Harry Potter Warner Bros Studio Tour bezoeken vanuit Londen: tickets + vervoer

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Harry Potter Warner Bros Studio Tour bezoeken vanuit Londen: tickets + vervoer

10 januari 2024 in Londen1 reactie

De Harry Potter boeken en ook de verfilmingen van de boeken zijn één van de populairste verhalen ter wereld. Sinds de publicatie van het eerste boek van J.K. Rowling in 1997 tot de release van de laatste film in 2011 werd het aantal fans van Harry Potter alsmaar groter. Zelfs lang na het uitkomen van de boeken en films, is de wereld nog steeds in de ban van de tovenaarswereld.

Teleporteer jezelf naar de toverwereld tijdens een bezoek aan de Warner Brothers Studio's Tour in London. Hier kan jezelf een kijkje kan gaan nemen naar alle sets en magische objecten van een tovenaar. Alle info over ons bezoek + hoe je tickets te boeken.

Georganiseerde tours & tickets Harry Potter Studios Londen

Wil je graag de Warner Brother’s Harry Potter Studios? Ga mee met een tour + vervoer vanuit Londen. Ontdek waar de film is opgenomen en ontdek er de magie van Harry Potter. Of liever een Harry Potter wandeling maken langs Perron 9 ¾ op station King's Cross, Slenter over de Wegisweg, bezoek De Lekke Ketel en nog veel meer.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Warner Brother Studio Tour

Op 26 juni 1997 werd het eerste boek uit de Harry Potter series gepubliceerd: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het boek werd al snel een succes en in 1998 verkocht Rowling de filmrechten voor het eerste boek en de eerste drie vervolgen aan Warner Brothers. Het filmen voor de eerste film begon uiteindelijk in oktober 2000 in de Warner Brothers film studios in Leavesden. Hier werden uiteindelijk alle 7 boeken verfilmd, waarbij het laatste boek in twee delen werd gesplitst. Het laatste deel, Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2, werd op 12 juni 2010 afgerond. Hierna besloten Warner Brothers om de studio’s officieel op te kopen.

1.1. Loodsen vol sets, objecten & kostuums

Tijdens het filmen van de 8 Harry Potter films werden de boeken nog steeds uitgegeven en het laatste boek 'Harry Potter en de Relieken van de Dood' werd pas in 2007 gepubliceerd. Op dit moment was de vijfde film van de Harry Potter series net uit en begon de crew nog maar juist aan de zesde film. Doordat de regisseurs en de productiecrews tijdens het filmen van de eerste films niet wisten of verschillende locaties en objecten in latere boeken en films nog zouden terugkomen, werden de verschillende sets en objecten één voor één opgeborgen in de plaats van dat deze verwoest of hergebruikt werden voor nieuwe sets of objecten. Hierdoor waren er na het opnemen van de laatste Harry Potter film loodsen vol sets, objecten en kostuums uit de acht verschillende films.

1.2. Opbouw tentoonstellingen

Doordat de Harry Potter boeken en films zoveel succes hadden en wereldwijd verschillende fanbases verworven hadden, besloot Warner Brothers om iets te doen met alle bewaarde filmsets en -objecten. Nadat Warner Brothers the Leavesden studio’s hadden opgekocht, werd er besloten om niet alleen de studio’s om te bouwen, maar om ook een extra studio te creëren voor de sets en objecten uit de verschillende Harry Potter films. Dit resulteerde in soundstages J en K, waar de sets, kostuum en objecten als tentoonstelling neer werden gezet. Een groot deel van de originele crew kwam terug om te helpen met het opzetten van de tentoonstelling en ook een groot deel van de cast hielp hierbij door herinneringen van het filmen op te nemen. Uiteindelijk opende op 31 maart 2012 de Warner Brothers Studio Tour London – The Making of Harry Potter.

