Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden in Malta: wat zien en doen? + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de complete reisgids Malta

Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden in Malta: wat zien en doen? + tips

27 december 2023 in Malta29 reacties

Ontdek alle highlights en bezienswaardigheden op Malta, Gozo en Comino

Malta bestaat uit 3 eilanden: Malta, Gozo en Comino. Ga op ontdekking in het historische centrum van de Maltese hoofdstad Valletta, bezoek de 5000 jaar oude megalithische tempels.

Ga varen en geniet van de prachtige natuur op Gozo. Relax aan een van de vele prachtige stranden en baaien van Comino.

Benieuwd naar deze prachtige eilanden? Lees hier de mooiste bezienswaardigheden in Malta, met tips van onze rondreis op Malta.

Praktische info & tickets voor je rondreis Malta

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen op Valletta (Amsterdam/Charleroi), richtprijs € 57 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
Shuttle dienstTaxi tussen de luchthaven van Malta en je hotel vanaf € 7 per persoon, boek je taxi plaats hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 749), Connections (va € 879) of DeJongIntra (va € 438)
Huurauto
  • Op Malta wordt er links gereden, maar is zeker te doen. Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Wil je geen auto huren? Je kan ook met het openbaar vervoer perfect Malta verkennen, boek je hop on hop off bus hier.
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. De hoofdstad Valetta

Start je bezoek aan Malta in de hoofdstad Valletta

We starten in Valletta, de hoofdstad van het eiland Malta. Het eiland is vrij klein, de afstand tussen de twee uiterste punten is slechts 27 kilometer. Zo kan je perfect met het openbaar vervoer (boek je hop-on hop off busticket hier) of de fiets uitstappen maken op het eiland. Wil je een rondreis maken, kies voor een huurauto, boek je auto dan bij EasyTerra of Sunnycars, 2 betrouwbare autoverhuurders.

Het historische centrum van Valetta staat op UNESCO Werelderfgoedlijst. Valletta heeft heel wat te bieden en iedereen komt er wel aan zijn trekken. Om jou te helpen om deze stad te ontdekken hebben wij reeds een stadswandeling uitgestippeld door Valletta.

Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf in Valletta?

  • Geniet van het uitzicht over de stad in de tuinen van Barrakka of ontdek meer over de impact van de Tweede Wereldoorlog op de stad in de Lascaris War Rooms (meer info hier).
  • Ontdek de prachtige barokke architectuur van de 16-eeuwse Sint Janscokathedraal of ontdek het prachtige interieur van het Grandmaster's Palace in de binnenstad.
  • Wil je graag de hedendaagse kunstenaars van Malta ontdekken? Breng dan een bezoekje aan MUZA waar je een uitgebreide nationale kunstcollectie kan vinden.
  • Even genieten van een rustiger plekje? Ga dan langs de Lower Barakka Garders waar je ook heerlijk kan wandelen of relaxen.
  • Niets missen tijdens je bezoek aan de Maltese hoofdstad? Download dan zeker onze stadswandeling door Valletta.

VERBLIJFTIP: Overnacht in Hotel La Falconeria. Dit hotel heeft een ideale ligging en beschikt over moderne kamers. 's Ochtends geniet je van een lekker ontbijt vooraleer je de stad intrekt. Meer info en boeken.

  1. Het authentieke Maltese leven in de Three Cities

The Three Cities of "De Drie Steden" is de verzamelnaam die gebruikt worden voor de drie versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. De oorsprong van deze steden is terug te vinden in de middeleeuwen en werden vooral ontwikkeld door de Orde van St. Jan. De Three Cities liggen aan de andere kant van de haven van Valletta en worden ondanks de nabijheid amper bezocht door de toeristen.

Nochtans is er hier heel wat te ontdekken en geven ze een fascinerende inkijken in het authentieke Maltese leven. Zo kan je bijvoorbeeld de stad ontdekken met een Dgħajsa, een typisch Maltese boot of kan je een kijkje nemen in het Inquisitor's Palace.

Wat zeker zien in de Three Cities?

