Op vakantie naar Malta met kinderen? Ontdek 8 x leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Op vakantie naar Malta met kinderen? Ontdek 8 x leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

6 september 2023 in Malta0 reacties

Malta is niet alleen een zonnige cultuurbestemming maar ook een kindvriendelijke. Malta is klein qua oppervlakte, dus geen lange verplaatsingen of reistijden. Jonge kinderen kunnen makkelijk vermaakt worden door te gaan zwemmen bij één van de vele veilige stranden.

Verder zal je ook verbaasd zijn hoe interessant kinderen de oude tempels en forten vinden, zeker als er een spannend verhaal bij wordt verteld. In Valletta worden er heel wat historische gebeurtenissen nagespeeld die het verleden weer tot leven wekken. Wij hebben alvast onze favoriete activiteiten op Malta voor je opgelijst.

Praktische info & tickets voor je rondreis Malta

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen op Valletta (Amsterdam/Charleroi), richtprijs € 57 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
Shuttle dienstTaxi tussen de luchthaven van Malta en je hotel vanaf € 7 per persoon, boek je taxi plaats hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 749), Connections (va € 879) of DeJongIntra (va € 438)
Huurauto
  • Op Malta wordt er links gereden, maar is zeker te doen. Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Wil je geen auto huren? Je kan ook met het openbaar vervoer perfect Malta verkennen, boek je hop on hop off bus hier.
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Boek een bijzondere excursie of uitstap op Malta

Wil je graag nog meer ontdekken van Malta? Boek dan zeker een van de leuke en mooie daguitstappen en excursies op Malta en omgeving en geniet van wat deze prachtige bestemming allemaal te bieden heeft! Een wandeling door Valletta, of toch liever een dagje doorbrengen op een cruise? Het kan allemaal. Mis niets tijdens je verblijf en bekijk het volledige aanbod excursies op Malta.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke dagexcursies en tours op Malta:

  1. Ontdek de wondere wereld van Popeye Village

Popeye Village, ook bekend als Sweetwater Village, is een verzameling gammele houten huisjes aan de mooiste baai van Malta die oorspronkelijk zijn gebouwd als filmset voor een musical versie van Popeye, met Robin Williams. Nu is het een populaire, kindvriendelijke toeristische attractie en amusementspark.

De dag van van vandaag vind je er namelijk entertainment shows, interessante museums en leuke attracties om iedereen te vermaken en kinderen kunnen de karakters van de shows ontmoeten. Ze kunnen ook hun gezicht laten schminken en dansen met Popeye en Olijfje. Hoewel Popeye Village zeker niet voor iedereen geschikt is, kan het dus een aanrader zijn als je met kinderen in Malta bent.

Praktische info voor je bezoek aan Popeye Village

  • Popeye Village Malta is het hele jaar door geopend.
  • Openingsuren: In juli en augustus van 9:30u tot 19:00u. Van april t/m oktober van 9:30 tot 17:30u. Van november t/m maart van 9:30u tot 16:30u.
  • Je kan met je huurauto naar Popeye Village rijden. Er is voldoende parkeerplaats voorzien.
  • Of je kan het sprookjesachtige dorpje ook bezoeken met het openbaar vervoer.
  • Meer info en actuele openingsuren op de website.
  1. Waterpret in Mediterraneo Marine Park en Fun & Splash Waterpark

Kan je wel wat afkoeling gebruiken? Het Mediterraneo Marine Park en het Fun & Splash Water Park zijn dan de ideale tussenstop. Deze twee parken zijn naast elkaar gelegen en zijn dus ideaal om samen te bezoeken.

Naast de vele glijbanen die het Fun & Splash Water Park telt, heb je de kans om dolfijnen en andere zeedieren te ontdekken in het Mediterraneo Marine Park. Het is dus de ideale kans voor de kinderen om zich te amuseren en iets bij te leren over de wonderbaarlijke onderwaterwereld!

Praktische informatie voor je bezoek aan de waterparken:

  1. Leer meer over de geschiedenis van Malta

Het Nationaal Museum voor Archeologie is misschien niet de eerste tussenstop waar je aan denkt om te bezoeken met kinderen, maar toch is het een echte aanrader. Het museum bezit een schat aan archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie en een overzicht geven van de geschiedenis van Malta.

Dit zorgt er voor dat de kinderen hier heel veel kunnen bijleren en in contact zullen komen met elementen die ze nog niet gezien hebben. Ideaal dus om hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Een bezoek aan het museum is ook een goede opwarmer voor wanneer je de beroemde tempels van Malta wilt bezoeken later in de reis. Meer info op de website.

Tip: Wanneer je het Nationaal Museum voor Archeologie in Valletta bezoekt, moet je zeker eens een kijkje nemen naar de twee beroemdste beeldjes van het museum: "The Sleeping Lady" en de "Venus van Malta".

VERBLIJFTIP: Ontdek in de historische binnenstad van Malta dit boetiekhotel. Het SU29 Hotel combineert een kunstzinnig design in elke kamer op een andere manier. Zo kan je jezelf uitleven in kamer 401 op de bokszak. De kamer krijgt dan ook de gepaste naam 'Luxury Fitness' mee. Op zoek naar tips van de locals? Het supervriendelijke personeel aan de receptie helpt je graag verder. Meer info en boeken.

