Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

  • Startpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Eindpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Koblenz

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandeling Koblenz; van Rijn naar Moezel

Koblenz ligt op de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Dit punt, de Deutsches Eck, is meteen de start van onze stadswandeling. De stad heeft veel mooie gebouwen en charmante pleintjes. Deze wandeling brengt je op al die speciale plaatsen waar veel toeristen niet komen.

Je ontdekt kleine hoekjes en fotogenieke plekjes maar vergeten ook even niet langs de winkelcentra te komen. Wil je een gezellig terrasje opzoeken dan is de Josef Görresplatz de uitgelezen plaats.

VERBLIJFTIP: Altstadt Hotel & Café Koblenz ligt in het hart van de historische oude binnenstad van Koblenz. Het is dé ideale uitvalbasis voor je verblijf. Meer info en boeken.

Moezel

Gratis stadswandeling Koblenz downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Moezel

Ontdek de Duitse Moezelsreek via een complete reisgids en 18 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Koblenz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

312 ervaringen

- 2 april 2024 - Helena Salome

Super leuke stadswandeling die je langs alle bezienswaardigheden leid. Makkelijk te volgen, verdwalen is bijna niet mogelijk of je moet dit echt willen. Leuke manier om Koblenz te ontdekken en op deze manier loop je niet doelloos rond maar zie je ook echt de stad.

- 28 maart 2024 - Mieke Janssen

De stadswandeling van Koblenz ziet er geweldig uit. Die gaan we in onze vakantie zeker gebruiken! Heel handig ook de parkeer en toiletinfo. Leuk om van alle bezoenswaardigheden wat te lezen. En de verwijzingen naar websites zijn ook handig. Al met al prima info. Vriendelijk dank daarvoor.

- 12 maart 2024 - Adri Kuysters

prima info

- 26 februari 2024 - Marc F

Onderweg naar onze zomerbestemming eerst even omgeving Koblenz bezocht en verblijf langs de Moezel. Zeer goede uitleg op de brochure en altijd leuke wetenswaardigheden. Er was door werken ter hoogte van de Pfaffendorfer Brücke wel een stukje van de wandelweg afgesloten maar dat werd opgelost via een deur dwars door Schloss Koblenz te stappen.

- 21 februari 2024 - W van Aken

Prima omschrijving van de stadswandeling en goede omschrijving van de bezienswaardigheden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?