17 x mooiste bezienswaardigheden in Valletta: wat zien en doen tijdens je verblijf? + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

17 x mooiste bezienswaardigheden in Valletta: wat zien en doen tijdens je verblijf? + foto's

3 januari 2024 in Malta21 reacties

17 top highlights, activiteiten en bezienswaardigheden Valletta, hoofdstad van Malta

Valletta is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad van Europa. Het is is een vrij kleine stad die je erg makkelijk te voet kan ontdekken en waar heel wat te zien en te beleven valt. Het oude gedeelte van de stad is UNESCO-werelderfgoed en heeft een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook heel wat hedendaagse architectuur.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan Valletta? Je ontdekt het allemaal in deze blogpost.

Praktische info & tickets voor je rondreis Malta

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen op Valletta (Amsterdam/Charleroi), richtprijs € 57 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
Shuttle dienstTaxi tussen de luchthaven van Malta en je hotel vanaf € 7 per persoon, boek je taxi plaats hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 749), Connections (va € 879) of DeJongIntra (va € 438)
Huurauto
 • Op Malta wordt er links gereden, maar is zeker te doen. Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
 • Wil je geen auto huren? Je kan ook met het openbaar vervoer perfect Malta verkennen, boek je hop on hop off bus hier.
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Boek een bijzondere excursie of uitstap op Malta

Wil je graag nog meer ontdekken van Malta? Boek dan zeker een van de leuke en mooie daguitstappen en excursies op Malta en omgeving en geniet van wat deze prachtige bestemming allemaal te bieden heeft! Een wandeling door Valletta, of toch liever een dagje doorbrengen op een cruise? Het kan allemaal. Mis niets tijdens je verblijf en bekijk het volledige aanbod excursies op Malta.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke dagexcursies en tours op Malta:

 1. Het beste uitzicht over Valletta vanaf de tuinen van Barrakka

De tuinen van Barrakka (Upper Barrakka Gardens en Lower Barrakka Gardens) geven een mooi uitzicht over de haven van Valletta en The Three Cities van Malta. Ze zijn een aangename plek om rond te wandelen en te genieten van de omgeving. Voor mensen op zoek naar schaduw en rust in de stad, is dit dan ook de ideale bezienswaardigheid in Valletta.

De tuin met bogen, die allemaal in 1661 gebouwd werden door de Italiaanse ridder Fra Flaminio Balbiani. Deze hadden oorspronkelijk ook een dak, maar dit werd verwijderd na de opstand van de priesters in 1775. De Upper Barrakka Gardens is ook de plaats waar er vanaf de vestingwal dagelijks om 12u en 16u kanonschoten worden afgevuurd door het Salvation Battery.

In de Lower Barrakka Gardens kan je de kleine tempel in Dorische stijl vinden, gewijd aan Sir Alexander Ball. Het werd in 1810 gebouwd als een gedenkteken voor deze Britse admiraal. Je vind er ook het Siege Bell War Memorial, gekend als "The Bell", leuk fotomoment met de zee en de Three Cities als decor.

GEORGANISEERDE WANDELING: Wil je graag de stad zo goed mogelijk verkennen en tegelijkertijd zoveel mogelijk te weten komen over de bezienswaardigheden in Valletta? Dan raden we je aan om een begeleide wandeltour door Valletta te boeken. Zo zie je zeker de belangrijkste historische bezienswaardigheden én kom je enkele anekdotes te weten over de stad.

 1. Casa Rocca Piccola, het paleis met de tuin

Casa Rocca Piccola werd gebouwd ten tijde van de Ridders van St.-Jan in 1580. Dit soort paleizen dienden als prestigeobjecten en hielpen Valletta om te kunnen wedijveren met steden zoals Parijs of Venetië. Casa Rocca Piccola is één van de twee paleizen in Valletta die gebouwd werden voor Admiraal Don Pietro la Rocca. Tijdens de bouw stond het bekend als “het paleis met de tuin” omdat huizen in Valletta in die tijd normaal gezien geen tuinen mochten hebben.

