Ontdek Malta ondergronds - Tempels, tunnels & catacomben van Malta

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de complete reisgids Malta

Ontdek Malta ondergronds - Tempels, tunnels & catacomben van Malta

22 maart 2021 in Malta0 reacties

Malta beschikt over prachtige landschappen en trekt zo elk jaar heel wat toeristen. Maar het is niet alleen boven de grond dat Malta heel wat te bieden heeft. Ook ondergronds heeft deze parel in de Middellandse Zee heel wat interessante bezienswaardigheden. De tempels, tunnels & catacomben van Malta opgelijst.

Een week op reis naar Malta, all in formule + vlucht heen en terug van Brussel naar Malta, kan al vanaf €650 bij TUI. Bekijk de aanbiedingen.

Enkel vliegticket nodig? Heen en terug vluchten zijn er al vanaf € 81

Inhoud artikel

  1. De Maltese dodenstad

Het Ħal Saflieni Hypogeum (Paola) is een grote ondergrondse structuur die dateert van 4000–2500 v.C.. Katrollen en touwen werden gebruikt om de gigantische blokken van kalksteen uit te hakken. Het vermoeden bestaat dat dit complex ooit heeft gediend als heiligdom vooraleer het een dodenstad werd in de prehistorie. De ondergrondse begraafplaats werd ontdekt in 1902 en er werden resten aangetroffen van ongeveer 7000 mensen. De plek herbergt niet alleen architecturale wonderen maar ook een aantal interessante archeologische artefacten die laten zien hoe mensen in die tijd leefden.

  1. De Romeinse begraafplaatsen in de Catacomben van St. Paul

De Catacomben van St. Paul zijn een complex van Romeinse begraafplaatsen die ondergronds met elkaar verbonden worden door middel van een wirwar van tunnels en ruimtes. Dit is het grootste en vroegste bewijs van het christendom in Malta dat bestaat uit 2 grote gebieden met meer dan 30 hypogea (catacomben). Een echte aanrader voor iedereen die interesse heeft in de Romeinse oudheid.

Bijzondere excursies en uitstappen op Malta

  1. De tunnel gevuld met water (Inland Sea)

Het is misschien niet ondergronds maar dat maakt het niet minder mooi. De Inland Sea is een lagune gevuld met zeewater die enkel kan bereikt worden vanuit zee door een kleine natuurlijke tunnel van 100 meter lang. De tunnel wordt door duikers omschreven als één van de beste duiken die je waar ook ter wereld kunt maken.

  1. Op zoek naar dwergolifanten in de Għar Dalam Grot

De Għar Dalam Grot is een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw is ontdekt. Een reeks archeologische opgravingen hebben botten van reeds lang uitgestorven diersoorten blootgelegd, zoals dwergolifanten en nijlpaarden, naast menselijke gebruiksvoorwerpen en resten die meteen ook het oudste bewijs zijn van menselijke aanwezigheid op Malta. Naast een bezoek aan de grot, is een bezoek aan de tentoonstelling in Victoriaanse stijl (één van de laatste in Europa) en een tuin met inheemse planten het overwegen waard.

  1. In de tunnels van de Tweede Wereldoorlog

De indrukwekkende Lascaris War Rooms bestaan uit een ondergronds complex van tunnels en kamers die tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier huisvestten van de verdediging van het eiland. De werken waren in het geheim begonnen in 1940 in opdracht van de Britten en waren begin 1943 klaar. Voor de werken werden een aantal tunnels die gebruikt werden als huisvesting voor slaven ten tijde van de hospitaalbroeders, uitgebreid. Na de oorlog werd dit het hoofdkwartier van de middellandse zeevloot van de Royal Navy, die actief heeft deelgenomen aan conflicten zoals de Suezcrisis en de Cubaanse rakettencrisis. De NAVO heeft dit complex vanaf 1967 gedurende 10 jaar als hoofdkwartier gebruikt om duikboten te onderscheppen.

  1. Waar overnachten op Malta?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen.
Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn.

Hotel selectie: Bekijk onze selectie hotels en appartementen op Malta (onze 5 favorieten)!

  1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?