Rondreis Romantische Rijn: 3 dagen van Köln tot Rüdesheim + 6 routes

Rondreis Romantische Rijn: 3 dagen van Köln tot Rüdesheim + 6 routes

1 100 x gedownload15 ervaringen
  • Startpunt: Köln
  • Eindpunt: Rüdesheim
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 182 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties langs de Rijn van 3 tot 5 dagen

Alle promoties langs de Rijn van 3 tot 5 dagen

Meer dan 10 promoties, van een weekendje weg inclusief ontbijtbuffet tot een 5-daags arrangement in vol pension en veel extra's. Een ruime keuze aan hotels tussen Köln en Rüdesheim.

Download gratis de autoroute Rijn met 6 wandelroutes

Met deze autoroute verken je de Duitse Rijn tussen Köln en Rüdesheim. Dit is het gedeelte dat ze de 'Romantische Rijn' noemen en ook meteen garant staat voor een grote aantal bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters. Op dit traject van machtige Rijn is er geen of weinig industrie, je zal er wel wijngaarden vinden, burchten en gezellige stadjes.

We stellen je de toeristische troeven voor van steden zoals Köln, Bonn, Königswinter, Linz am Rhein, Andernach, Koblenz en Rüdesheim. Meteen goed voor 6 stadswandelingen. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden. Het meest bekende is wellicht de Loreley, maar er is ook de Muizetoren, de Drachenfels …. We vertellen er je een paar.

Combineer de prachtige natuur en de romantiek van dit stukje Rijn met een heerlijk glaasje wijn uit de regio om de basis te leggen van een ontspannende vakantie.

Rijn autoroute en wandelroutes

Gratis rondreis Rijn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Rijn: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

15 ervaringen

- 14 december 2019 - Inge

Heel handige gids met veel goede informatie die prima in te passen is in het vakantie programma. Vooral de zeer volledige stadswandelingen zijn heel praktisch. Geven veel info. Kortom, een gids die je niet mag missen bij het opstellen van een vakantie programma.

- 13 oktober 2019 - Nicole Van Mengsel

We hadden een verblijf in Bingen geboekt. Hebben van daaruit eerst de linkerkant van de Rijnoever met de auto afgereden tot Koblenz. Daar de brug genomen en teruggereden via de Lorelei tot Rüdesheim. Daar de overzet tot Bingen genomen. De volgende dag zijn we van Bingen tot Mainz gereden, daar de brug over en terug tot Rûdesheim. Opnieuw de overzet genomen. Als je echt alles wil zien geraak je op 3 dagen niet rond. Keulen hebben we in het verleden al gedaan. De gids was wel nuttig om een selectie te maken. We hebben hem ook gebruikt voor de plaatselijke bezienswaardigheden. Een goede leidraad!

- 12 oktober 2019 - Marian

Nu moet ik toch maar eens bekennen,dat ik de routes als vorkennis gebruik, km alvast in theorie via voorpret te genieten van deze reisjes/ ritten. Ooit heb ik de gelegenheid, om concreet op pad te gaan🌝🤗 Gegroet!

- 9 oktober 2019 - Jan IJbema

prima informatie voor als je vakantie houdt aan de de rijn. Wat fietsroutes zou ook welkom zijn.

- 9 oktober 2019 - jodts marc

deze streek al eens verkend bij vorig bezoek . De rondreis ziet er zeer goed uit ,bij volgend bezoek aan koningswinter zeker uit proberen .

Gratis rondreis Rijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?