Waar overnachten in Porto? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Porto? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

8 juni 2023 in Porto1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Porto heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Porto!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Exmo Hotel

Het Exmo Hotel bevindt zich aan de oevers van de Douro, vlak naast het Jardim do Infante Dom Henrique. De kamers in dit viersterrenhotel zijn uitstekend afgewerkt en beschikken over een eigen badkamer en een minibar. Je overnacht hier vanaf €199/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Torel Palace Porto

Het Torel Palace Hotel ligt in het centrum van Porto in een rustige straat. Het vijfsterrenhotel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw en heeft een buitenzwembad waar je kunt ontspannen na een dagje stappen in de stad. De luxueuze kamers zijn prachtig ingericht en zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een uitgeruste badkamer. Meer info en boeken.

  1. Métier Boutique Hotel

De gedecoreerde gevel van het Métier Boutique Hotel kun je al van in de verte opmerken. Het viersterrenhotel bevindt zich op 10 minuten wandelen van het centrum van Porto. Op de bovenste verdieping is er een bar met dakterras waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Je overnacht hier vanaf €97/nacht. Meer info en boeken.

  1. Ribeira do Porto Hotel

Het Ribeira do Porto Hotel bevindt zich aan de oevers van de Douro rivier in het centrum van Porto. In deze buurt zijn er heel wat gezellige bars en restaurants waar je ’s avonds zalig kunt dineren. Het driesterrenhotel is verzorgd en heeft moderne kamers met een privébadkamer.

Hier overnacht je vanaf €109/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. The Yeatman

The Yeatman is een vijfsterrenhotel in het centrum van Porto en is ideaal voor wie houdt van luxe en wellness. Dit hotel heeft maar liefst 2 zwembaden, een luxe spa en een eigen restaurant, bekroond met 2 Michelinsterren. Vanop het dakterras met zwembad heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Je overnacht hier vanaf €379/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Dom Henrique – Downtown

Het Dom Henrique Hotel bevindt zich in het hartje van Porto in ene levendige buurt. Bezienswaardigheden als de Santa Catarina Kapel en het gigantische stadhuis liggen op amper 600 meter wandelen. Het viersterrenhotel heeft ruime en verzorgde kamers met een dakterras op het bovenste verdiep.

Je overnacht in dit hotel vanaf €175/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel da Bolsa

Hotel da Bolsa bevindt zich in het historisch stadscentrum van Porto in de buurt van heel wat bezienswaardigheden. Zo liggen het Palácio da Bolsa, de Mercado Ferreira Borges en de Misericórdia kerk op amper 2 minuten wandelen. Het driesterrenhotel ligt in de wijk Ribeira wat de ideale locatie is voor je verblijf in Porto.

Je overnacht hier vanaf €112/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Porto Vintage Guesthouse

Overnacht je liever in een bed and breakfast tijdens je verblijf in Porto? Het Vintage Guesthouse is een cosy B&B in het hartje van de stad. Er is een gezellig buitenterras waar je kunt ontbijten en uitrusten na een dagje stappen in de stad. De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben een eigen badkamer.

Je overnacht er vanaf €178 voor 2 nachten, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B Down2Town

Een andere bed and breakfast heet Down2Town en is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit de 19e eeuw in het historische stadscentrum van Porto. De B&B heeft een charmant buitenterras waar je ’s ochtends kunt ontbijten. De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben een klein balkon.

Je overnacht hier vanaf €44/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hostel Hill 'n Chill Gaia Porto

Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Porto? Neem dan zeker een kijkje bij het Hill’n Chill Hostel! Dit hostel bevindt zich in het centrum van Porto vlakbij de bekende Luis I-brug. Er zijn zowel slaapzalen als privékamers met een gedeelde of eigen badkamer, voor elk wat wils dus.

Je overnacht hier al vanaf €23/nacht. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Porto met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je verblijf of citytrip in Porto? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Portugal met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Portugal.

Porto

Gratis wandeling Porto downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 september 2021 - conny de ruysscher

heb nuttige tips gevonden om te doen en om ons te verplaatsen in Porto.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?