  • In Vittoriosa moet je zeker eens het Fort Saint-Ange bezoeken, het paleis van de inquisiteur, het maritiem museum en de kerk van Saint Laurent.
  • In Senglea kan je genieten van een van de mooiste uitzichtpunten over Valletta vanaf de Safe Heaven-tuin, gelegen op het puntje van de stad.
  • In Cospicua is het heerlijk om door de smalle pittoreske straatjes te wandelen.
  1. Bezoek de gekleurde bootjes en markt bij Marsaxlokk

Bezoek het pittoreske stadje Marsaxlokk in het zuiden van Malta. Kende je de naam nog niet van dit Maltees dorpje? De foto's en afbeeldingen zullen je niet onbekend voorkomen. Felgekleurde bootjes kleuren de vissershaven van dit dorpje. Elk bootje is voorzien van een oog, het oog van Osiris die de vissers zou beschermen tegen de duivel.

Wil je graag eten in Marsaxlokk? Probeer zeker eens restaurant La Reggia, waar je heerlijke visgerechten kan eten met zicht op het water en de bootjes, ... een van de beste restaurants op Malta tijdens ons verblijf.

Op zondagochtend kan je er de plaatselijke vismarkt bezoeken, waar al het lekkers uit de zee wordt aangeboden door de lokale vissers. Naast vis kan je er ook andere zaken kopen zoals fruit, groeten, kleding en natuurlijk souvenirs.

VERBLIJFTIP: Wil je graag overnachten in het pittoreske Marsaxlokk? Wij verbleven zelf in Fisherman's Cove Guesthouse. Deze gezellig B&B heeft een goede ligging en kan je boeken aan een lage prijs.

  1. Relaxen op de mooiste stranden van Malta

Malta heeft heel wat historische monumenten die het bezoeken waard zijn. Maar het gunstige klimaat dat Malta heeft zorgt er voor dat je dit niet constant wilt doen en ook wilt kunnen genieten van het mooie weer op Malta. Ook hiervoor heeft Malta de ideale oplossing. Dankzij de vele mooie stranden die het eiland heeft vind je bijna overal wel een plaats waar je kan genieten van de Middellandse zee met een fantastisch uitzicht rondom jou.

  • Denk maar bijvoorbeeld aan de Inland Sea, die alleen maar bereikbaar is via een tunnel of het prachtige goudrode strand van Ramla.
  • Wil je de toeristische plaatsen vermijden? Ga dan aan het strand gaan liggen samen met de locals in de Baai van Mistra.
  • Om jou te helpen om maximaal te kunnen genieten van de mooiste stranden die Malta te bieden heeft hebben wij een overzicht gemaakt.
  1. Bezoek de 5000 jaar oude Megalithische tempels

Malta is een paradijs voor liefhebbers van historische monumenten. Ondanks de kleine oppervlakte staan er maar liefst drie Maltese locaties vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de historische binnenstad van Valletta en het Ħal Saflieni Hypogeum zijn vooral de Megalithische tempels heel populair bij toeristen.

In totaal zijn er zeven tempels verspreid over het eiland met elk hun eigen typerende kenmerken

Zo zijn er bijvoorbeeld de tempels van Ġgantija die ouder zijn dan Stonehenge en de piramides van Egypte. Wil je liever maar één locatie bezoeken? Dan bezoek je best de tempels van Ħagar Qim. Dit complex bestaat uit één hoofdtempel en meerdere bijgebouwen. Op slechts 500 meter hiervan zijn de tempels van Mnajdra te vinden

  1. Geniet van de rust en stilte in Mdina

Mdina wat tot 1530 de hoofdstad van Malta en is zeker en vast een bezoek waard. In de wirwar van kleine en smalle straatjes, te vergelijken met de medina's het Midden-Oosten kan je uren rondlopen zonder je te vervelen. De straatjes van de Mdina zijn zo sprookjesachtig, wedden dat je er massa's foto's maakt?

De stad met zandkleurige gebouwen kreeg z'n naam door de Arabieren en valt vooral op door de kleurrijke deuren. Ervaar de rust die er heerst in Mdina, het stadje staat dan ook gekend als de Silent City van Malta.

Mdina werd gebouwd op een plateau, je hebt vanaf hier dan ook ongelooflijke zicht over de omgeving. Game of Thrones fans herkennen zeker de stadsmuren en de Vilhena poort, in onze blogpost vind je nog meer locaties van Game of Thrones op Malta.