Casa Rocca Piccola is een groot paleis en een deel van het huis wordt opengesteld voor bezoekers

 • Zo wil de eigenaar je laten kennis maken met de geschiedenis en cultuur van een aristocratische Maltese familie.
 • Je krijgt toegang tot een tiental kamers waarin je onder andere de privécollectie van de markies en voorwerpen uit het dagelijkse leven kan bewonderen.
 • Verder kom je ook nog langs enkele bibliotheken, twee eetzalen, heel veel salons en een eigen kapel.
 • Je eindigt je bezoek in de schuilkelders die tijdens de Tweede Wereldoorlog gegraven werden om zich te beschermen tegen de bombardementen.
 • Meer info op de website.
 1. Nationaal Museum voor Archeologie

Het Nationaal Museum voor Archeologie wordt vaak overgeslagen, maar indien je de tijd hebt is het wel degelijk een bezoekje waard. Het bezit een schat aan archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie.

Een bezoek aan het museum is een goede opwarmer als je ook de andere historische gebouwen in Valletta wilt bezoeken. Je kan er onder andere leren over hoe de mensen hier in Valletta tijdens de neolithische periode leefden. Meer info op de website.

Tip: Wanneer je het Nationaal Museum voor Archeologie in Valletta bezoekt, moet je zeker eens een kijkje nemen naar de twee beroemdste beeldjes van het museum: "The Sleeping Lady" en de "Venus van Malta".

VERBLIJFTIP: Ontdek in de historische binnenstad van Malta dit boetiekhotel. Het SU29 Hotel combineert een kunstzinnig design in elke kamer op een andere manier. Zo kan je jezelf uitleven in kamer 401 op de bokszak. De kamer krijgt dan ook de gepaste naam 'Luxury Fitness' mee. Op zoek naar tips van de locals? Het supervriendelijke personeel aan de receptie helpt je graag verder. Meer info en boeken.

 1. De gezellige drukte van Valletta Waterfront

De buurt rond Valletta Waterfront werd ontwikkeld onder het bewind van grootmeester Manuel Pinto de Fonseca in 1752. Heel wat gebouwen zijn opgetrokken in barokstijl, waarvan de meest opvallende de centrale kerk, de Pinto winkels en Pinto werf aan de linkerzijde en de Forni winkels aan de rechterkant.

Deze winkels en pakhuizen zijn ontworpen door Andrea Belli. Naast de historische waarde is de Valletta Waterfront ook een drukke cruise terminal en zijn er vele gezellige restaurantjes, bars en winkels te ontdekken.

TICKETS: Bestel je Valletta Waterfront tickets. Het is tevens het beginpunt van veel verschillende tours in het havengebied, waaronder de Hop-on Hop-off bus.

 1. Sint-Janscokathedraal, dé bezienswaardigheid van Valletta

De Sint-Janscokathedraal werd gebouwd door de Maltezer Orde tussen 1572 en 1577 en in gebruik genomen door de grootmeester Jean de la Cassière als de kloosterkerk van Sint-Jan. De kathedraal werd ontworpen door de Maltese architect Girolamo Cassar, van wie ook een aantal andere bouwwerken in Valletta te zien zijn. In de kapel van de Sint-Janscokathedraal vind je één van Caravaggio’s beroemdste schilderijen, “de onthoofding van Johannes de Doper”.

De Sint-Janscokathedraal wordt beschouwd als één van de mooiste kathedralen van Europa en als één van de beste voorbeelden van hoogbarokke architectuur. Het is de meest populaire bezienswaardigheid in Valletta, niet te missen dus!

Wanneer je de kathedraal wilt bezoeken, is gepaste kleding vereist. Sjaals worden binnen verdeeld om je armen en benen te bedekken. Hakken zijn verboden zodat ze de kostbare vloeren niet kunnen schaden.
 1. Het Grandmaster Palace, het hart van Valletta

Al sinds de inwijding van Valletta als hoofdstad, is het Grootmeesterspaleis de plek waar de Maltese regering huist. Toen de Fransen van het eiland verdreven werden, werd het eerst het Britse Gouverneurspaleis en later het Presidentieel Paleis van Malta. In 1571 gaf Grootmeester Pietro del Monte opdracht voor de bouw van het Grootmeesterspaleis in Valletta.

