Top 5 leukste Nederlandse steden om te bezoeken tijdens de kerstvakantie

Volledige reisgids kopen voor € 5

Top 5 leukste Nederlandse steden om te bezoeken tijdens de kerstvakantie

14 december 2021 in Nederland0 reacties

Met de kerstvakantie nemen veel mensen de tijd om er lekker op uit te gaan. Ze kiezen voor een wintersport of een vakantie in eigen land. Nederland heeft namelijk een breed scala aan leuke steden die je kunt bezoeken tijdens de kerstvakantie. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de top 5 leukste Nederlandse steden om te bezoeken tijdens de kerstvakantie.

Inhoud artikel

  1. Kerst in Maastricht

In Duitsland zijn er een hoop verschillende kerstmarkten waar Nederlands naar toe gaan, maar ook Nederland heeft deze in de aanbieding. In Maastricht vindt je bijvoorbeeld een ontzettend breed uitgezette kerstmarkt. Je waant je in echte winterse sferen door de kraampjes en de heuse ijsbaan die zich op de markt bevindt.

Daarnaast is er natuurlijk nog voldoende te doen in Maastricht waardoor je niet snel uitgekeken zal worden op de stad. Mocht je dus op zoek zijn naar een mooie kerstmarkt dan ben je in Maastricht absoluut aan het juiste adres. Wanneer je toch in de buurt bent, kun je ook altijd even een bezoekje brengen aan Valkenburg. Ook Valkenburg is een ontzettend leuke plek om te zijn tijdens de kerstvakantie.

Onze tip: Ga je op bezoek in Maastricht, download zeker onze stadswandeling in Maastricht en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

  1. Kerstvakantie in Haarlem

Ook in Haarlem vindt je een prachtige kerstmarkt. Met maar liefst 300 kramen, mag de kerstmarkt in Haarlem zich een van de grootste noemen. Voor de grootste kerstmarkt moet je iets verder kijken op de lijst.

Op een hoop verschillende locaties door Haarlem vindt je daarnaast kerstkoren en andere leuke activiteiten. Mocht je dus een leuke plek zoeken in Nederland waar een van de grootste kerstmarkten is, dan ben je in Haarlem op de goede plek.

Onze tip: Tijdens je bezoek aan Haarlem, neem zeker onze stadswandeling Haarlem mee, zo mis je niets.

  1. Kerst in Dordrecht

Wanneer je op zoek bent naar de grootste kerstmarkt van Nederland dan moet je in Dordrecht zijn. Naast de grootste, is het volgens eigen zegge ook nog eens de meest sfeervolle kerstmarkt. Je vindt er natuurlijk een hoop kramen, maar daarnaast ook een hoop horeca. Ook is er entertainment in veelvoud die zich verspreid over de verschillende podia die je in het centrum van Dordrecht zult vinden.

Mocht je tijdens de kerstvakantie nog niet helemaal de kerstsfeer kunnen vinden, dan is een bezoekje aan Dordrecht noodzakelijk. Wanneer je bij de kerstmarkt geweest bent, zul je aan niks anders meer kunnen denken dan het echte kerstgevoel.

Onze tip: Tijdens je bezoek aan Dordrecht, neem zeker onze stadswandeling Dordrecht mee, zo mis je niets.

  1. Kerst in Deventer

Elk jaar vindt in Deventer het Dickensfestijn plaats. Ook dit jaar zal dit weer gebeuren tijdens de kerstvakantie. Tijdens het Dickensfestijn verandert Deventer naar een 19e eeuwse stad uit Engeland. Bekende personages die de schrijver Charles Dickens ooit bedacht heeft, komen tot leven wanneer echte acteurs in de rol kruipen van deze personages.

Iconische personages als Scrooge maken hun entree in Deventer met als achtergrond de mooie stad Deventer. Er is genoeg te doen en te zijn tijdens het Dickensfestijn en daarom is Deventer dus absoluut de moeite waard voor een bezoekje tijdens de kerstvakantie.

  1. Kerstvakantie Den Haag

Wanneer je op zoek bent naar het ultieme kerstgevoel dan ben je ook in Den Haag welkom. In Den Haag vindt namelijk voor de vierde keer de jaarlijkse Royal Christmas Fair plaats. Tijdens de Royal Christmas Fair vindt je in Den Haag een breed scala aan verschillende kerstkraampjes. Ook zijn er een hoop verschillende culturele dingen te doen in de stad. De stad wordt jaarlijks prachtig versierd met wel honderden lampjes. Met die reden is Den Haag dan ook een echte aanrader om te bezoeken tijdens de kerstvakantie.

Ben je van plan één of meerdere van bovenstaande steden te bezoeken? Bekijk dan eens de acties en aanbiedingen van de NS en ga met de trein. Dan hoef je ook die glühwein niet te laten staan.

Onze tip: Nog meer zien van Den Haag, download onze gratis stadswandeling Den Haag en zie de mooiste plekjes van de stad.

  1. Mis niets van Maastricht met onze reisgids!

Wil je ook niets missen tijdens je bezoek aan Maastricht? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Maastricht & Valkenburg boordevol achtergrondinformatie, weetjes en wandelroutes. Eerst uitproberen? Download dan onze gratis preview van de reisgids Maastricht of bekijk onze stadswandeling door Maastricht.

Maastricht

Gratis reisgids Maastricht downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?