Stadswandeling Metz langs alle bezienswaardigheden

Download autoroute Lorraine

Stadswandeling Metz langs alle bezienswaardigheden

2 070 x gedownload198 ervaringen
  • Startpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Eindpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Metz
Abbaye des Prémontrés in Pont-à-Mousson

Verblijf in een bijzonder hotel: Abbaye des Prémontrés***
Gelegen tussen Metz en Nancy, dus een ideale uitvalsbasis voor de Lorraine. Het gebouw was vroeger een abdij van de Premonstratenzers, het ligt in een groene omgeving langs de Moezel. Er is een promo van 2 dagen met als extra een koffertje abdijbieren en een boek over de abdij voor € 75 p.p.. Bij een 4-daagse krijg je de 3de nacht aan halve prijs,
lees meer info over dit hotel.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling en verken historisch Metz

Metz is prachtig gelegen aan de oevers van de Moezel. Doordat Metz een paar keer van nationaliteit wijzigde werden er poorten gebouwd, de mooiste hiervan zijn in deze wandeling opgenomen. Uiteraard gaan we even langs de Moezel wandelen. Ze loopt dwars door de stad en aan de Esplanade is ze op z'n mooist.

Halfweg de stadswandeling komen we bij de topattractie: de kathedraal van Metz. Wereldberoemd omwille van zijn glasramen.

Het is een gigantisch hoog gotisch bouwwerk dat mooi is gerestaureerd. Ze ligt zeer centraal nabij het stadhuis, de overdekte markthallen en de winkelstraten. We wandelen dan even binnen de oude stad maar onze stadswandeling beginnen en eindigen we in het 'nieuwe' stadsdeel aan het mooie stationsgebouw.

Download al onze routes in Lorraine

Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

Metz stadswandeling

Gratis stadswandeling Metz downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Metz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

198 ervaringen

- 29 augustus 2020 - Seigers François

Prachtige samenvatting van de meeste bezienswaardigheden. Bondig uitgelegd en makkelijke route om te volgen. Reisroutes heeft mij nog nooit teleurgesteld.

- 18 augustus 2020 - Els Janssens

Geweldige wandeling, wat hebben we genoten van deze mooie, gezellige stad! Bedankt!

- 6 augustus 2020 - Kees

Mijn vrouw en ik hebben met veel plezier deze stadswandeling gelopen. Je komt ook op leuke plekken die je zou missen als je zlef gewoon maar een rondje loopt. De gids geeft heel veel aanvullende informatie bij wat je ziet. Zeer aan te bevelen. Ook voor de stadswandeling in Nancy.

- 16 juli 2020 - Patrick Francken

Een grote aanrader voor elke bezoeker van Metz. De vorige wandelingen trouwens waren steeds fantastisch en lieten ons heel toffe plaatsen zien ! Betreffende Metz, was een heel leuke en gezellige wandeling waarin we tijdens de wandeling enkele boodschappen hebben kunnen doen en gezellig naast de Moezel hebben kunnen picknicken. Echt waar een super wandeling !

- 14 juli 2020 - patrick

Verrassend, mooie en aangename stadswandeling. Meermaals langsgereden zonder ook maar enig idee te hebben van de schoonheid en openheid van deze stad. Monumentale gebouwen van diverse bouwstijl (Romeins/Keltisch/Duits/Frans) die op zich een beeld geven van de lange geschiedenis over deze stad. Metz is een zeer mooie stad die een citytrip waard is.

Gratis stadswandeling Metz downloaden

Download autoroute Lorraine

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?