Latere grootmeesters hebben het paleis laten renoveren, verfraaien en uitbreiden zodat het majestueuze en imposante gebouw met een al even imposante binnentuin, na al die jaren nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid is in Valletta.

Tijdens je bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters kom je langs

 • Mooie binnenplaatsen met fonteinen en standbeelden.
 • De staatsappartementen, waaronder met name de raadszaal met prachtige gordijnen geweven door de Gobelins-fabriek, de officiële eetzaal, die van de Grote Raad, ..
 • De wapenkamer met een indrukwekkende verzameling van harnassen en wapens die allemaal gedragen werden door de Ridders en Grootmeesters van de Orde van Malta.
 • Daarnaast kan je ook de ambassadeurslounge bezoeken die werd gebruikt om de chique gasten van de Grootmeester te ontvangen en waar de Maltese president nog steeds zijn buitenlandse gasten verwelkomt.
 1. Maak kennis met het beeldige Teatru Manoel

Teatru Manoel is één van de oudste nog voor theater gebruikte theaterzalen in Europa en is zeker één van Valletta’s belangrijkste podia voor dramatische kunsten. Dit maakt het een echte bezienswaardigheid is voor liefhebbers van theater. Teatru Manoel werd genoemd naar de grootmeester van de Maltezer Orde, Fra António Manoel de Vilhena, die opdracht gaf voor de bouw in 1731.

Teatru Manoel plek wordt gezien als het nationaal theater van Malta en is de thuisbasis van het Filharmonisch Orkest van Malta. De buitenkant van het gebouw is in laat-renaissance stijl, terwijl het interieur rococo is en nog steeds veel originele elementen bezit. De twee waterreservoirs onder de vloer creëren een adembenemende en kraakheldere akoestiek.

Tip: De wegen in het centrum van Valletta gaan vaak steil omhoog, daarom raden we je aan om goede wandelschoenen te voorzien wanneer je gaat stappen.
 1. Keer terug in de tijd in de Lascaris War Rooms

Ben je een liefhebber van oorlogsgeschiedenis? Dan mag je deze bezienswaardigheid in Valletta absoluut niet missen. De indrukwekkende Lascaris War Rooms bestaan uit een ondergronds complex van tunnels en kamers die tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier huisvestten van de verdediging van Malta. De werken waren in het geheim begonnen in 1940 in opdracht van de Britten en waren begin 1943 klaar. Voor de werken werden een aantal tunnels die gebruikt werden als huisvesting voor slaven ten tijde van de hospitaalbroeders, uitgebreid.

Na de oorlog werd de Lascaris War Rooms het hoofdkwartier van de middellandse zeevloot van de Royal Navy, die actief heeft deelgenomen aan conflicten zoals de Suezcrisis en de Cubaanse rakettencrisis. De NAVO heeft dit complex vanaf 1967 gedurende 10 jaar als hoofdkwartier gebruikt om duikboten te onderscheppen.

GRATIS STADSWANDELING: Wil je graag de stad zo goed mogelijk verkennen? Met onze stadswandeling door Valletta kom je langs de mooiste bezienswaardigheden en hidden spots.

 1. Nationaal Museum voor Schone Kunsten

Het Nationaal Museum van Schone Kunsten is gevestigd in South Street, op wandelafstand van de hoofdingang van Valletta. Dit museum herbergt kunst uit de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd en biedt kunstwerken van lokale en internationale kunstenaars. Tijdens je rondleiding kom je langs indrukwekkende schilderijen, sculpturen, fijn zilverwerk en voorwerpen die verband houden met de Ridders van de Orde.

