Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

19 142 x gedownload1219 ervaringen
  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download. Lees ons overzicht van bezienswaardigheden in Luik.

Ga je op citytrip in Luik en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Luik.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1219 ervaringen

- 11 mei 2022 - DIRK S CHADICK

Een heel leuke en mooie stadswandeling.

- 10 mei 2022 - Rudy Deprest

zeer mooie duidelijke wandelroute. Luik is een prachtige stad aan het worden, momenteel redelijk wat werken bezig maar nu al leuk. Je komt langs vele drink- en eetgelegenheden. Zalig om te fotograferen langs deze route

- 5 mei 2022 - Hilde Vanrenterghem

Heel praktische stadsgids!

- 5 mei 2022 - [email protected]

Boeiende wandeling. Nuttig om te vermelden dat meerdere Kerken gesloten zijn , ook op zondag. vb Saint Jacques als er geen dienst is, Saint-Jean d' Evangéliste als er geen gidsen zijn (op zondag pas om 14u) Rue d "Amay waar de wandeling doorloopt (tussen 4 en 5 ) is gewoon echt smerig. Voeten kleven aan de grond. Handig om variant van wandeling te laten eindigen in een van de andere Treinstations Vermelden dat er expo's zijn Luik Guillemin.

- 4 mei 2022 - Jacqueline Houben-Peeters

Ondanks dat Luik momenteel een bouwwerf is in verband met de komst van de TRAM, dit gaat nog twee jaar duren. Blijft deze wandeling een aanrader zoals alle stadswandelingen van reisroutes.

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?