Waar overnachten in Milaan? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Milaan? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

13 september 2022 in Milaan1 reactie

Tijdens je bezoek aan de modestad Milaan heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Milaan!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Waar overnachten in de Brera-wijk?

Brera is dé kunstwijk van Milaan. Hier vind je onder andere het geprezen museum Pinacoteca di Brera, gevestigd in het prachtige stadspaleis Palazzo di Brera. Maar Brera is ook het culinaire hart van Milaan. Kortom, een wijk die je absoluut niet mag overslaan. Ontdek hieronder de leukste verblijven in de Brera-wijk.

  • B&B Locanda Pandenus Brera is een charmante B&B die kamers biedt met een elegante inrichting met designstukken en je geniet 's ochtends van een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
  • Hemeras Boutique Homes biedt elegante appartementen middenin de Brera-wijk. De suites onderscheiden zich door een eigen thema en beschikken over een grote en luxe woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, een grote slaapkamer en een prachtige badkamer met douche. Meer info en boeken.
  • Hotel Milano Scala is een milieuvriendelijk hotel op wandelafstand van topbezienswaardigheden als Teatro alla Scala en de kathedraal van Milaan. De kamers werden ingericht naar de stijl van een beroemde opera en in het restaurant Prima Donna kan je terecht voor heerlijke traditionele gerechten uit Lombardije, met ingrediënten uit de eigen moestuin. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in de Porta Venezia?

Porta Venezia is gelegen aan de grens van Centro Storico en is de ideale plek voor een verblijf voor gezinnen en families. In deze wijk heerst een authentieke sfeer en kenmerkt zich vooral door patriciërshuizen in art-nouveaustijl. Je kan er shoppen in de Corso Buenos Aires en een bezoekje brengen aan de beroemde Giardini Pubblici Indro Montanelli, een prachtig park waar je heerlijk kan vertoeven.

  • Hotel Manin wordt al sinds 1904 door de familie Colombo beheerd en is gevestigd in een van de oudste en bekendste gebouwen van Milaan. Het hotel biedt prachtig uitzicht op het Giardini Pubblici Indro Montanelli-park en heeft een gezellig terras met een kleurrijke tuin. Meer info en boeken.
  • Pension Rivière Luxury Rooms at the Park biedt moderne accommodatie voorzien van een elegante inrichting in het centrum van de stad. Meer info en boeken.
  • Senato Hotel Milano is gevestigd in een begin 19e-eeuws gebouw en biedt naast moderne kamers ook een fitnesscentrum, een loungebar met uitzicht op de binnenplaats. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in de Navigli wijk?

De Navigli-wijk is een van de best bewaarde geheimen van Milaan. Net buiten het historische stadscentrum vind je hier gezellige bars en kunstgalerijen langs eeuwenoude kanalen. Hier plof je neer voor een Italiaanse aperitiefje, duik je in de geschiedenis van Milaan en dwaal je rond op een rommelmarkt.

  • Magna Pars l'Hotel à Parfum is een luxe 5-sterrenhotel met ultramoderne suites in de bruisende wijk Navigli. Je verblijft in een van de elegante suites die uitzicht bieden op de tuin en ingericht zijn in rustgevende kleuren met houten meubilair. Meer info en boeken.
  • Aethos Milan ligt naast het Naviglio Grande-kanaal en biedt ultramoderne suites en appartementen. Ieder appartement heeft een uniek design gebaseerd op een sportthema. Iedere ochtend wordt er een zoet Italiaans ontbijt geserveerd. Meer info en boeken.
  • Combo Milano is een modern hostel en beschikt verder ook over een restaurant en een gezellige bar. Je kan er ook dagelijks genieten van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in het historische centrum van Milaan?

Het historische centrum van Milaan, ook wel het Duomo district genoemd, is het kloppende hart van de stad. Je vindt er topbezienswaardigheden als de kathedraal van Milaan, het Teatro Alla Scala en het winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele. Verder vind je er ook tal van gezellige restaurantjes en winkeltjes. Houd er rekening mee dat dit het meest toeristische deel van Milaan is en dat het behoorlijk druk kan zijn.

  • Antica Locanda Dei Mercanti is een 4*hotel in het hartje van Milaan. Bezienswaardigheden als het Sforzesco kasteel en het beursgebouw liggen op wandelafstand. Het hotel heeft prachtig ingerichte kamers met eigen badkamer en balkon. Meer info en boeken.
  • Hotel Palazzo Delle Stelline is gevestigd in een voormalig klooster en beschikt over een authentieke 15de-eeuwse kloostergang. De kamers van het 3* hotel kijken uit op de rustige groene binnenplaats en 's ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet met vers fruit. Meer info en boeken.
  • The Corner Duomo Hotel ligt op wandelafstand van de Dom van Milaan en biedt moderne accommodatie. De kamers zijn voorzien van alle luxe en comfort en na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Porta Romana?

De Porta Romana wijk ligt ten zuiden van het historische centrum van Milaan. De meeste toeristen slaan een bezoekje aan deze wijk over, maar toch is het de moeite waard hier een verblijf te overwegen. Het is er behoorlijk minder druk dan in de rest van de stad, maar je vindt er toch allerlei winkeltjes en restaurants. Sla soms eens een klein straatje in, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

  • Grand Visconti Palace biedt stijlvolle kamers met ingericht met prachtige tapijten en gordijnen. Verder kan je lekker ontspannen in het luxe wellnessruimte met een zwembad en in het gastronomisch restaurant met uitzicht op de daken van de stad. Meer info en boeken.
  • Un Posto a Milano is een hostel gevestigd in een 17de-eeuws landhuis en biedt kamers in rustieke stijl. Het hostel beschikt ook over een moestuin en een gedeelde patio met zitjes. In het gezellige restaurant kan je genieten van biologische gerechten. Meer info en boeken.
  • Milano Experience Home - Gauguin is een modern appartement met kleurrijke kleuren. Het appartement is geschikt voor 2 personen en biedt 1 slaapkamer, een gezellige woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 augustus 2021 - thalie

Duidelijk uitgestippeld, staat op de TO DO lijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?