Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

4 802 x gedownload907 ervaringen
  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze gratis wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download.


Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

907 ervaringen

- 18 augustus 2019 - Sonja de vriese

Ik vond dit een zeer mooie wandeling. Ik heb luik leren kennen als een mooie stad. Vertrek aan station is zeer gemakkelijk. Wandeling in 2 dagen gedaan met overnachting in jeugdherberg. Route is zeer goed uitgelegd.

- 18 augustus 2019 - Ada Sirag

De routes zijn duidelijk en informatief. Wel zou ik graag de routebeschrijving tussen de tektst in een andere kleur gedrukt zien zodat deze terug te snel te vinden is.

- 17 augustus 2019 - Christine

We hebben de wandeling over 2 dagen verdeeld. Hoogtepunten waren het station en de trappen. Ook leuk en maar een beetje uit de route is het trammuseum (Rue Richard-Heintz 9)

- 16 augustus 2019 - Mark Benaets

Het was de eerste keer dat we een stadswandeling via reisroute hebben gedaan. En het smaakt naar meer. Super toffe wandeling, ideaal van lengte voor kinderen, alle belangrijkste bezienswaardigheden gezien, duidelijke wegbeschrijving en interessante randinformatie. Voor herhaling vatbaar!

- 14 augustus 2019 - Fernand Verhaeghe

We hebben drie overnachtingen geboekt in Luik. Dankzij de wandeling en het redelijke weer hebben we de stad verkend. Er staan tal van mooie gebouwen, zowel oud als heel modern. Een stad, die we niet kenden, en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?