Banksy museum in Parijs bezoeken? Duik in de wereld van Banksy + tickets kopen

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Banksy museum in Parijs bezoeken? Duik in de wereld van Banksy + tickets kopen

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Banksy museum in Parijs + waar tickets kopen?

Banksy is een van de beroemdste en ook meest mysterieuze kunstenaars van onze tijd. Niemand weet wie de man precies is. Hij maakt controversiële graffitikunst over actuele thema’s die uit het niets verschijnen op openbare plekken. Over de hele wereld kan je exposities bezoeken gewijd aan de werken van Banksy en zo ook in Parijs.

De World of Banksy Expo is zeker een bezoekje waard wanneer je op stedentrip bent in Parijs. Bestel je tickets voor het Banksy Museum online op voorhand.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Het verhaal van het Banksy Museum in Parijs

Weinig hedendaagse kunstenaars zo bekend als Banksy

Iedereen heeft wel van deze beroemde artiest gehoord. Wie hij is, is echter niet bekend. Banksy zou wel Brits zijn en uit de buurt van Bristol komen, maar voor de rest is weinig over hem geweten. De kunstenaar staat bekend om zijn graffitiwerken die steeds actuele thema’s aankaarten. Zijn kunstwerken dragen vaak een boodschap van vrede uit en zijn aangrijpend, maar soms ook satirisch, humoristisch en antikapitalistisch. De grafitti van Banksy verschijnt steeds plots in het straatbeeld in steden over de hele wereld. Een mysterieuze man, zoveel is zeker!

De expositie World Of Banksy in Parijs was oorspronkelijk een tijdelijke tentoonstelling, maar werd steeds verlengd. Volgens het huidige programma is de tentoonstelling nog tot het einde van 2022 te bezoeken. Ook in heel wat andere steden over de hele wereld vind je versies van dezelfde tentoonstelling.

TICKETS: Wacht niet langer en bestel je tickets voor The World of Banksy Expo in Parijs online.

  1. Het Banksy museum in Parijs bezoeken

World of Banksy in Parijs kan uitpakken met maar liefst 100 werken van Banksy. De werken worden op een heel respectvolle manier gepresenteerd. Banksy creëert street art met een duidelijke boodschap en dit museum doet er alles aan om die sfeer naar boven te brengen. Zo komen de graffitiwerken helemaal tot hun recht.

Elk kunstwerk in het museum draagt een bepaalde boodschap uit en verdient je aandacht. Je vindt hier zowel replica’s van Banksy’s beroemdste werken, maar ook enkele werken uit privécollecties. We zetten de beroemdste werken hieronder even op een rijtje.

Kissing Coppers

Kissing Coppers is oorspronkelijk een stencil van twee kussende Britse politieagenten. Het werd in 2004 onthuld op de muur van The Prince Albert pub in Brighton. Het kreeg erg veel aandacht omdat homoseksualiteit toen nog lang niet zo geaccepteerd werd als vandaag. Banksy maakte zo naam als provocerende straatartiest en activist.

Gangsta Rat

Gangsta Rat is een van de beroemdste werken van Banksy. Er werden gesigneerde prints van verkocht. Je ziet een rat gekleed in de typische kledingstijl uit New York van de jaren ’80 en ’90 die ook in het Verenigd Koninkrijk populair was.

Turf War

Turf War was de naam van de eerste kunsttentoonstelling van Banksy, georganiseerd op een geheime locatie in Londen in 2003. Het thema: dieren met mensenkoppen. Er was een afbeelding van een koe met het gezicht van Andy Warhol en een chimpansee met het gezicht van koningin Elisabeth II. Een van de bekendste werken uit de tentoonstelling was dat van Churchill met een groene mohawk. Dat werk kan je hier bewonderen.

Bataclan

Zonder twijfel het pakkendste werk in World Of Banksy in Parijs is het werk dat Banksy maakte ter ere van de terroristische aanslag in de Bataclan. De kunstenaar liet er een grafittiwerk achter op de nooduitgang van de nachtclub in 2018. Je ziet een rouwende vrouw en onder het werk staat een kaars met een bloemenkrans. Het originele werk werd gestolen in 2019.

Flower Thrower

De Flower Thrower is een van de bekendste werken van Banksy. Het oorspronkelijke werk staat op de muur tussen Palestina en Israël. Je ziet een Palestijnse soldaat die bloemen gooit in plaats van een granaat. Vrede is misschien wel het belangrijkste thema in het repertoire van Banksy. Je hoort ook helikoptergezoem bij dit werk, wat de ervaring extra bijzonder maakt.

  1. Waar tickets kopen voor het Banksy museum in Parijs?

  • Het is meestal niet al te druk in het Banksy museum, maar om eventuele wachtrijen te vermijden, raden we aan om je tickets op voorhand aan te kopen.
  • Tickets voor het Banksy Museum in Parijs kan je makkelijk vooraf online bestellen.
  • Tip: Je kan je tickets ook upgraden en een overnachting bijboeken in het Walled Off Hotel Paris. Dit hotel is gelegen naast de expo en biedt kamers met iconische werken van Banksy.
  1. Praktische info voor je bezoek aan het Banksy Museum in Parijs

  • Het Banksy museum bevindt zich in Paris Espace Lafayette-Drouot, in de Rue du Faubourg Montmartre.
  • Kom je met de metro? Dan stap je af aan de halte Le Pelletier (lijn 7). Ook de halte Notre-Dame-de-Lorette (lijn 12) ligt vlakbij.
  • Openingsuren: De World of Banksy expo in Parijs is iedere dag geopend. Je kan het bezoeken tussen 12u en 21u.
  • Op zaterdag opent het museum de deuren al om 10u. Op zondag is de expositie te bezoeken tussen 10u en 19u.
  • Meer info op de website.
Wil je graag nog meer zien van de Montmartre wijk in Parijs? Download dan zeker onze stadswandeling Parijs en ontdek het kunstzinnige Montmartre en de Sacré-Coeur.

Ligging van The World of Banksy Expo in Parijs op de kaart

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?