WANDELING MET GIDS: Graag nog meer te weten komen over deze historische stad? Verken met een gids de middeleeuwse steegjes en barokke architectuur met deze 2 uur durende wandeltocht door Mdina €15.

  1. Wandel nog even door het nabijgelegen Rabat

Vanuit Mdina kan je ook nog een eindje verder rijden tot in Rabat. Rabat is de thuisbasis van de beroemde catacomben van St. Paul en St. Agatha. Deze catacomben werden in de Romeinse tijd gebruikt om de doden te begraven, omdat het volgens de Romeinse cultuur onhygiënisch was om de doden in de stad te begraven. Mdina en delen van Rabat werden bovenop een oude Romeinse stad gebouwd.

In de Catacomben van St. Agatha's zijn er meer dan 500 graven van verschillende typen, de meeste voor kinderen, er zijn ook unieke fresco's. In Rabat kan je ook het prachtige St. Dominic klooster bezoeken. Dit klooster was trouwens een scène voor Game of Thrones, leuk weetje voor de fans.

Vergeet zeker niet iets te eten in één van de restaurantjes en laat je verbazen door de lagere prijzen in vergelijking met de hoofdstad Valletta.

Ben jij een echte Game of Thrones fan? Lees dan zeker ook onze blogpost met de Game of Thrones locaties op Malta
  1. Ontdek de charme van Gozo

Gozo heeft een oppervlakte van 67 km² en telt ongeveer 35.000 inwoners. Het eiland ligt ten noorden van Malta en is eenvoudig te bezoeken met de ferry vanuit Cirkewwa op Malta naar Mgarr op Gozo. Bij je bezoek aan Malta mag een uitstap van één of twee dagen naar Gozo niet ontbreken. Gozo staat vooral gekend voor z'n prachtige natuur en landschappen. Liefhebbers van architectuur kunnen terecht in de barokke St. George Basiliek in de hoofdstad Victoria of de dramatische gelegen Basiliek van de Gezegende Maagd van Ta' Pinu.

Eerder op zoek naar rust? Breng dan zeker eens een bezoek aan het San Blas Strand of maak een wandeling langs de zoutpannen van Gozo. Het ingestorte Azure Window blijft nog steeds een trekpleister op Gozo en is nog steeds een bezoek waard.

TIP DAGUITSTAP: Wil je graag Gozo bezoeken met een georganiseerde tour? Bekijk het volledige aanbod daguistappen naar Gozo vanuit Malta.

  1. Zwemmen in kristalhelder water op Comino

Het eiland Comino mag dan wel het kleinst bewoonde eiland zijn van Malta, toch is er heel wat te doen. De natuurlijke pracht en vele vogelsoorten zorgen er elk jaar voor dat er heel wat toeristen afzakken naar dit eiland. De kleine oppervlakte maakt het dan ook uitermate geschikt om het eiland te voet te bezoeken en maakt het een ideale dagtrip. De baaien op het eiland zorgen er voor dat het de ideale plaats is om te genieten op het strand of om te zwemmen in het kristalheldere water van de Blue Lagoon en de Crystal Lagoon.

TIP EXCURSIES: Wil je graag een daguitstap maken naar het eiland Comino? Bekijk het volledige aanbod excursies en boottochten naar Comino.

  1. Een adembenemend uitzicht van op de Dingli Kliffen

De 12 km lange Dingli Kliffen aan de zuid-west kant van Malta rijzen uit de azuurblauwe oceaan tot het hoogste punt van het eiland, 253 meter boven zeeniveau. Het uitzicht is adembenemend. Je kijkt uit over de kliffen en terrasvormige velden richting zee en kan gemakkelijk Filfla, een klein onbewoond eilandje, zien liggen. Of het nu een kalme dag is of als het stormt, de Dingli Kliffen blijven een overweldigende plek. Neem zeker en vast de tijd om van het uitzicht te genieten.

  1. Sterker dan een bom, de Dom van Mosta

De Dom van Mosta of Mosta Rotunda is ook wel bekend als Rotunda of Santa Marija Assunta. Het is de op twee na grootste Dom zonder ondersteuning in de wereld. De Dom Van Mosta werd bijna helemaal vernietigd in de Tweede Wereldoorlog door een voltreffer: de bom kwam op de kerk neer tijdens een dienst met meer dan 300 aanwezigen, maar gelukkig ontplofte de bom niet.

