FB

Wandeling Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 5

Wandeling Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur + kaart

1 360 x gedownload640 ervaringen
  • Startpunt: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Eindpunt: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Maastricht

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de gratis wandelroute Maastricht. Ontdek er de stadswallen, shopping en cultuur van de stad.

Tussen het moois en aangenaams dat Maastricht te bieden heeft vallen de terrasjes op, vooral dan het zeer grote terras aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is geen goed idee om daar een dagje Maastricht te beginnen, want eenmaal je er zit wil je er niet graag weer weg. Met deze wandelroute brengen we je langs de diverse aspecten van de stad. En dat zijn de vele historische gebouwen, musea en kerken, mooie stadspleinen, gezellige straten, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. Dus meer dan genoeg voor een dagje Maastricht.

Openbaar vervoer

met de trein naar Maastricht is uiterst eenvoudig. Vanuit Brussel-zuid is het precies anderhalf uur rijden. De Maastricht - Brussel Express brengt je rechtstreeks. Je komt aan in Maastricht aan de overkant van de Maas. Het best is dan een lijnbus te nemen naar de 'Markt' of het 'Vrijthof', er zijn heel wat verbindingen per uur. Het station staat op de routekaart, je kan dus ook te voet en op elke plaats op de route inpikken. Meer informatie over de treinverbindingen lees je op de officiële website van de NMBS.

Met de auto naar Maastricht

Je kan op heel wat plaatsen in het centrum ondergronds parkeren. Goedkoop is dat uiteraard niet. Daarom starten we de wandelroute in het stadspark nabij een Park & Walk. Onder de verkeerswisselaar zijn er bovengrondse parkings: ‘Parking Stadspark’, genummerd van 1 tot 4. Geef in je gps de straat ‘Maasboulevard 101’ in en je komt dicht in de buurt, volg dan de pijlen. Die parkings kosten 6€ per dag (in 2016). Voorzie wel voldoende munten voor de parkeerautomaat.

Maastricht

Gratis stadswandeling Maastricht downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Maastricht-Valkenburg

Ontdek Maastricht via  uitgewerkte stadswandeling en Valkenburg via 2 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Maastricht: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart640 ervaringen

- 15 juli 2018 - Lei

De wandeling is zeer interessant vooral door de historische informatie die bij de verschillende gebouwen is gegeven. Ik zal deze wandeling zeker nog een keer lopen maar dan meer voor het maken van foto’s. Voor mensen die niet bekend zijn in Maastricht is het handiger als deze wandeling in het centrum begint, bv. Op de markt.

- 5 juli 2018 - Marleen

Was een fijne, rustige stadswandeling...zeker op zaterdag was deze "stadswallen" welkom, om de drukte in de stad te vermijden!

- 30 juni 2018 - Helga Houben

Op vrijdag 15 juni j.l. met de bus vanuit Genk naar Maastricht. We stappen uit op de markt en daar start ook onze stadswandeling. Het is bijzonder mooi weer, en wat zijn wij blij met deze handige route die ons langs plekjes brengt die we anders nooit hadden gezien. vooral de tocht vanuit stadspark over de brug naar Centre Ceramique was voor ons een ware ontdekking. Hoe sfeervol langs dat water. ( die dag zaten er veel studenten te picknicken) ook de klassieke items zoals de Helpoort, zijn leuk opgenomen in de tocht. En wat een verrassende terrasjes onderweg. ook de speciale winkeltjes die we zijn binnengelopen verschafte ons vreugde. kortom een zeer gevarieerde, verrassende, nieuwe kijk op oud en nieuw Maastricht. Laat ik óók vermelden dat daar waar de routebeschrijving ons soms twijfel bracht, - er was steeds wel een vriendelijke Mestreechteneer of ober-, die ons gaarne ter hulp schoot. het was een super dag, bij thuiskomst en dagen daarna hebben we deze tocht bij familie en vrienden gepromoot. Een uitje zo dicht bij huis, en zo een heerlijk vakantiegevoel. voor ons een citytrip in een notedop.....

- 28 juni 2018 - Dominique Antonsen

prachtige wandeling - zeer goed uitgelegd moeite waard om Maastricht met jullie te verkennen

- 21 juni 2018 - Ine

Zeer leuke wandeling, stukjes Maastricht ontdekt die ik nog niet kende!

Gratis stadswandeling Maastricht downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?