Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

Koblenz stadswandeling, van Rijn naar Moezel

4 114 x gedownload265 ervaringen
  • Startpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Eindpunt: Forum Mittelrhein, Zentraplplatz, Koblenz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Koblenz

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandeling Koblenz; van Rijn naar Moezel

Koblenz ligt op de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Dit punt, de Deutsches Eck, is meteen de start van onze stadswandeling. De stad heeft veel mooie gebouwen en charmante pleintjes. Deze wandeling brengt je op al die speciale plaatsen waar veel toeristen niet komen.

Je ontdekt kleine hoekjes en fotogenieke plekjes maar vergeten ook even niet langs de winkelcentra te komen. Wil je een gezellig terrasje opzoeken dan is de Josef Görresplatz de uitgelezen plaats.

VERBLIJFTIP: Altstadt Hotel & Café Koblenz ligt in het hart van de historische oude binnenstad van Koblenz. Het is dé ideale uitvalbasis voor je verblijf. Meer info en boeken.

Koblenz

Gratis stadswandeling Koblenz downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Koblenz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

265 ervaringen

- 27 april 2022 - collet inge

top route en leuke plekken om te ontdekken, vooral de kabelbaan naar fort ehrenbreitstein + bezoek was de moeite

- 6 maart 2022 - Piet Raaijmakers

Mooie wandelroute door Koblenz gelopen langs de Moezel en de Rijn

- 4 november 2021 - Maria Heivers

Ook al heeft iedereen een Google Maps op zak.Wij hebben de stadstour afgedrukt en gevolgd. Veel gezelliger.Zal niet de laatste keer zijn dat ik jullie lastigval.

- 30 oktober 2021 - Verbueken

Het was regenachtig midden oktober; normaal zouden we shoppen maar ik heb iedereen overtuigd de wandeling te maken. Parkeren in Forum Zentralplatz was een goed idee. juiste weg naar buiten vinden ging nog wel, daarna hebben we gemist en eerder op Am Plan terechtgekomen. Ook ideaal mooi pleintje met café terrassen voor een stop. Dan toch weg naar stadhuisplein en fontein gevonden en de wandeling richting Liebfrauenkirche verder gevolgd. Aan Florinskirche het steegje volgen naar de waterkant vond ik prima idee (anders niet opgekomen). Dan naar Deutches Eck. Vanop het hoge standbeeld (even de trappen op gaan) kan men prachtig plaatje schieten van de St Kastor basiliek. Met mooi zicht op de Ehrenbreitstein burcht volgen we mooi de Rijnoever voorbij de kabelbaan tot aan de mooie oude overheidsgebouwen. Oppergerechtshof zeker de moeite maar dan wel de straat inslaan om de voorkant met toren te kunnen zien. Vandaar zijn we terug naar Forum gewandeld langs de zijkant van het kasteel; aan de achterkant met tuin zijn we dus niet meer geraakt. We hebben er dus zeker wat aan gehad.

- 24 oktober 2021 - Melenhorst

Leuke route, duidelijk, er was niet zoveel tijd, helaas konden we daardoor niet naar de overkant

Gratis stadswandeling Koblenz downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?