De onschadelijk gemaakte bom wordt nu tentoongesteld als herdenking aan dit wonder. De Mosta Rotunda is ontworpen door een Fransman die in Mosta woonde, Giorgio Grognet de Vassé, en werd gebouwd tussen 1833 en 1860.

TIP RONDREIS: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Malta en omgeving? Bekijk dan zeker eens onze uitgebreide rondreis op Malta. Deze rondreis komt langs alle highlights van Malta.

  1. Wandelen langs de Victoria Linie

De Victoria Linie, ook wel gekend als de Grote Muur van Malta

Het zijn verdedigingswerken die lopen langs een natuurlijke, geografische barrière, de Grote Breuklijn. Grote delen van de Victoria Linie zijn inmiddels ingestort maar dit gedeelte in de Bingemma vallei is nog intact. De muren en torens zijn gebouwd op het einde van de 19de eeuw door het Britse leger om aanvallende legers uit het noorden van het eiland tegen te houden.

De Victoria Linie is nooit effectief gebruikt geweest tijdens een oorlog. Nu geven ze een fascinerende blik in de militaire strategie uit die tijd en langs de muur lopen, is populair bij toeristen. Hier kun je langs één van de mooiste gedeeltes van Malta wandelen.

  1. Ga op zeilavontuur rond het eiland Malta

Een boot huren en rond het eiland Malta varen of meegaan met een georganiseerde zeiltrip is een must-do als je op Malta bent. Ga op verkenning op de azuurblauwe Middellandse zee, en stop onderweg om te zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water.

Wil je het iets spannender? Ga aan boord van een rubberboot en ga op ontdekking in de grotten rond het eiland. Zo kan je griezelige grotten bezoeken, zoals deze die werd gebruikt als de ingang van de gevangenis, in de film The Count of Monte Cristo uit 2002.

Ontdek hieronder alvast enkele mooie en leuke dagexcursies

  1. Ghajn Hadid en Redin wachttorens

Te klein en te slecht bewapend om echt een vijand te kunnen stoppen van een invasie op Malta, deden de Redin Torens vooral dienst als vroege waarschuwingssystemen als er een aanval plaatsvond. De wachttorens zijn allemaal gebouwd volgens hetzelfde ontwerp en waren geschikt om kleine aanvallen af te slaan, maar niet een langdurig beleg. In plaats daarvan konden de Redin Torens snel de bevolking waarschuwen voor het aankomende gevaar door middel van een systeem van vlaggen en vuren op de top van platte torens. Ze waren rond de 9 meter breed en 12 meter hoog.

De Redin Torens zijn gebouwd in opdracht van Grootmeester Fra' Martin de Redin in 1658 en 1659. Bij de eerste ronde werden er 13 gebouwd. Vier mannen deden dienst in elke Redin Toren en hun soldij werd betaald door de universiteiten van Notabile en Valletta.

  1. Dwergolifanten en nijlpaarden in de Għar Dalam Grot

De Għar Dalam Grot is een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw is ontdekt. Een reeks archeologische opgravingen hebben botten van reeds lang uitgestorven diersoorten blootgelegd, zoals dwergolifanten en nijlpaarden, naast menselijke gebruiksvoorwerpen en resten die meteen ook het oudste bewijs zijn van menselijke aanwezigheid op Malta. Ontdek samen met de kinderen al deze unieke fossielen in de Għar Dalam Grot.

LEESTIP: Proef tijdens je bezoek aan Malta enkele typische Maltese gerechten.
  1. De buitengewoon mooie Coral Lagoon

Coral Lagoon is momenteel nog niet zo toeristisch, maar wint wel steeds meer aan belang. Deze plek is vrij afgelegen en ongelooflijk mooi! De Coral Lagoon is een gat middenin de rotsen, je kan er ook zwemmen, maar wel opletten dat de zee niet te ruig is.

