Shoppen in Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan? Alle info & tips

Shoppen in Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan? Alle info & tips

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Galleria Vittorio Emanuele II + tips

De Galleria Vittorio Emanuele II is een van de bekendste gebouwen van Milaan. Het staat symbool voor de Italiaanse mode. Hier kan je winkelen (of enkel window shoppen) bij beroemde luxemerken. De winkelgalerij werd afgewerkt in 1877 en dat maakt deze Galleria de oudste van Italië.

Ontdek hieronder alles over een bezoekje aan de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan.

Tours en georganiseerde daguitstappen vanuit Milaan

Wil je graag een daguitstap vanuit Milaan maken met een georganiseerde tour of gids? Ontdek hier alle daguitstappen in en rond Milaan en haal het beste uit je vakantie.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder enkele leuke en mooie dagexcursies vanuit Milaan

Inhoud artikel

  1. De geschiedenis van de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

De Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan behoort samen met de Duomo di Milano tot de bekendste gebouwen van Milaan. De grote galerij is het ontwerp van de architect Giuseppe Mengoni. Hij won er een architectuurwedstrijd mee die als doel had om Milaan op de kaart te zetten.

De werken aan de Galleria Vittorio Emanuele II werden aangevat in 1865

Na 12 lange jaren vol bouwproblemen, financiële tegenvallers en boze Milanezen (ze waren niet blij met het winnende ontwerp), was de winkelgalerij van Milaan uiteindelijk klaar in 1877. Het resultaat: een lange winkelgalerij van 196 meter en een glazen koepel die 47 meter boven je uittorent en 36 meter breed is.

De indrukwekkende Galleria werd feestelijk geopend in het bijzijn van koning Vittorio Emanuele II, die zijn naam ook leende aan het bouwwerk. De Galleria werd zo de oudste winkelgalerij van Italië en een van de eerste bouwwerken van gietijzer en glas in het land.

Nog een tragisch weetje: de Galleria betekende de dood van architect Mengoni. De dag voor de grote opening viel hij van een stelling. Hij overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen en heeft het gebouw dus nooit kunnen bewonderen in volle glorie. Ook de goedkeurende blikken van de Milanezen, die het gebouw al snel omarmden na hun initiële twijfels, heeft hij niet kunnen zien.
  1. Shoppen in Milaan

De Galleria Vittorio Emanuele II bestaat uit twee galerijen die elkaar kruisen onder een gigantische glazen koepel. Er zijn tientallen winkels waar shoppers (met een groot budget) zich kunnen uitleven. Je kan hier onder andere winkelen bij Louis Vuitton en Prada en er zijn ook dure boetiekjes die gespecialiseerde producten verkopen. Daarnaast vind je ook bars en koffiezaakjes. Zijn die luxewinkels niet aan jou besteed? Dan kan je hier natuurlijk ook gewoon komen window shoppen.

In de kerstperiode is het hier extra gezellig. De Galleria Vittorio Emanuele II krijgt dan een ware kersttransformatie.Nog een tip: een van onze favoriete plekjes in de Galleria Vittorio Emanuele II is het terras van Aperol Spritz. In een modern decor kun je hier een verfrissende aperol drinken voor je Milaan verder verkent. Je vindt Terrazza Aperol op de eerste verdieping.

REISGIDS: Mis niets tijdens je bezoek aan de stad met onze reisgids Milaan.

  1. Dwing geluk af door te dansen op de stier

Niet alleen het glazen plafond, maar ook de vloer verdient je aandacht. De combinatie van marmer en mozaïek zijn bijzonder indrukwekkend. De mozaïek van een stier recht onder de koepel trekt echter de meeste aandacht.

Je ziet een stier met vier wapenschilden errond: de stier van Turijn, de wolvin van Rome, een rood kruis voor Milaan en een lelie voor Firenze. De mozaïeken errond zijn voorstellingen van de continenten Europa, Afrika, Amerika en Azië.

De legende gaat dat het geluk brengt om drie rondjes te draaien met je hiel op de ballen van de stier. Opgelet, doe dat met de klok mee, anders krijg je ongeluk.

  1. Beklim de Galleria Vittorio Emanuele II

Je kan sinds enkele jaren ook naar het dak van de Galleria Vittorio Emanuele II klimmen. Je hebt vandaar een uitzicht op de Duomo en de omliggende gebouwen en je kan de zakenwijk van Milaan zien liggen. De wandeling is niet erg lang en tickets kosten 12€.

TIP: lijkt de prijs van de Highline Galleria je wat duur? Dan kan je geld besparen door de Milaan City Pass te kopen. Je krijgt zo toegang tot alle grote trekpleisters en je kan gebruik maken van de hop-on-hop-off bus. Een bezoek aan de Highline Galleria zit daarbij inbegrepen. Boek de Milaan City Pass hier online.

  1. Praktische info voor je bezoek aan Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

  • De Galleria Vittorio Emanuele II verbindt de Piazza del Duomo, het plein voor de kathedraal, met de Piazza della Scala, waar je tevens het Teatro alla Scala kan bezoeken.
  • Je bereikt de Galleria eenvoudig met de metro door uit te stappen bij de halte Duomo (lijnen 1 en 3).
  • De Galleria Vittorio Emanuele II is elke dag open van 10u tot 19u.
  • De Higline Galleria is elke dag open van 10u tot 20u30.
  • Ontdek de leukste winkelstraten en outlets van de stad met ons blogartikel waar winkelen en shoppen in Milaan?
Met onze stadswandeling Milaan kom je alvast langs de Galleria Vittorio Emanuele II en andere topbezienswaardigheden.
  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?