Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download. Lees ons overzicht van bezienswaardigheden in Luik.

Ga je op citytrip in Luik en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Luik.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1285 ervaringen

- 20 mei 2023 - luc Demey

het was lang geleden dat wij in Luik waren (meer bepaald de Renoir tentoonstelling bijna 20 jaar geleden) en het was terug een tentoonstelling die ons naar de Vurige stede bracht (Private Views in La Boverie). Ditmaal combineerden wij met uw stadswandeling en dat was een succes over de ganse lijn. Wij deden reeds meermaals wandelingen uit uw aanbod en uit ervaring weten we dat we daarvoor best meerdere dagen uittrekken , zeker met dergelijk uitgebreid aanbod. We gingen met de trein vanuit West-Vlaanderen waardoor we pas tegen de middag in Luik aankwamen . We hadden geboekt in hotel Yust Liège ongeveer halverwege tussen het station en het Boverie eiland wat dus ideaal was en de rest van de dag werd gebruikt voor het museumbezoek en een eerste korte verkenning van het parcours. De tweede dag ging volledig op aan de stadswandeling en gelukkig hadden we de vorige avond al de kathedraal uitvoerig bezocht want het aanbod is immens. Enkele (letterlijke) hoogtepunten zijn uiteraard de trappen van Montagne de Bueren en de verrassende Bartholomeuskerk met de beroemde doopvont , de Sint Jacobskerk (Minor , niet die van Compostela) en de kleine straatjes in de omgeving van de markt en het Lambertplein. Smaakt naar meer!

- 16 mei 2023 - Lily

Trek er zeker enkele dagen voor uit want Luik heeft veel te bieden. Ik zou alleen nog enkele maanden wachten met een tripje naar Luik. Op dit ogenblik werkt men aan de tramsporen in heel de stad, zelfs de oude binnenstad ligt volledig open. Als je de stad wil verkennen kan je niet rondkijken, maar moet je zien waar je je voeten zet. Het is daar één grote bouwput!

- 15 mei 2023 - joke alice van der horst- room

Het station was een hoogtepunt en de trappen op naar het hosptal was ook (letterlijk) adembenemend....

- 11 mei 2023 - Alma

Alles ging goed. Tip

- 9 mei 2023 - Paul Van Hoovels

Heel interessante stadswandeling gids, complete info over de stad en de belangrijkste te bezoeken zaken.

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?