Panoramaroute, met deze rondreis zie je het mooiste van de Moezel

Panoramaroute, met deze rondreis zie je het mooiste van de Moezel

13 923 x gedownload230 ervaringen
  • Startpunt: Roes, Duitsland
  • Eindpunt: Neumagen-Dhron, Duitsland
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 176 km
  • Duur: 2 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Moezel 3 dagen hotel 3* Traben-Trarbach incl. 1x diner

Moezel 3 dagen hotel 3* Traben-Trarbach incl. 1x diner

Je verblijft in een typisch familiehotel Gräffs Mühle *** in Traben-Trarbach. Inclusief ontbijtbuffet en 1x 5-gangendiner met bijpassende wijnen. De gastvrouw spreekt Nederlands.

Download je autoroute door de Moezelstreek + 7 wandelroutes

Deze autoroute Moezel brengt je van Koblenz tot Trier met o.m. 2 stadswandelingen (Trier en Koblenz), 5 natuur- en landschapswandelingen en een panoramaroute langs de Moezel.

We laten je dus op velerlei manieren genieten van de mooiste panorama’s over de Moezelvallei. We starten met onze Moezelroute bij de bekende Burg Eltz en eindigen bij het wijnschip in Neumagen.

Onderweg volgen we de loop van de rivier en zo kom je in Cochem, Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues om maar de bekendste te vermelden. Wie het liever wat rustiger aan doet kan ook een boottocht maken op de Moezel en zo de vele steden en dorpen verkennen. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in de Moezel in onze aparte blogpost.

Moezel panoramaroute

Gratis rondreis Moezel downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Moezel: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

230 ervaringen

- 13 september 2020 - Joyce

Met behulp van de route een eigen twist eraan gegeven. Vanuit huis gereden naar Pillig voor een overnachting (Pilliger Hof, aanrader!). De volgende ochtend naar Burg Eltz gereden. Vanaf de parkeerplaats de mooie wandeling gedaan. Helaas was er een erg lange wachttijd, dus het kasteel niet van binnen bekeken. Daarna door mooie landschappen doorgereden naar Burg Pyrmont. Prachtige wandeling gemaakt naar Pyrmont Mühle over het Traumpfad. Bij Pyrmont Mühle gedronken en gegeten op het terras (dank voor deze tip, het was echt geweldig!). Vervolgens een stuk de 49 gevolgd en bij Koblenz nog een binnen weg gepakt. Vanuit daar naar huis gereden over de snelweg. We hebben nog maar een heel klein deel gezien van deze prachtige route en streek, maar we komen zeker terug! En dan natuurlijk weer met behulp van deze rondreis :)

- 12 september 2020 - Gerard

Het mooiste krijg je te zien. En eigen route combineren met deze is ook een manier om gebruik te maken van deze prima en zorgvuldig samengestelde gids!

- 31 augustus 2020 - Bart

Duidelijke reisgids. Gaan in september de route langs de Moezel doen met de camper. Zal heel zeker een handige reisgids zijn.

- 30 augustus 2020 - Ana

Super!

- 28 augustus 2020 - Roelanda

Erg informatief. Veel gebruikt ook parkeertips e.d Heeft vakantie plezier verhoogd

Gratis rondreis Moezel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?