Stadswandeling Den Haag: mooi route langs alle bezienswaardigheden

Stadswandeling Den Haag: mooi route langs alle bezienswaardigheden

3 496 x gedownload224 ervaringen
  • Startpunt: Koningin Julianaplein, Den Haag
  • Eindpunt: Koningin Julianaplein, Den Haag
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 12,5 km
  • Duur: 2 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (voetpaden niet steeds goed)
  • Toeristische dienst Den Haag

Volg route op kaart met GPS-tracker

Deze wandeling door Den Haag laat je alle facetten van de stads zien

Wist je dat Den Haag de meeste bezienswaardigheden heeft per km² in Nederland? Met onze wandelroute krijg je het complete aanbod. Zo ga je 3x shoppen (Vlamingstraat met de passage, Fr. Hendriklaan in het Statenkwartier, Haagsche Entree), kom je langs veel musea met als bekendste het Gemeentemuseum, Panorama Mesdag en het Mauritshuis. Veel oude historische gebouwen zijn er niet maar we brengen je langs prachtige herenhuizen en grote villa’s.

Deze wandeling is zo veelzijdig dat je er gerust 2 dagen kan met vullen

Dus geen kasteel als residentie voor de koninklijke familie: Paleis Noordeinde. Den Haag is het bestuurscentrum van Nederland. Zo kom je langs de gebouwen van de Eerste Kamer in het Binnenhof en het kabinet van de koning. En er is ook nog het Vredespaleis waar het Internationaal Gerechtshof is gehuisvest. Het beloofd dus een veelzijdige wandeling te worden. Alles bezoeken en bewandelen in één dag is niet mogelijk vandaar splitsen we het op in twee dagen.

Den Haag stadswandeling

Gratis stadswandeling Den Haag downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Den Haag: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

224 ervaringen

- 14 december 2019 - S. van der iest

Mooie route door het centrum, je komt langs musea. mooie winkels met panden in Art Nouveaustijl. wij eindigden bij het Vredespaleis en dit is te doen qua afstand. Duidelijke omschrijving en weetjes erbij.

- 14 december 2019 - Anke Mulder

Hele leuke, duidelijke route, heb de helft gelopen. Ga zeker vaker gebruik maken van jullie stadswandelingen.

- 9 december 2019 - Fien

Leuke stadswandeling

- 22 november 2019 - van Lottum

3 dagen den Haag is te kort zijn we achter gekomen. We hebben al het bekende gezien en mee gemaakt. We hadden de rondwandeling van bijna 5 km uitgezocht en hebben we bijna afgemaakt. We zijn te lang bij paleis noordeinde blijven hangen omdat daar veel te doen was met paarden, koetsjes, muziek enz. omdat er 2 nieuwe ambassadeurs geïnstalleerd werden. Dat was een ware belevenis. Langs het binnenhof en allerlei beroemde gebouwen. We hebben veel gehad aan de reisbeschrijving voor de wandeling.

- 17 november 2019 - Mich

De reisgids Den Haag was een prima leidraad voor onze wandeling. We passeerden de mooiste en interessantste plekken. We hebben twee dagen genoten van onze uitstap in den Haag. Een mooie stad, zeker de moeite waard om te bezoeken. Reisroutes wordt onze adviesgever voor ander uitstappen.

Gratis stadswandeling Den Haag downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?