Malta met kinderen: 8 leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Malta met kinderen: 8 leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

22 maart 2021 in Malta0 reacties

Malta is een kindvriendelijke bestemming om naar op reis te gaan. Malta is klein qua oppervlakte, dus geen lange verplaatsingen of reistijden. Jonge kinderen kunnen makkelijk vermaakt worden door te gaan zwemmen bij één van de vele veilige stranden. Verder zal je ook verbaasd zijn hoe interessant kinderen de oude tempels en forten vinden, zeker als er een spannend verhaal bij wordt verteld. In Valletta worden er heel wat historische gebeurtenissen nagespeeld die het verleden weer tot leven wekken.

Uiteraard zijn er ook nog heel wat mogelijkheden in de vorm van wandelingen en fietstochten. Heel wat opties maar wij geven je alvast onze favoriete activiteiten om te doen met kinderen op Malta.

Een week op reis naar Malta, all in formule + vlucht heen en terug van Brussel naar Malta, kan al vanaf €650 bij TUI. Bekijk de aanbiedingen.

Enkel vliegticket nodig? Heen en terug vluchten zijn er al vanaf € 81

Inhoud artikel

 1. Ontdek de wondere wereld van Popeye Village

Popeye Village, ook bekend als Sweetwater Village, is een verzameling gammele houten huisjes die oorspronkelijk zijn gebouwd als filmset voor een musical versie van Popeye, met Robin Williams. Nu is het een populaire, kindvriendelijke toeristische attractie en amusementspark. Er zijn shows, museums en attracties om iedereen te vermaken en kinderen kunnen de karakters van de shows ontmoeten. Hoewel Popeye Village zeker niet voor iedereen geschikt is, kan het dus een aanrader zijn als je met kinderen in Malta bent.

 1. Dolle pret in het waterpark

Het Mediterraneo Marine Park en het Fun & Splash Water Park zijn de ideale tussenstop met kinderen om wat af te koelen. Deze twee parken zijn naast elkaar gelegen en zijn dus ideaal om samen te bezoeken. Naast de vele glijbanen die het Fun & Splash Water Park telt, heb je de kans om dolfijnen en andere zeedieren te ontdekken in het Mediterraneo Marine Park. Het is dus de ideale kans voor de kinderen om zich te amuseren en iets bij te leren over de wonderbaarlijke onderwaterwereld!

Adres
Splash & Fun Water Park
Coast Road, Bahar Ic Caghaq
NXR9038, Malta
Website: www.splashandfunmalta.com

 1. Leer meer over de geschiedenis van Malta

Het Nationaal Museum voor Archeologie is misschien niet de eerste tussenstop waar je aan denkt om te bezoeken met kinderen, maar toch is het een echte aanrader. Het museum bezit een schat aan archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie en een overzicht geven van de geschiedenis van Malta.

Dit zorgt er voor dat de kinderen hier heel veel kunnen bijleren en in contact zullen komen met elementen die ze nog niet gezien hebben. Ideaal dus om hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Een bezoek aan het museum is ook een goede opwarmer voor wanneer je de beroemde tempels van Malta wilt bezoeken later in de reis.

 1. Genieten van de zee aan het Golden Bay Beach

Naast het bezoeken van heel wat attracties wil je natuurlijk ook wat kunnen ontspannen op Malta. Hiervoor is het Golden Bay Beach de ideale locatie. Het is één van de populairste stranden van Malta en beschikt dan ook over een blauwe vlag. Dit is het beste kwaliteitslabel dat een strand kan ontvangen op Malta. Het is de ideale plaats dus voor kinderen om te spelen in het water. Voor de ouders is het dan weer de ideale moment om wat te luieren op het strand. De vele restaurantjes aan het strand zorgen er voor dat niemand honger hoeft te lijden.

 1. Met de kinderen op zoektocht door de Catacomben van St. Paul

De Catacomben van St. Paul zijn de ideale plaats om uren lang verloren te lopen met kinderen. Deze catacomben zijn een complex van Romeinse begraafplaatsen die ondergronds met elkaar verbonden worden door middel van een wirwar van tunnels en ruimtes. Dit is het grootste en vroegste bewijs van het christendom in Malta dat bestaat uit 2 grote gebieden met meer dan 30 hypogea (catacomben). Als de kinderen interesse hebben in de oudheid en graag op ontdekkingstocht gaan mag je deze plek zeker niet over slaan.

 1. Kom alles te weten over het Maltese leger in Fort St. Elmo

Fort St. Elmo ligt op het uiterste punt van het Sciberras schiereiland en waakt over de twee havens langs beide kanten van deze landtong. Het Fort St. Elmo is doorheen de geschiedenis heen van Malta één van de belangrijkste punten geweest als het aankwam op conflicten. Dit komt vooral door de ideale strategische positie die het fort heeft. Hier is dan ook het Nationaal Oorlogsmuseum van Malta te vinden die een overzicht geeft van alle conflicten doorheen de geschiedenis van Malta. De vele rekwisieten en de verhalen vallen in de smaak bij kinderen.

Bijzondere excursies en uitstappen op Malta

 1. Zwemmen in kristalhelder water en zandkastelen bouwen in de Blue Lagoon

De Blue Lagoon op Comino is één van de topattracties van heel Malta en is dan ook een echte aanrader om te doen met kinderen als je het eiland bezoekt. De Blue Lagoon is een prachtig natuurlijk fenomeen, die bezit over een zanderige baai met kristalhelder water waar er heel wat leven te ontdekken is. Ideaal dus voor de kinderen om zich te amuseren in het water en op zoek te gaan het vele leven onder water. Voor de ouders is het dan weer de ideale moment om even tot rust te komen op het strand en te genieten van de omgeving.

 1. Dwergolifanten en nijlpaarden in de Għar Dalam Grot

De Għar Dalam Grot is een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw is ontdekt. Een reeks archeologische opgravingen hebben botten van reeds lang uitgestorven diersoorten blootgelegd, zoals dwergolifanten en nijlpaarden, naast menselijke gebruiksvoorwerpen en resten die meteen ook het oudste bewijs zijn van menselijke aanwezigheid op Malta. Ontdek samen met de kinderen al deze unieke fossielen in de Għar Dalam Grot.

 1. Waar overnachten op Malta?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen.
Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn.

Hotel selectie: Bekijk onze selectie hotels en appartementen op Malta (onze 5 favorieten)!

 1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

 1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

 1. Hoe geld besparen op Malta?

Wil je verschillende musea bezoeken of enkele activiteiten doen op Malta? Een boottocht of jeepsafari? Dan kan ik je aanraden om een Malta Discount Card te kopen. Je kan deze kaart gebruiken voor 10 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea. Koop je Malta Discount Card online en krijg een 50% korting.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?