doorheen de dag kun je getuige zijn van voedingssessies en demonstraties op 18 locaties in het park. De tijden voor de grootste attracties, zoals de vogelshow, staan aangegeven op de kaart die je bij de ingang van het park kunt krijgen. De andere tijden staan bij de kooien van de respectievelijke dieren aangegeven om grote druktes te vermijden.

  1. Tips om Pairi Daiza te bezoeken

  • Koop online je tickets, dit scheelt een paar euro;
  • Koop tickets 2 dagen voordien, wanneer de weersvoorspellingen betrouwbaarder zijn;
  • Zorg dat je er om 10u bent, zodat je voldoende tijd hebt om het hele park te bezoeken;
  • Draag je meest comfortabele schoenen;
  • Pak snacks en water mee. Het eten binnen is niet goedkoop;
  • Als u met een kind gaat, neem dan een kinderwagen mee.
  1. Prijs van kaartjes

  • Tickets zijn goedkoper op weekdagen dan in het weekend of op feestdagen.
  • <3 jaar: gratis
  • 3 tot 11 jaar: € 33 / € 36
  • Boven 11 jaar: € 39 / € 42 (koop online je ticket)

LEESTIP: Ben je in Brugelette, weet dat er nog veel meer te ontdekken en te beleven valt, download onze gratis reisgids Henegouwen en mis niets van deze top bezienswaardigheden.

  1. Openingstijden

  • Pairi Daiza is geopend van 6 april tot 11 november 2019 en van 14 december tot 5 januari 2020.
  • De poorten openen om 10 uur.
  • De sluitingstijden variëren, maar over het algemeen sluiten ze op werkdagen om 18.00 uur en in het weekend om 21.00 uur.
  • Bekijk de actuele openingsuren op de website.
  1. Hoe bereik je de dierentuin?

Adres Pairi Daiza

  • Pairi Daiza
  • Domaine de Cambron
  • 7940 Brugelette
  • Tel: 068 25 08 50

Met de trein

De dierentuin ligt in de buurt van het treinstation Cambron-Casteau. Volg het duidelijk gemarkeerde voetpad naar het park, dat op slechts 10 minuten wandelen ligt. De Belgische spoorwegen hebben speciale tarieven voor het Pairi Daiza-park waar je gebruik van kunt maken.

Met de auto

De dierentuin is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Parkeren bij Pairi Daiza kost € 7 per voertuig.

Kaartje met ligging Pairi Daiza

  1. Overnachten in Pairi Daiza

Het is natuurlijk mogelijk om Pairi Daiza in één dag te bezoeken, maar vaak moet je dan vroeg vertrekken en ’s avonds weer terug rijden. Het kan een stuk relaxter zijn als je in de dierentuin of in de buurt overnacht. In Pairi Daiza heb je verschillende accommodaties waar je een nacht kunt doorbrengen.

  • Zo is er de Full Moon Lodge, vanuit deze lodge heb je zicht op de grote zoogdieren en tijdens je overnachting kun je onder andere beren en wolven spotten.
  • Je kunt ook overnachten in Native Village, dit zijn houten huisjes met een Indiaans thema.
  • Verblijf je liever in een hotel, dan is het Paddling Bear Hotel een leuke accommodatie. Tijdens een verblijf in dit hotel zit je erg dicht bij de Steller zeeleeuwen. Bij dit hotel horen ook de Paddling Bear Suites, hier kun je een mix van authenticiteit, natuur en comfort ervaren. De suites hebben allemaal een groot terras met uitzicht over het verblijf van de Steller zeeleeuwen.
  • Meer info kan je vinden op de website van Pairi Daiza.
  1. Waar overnachten in Mons/Bergen?

Je kunt er ook voor kiezen om ergens buiten het park te overnachten. Als je een weekendje naar Pairi Daiza wilt, kun je bijvoorbeeld overnachten in Mons/Bergen. Zo kun je op zaterdag een bezoek brengen aan de dierentuin en op zondag nog de tijd nemen om de stad in te gaan, voor je weer naar huis rijdt. Bekijk alle mogelijkheden online.

Hotel Lido Mons Centre 4-sterrenhotel

Hotel Lido ligt op een in het centrum van de historische stad Bergen biedt alle faciliteiten die een vakantieganger kan wensen. Het bevindt zich op 200 meter van de Grote Markt van Bergen en de belangrijkste winkelstraat van de stad. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Heel uitgebreid ontbijt. Uitstekende ligging wat afstand tot het centrum betreft, ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan Pairi Daiza. Bekijk de prijzen en meer info

Martin's Dream 4-sterrenhotel

Wil je graag eens overnachten in een bijzondere setting? Wat dacht je van het Martin's Dream hotel? Dit 4* hotel ligt in een oud 19de eeuwse voormalige klooster. Je kan er in de typische kamers met rosette ramen slapen en 's avonds je benen onder tafel schuiven in de brasserie of het restaurant. Wil je je graag laten verwennen? Dan kan je terecht in de SPA Alter Ego. Overnachten kan vanaf € 77/nacht Meer info en boeken

Hoe ver is het van Bergen/Mons naar Pairi Daiza?

Bergen is een kleine stad met veel overnachtingsmogelijkheden en een rijke historie. Vanuit Bergen geraak je in ongeveer 25 minuten in Pairi Daiza.

Ontdek het UNESCO erfgoed in Bergen/Mons

De Grote Markt van Bergen is het levendige centrum van de stad. Je kunt er langs de geplaveide straten tal van cafés, restaurants en winkels terugvinden. Hier vul je gemakkelijk een middag door de prachtige gevels van de oude gebouwen van het plein te bewonderen. Toeristen die genieten van ritjes met paard en kar, vinden hier voldoende koetsiers die klaar staan om rondleidingen te geven. Het stadhuis van Bergen is indrukwekkend geflankeerd door het fraai versierde Toison d'Or House en de kapel van St. George. De gevel is ontworpen door Mattheus de Layens in 1458, terwijl de rest van de gebouwen van het stadhuis, gegroepeerd rond de binnenplaats, dateren uit de 15e tot 18e eeuw.

ONZE TIP: Download onze gratis stadswandeling Bergen/Mons en ontdek het mooiste van de stad met onze wandelroute.

De bekendste bezienswaardigheid van Bergen is zonder twijfel de klokkentoren, ook wel El Catiau genoemd. De klokkentoren staat op de voormalige kasteelheuvel boven de stad en is neergepend in de werelderfgoedlijst van UNESCO. De 87 meter hoge toren werd gebouwd tussen 1661 en 1672 en is de moeite waard om te beklimmen. Nadat je je een weg naar boven hebt gebaand, word je beloond met ongelooflijke uitzichten over de stad en het landschap.

  1. Filmpje: bezoek aan dierenpark Pairi Daiza

Dit filmpje toont de sfeer tijdens een bezoek aan het dierenpark Pairi Daiza. Ontdek zelf de unieke sfeer en de prachtige dieren tijdens een bezoekje aan Pairi Daiza in Mons/Bergen.

  1. Extra: Nog meer ontdekken van Henegouwen met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in Henegouwen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Henegouwen met 33 routes en +100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Henegouwen.

Henegouwen

Gratis reisgids Henegouwen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 18 mei 2022 - Een dagje Pairi Daiza

Wat een fijn park om te bezoeken, je kan er een hele dag, genieten van de dieren met hun kleintjes.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?