Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

3 970 x gedownload305 ervaringen
  • Startpunt: Neumarkt, Keulen
  • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,5 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Hotel Ascari Parkhotel *** (5 minuten van treinstation). Trein naar Köln (15 min.) en Düsseldorf (25 min.). Verblijf in het hotel inclusief ontbijtbuffet en 2x diner. Geen single supplement!

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandeling van Rijn tot Dom van Keulen, ga shoppen en musea bezoeken

Met deze wandeling door Keulen maak je volop kennis met die drie troeven: geschiedenis, Rijn en shopping. Iedereen weet dat Keulen synoniem staat met winkelstraten, shoppingcentra en markten. Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's!

Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom van Keulen, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselende wandeling waarvoor je best een ganse dag kan voorzien.

Data kerstmarkt Keulen: 25/11 t/m 23/12/2019 (van 11 tot 21 uur)

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een KölnCard vanaf € 9, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wil je graag een stadstour boeken in Keulen? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Keulen online. Wist je dat je ook een rondvaart kan maken op de Rijn? Kijk hier

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Köln.

Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

305 ervaringen

- 3 januari 2020 - H lange

Goede tips

- 30 december 2019 - t. Severijns

Mooie route, stad niet veel gezien, wegens zeer slecht en koud weer. Zal deze zeker nogmaals gebruiken.

- 26 december 2019 - bogaerts liliane

heel mooie gids met duidelijke uitleg

- 25 december 2019 - Hans

De wandeling in Keulen was afwisselend. In de stad de brug over de Rijn en de dom, even buiten het centrum het park waar Hiroshima wordt herdacht. Er was geen ontkomen aan de kerstmarkten en de grote winkelstraten. Zichtbaar is nog steeds dat Keulen geleden heeft onder het oorlogsgeweld. Jammer dat het in december al vroeg donker wordt. Moet nog een keer terug om alles goed te bekijken.

- 24 december 2019 - Marjo Heuts

We hadden een gezellig weekend in Keulen in de Adventstijd. Mooie kerstmarkten op gezellige pleinen. En het leuke was dat de stadswandelingroute langs alle markten kwam. Weer zoals vanouds goed beschreven routes langs alle hoogtepunten van de stad (met natuurlijk de kerstmarkten voor een glaasje glühwein. Weer een toppertje

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?