Fietsroute De Hoge Kempen bij Lanaken, groen Limburg

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Fietsroute De Hoge Kempen bij Lanaken, groen Limburg

53 874 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Domein Pietersheim
  • Eindpunt: Domein Pietersheim
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 53 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Lanaken

De Waterburcht Pietersheim in Lanaken is de gedroomde locatie om de fietsroute Hoge Kempen te starten. Er is een gratis parking, een bistro, een toeristisch infokantoor. Je hebt de mogelijkheid om de attractie de Waterburcht voor of na het fietsen te verkennen. Ben je nog niet moe of wil je graag nog wat bewegend nagenieten, dan kan je de beentjes nog strekken op de wandelwegen op het domein van Pietersheim.

Aan horeca ook geen gebrek, zowel in de dorpen, bij de drie toegangspoorten van de Hoge Kempen maar ook onderweg langs het kanaal vind je een gezellige brasserie of fietscafé waar je een rustpauze kan inlassen. Laat de opgehoopte stress maar wegvloeien uit lichaam en geest. En liefst met een zonnetje erbij wordt deze fietsroute een goedkoop anti-stressmiddel.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Geniet met deze fietsroute van groen Limburg

Eerst fiets je naar Oud-Rekem, het historische centrum van Rekem, waar je teruggaat in de tijd van toen. Dan duik je het bosgebied in van het Nationaal Park Hoge Kempen. Ruim de helft van de route zal je in dit Nationaal Park vertoeven. Je fietst steeds over vlot berijdbare wegen en vaak afgezonderde fietspaden. Nu eens langs het bos, een ander keer dwars dóór het bos. Aan rustgevende natuur en gezonde lucht dus geen gebrek.

Tussen knooppunt 550 en 551 fiets je door de Mechelse Heide over een nieuw aangelegde houten brug van 300 meter. Je krijgt er een uniek panoramisch zicht over een van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Vooral leuk om te doen midden augustus wanneer de heide in bloei staat.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 26 april 2022 - Rosine Raes

In Limburg zijn alle fietsroutes prachtig

- 14 maart 2022 - Van de Vijver

Heel informatief, en zeker de reden om Limburg te ontdekken.

- 3 november 2021 - M.Bastings

Hele mooie routes, knooppunten staan heel goed aangegeven, top

- 31 augustus 2021 - Paul

Zeker een aanrader .

- 31 augustus 2021 - Gie Van de Wouwer

Ik heb intens genoten van deze route. Gedetailleerd, goed gedocumenteerd. Kortom allesomvattende informatie die gebruiksvriendelijk is. Trouwens alle routes, stadwandelingen en toeristische informatie zijn voor mij een schat van ongelooflijke, toegankelijke info. Allemaal dank zij: Geert van Reisroutes.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?