Bonn: Stadswandeling met Beethoven langs historische gebouwen en parken

Bonn: Stadswandeling met Beethoven langs historische gebouwen en parken

  • Startpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Eindpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Stadswandeling Bonn: Op stap met Beethoven langs historische gebouwen en musea

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen.

Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Bonn

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

132 ervaringen

- 9 februari 2023 - Felix Maginelle

Zeer bruikbare brochure - hierdoor kan ik mijn bezoek aan Bonn - begin mei - tot in de puntjes voorbereiden, waarvoor dank. Felix Maginelle

- 12 januari 2023 - Kris Vanhoecke

Praktische gids voor een stadswandeling

- 26 december 2022 - Joke warmerdam

Rondwandeling in Bon helaas voor de helft gemaak , we zijn naar het geboortehuis van Beethoven geweest en daar veel tijd aan besteed. Het huis zat in de route ! Dus Top.

- 19 december 2022 - Gerda

We verbleven 3 dagen in Bonn en hebben er een zalige, weliswaar frisse, tijd beleefd. De stadswandeling was in deze omstandigheden perfect, uiteraard om ons goed te informeren vooraf, maar zeker ook om ze helemaal uit te voeren. Dan was er nog een supergezellige, heel mooie en gevarieerde kerstmarkt, wat maakte dat we een onvergetelijk verblijf in deze mooie stad gehad hebben. Een aanrader, nu on de winter, maar wellicht ook in de andere jaargetijden. Wij gaan sowieso nog terug, want we hebben nog niet alle musea bezocht.

- 18 december 2022 - van soom

Heb alles nauw voorbereid dankzij de rondwandeling en de bijhorende informatie. Zeer nuttig en zeker gebruiken!

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?