FB

Stadswandeling Den Haag: mooi route langs alle bezienswaardigheden

Stadswandeling Den Haag: mooi route langs alle bezienswaardigheden

1 199 x gedownload157 ervaringen
  • Startpunt: Koningin Julianaplein, Den Haag
  • Eindpunt: Koningin Julianaplein, Den Haag
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 12,5 km
  • Duur: 2 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (voetpaden niet steeds goed)
  • Toeristische dienst Den Haag

Volg route op kaart met GPS-tracker

Deze wandeling door Den Haag laat je alle facetten van de stads zien

Wist je dat Den Haag de meeste bezienswaardigheden heeft per km² in Nederland? Met onze wandelroute krijg je het complete aanbod. Zo ga je 3x shoppen (Vlamingstraat met de passage, Fr. Hendriklaan in het Statenkwartier, Haagsche Entree), kom je langs veel musea met als bekendste het Gemeentemuseum, Panorama Mesdag en het Mauritshuis. Veel oude historische gebouwen zijn er niet maar we brengen je langs prachtige herenhuizen en grote villa’s.

Deze wandeling is zo veelzijdig dat je er gerust 2 dagen kan met vullen

Dus geen kasteel als residentie voor de koninklijke familie: Paleis Noordeinde. Den Haag is het bestuurscentrum van Nederland. Zo kom je langs de gebouwen van de Eerste Kamer in het Binnenhof en het kabinet van de koning. En er is ook nog het Vredespaleis waar het Internationaal Gerechtshof is gehuisvest. Het beloofd dus een veelzijdige wandeling te worden. Alles bezoeken en bewandelen in één dag is niet mogelijk vandaar splitsen we het op in twee dagen.

Den Haag stadswandeling

Gratis stadswandeling Den Haag downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Den Haag: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

157 ervaringen

- 7 augustus 2018 - Sofie Mordyck

Heel toffe wandeling, duidelijk uitgelegd. Op naar de volgende wandeling !!

- 1 augustus 2018 - Hans

Hele interessante stadswandeling; voor de helft gelopen en toen ivm warmte naar de boulevard in Scheveningen. Ondanks de warmte was het allemaal prima te doen. Goede omschrijvingen van de route en bezienswaardigheden.

- 19 juli 2018 - John van den Aakster

Uitstekende gids bij het verkennen van een ,ons nog onbekende, stad. Heerlijk.

- 15 juli 2018 - Johanna M

Mijn nichtje en ik waren blij met deze wandelroute naar het Haagse Gemeentemuseum. We waren nog nooit eerder in de Chinese buurt en op de Grote Markt geweest en we ontdekten ook andere leuke plekjes. Leuk was ook dat je in het begin van de route heerlijk koffie kunt drinken in de tuin van een prachtige oude kerk. Ik ben altijd dankbaar als mensen de moeite nemen wandelroutes op internet te delen en ik dank de bedenker van deze route hartelijk!

- 6 juli 2018 - Eric ......

Top wandeling , alhoewel ik het wel in mijn voeten voelde haha, 14 km was totaal , maar wat weer veel gezien , heb er intussen al heel wat gedaan van deze site, altijd top en in combinatie met NS Spoordeelwinkel heerlijke uitstapjes...... Ps Geert, misschien ideetje om mogelijkheid foto's door wandelaars te laten posten op deze site of FB ..... Maar genoten dus, een dikke 10 voor deze stadswandeling.

Gratis stadswandeling Den Haag downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?