Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

8 020 x gedownload330 ervaringen
  • Startpunt: Neumarkt, Keulen
  • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,5 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandeling van Rijn tot Dom van Keulen, ga shoppen en musea bezoeken

Met deze wandeling door Keulen maak je volop kennis met die drie troeven: geschiedenis, Rijn en shopping. Iedereen weet dat Keulen synoniem staat met winkelstraten, shoppingcentra en markten. Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's!

Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom van Keulen, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselende wandeling waarvoor je best een ganse dag kan voorzien. Nog meer ontdekken? Lees ook onze blogpost met de top bezienswaardigheden in Keulen.

Data kerstmarkt Keulen: 25/11 t/m 23/12/2019 (van 11 tot 21 uur)

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een KölnCard vanaf € 9, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wil je graag een stadstour boeken in Keulen? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Keulen online. Wist je dat je ook een rondvaart kan maken op de Rijn? Kijk hier

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Köln.

Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

330 ervaringen

- 26 juni 2022 - Sylvia Glezer

Super mooie wandeling. De moeite waard om hem te lopen. Bedankt!

- 15 mei 2022 - Anita Koopmans

Mooie, originele wandeling.

- 10 mei 2022 - Marie France Asselbergh

Wanneer er een reis of citytrip op stapel staat, regel ik dat helemaal zelf. Alles op voorhand uitzoeken is het halve plezier! En daarbij heb ik mijn vertrouwde bronnen. De Reisroutes Stadswandelingen en Reisgidsen zijn daarbij een vaste waarde geworden die nooit teleurstellen maar nog altijd dat ietsje extra bieden. Heel fijn.

- 2 mei 2022 - yves heeren

Uitstekend uitgewerkt stadswandeling in Keulen.

- 25 maart 2022 - Dirk Valcke

Voor een eerste kennismaking is de wandelgids door Keulen zeer goed. Een positief bedoelde tip is: parkeren in de binnenstad van Keulen is vrij duur. Misschien zijn er goedkopere alternatieven op de andere oever van de Rijn, waar de wandeling ook loopt. Voor latere bezoekers kan dat een waardevolle parkeertip zijn...

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?