Bonn: Stadswandeling met Beethoven langs historische gebouwen en parken

Bonn: Stadswandeling met Beethoven langs historische gebouwen en parken

3 050 x gedownload127 ervaringen
  • Startpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Eindpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Stadswandeling Bonn: Op stap met Beethoven langs historische gebouwen en musea

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen.

Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Bonn

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

127 ervaringen

- 17 november 2022 - Marc D'haeseleer

Interessante wandeling waarbij je zeker het voornaamste gezien hebt. We hadden ook wat geluk, we waren er zonder het te vooraf te weten op een Verkaufsoffener und Foodfestival Bonn 2022. Een en al sfeer en geopende winkels op zondag namiddag.

- 25 oktober 2022 - Vicky Deckers

De route was ideaal om de stad te verkennen. Onderweg hebben wij een paar musea bezocht zodat we toch een hele dag bezig geweest zijn met de wandeling. Een aanrader!

- 9 oktober 2022 - Jackie De Beuckelaer

zeer goeie en praktische gids!

- 3 september 2022 - Koen

Hele goede gids. Zeker een aanrade

- 28 augustus 2022 - Frans van Esch

Wij vonden de stadswandeling Bonn erg leuk om te doen. Het was vrij eenvoudig om de route middels de beschrijving te volgen. Er zijn in Bonn een aantal mooie locaties en ook kerken te bewonderen. Het was alleen jammer dat 90% van de mooie plekken en gebouwen vanwege werkzaamheden openlagen en/of in de steigers stonden. Neemt niet weg dat het een mooie stad blijft die een bezoek meer dan waard is.

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?