  1. Genieten van de zee aan het Golden Bay Beach

Naast het bezoeken van heel wat attracties wil je natuurlijk ook wat kunnen ontspannen op Malta. Hiervoor is het Golden Bay Beach de ideale locatie. Het is één van de populairste stranden van Malta en beschikt dan ook over een blauwe vlag. Dit is het beste kwaliteitslabel dat een strand kan ontvangen op Malta.

et is de ideale plaats dus voor kinderen om te ravotten in het water. Voor de ouders is het dan weer de ideale moment om wat te luieren op het strand en eventueel te genieten van een goed boek. En de vele gezellige restaurantjes aan het strand zorgen er voor dat niemand honger hoeft te lijden.

Nog meer prachtige stranden en baaien bezoeken? Lees dan zeker onze uitgebreide blogpost met de mooiste stranden en baaien van Malta + tips hoe te bereiken.
  1. Op zoektocht door de Catacomben van St. Paul

De Catacomben van St. Paul zijn de ideale plaats om uren lang verloren te lopen met kinderen. Deze catacomben zijn een complex van Romeinse begraafplaatsen die ondergronds met elkaar verbonden worden door middel van een wirwar van tunnels en ruimtes.

Dit is het grootste en vroegste bewijs van het christendom in Malta dat bestaat uit twee grote gebieden met meer dan 30 hypogea (catacomben). Als de kinderen interesse hebben in de oudheid en graag op ontdekkingstocht gaan mag je deze plek zeker niet over slaan.

Vinden je kinderen het leuk om op ontdekkingstocht te gaan? Bekijk dan ook onze blogpost met de ondergrondse tempels, tunnels & catacomben van Malta en ga samen op ontdekking.

  1. Kom alles te weten over het Maltese leger in Fort St. Elmo

Fort St. Elmo ligt op het uiterste punt van het Sciberras schiereiland en waakt over de twee havens langs beide kanten van deze landtong. Deze strategische positie werd al sinds de middeleeuwen ten volle benut: reeds voor de constructie van het fort in het midden van de 16de eeuw, stonden hier al verdedigingswerken. De overwinning van de Maltezer Orde op het Ottomaanse leger, die het fort aanvielen in 1565, heeft geleid tot een uitbreiding van het fort en de bouw van een versterkte stad – Valletta.

Fort St. Elmo werd door de eeuwen heen meermaals uitgebreid en verbeterd en speelde een belangrijke rol in tal van conflicten tot en met de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien werd het omgetoverd tot een van dé bezienswaardigheden in Valletta. Nu kan je in het fort het Nationaal Oorlogsmuseum van Malta terugvinden.

TIP REISGIDS MALTA: Wil je graag nog meer zien? Download onze gratis reisgids Malta, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het land.

  1. Zwemmen in kristalhelder water en zandkastelen bouwen in de Blue Lagoon

De Blue Lagoon op Comino is één van de topattracties van heel Malta en is dan ook een echte aanrader om te doen met kinderen als je het eiland bezoekt. De Blue Lagoon is een prachtig natuurlijk fenomeen, met een zanderige baai en kristalhelder water waar er heel wat leven te ontdekken is.

Ideaal dus voor de kinderen om zich te amuseren in het water en op zoek te gaan het vele leven onder water. Voor de ouders is het dan weer de ideale moment om even tot rust te komen op het strand en te genieten van de omgeving.

TICKETS BLUE LAGOON: Wil je graag de fameuze Blue Lagoon bezoeken vanuit Gozo? Maak dan een dagtour van Gozo naar de Blue Lagoon en mis niets tijdens je vakantie op Gozo.

  1. Dwergolifanten en nijlpaarden in de Għar Dalam Grot

De Għar Dalam Grot is een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw is ontdekt. Een reeks archeologische opgravingen hebben botten van reeds lang uitgestorven diersoorten blootgelegd, zoals dwergolifanten en nijlpaarden, naast menselijke gebruiksvoorwerpen en resten die meteen ook het oudste bewijs zijn van menselijke aanwezigheid op Malta. Ontdek samen met de kinderen al deze unieke fossielen in de Għar Dalam Grot.

LEESTIP: Proef tijdens je bezoek aan Malta enkele typische Maltese gerechten.
  1. Waar overnachten op Malta?

Voor je vakantie op het prachtige eiland Malta, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het aanbod aan hotels en appartementen op Malta is het grootst in het oude stadscentrum van Valletta. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. Op 4 km van het stadscentrum van Valletta kan je Saint Julians terugvinden waar prijzen voor hotels aanzienlijk lager zijn. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete verblijven opgelijst:

The Duke Boutiqe Hotel

Op zoek naar een uitvalsbasis om Gozo te verkennen? Zoek niet verder dan The Duke Boutiqe Hotel in Victoria. De modern ingerichte kamers zijn allemaal uitgerust met luxe matrassen en elke ochtend wordt er een luxe ontbijt aangeboden. Zo kan je elke nacht goed uitrusten en vol energie weer vertrekken om dit prachtige eiland te verkennen. Meer info en boeken.

Paradise Bay Resort

Een verblijf in Paradise Bay Resort is een absolute aanrader als je met jonge kinderen op vakantie bent. Het hotel beschikt over ruime familiekamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. Daarnaast kunnen de kinderen zich ook uitleven in één van de drie zwembaden of op het privéstrand waar heel wat watersportactiviteiten kunnen beoefent worden.

's Avonds geniet je samen van een zonsondergang op de ruime zonneterrassen met uitzicht over Paradise Bay aan de ene kant en de eilanden Gozo en Comino aan de andere. Meer info en boeken.

  1. Hoe geld besparen op Malta?

Wil je verschillende musea bezoeken of enkele activiteiten doen op Malta? Een boottocht of jeepsafari? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om een Malta Discount Card te kopen. Je kan deze kaart gebruiken voor 10 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea. Koop je Malta Discount Card online en krijg een 50% korting.

  1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?