Het is zeker een bezoekje waard, alleen al voor het gebouw zelf. Het prachtige rococo gebouw, dat bekend staat als 'Admiralty House' zal je zeker bekoren. Het gebouw diende ooit als thuisbasis van de Britse admiraal en als tijdelijke huisvesting bij de bezoeken van Winston Churchill.

 1. Doe een wens aan de Fontein van Triton

Net voor de stadspoort van Valletta vind je de romantische Triton fontein. De fontein staat eigenlijk officieel in Floriana, maar de stadspoort van Valletta ligt er precies tegenover. Deze ietwat theatrale fontein kan je dus niet missen wanneer je Valletta binnenwandelt. Je zou het misschien niet durven denken, maar het is een van Malta’s belangrijkste moderne monumenten. Voor je verder wandelt, kan je er nog een muntje in gooien en een wens doen.

 1. Bewonder de bijzondere architectuur van het Parlement van Malta

Valletta is een aaneenschakeling van historische gebouwen, dat zal je wel al gemerkt hebben. De mooie barokgebouwen en zandkleurige huizen opgetrokken uit kalksteen met gekleurde erkers in de straten, zullen je dan ook zeker niet ontgaan. Maar niet alles is historisch in de Maltese hoofdstad. Zo zal je binnen de stadsmuren één van de weinige moderne gebouwen vinden: het parlementsgebouw van Malta.

Vroeger zat de regering gevestigd in Het Paleis van de Grootmeesters, maar deze locatie dient tegenwoordig alleen nog maar voor feestelijke doeleinden. De Maltese president en rest van de regering zetelen momenteel in het nieuwe parlementsgebouw dat je hier in Valletta kan bezichtigen. Qua architectuur oogt het op het eerste zicht misschien wat vreemd, maar toch past het dankzij dezelfde proporties en kleur van steen toch tussen de historische gebouwen. Een mooie toevoeging aan het straatbeeld van Valletta!

 1. Bezoek The Three Cities van Malta met een Dgħajsa

The Three Cities of "De Drie Steden" is de verzamelnaam voor de drie versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Vittoriosa, ook wel bekend onder de naam Birgu, ontstond reeds in de middeleeuwen. De twee andere steden werden gesticht door de orde van St. Jan in de 16de en 17de eeuw.

Ze liggen aan de andere kant van de Grand Harbour van Valletta en worden veel minder bezocht dan Valletta zelf. Gelukkig, want dan kan je even ontsnappen aan alle drukte! Ze bieden een fascinerende inkijk in het authentieke Maltese leven.

TIP: Bezoek The Three Cities in de Grand Harbour van Valletta met een traditionele Maltese Dgħajsa boot. Meer info over tours met een Dghajsa.
 1. Het uiterste punt van Valletta, Fort St. Elmo

Fort St. Elmo ligt op het uiterste punt van het Sciberras schiereiland en waakt over de twee havens langs beide kanten van deze landtong. Deze strategische positie werd al sinds de middeleeuwen ten volle benut: reeds voor de constructie van het fort in het midden van de 16de eeuw, stonden hier al verdedigingswerken. De overwinning van de Maltezer Orde op het Ottomaanse leger, die het fort aanvielen in 1565, heeft geleid tot een uitbreiding van het fort en de bouw van een versterkte stad – Valletta.

Fort St. Elmo werd door de eeuwen heen meermaals uitgebreid en verbeterd en speelde een belangrijke rol in tal van conflicten tot en met de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien werd het omgetoverd tot een van dé bezienswaardigheden in Valletta. Nu kan je in het fort het Nationaal Oorlogsmuseum van Malta terugvinden.

TIP REISGIDS MALTA: Wil je graag nog meer zien? Download onze uitgebreide reisgids Malta, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het land.

 1. Republic Street en Merchant Street

Tijdens je bezoek aan Valletta wandel je zeker eens door deze hoofdstraten. Republic Street en Merchant Street, de ideale plek om te winkelen of een souvenir te kopen. Ben je budget bewust? Laat de souvenirwinkels hier even links liggen en doe je inkopen in een van de de kleinere dorpen of steden tijdens je rondreis, het is er zeker goedkoper.

