FB

Metz

802 x gedownload152 ervaringen
  • Startpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Eindpunt: Place du Général-de-Gaulle, Metz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Metz

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Metz, gratis stadswandelroute langs bezienswaardigheden Metz downloaden

Metz is prachtig gelegen aan de oevers van de Moezel. Doordat Metz een paar keer van nationaliteit wijzigde werden er poorten gebouwd, de mooiste hiervan zijn in deze wandeling opgenomen. Uiteraard gaan we even langs de Moezel wandelen. Ze loopt dwars door de stad en aan de Esplanade is ze op z'n mooist. Halfweg de wandelroute komen we bij de topattractie: de kathedraal van Metz. Wereldberoemd omwille van zijn glasramen. Het is een gigantisch hoog gotisch bouwwerk dat mooi is gerestaureerd. Ze ligt zeer centraal nabij het stadhuis, de overdekte markthallen en de winkelstraten. We wandelen dan even binnen de oude stad maar onze stadswandeling beginnen en eindigen we in het 'nieuwe' stadsdeel aan het mooie stationsgebouw.

Al onze routes in Lorraine
Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

Metz stadswandeling

Gratis stadswandeling Metz downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Metz: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

152 ervaringen

- 18 april 2018 - Marc Notredame

We bezochten deze stad in aug '17 en april '18. We hebben beide keren met volle teugen kunnen genieten van de zeer aangename wandeling langs de vele mooie trekpleisters, diverse architecturen, aantrekkelijke parken, en ook van het bruisende economische leven in de binnenstad.

- 3 april 2018 - José

Wij hadden het geluk deze stadswandeling op een prachtige lentedag te mogen maken. De wandeling voert je langs alle bezienswaardigheden van Metz, met prachtige uitzichten nabij de Moezel. Goede beschrijving van alle historische gebouwen en de omgeving ervan. Niet voor mogelijk gehouden dat je dit allemaal aantreft in de stad die je zo vaak voorbij rijdt op weg naar het zuiden. Zeker de moeite van een bezoek waard!

- 27 december 2017 - Van Herbruggen

gezellige stad, zeker in de kerstsfeer, zowel overdag als 's avonds de kerstverlichting brandt.

- 23 november 2017 - Wolterink

Het was een mooie wandeling ondanks het gure weer. Wij zijn nog wel in de overdekte markt geweest. Dat is dichtbij de Katherdraal. Misschien een optie om dat te vermelden?

- 4 november 2017 - Kok

Handige, slimme bruikbare routebeschrijving, en nog amusant geschreven ook!

Gratis stadswandeling Metz downloaden

Download autoroute Lorraine

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?