FB

Stadswandeling Trier, langs Romeinen & Constantijn + kaart

Download kerstmarkt Trier

Stadswandeling Trier, langs Romeinen & Constantijn + kaart

3 579 x gedownload687 ervaringen
  • Startpunt: Simeonstrasse, Trier
  • Eindpunt: Hauptmarkt, Trier,
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,4 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties Trier 3 dagen

Alle promoties Trier 3 dagen

Logeren in het hart van de stad in een prachtig 4* hotel of in een 3* charmehotel aan de rand van Trier. In beide kan je genieten van een topservice! Ook inclusief arrangementen met tentoonstelling en gastronomisch verblijf.

va.175
Boek nu

Download de gratis wandelroute, langs de mooiste bezienswaardigheden van Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet heel wat bouwwerken neerzetten en daar staan er nu nog een paar van recht of blijven mooie ruïnes over. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Trier

Gratis stadswandeling Trier downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Trier: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

687 ervaringen

- 21 mei 2019 - Liliane Van Spitael

Zeer volledige gids. Route en beschrijving meer dan ok. Het was een zeer welkome informatie voor onze uitstap met vrienden. Bedankt!

- 17 mei 2019 - Carma Oudendorp

Wij hebben deze wandeling gedaan met onze kinderen van 8, 6 en 1.5 jaar. Alles is heel duidelijk beschreven en het was fijn om te weten waar je het beste kon parkeren. Ook de toiletten die in de route genoemd worden waren een fijne aanvulling, zeker met kinderen. We hebben genoten van deze wandeling vol bezienswaardigheden. De kinderen vonden het leuk om de herkenningspunten op te zoeken en te horen wat er te vertellen was. Heel erg bedankt voor deze mooie wandeling!

- 16 mei 2019 - Laureys Rita

Ik weet zeker dat met de info die ik in jullie reisgids vond ons verlengd weekend dat er aan komt een succes wordt. Erg handig zijn de adressen van parkeerplaatsen achteraan in de gids. bedankt

- 14 mei 2019 - Verstraeten Freddy

We hebben de stad op zaterdag 11 mei bezocht. De stadswandeling is prima verlopen via deze gids, Jammer genoeg heeft het de hele dag geregend. We zijn van Mehring naar Tier gegaan met het openbaar vervoer. Dit is wel voor verbetering vatbaar (weinig bus verbindingen)

- 11 mei 2019 - Arlette

Een mooie en zeer uitgebreide route door Trier. Erg prettig dat tijdens de route ook uitleg is gegeven over de bijzonderheden die je ziet. Zelfs in de dom! Erg dankbaar voor deze gids waardoor we een mooie dag in Tier hebben gehad.

Gratis stadswandeling Trier downloaden

Download kerstmarkt Trier

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?