Kies een leuk terrasje uit op Republic Street om iets te eten of drinken en geniet van het uitzicht op een van de vele kerken of het Maltees Parlement.

TIP: nog op zoek naar een typisch Maltees souvenir? Koop een beeldje van een ridder van de Orde van Malta.
 1. Het nachtleven induiken in Valletta, leuke adresjes

Strait Street

Wil je graag het lokale nachtleven leren kennen? Dan moet je in Strait Street zijn. Ooit de buurt van de dames van lichte zeden, nu de hotspot van Valletta. Hier loopt het over van de trendy cafés, gezellige terrasjes en restaurants waar zowel locals en toeristen ‘s avonds komen eten. Deze lange smalle straat is de place to be dezer dagen.

Bridge Bar

Niet zover van Strait Street kan je ook Bridge Bar vinden. De naam zegt het zelf, bar op de brug. Hier vind je een leuke en gezellige setting, tussen Upper en Lower Barrakka Gardens. Meer info.

 1. Dagtocht naar Comino en de Blue Lagoon

Malta bestaat uit 3 eilanden en het kleinste eiland is Comino, gelegen tussen Malta en Gozo. Comino is erg afgelegen en mooi en weet met haar wilde natuurpracht en vele vogelsoorten heel wat toeristen hun aandacht te trekken. De naam komt van komijn en je zal deze bloeiende plant dan ook overal op het eiland zien groeien, samen met vele andere wilde bloemen en kruiden.

Blue Lagoon

Comino is een autovrij en relatief onbewoond eiland dat vooral bekend staat voor de “Blue Lagoon”: een prachtige baai met kristalhelder water. De Blue Lagoon is niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheid van Comino maar het is ook één van de topbezienswaardigheden van heel Malta. Het is een prachtig natuurlijk fenomeen, met een zanderige baai met kristalhelder water die vol zit met leven. Eigenlijk is een bezoekje aan de Blue Lagoon op Comino een absolute must tijdens je vakantie.

TICKETS BLUE LAGOON: Wil je graag de fameuze Blue Lagoon bezoeken vanuit Gozo? Maak dan een dagtour van Gozo naar de Blue Lagoon en mis niets tijdens je vakantie op Gozo.

 1. Verken Gozo op een actieve manier

Snorkelen op Gozo

Hou je wel van snorkelen? Dan raden we je aan het spectaculaire onderwaterleven van Gozo te verkennen met een ervaren gids. Geniet van een onvergetelijke trip die ideaal is voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Tijdens je snorkeltrip bekijk je Gozo vanuit een uniek perspectief: namelijk onder water! Je komt langs prachtige baaien, stranden en vele geheime snorkelplekken. Maak gratis foto's onder water en stuur ze na de tour gratis op naar jezelf. Zo kan je nadien nog lang nagenieten van deze onvergetelijke ervaring.

TICKETS SNORKELTOUR GOZO: Is zo'n snorkeltrip echt iets voor jou? Bestel je tickets voor een snorkeltour in Gozo online op voorhand en geniet van de schoonheid die de onderwater wereld te bieden heeft.

Quadtour over het eiland van Gozo

Of wat dacht je er van om Gozo te ontdekken vanop een quad? Je kan zelf kiezen of je met een eigen quad rondrijdt of als passagier. Wat je ook kiest, met deze quad-tour op Gozo ontdek je alle hoogtepunten en verborgen pareltjes van Gozo. Je rijdt over kleine landweggetjes waar je met een groter voertuig niet bij kan, en je bezoekt onder andere topattracties als de Blue Hole, de Marsalforn-zoutpannen en Ramla Bay. Tijdens je quad-excursie vertelt een deskundige tourleider meer over de bezienswaardigheden op Gozo en geniet je van een lunch en een proeverij.

TICKETS QUADTOUR: Wil jij ook graag Gozo verkennen vanop een quad? Bestel je tickets voor deze quadtour op Gozo online. Je wordt bovendien opgehaald aan het hotel en teruggebracht.

