FB

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

752 x gedownload80 ervaringen
  • Startpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Eindpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelroute Bonn: musea, Beethoven, historische gebouwen en groene parken

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Bonn

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

80 ervaringen

- 3 januari 2018 - De Naeyer Frits

Mooie wandeling met hulp van het duidelijk uitgestippeld plan van het traject en de beschrijving van de bezienswaardigheden.

- 11 december 2017 - Staf Terloo

hebben de route in de hand het uitgestippeld traject afgelopen. Is een wandelweg zonder franje en met de hoogtepunten netjes tegenkomend.De kerstmarkt sloeg ons een beetje tegen maar dat zal door het weer zijn fijne dag in Bonn gehad bedankt groetjes

- 5 november 2017 - Gudi Schuur

De route en plattegrond uitgeprint en meegenomen. Heeft ons erg geholpen om de leukste dingen van Bonn op een zeer eenvoudige manier te bekijken. Plattegrondje met route werkte erg goed. Zijn alleen begonnen bij het Beethovenhuis omdat hier de parkeergarage vlakbij was. Over de brug en eerste straat direct links. Heel gemakkelijk voor een dagje Bonn.

- 19 september 2017 - Yvonne van der Haar

Heel erg leuke en goed leesbare route. In een korte tijd zie je heel veel van Bonn. Wij waren er nettijdens het Beethoven festival. Misschien goed om die periode in de gaten te houden. Niet alle gebouwen zijn dan goed zichtbaar vanwege de festiviteiten en de tijdelijke feesttenten/podia die opgebouwd worden.

- 5 september 2017 - Hervé Desmet

wandeling gedaan met de Garmin en de uitgeprinte verklaring, prachtige stad weliswaar staan verschillende in de steigers door verbouwingswerken, maar ja dat moet ook gebeuren hé, zeker de moeite waard. opgepast met die ecozone met de wagen.

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?