Parkeren op luchthaven van Luik-Bierset: info, prijzen & gratis alternatieven

Download reisgids Ardennen

Parkeren op luchthaven van Luik-Bierset: info, prijzen & gratis alternatieven

24 november 2019 in Reisinfo0 reacties

De luchthaven Liège Airport (luchthaven Luik-Bierset) ligt op zo’n 10 kilometer van de Waalse stad Luik. Het is de grootste luchthaven voor vrachtvliegtuigen, maar ook de belangrijkste commerciële Belgische luchthaven na Zaventem en Charleroi. Toch is de luchthaven Luik-Bierset erg klein.

Er vertrekken enkel vluchten van TUI Fly naar zo’n 14 bestemmingen rondom de Middellandse Zee zoals Tenerife en Rhodos. De luchthaven ligt aan de A15 naast de E40 en de N3 en is erg goed met de auto te bereiken.

Hieronder zetten we alle parkeermogelijkheden op een rijtje.

Inhoud artikel

 1. Parkeren op de luchthaven van Luik-Bierset

Parkings P1 en P2

De parkeergelegenheden op en rondom de luchthaven Luik-Bierset zijn tamelijk beperkt. Op het terrein van Liège Airport liggen twee parkings. Zowel parkeerplaats P1 als parkeerplaats P2 bevinden zich vlak voor de terminal. In totaal zijn er zo’n 900 parkeerplaatsen op het terrein van de luchthaven Luik-Bierset. Er zijn ook parkeerplaatsen voor invaliden voorzien.

Je kan je parkeerplaats niet vooraf reserveren, maar er is altijd voldoende plaats.

Prijs

 • Parkeren op de luchthaven is gratis voor de eerste tien minuten.
 • Daarna betaal je twee euro per uur en 15 euro voor een volledige dag.
 • Wie langer wil parkeren betaalt 90 euro per week, 139 euro voor twee weken en 188 euro voor drie weken.

Kiss&Fly

Er is geen speciale Kiss&Fly-zone waar je familie of vrienden kan ophalen of afzetten. Daarvoor moet je ook parkeren op P1 of P2. Wie binnen de 10 minuten weer wegrijdt, hoeft niets te betalen.

 1. Op afstand parkeren

Rondom de luchthaven Luik-Bierset liggen heel wat openbare parkeerplaatsen, maar je kan er enkel voor kortere periodes parkeren. Bovendien worden die parkeerplaatsen niet bewaakt.

Er zijn geen bedrijven die parkings met shuttle- of valet-service aanbieden in de buurt van Liège Airport.

 1. Park, Sleep & Fly Hotels bij de luchthaven van Luik-Bierset

In de omgeving van Liège Airport is er één hotel dat een Park, Sleep & Fly-arrangement aanbiedt.
Je parkeert je wagen tijdens je vakantie aan het hotel en verblijft er één nacht voor of na je vlucht. Het is ideaal voor wie een vroege of heel late vlucht moet nemen of voor wie van ver moeten komen.

Park Inn Hotel by Radisson Liège Airport

Het Park Inn Hotel by Radisson ligt vlakbij de snelweg en naast de terminal op tien minuten van het centrum van Luik. Het hotel heeft 100 tweepersoonskamers die allemaal geluidsdicht zijn. Je zal er dus geen last hebben van de snelweg of van de vliegtuigen die landen of opstijgen.

 • In het Park Inn Hotel betaal je voor een overnachting in een tweepersoonskamer voor of na je reis, een ontbijt en twee weken parking 127 euro.
 • In de brasserie Saint-Louis kan je zowel ontbijten, lunchen, dineren als iets drinken. Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 06:30.
 • Bij aankomst moet je je boarding-pass laten zien. Boek je kamer online
 1. Gratis parkeren rondom de luchthaven van Luik-Bierset

In de omgeving van de luchthaven Luik Bierset liggen heel wat gratis parkings. Als je ervoor kiest om niet op de luchthaven te parkeren, moet je wel met een aantal zaken rekening houden.

 • Houd er rekening mee dat je niet op alle parkeerplaatsen voor onbeperkte tijd je auto kan achterlaten.
 • Daarnaast parkeer je altijd op eigen risico, want de parkeerplaatsen worden niet bewaakt.
 • Auto’s met een Nederlandse nummerplaat zullen hier bovendien snel opvallen waardoor de kans op vandalisme of inbraak groter is.
 • Buurtbewoners zullen het daarnaast ook niet aangenaam vinden dat je een parkeerplaats voor lange tijd inneemt.

4.1. Parkeren in Grâce-Hollogne

Wanneer je toch besluit om gratis te parkeren in de omgeving van de luchthaven, raden we je aan om te kiezen voor het dorpje Grâce-Hollogne. Het ligt op zo’n twee kilometer van de luchthaven. Je kan er parkeren en daarna te voet naar de luchthaven gaan of de bus 53 nemen. Je parkeert hier wel in een woonwijk en neemt dus de plaats van een buurtbewoner in.

4.2. Parking relais de Jemeppe

Daarnaast kan je ook parkeren op de Parking relais de Jemeppe in het naburige stadje Seraing. Recht tegenover de parkeerplaats, aan de andere kant van het snelwegviaduct, kan je bus 53 nemen naar de luchthaven Luik-Bierset.

4.3. Parkeren in Luik

Je kan natuurlijk ook in grootstad Luik parkeren, maar veel parkings in het centrum zijn betalend of vereisen een vergunning. Het is niet altijd goed aangegeven op welke parking je een vergunning nodig hebt, vraag het dus ter plekke zeker eens na. In Luik neem je bus 57 of bus 85 naar de luchthaven. Je kan bijvoorbeeld opstappen bij Liege Gare des Guillemins Quai. Lees ook onze blog met de mooiste bezienswaardigheden in Luik.

Let er wel op dat bus 53 niet altijd stopt bij de luchthaven. Bovendien houden ook andere bussen soms halt bij de luchthaven. Kijk vooraf zeker de busregeling na zodat je er zeker van bent dat de bus stopt voor de luchthaven. Bij twijfel kan je de buschauffeur altijd om inlichtingen vragen.
 1. Download onze gratis stadswandeling Luik

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Luik. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?