Comino, Malta & Blue Lagoon: 7 x bezienswaardigheden + hidden spots

Volledige reisgids kopen voor € 10

Comino, Malta & Blue Lagoon: 7 x bezienswaardigheden + hidden spots

22 maart 2021 in Malta0 reacties

Comino is het kleinste bewoonde eiland van Malta en heeft slechts 3 permanente bewoners, maar met een priester en politieman die het eiland tijdens de zomer komen versterken groeien deze statistieken drastisch. Tijdens het hoogseizoen komt er een groot aantal toeristen naar Comino om te genieten van de natuurlijke pracht en de vele vogelsoorten die er op het eiland wonen.

Comino is klein genoeg om in een dag te bezoeken waarbij je toch het gevoel krijgt dat je het eiland op een persoonlijke manier hebt kunnen leren kennen. De beste manier om Comino te ontdekken is om simpelweg je tijd te nemen en rond te slenteren.

Een week op reis naar Malta, all in formule + vlucht heen en terug van Brussel naar Malta, kan al vanaf €650 bij TUI. Bekijk de aanbiedingen.

Enkel vliegticket nodig? Heen en terug vluchten zijn er al vanaf € 81

Inhoud artikel

  1. Blue Lagoon: dé bezienswaardigheid van Comino

De Blue Lagoon is niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheid van Comino, het is ook één van de topattracties van heel Malta. Het is een prachtig natuurlijk fenomeen, met een zanderige baai met kristalhelder water die vol zit met leven. De Blue Lagoon ligt tussen Comino en het nabijgelegen onbewoonde eiland van Cominotto. De naam die de Maltezers hieraan geven betekend ‘liggend tussen de twee Comino’s’.

Er zijn een groot aantal dagelijkse bezoekers en toch blijft het gebied redelijk ongerept. De Blue Lagoon is populair onder zwemmers, snorkelaars en duikers.

  1. De natuurlijke pracht van Cominotto

Cominotto, een eiland van nog geen 25 hectare groot, is helemaal onbewoond. Het ligt slechts 100 meter van de kust van Comino, recht tegenover de Blue Lagoon. Als je naar Cominotto zwemt, heb je waarschijnlijk de kans om helemaal alleen te genieten van de natuurlijke pracht, zeker als je dat buiten het hoogseizoen doet.

  1. Het superheldere water van de Crystal Lagoon

Ten zuidoosten van de Blue Lagoon ligt de Crystal Lagoon, met op de achtergrond steile kliffen waardoor deze alleen bereikbaar is per boot. Als je de tijd hebt, moet je zeker een boottocht ondernemen naar de Crystal Lagoon om hier te duiken, snorkelen of zwemmen in het superheldere water.

  1. De prachtige kustlijn in de Baai van Santa Marija

De Baai van Santa Marija is een ander stukje prachtige kustlijn van Comino, met een aflopend zandstrand. De Santa Marija Bay ligt dichtbij een camping waar toeristen samen met lokale Maltezers kamperen. Je hebt geen vergunning nodig om hier te kamperen en toiletten en stenen barbecues kunnen hier gebruikt worden. Je kunt in de Baai van Santa Marija ook heel wat hagedissen tegenkomen wanneer je langs de kust wandelt.

  1. St. Mary's Tower is het herkenningspunt van Comino

Het is verleidelijk om alle tijd die je op Comino en Cominotto hebt, door te brengen in of rond het water, maar het is zeker aan te raden om een wandeling te maken om te zien wat Comino nog meer te bieden heeft. Zo is de St. Maria Toren één van de herkenningspunten van het kleine eiland. De St Mary's Tower werd gebouwd in 1618 om het eiland te beschermen tegen barbaarse zeerovers die aanvallen uitvoerden op schepen die tussen Malta en Gozo voeren.

  1. De Chapel of Our Lady's Return from Egypt

De Kapel van de Wederkomst van Onze Lieve Vrouwe uit Egypte is gebouwd in 1618, hetzelfde jaar als de St. Maria Toren, op een plek die al op kaarten van Comino werd weergegeven sinds de 12de eeuw. De Chapel of Our Lady's Return from Egypt is uitgebreid in 1667 en in 1716. Dit was tevens het jaar waarin de kerk haar huidige toewijding kreeg – aan een vreugdevolle gebeurtenis in het leven van de Maagd Maria, namelijk haar terugkomst uit Egypte.

  1. Zwemmen bij het enige hotel op Comino

Vlakbij het Comino hotel, het enige hotel op het eiland, kan je nog een klein zandstrandje vinden, bij de Baai van San Niklaw. Je kan hier heerlijk zwemmen of snorkelen in het heldere water.

  1. Waar overnachten in Comino? (met korting)

Comino is een heel klein eiland en beschikt dan ook maar over slechts één hotel en enkele bungalows. Als je wilt verblijven op Comino zelf raden wij je aan om lang op voorhand te boeken.

Wij raden dan ook aan om op het grotere eiland Malta te verblijven en van Comino een daguitstap te maken. In onze gids vind je een wandeling op Comino waarmee je alles kan zien in één dag.

Booking.com

  1. Touroperators & reisaanbieders Malta

Eliza Was Here

Verblijven in onontdekte vakantieadresjes op Malta? Alle vakanties bij Eliza Was Here zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto.
Bekijk Aanbiedingen

TUI vakanties

Een all-inlcusive vliegvakantie naar Malta? TUI heeft een mooi aanbod aan zonvakanties naar deze parel in de Middellandse Zee.
Bekijk aanbiedingen TUI

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Comino met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie Comino? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Malta met een volledige uitgestippelde rondreis van Malta, en 61 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Malta.

Malta

Gratis preview reisgids Malta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?