Het makkelijkst bereik je deze plek met een huurauto, maar voor de sportievelingen is het ook mogelijk om een kajak te huren. Na ongeveer 30 minuten zou je al peddelend de Lagoon moeten bereiken en dan zit je er ook echt middenin. Prachtig! Vergeet niet om goede wandelschoenen of waterschoenen aan te doen.

  1. Uitzichtpunt bij Tal-Mixta Cave

De Tal-Mixta Cave (of grot) biedt je een waanzinnig mooi uitzicht op de Ramla Bay, een prachtig strand in Gozo, en de rest van Gozo. Probeer dus zeker eventjes te stoppen bij dit uitzichtpunt en vergeet je camera niet! De Tal-Mixta is gratis te bezoeken en je kan het makkelijk bereiken met de auto. De grot bezoeken kan helaas niet, want die is gesloten.

  1. Ontdek de natuurlijke Blue Grotto

Nog een pareltje dat je niet mag missen op Malta is Blue Grotto. Deze grot is op een natuurlijke manier ontstaan dankzij de stroming van de zee en het slaan van de golven. Je kan de grot op verschillende manieren bezoeken, zoals eronder varen met een bootje of erbovenop genieten van het uitzichtpunt. De grotten kan je bereiken met een boot vanaf het Wied iz-Zurrieq haventje.Vooral op een zonnige dag is de Blue Grotto erg mooi, aangezien het licht dan prachtig weerkaatst op de stenen.

  1. Zie de vissers aan het werk in de Baai van Ġnejna

Het strand van de Baai van Ġnejna is één van de populairdere stranden in Malta bij toeristen en is een aangename plek om te ontspannen aan het water. Deze plek is bekend vanwege de steile kliffen, kleihellingen en ook voor het vissen. Vissers gebruiken hier nog steeds de traditionele methoden, zoals het nachtelijke lokken van vis met lampen.

De oude Ġnejna wachttoren kijkt uit over de baai en is gebouwd in opdracht van de orde van St. Jan. Je kan hier kiezen uit een brede waaier aan watersportactiviteiten of je kan gewoon lekker in de zon relaxen.

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf op Malta? Bekijk onze favoriete unieke hotels en appartementen op Malta.
  1. Bezoek Game of Thrones filmlocaties op Malta

Door de poort van Mdina, het bekende King's Landing binnenrijden? Als je een grote fan bent van Game of Thrones zal dit je aandacht wel trekken. Bezoek ook Azure window, de plaats voor het huwelijk tussen Daenerys en Khal Drogo in de allereerste aflevering Winter is Coming. Dit en nog veel meer in onze selectie Game of Thrones filmlocaties op Malta.

  1. Wat te doen op Malta met kinderen?

Ben je op vakantie naar Malta met de kinderen? Geen probleem, want Malta heeft ook heel wat te bieden voor de kleinsten onder ons, we maakten alvast een overzichtje (oudersproof):

  • De wondere wereld van Popeye Village (Sweetwater Village). Ooit een filmset, nu een populaire toeristische attractie.
  • Zoek verkoeling in het waterpark Fun & Splash Water Park, en waag je op een wilde rit op een van de vele glijbanen of tussen de zeedieren te zwemmen.
  • Meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Malta? Bezoek het Nationaal Museum voor Archeologie.
  • Ga op zoektocht in de wondere onderwereld van Malta. Breng een bezoekje aan de wirwar van tunnels van de Catacomben van St. Paul. Bekijk hier nog meer leuke tunnels, tempels en ondergrondse bezienswaardigheden.
  • Ontdek nog meer kindvriendelijke attracties op Malta in onze aparte blogpost.
  1. FAQ - Veelgestelde vragen over Malta

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie op Malta?

Malta kan je zo goed als altijd bezoeken. De prachtige bestemming heeft het hele jaar door een geweldig klimaat. Malta kent warme en droge zomers (soms zelfs te heet) en de winters, hoewel het tijdens de winter wat beetje koeler is, kan je sowieso nog genieten van het warme zonnetje.

Het is een populaire zomerbestemming waardoor de stranden in de zomer erg vol kunnen liggen, vooral omdat de stranden vrij klein zijn. Daarom is het ideaal om in april en mei (lente) en september en oktober (herfst) hier op vakantie te gaan.

