Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

1 640 x gedownload105 ervaringen
  • Startpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Eindpunt: Hauptbahnhof, Bonn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Wandelroute Bonn: musea, Beethoven, historische gebouwen en groene parken

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen.

Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Bonn

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

105 ervaringen

- 9 maart 2020 - Carla Hameleers

Leuke wandeling! leuke stad!

- 25 december 2019 - Marcelis Anna

Jullie reisgids Bonn is super en heeft me geholpen met het vinden van de belangrijkste musea en andere bezienswaardigheden.

- 17 december 2019 - Peter Sas

De stadswandeling Bonn voldeed volledig aan onze verwachtingen. Bij een volgende stadswandeling zullen we zeker weer van uw route gebruik maken. Tevens zullen we familie en bekenden attent maken op uw website. Met vriendelijke groet, Peter Sas

- 31 oktober 2019 - Peter Krijnen

Beste Geert, We hebben genoten van ons verblijf in Bonn, mede dankzij uw bijzonder nuttige informatie en kaartjes over deze levendige universiteitsstad en zijn musea. Dit gaf alles een plusfactor. Dank u daarvoor! Met vriendelijke groet, Gemma van Antwerpen en Peter Krijnen

- 31 oktober 2019 - Gemma van Antwerpen

Prima wandelgids door leuke, levendige stad. Aanrader: Altes Friedhof vanaf de binnenstad gied lopend bereikbaar. Prachtig oud kerkhof met mooie sfeer, veel bomen en groen, oude graven waaronder het graf van de moeder van Beethoven, en Robert Schumann. Aanrader, doen !

Gratis stadswandeling Bonn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?