FB

Metz

1 157 x gedownload164 ervaringen
  • Startpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Eindpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Metz
Abbaye des Prémontrés in Pont-à-Mousson

Verblijf in een bijzonder hotel: Abbaye des Prémontrés***
Gelegen tussen Metz en Nancy, dus een ideale uitvalsbasis voor de Lorraine. Het gebouw was vroeger een abdij van de Premonstratenzers, het ligt in een groene omgeving langs de Moezel. Er is een promo van 2 dagen met als extra een koffertje abdijbieren en een boek over de abdij voor € 75 p.p.. Bij een 4-daagse krijg je de 3de nacht aan halve prijs,
lees meer info over dit hotel.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Metz, gratis stadswandelroute langs bezienswaardigheden Metz downloaden

Metz is prachtig gelegen aan de oevers van de Moezel. Doordat Metz een paar keer van nationaliteit wijzigde werden er poorten gebouwd, de mooiste hiervan zijn in deze wandeling opgenomen. Uiteraard gaan we even langs de Moezel wandelen. Ze loopt dwars door de stad en aan de Esplanade is ze op z'n mooist. Halfweg de wandelroute komen we bij de topattractie: de kathedraal van Metz. Wereldberoemd omwille van zijn glasramen. Het is een gigantisch hoog gotisch bouwwerk dat mooi is gerestaureerd. Ze ligt zeer centraal nabij het stadhuis, de overdekte markthallen en de winkelstraten. We wandelen dan even binnen de oude stad maar onze stadswandeling beginnen en eindigen we in het 'nieuwe' stadsdeel aan het mooie stationsgebouw.

Al onze routes in Lorraine
Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

Metz stadswandeling

Gratis stadswandeling Metz downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Metz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

164 ervaringen

- 7 december 2018 - Legroe André

De wandeling heb ik gedownload ter voorbereiding van onze uitstappen in de loop van 2019. Een juiste datum om Metz te gaan bezoeken is nog niet vastgelegd.

- 22 november 2018 - Ann

Dit was de eerste keer dat ik gebruik maakte van een stadswandeling, maar zeker niet de laatste. Je krijgt een mooi beeld van de stad. De te volgen route is heel duidelijk beschreven, je passeert de belangrijkste bezienswaardigheden en je krijgt nog de nodige uitleg mee. Top!

- 8 november 2018 - Erik Dox

Wil je Metz op een aangename manier ontdekken dan is deze stadswandeling een echte aanrader!!! Gewoon top!

- 9 september 2018 - Etienne Dheedene

Geweldig, wij vinden deze routes formidabel goed. Geen tijdverlies door zelf te zoeken, goed overzicht van alle bezienswaardigheden.

- 24 augustus 2018 - Rathé Annik

Hele praktische informatie. Steeds opnieuw raadplegen wij jullie reisgidsen ter voorbereiding van een citytrip. En dat volledig gratis! Bedankt

Gratis stadswandeling Metz downloaden

Download autoroute Lorraine

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?