  1. Hoe geld besparen op Malta?

Wil je verschillende musea bezoeken of enkele activiteiten doen op Malta? Een boottocht of jeepsafari? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om een Malta Discount Card te kopen. Je kan deze kaart gebruiken voor 10 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea. Koop je Malta Discount Card online en krijg een 50% korting.

  1. Hoe je verplaatsen op Malta?

Het grootste deel van het eiland is te bereiken met het openbaar vervoer (boek je hop-on hop off busticket hier). Maar wil je alles gezien hebben? En zelf kiezen waar en wanneer je halt houdt? Dan raden we je aan om een auto te huren voor je vakantie op Malta. Het is niet alleen erg flexibel om te beschikken over een huurauto, het is ook gewoon de makkelijkste manier om het eiland te verkennen.

Met een huurauto kan je het eiland in je eigen tempo verkennen en zijn alle belangrijke bezienswaardigheden toch dicht bij elkaar. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat men op Malta links rijdt. Echter, de wegen zijn goed geasfalteerd en het verkeer is op veel plekken vrij rustig. Nog nooit links gereden? Lees dan zeker ons uitgebreid blogartikel met tips om links te rijden op vakantie.

  1. Waar overnachten op Malta?

Voor je vakantie op het prachtige eiland Malta, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete verblijven opgelijst:

The Duke Boutiqe Hotel

Op zoek naar een uitvalsbasis om Gozo te verkennen? Zoek niet verder dan The Duke Boutiqe Hotel in Victoria. De modern ingerichte kamers zijn allemaal uitgerust met luxe matrassen en elke ochtend wordt er een luxe ontbijt aangeboden. Zo kan je elke nacht goed uitrusten en vol energie weer vertrekken om dit prachtige eiland te verkennen. Meer info en boeken.

Casa Ellul boetiekhotel

Casa Ellul was het eerste boetiekhotel in Malta en wordt nog steeds opengehouden door de lokale familie, Ellul. Gelegen op steenworp van het Teatru Manoel is dit de ideale uitvalsbasis om Valletta te verkennen. Dit 19de eeuws gebouw is ingericht met originele Maltese vloertegels en de familie Ellul doet er alles aan om het hotel zo authentiek mogelijk te houden. Enkele kamers beschikken ook over een hot tub om helemaal tot rust te komen na een dag de binnenstad van Valletta te verkennen. Meer info en boeken.

Valletta Grand Central

Liever overnachten in een charmant vakantiehuis? Valletta Grand Central biedt ruime accommodatie in de stad voor 8 personen. Het vakantiehuis heeft een eigen charme en is ingericht met houten meubilair. Het beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Na een vermoeiende dag, kan je gezellig samen aan tafel kruipen op het terras met uitzicht op de stad. Geniet van een gezellige barbecue samen. Meer info en boeken.

  1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

  1. Filmpje: Ontdek de schoonheid van het eiland Malta

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je vakantie op Malta? In dit filmpje kan je de mooiste plekjes van Malta ontdekken. Nog meer zien en dit zelf beleven? Boek snel je tickets en vertrek.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 september 2023 - Anja Janssen

Tips: Eiland Gozo, tempels in Floriano, San Giiljans( bruisend nachtleven), Valetta, Marsaxlokk. Neem de publieke bus, €21 voor 7 dagen. Dit was voor mij de 2e keer op Malta, volgend jaar weer

- 15 augustus 2023 - Ronny Ivens

Compleet, kort samengvat, duidelijke beschrijving wat er te zien en te doen is TOP

- 4 april 2023 - Linda Van den Bleeken

handige gids - goede tips - we gaan er zeker gebruik van maken - mvg

- 22 februari 2023 - heleen

Bij de voorbereiding van mijn reis wil ik een huurauto nemen. Het zou heel handig zijn om bedrijven aan te merken waar ook 75+ en 80 jarigen kunnen huren, eventueel met wat bijbetaling. Dat is zeer onhandig gesteld of afwezig op de meeste verhuursites.

- 4 mei 2022 - Iris Capel

Wat een geweldige gids!ik ga pas in augustus ,maar ik ben al bezig om alle leuk uitstapjes en bezichtigingen uit te stippelen!Dat zijn er mega veel,echt geweldig!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?