Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

4 684 x gedownload312 ervaringen
  • Startpunt: Neumarkt, Keulen
  • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,5 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Hotel Ascari Parkhotel *** (5 minuten van treinstation). Trein naar Köln (15 min.) en Düsseldorf (25 min.). Verblijf in het hotel inclusief ontbijtbuffet en 2x diner. Geen single supplement!

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandeling van Rijn tot Dom van Keulen, ga shoppen en musea bezoeken

Met deze wandeling door Keulen maak je volop kennis met die drie troeven: geschiedenis, Rijn en shopping. Iedereen weet dat Keulen synoniem staat met winkelstraten, shoppingcentra en markten. Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's!

Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom van Keulen, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselende wandeling waarvoor je best een ganse dag kan voorzien. Nog meer ontdekken? Lees ook onze blogpost met de top bezienswaardigheden in Keulen.

Data kerstmarkt Keulen: 25/11 t/m 23/12/2019 (van 11 tot 21 uur)

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een KölnCard vanaf € 9, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wil je graag een stadstour boeken in Keulen? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Keulen online. Wist je dat je ook een rondvaart kan maken op de Rijn? Kijk hier

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Köln.

Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

312 ervaringen

- 14 september 2020 - André Steffens

Een prachtige en erg afwisselende stadswandeling die wij medio september (2020) hebben gemaakt bij warm en zonnig weer. De beschrijving was erg nauwkeurig en uitgebreid met veel informatie over gebouwen, omgeving en geschiedenis. Nergens fout gelopen en een hele dag gelopen, gekeken, gezeten en genoten. Ons viel wel op dat er in Keulen toch steeds meer sprake is van achterstallig onderhoud, veel onkruid en troep op de straten, niet meer het schone Duitsland van vroeger. Misschien ok wel door de vele mensen en bebouwing. Al met al een wandeling om een goede indruk van Keulen te krijgen, en erg leuk vooral bij mooi weer.

- 3 september 2020 - Dineke Filius van Os

Mooie en duidelijke wandelroute . Ik heb er echt van genoten.

- 31 augustus 2020 - Andre Steffens

Bedankt nog voor de toeristische (wandel) info voor de stad Keulen , het ziet er goed en duidelijk uit , we hopen het binnenkort te gaan ervaren als we daar zijn.

- 19 augustus 2020 - Els

Heel erg van genoten. Ik heb de stadsroute verdeeld over drie dagen. De leuke wijk Ehrenfeld kan er misschien ook nog worden in opgenomen! Een soort van hipster-buurtje met mooie muurschilderingen en gezellige bakkerijtjes! Ook de begraafplaats is best impressionant daar.

- 5 augustus 2020 - Silwin

Mooie wandeling. Keulen eens heel anders zien.

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?