 1. Waar overnachten in Valletta?

Voor je bezoek aan Valletta, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het aanbod aan hotels in het stadscentrum van Valletta is gezien de kleine oppervlakte beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. Aan de rand is het aanbod groter en betaalbaarder en dit meer bepaald in de plaats voor Floriana. Wij hebben alvast onze favorieten opgelijst. Of bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Valletta.

Hotel Rosselli

Rosselli, in het hart van Valletta, is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw dat voorheen eigendom was van een lid van de Ridders van Malta. Het gebouw combineert barokke architectuur met moderne faciliteiten, waaronder gratis WiFi in alle ruimtes.

Dagelijks geniet je hier een continentaal ontbijt geserveerd met een selectie zoete en hartige producten en vers fruit. Ook het diner zal je zeker bekoren, het restaurant heeft een Michelin-ster en biedt een verfijnd menu en desserts. Meer info en boeken.

Valletta Grand Central

Liever overnachten in een charmant vakantiehuis? Valletta Grand Central biedt ruime accommodatie in de stad voor 8 personen. Het vakantiehuis heeft een eigen charme en is ingericht met houten meubilair. Het beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Na een vermoeiende dag, kan je gezellig samen aan tafel kruipen op het terras met uitzicht op de stad. Geniet van een gezellige barbecue samen. Meer info en boeken.

Casa Ellul boetiekhotel

Casa Ellul was het eerste boetiekhotel in Malta en wordt nog steeds opengehouden door de lokale familie, Ellul. Gelegen op steenworp van het Teatru Manoel is dit de ideale uitvalsbasis om Valletta te verkennen. Dit 19de eeuws gebouw is ingericht met originele Maltese vloertegels en de familie Ellul doet er alles aan om het hotel zo authentiek mogelijk te houden. Enkele kamers beschikken ook over een hot tub om helemaal tot rust te komen na een dag de binnenstad van Valletta te verkennen. Meer info en boeken.

 1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

 1. Mis niets tijdens je verblijf op Malta met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Malta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis stadswandeling Valletta downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 21 januari 2024 - Henk

was er al eens geweest maar heb nu weer nieuwe mooie tips gekregen

- 19 april 2023 - Nancy

We hebben de stadswandeling door Valletta genomen. Een heel duidelijk beschrijving en aangenaam om de bijkomende info te kunnen lezen. Enkel de Breakwater Bridge is enkel toegankelijk mits betaling voor publiek. Deze stadswandeling wordt ook gegeven in de toesisten info. Toch is het altijd leuk om de beschrijving van de wandeling vooraf te doornemen en in het Nederlands te volgen in Valletta. Een aanrader. Bedankt 'reisroutes' om dit te mogen ervaren. TOP!

- 17 februari 2023 - Mailliard

Het is mijn eerste keer naar Malta en kan de info, welke goed mooi en duidelijk is, goed gebruiken. Bedankt.

- 4 november 2022 - Agnes Sys

Eens je de keuze naar een nieuwe bestemming maakt, is de gratis gids altijd een leuke eerste kennismaking. Ze geeft altijd een mooi overzicht op een hele overzichtelijke manier. De website geeft op zich ook heel veel tips waardoor het soms nog moeilijk wordt om een keuze te maken. Het spaart ook geld uit voor dure reisgidsen die - eenmaal gebruikt - toch maar in de kast staan. Daarnaast gebruik ik de website ook dikwijls nadien nog om de juiste informatie in een fotoboek te verwerken. Wij zijn in ieder geval fan.

- 1 september 2022 - Paul Heijnen

De beschrijvingen vond ik prima ,maar om ermee in de stad uit de voeten te kunnen zou ik de tekst hebben moeten uitprinten . Slechts lezen op de telefoon ging te lastig . De beschreven gebouwen waren allen van binnen NIET te bezichtigen. Alle poorten/deuren dicht !! Jammer dus. We hebben toch een leuke tocht van 1,5 u gemaakt en een beeld van Valetta gekregen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?