Een bezoek aan de studio's te duur voor jou? Onze tip: Een van de leukste manieren om de filmlocaties te verkennen met Harry Potter-wandeltour vanaf € 23, deze wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Deze wandeling begint in Soho waar je te weten komt tot welk Zweinsteinhuis je behoort. Of maak een rondleiding + boottocht op de Thames € 20, onderweg houd je verschillende haltes om de filmlocaties te verkennen.

Daarna brengt de gids je naar verschillende filmlocaties in de stad, waaronder de Wegisweg en King’s Cross Station. De gids vertelt je onderweg allerlei weetjes over de boeken en de films en je kan tijdens de tour meedoen aan een quiz om punten te verzamelen voor jouw Huis.

 1. The making of Harry Potter Tour

De Warner Brothers Studio Tour neemt je mee door verschillende sets uit de Harry Potter films en langs verschillende objecten en kledingstukken die in de films gebruikt zijn. De tour begint eigenlijk al in de wachtrij voor het theater, want deze brengt je langs de kast onder de trap waar Harry sliep. Hierna kom je in een theater terecht met de deuren die leiden tot de Grote Zaal van Zweinstein.

2.1. De Grote Zaal van Zweinstein

De Great Hall ofwel de Grote Zaal van Zweinstein is gebaseerd op de Grote Zaal van Christ Church College in Oxford. Ondanks dat de zaal niet het bijzondere plafond heeft zoals het in de films te zien is, zijn de muren wel rijkelijk versierd met beelden. Tegen de muren staan 2 lange eettafels, maar de twee andere tafels uit de films zijn weggehaald voor loopruimte voor bezoekers.

Tegen de muren staan verschillende mannequins met de outfits van een aantal karakters uit de Harry Potter films. Aan het einde van de zaal is er nog het podium waar ook nog een aantal mannequins te zien zijn met de kleding, pruiken en hoeden van een aantal professoren van Zweinstein, waaronder Perkamentus. Ook de sorteerhoed is tentoongesteld in de zaal.

2.2. De Big Room

Vervolgens kom je in de Big Room, een gigantische ruimte terecht waar je verschillende objecten en sets van de films terug kunt vinden. Zo kan je hier onder andere de set van Hagrid’s huis en de gemeenschappelijke ruimte van Griffoendor terug vinden, maar ook belangrijke objecten zoals de Spiegel van Neregeb, de deur naar de Geheime Kamer en de beker van het Toverschool Toernooi. Ook is het mogelijk om een foto te maken op een vliegende bezem of in de auto van de Wemels.

2.3. Perron van King’s Cross & Zweinstein Express

Ook is het perron van King’s Cross station en de Zweinstein Express neergezet in de studio’s. Je kan door de trein lopen en de verschillende wagons bekijken, en op het perron zelf is Harry’s wagentje met koffers en Hedwig’s kooi tegen een muur aangezet.

2.4. De buitenscènes

Op de backlot van de studio’s (de ruimtes waar buitenscènes opgenomen worden) vind je nog verschillende sets en objecten uit de films. Zo kan je hier het huis van de Duffelingen bezoeken en ook het huis van de Potters in Goderics Eind is te zien. Daarnaast vind je hier ook de paarse Collectebus, de brug naar Zweinstein en de gigantische schaakstukken uit de eerste film. Aan de backlot vind je ook het café van de studio tour, waar je naast wat te eten ook een echte boterbier proberen.

2.6. Special effects

Na de backlot kom je terecht in de ruimtes waar de visuele, speciale, en make-up effecten uit te films weergegeven worden en er getoond wordt hoe de effecten in hun werking gaan en gebruikt zijn. Hier vind je onder andere protheses en fantastische dieren zoals draken, Buckbeak en de meerminnen.

De Warner Brother’s Harry Potter Studios bezoken? Ga mee met een tour + vervoer vanuit Londen. Ontdek waar de film is opgenomen en ontdek er de magie van Harry Potter.

2.7. De Wegisweg

De Wegisweg die te zien is tijdens de Studio Tour is een set uit latere films, waarbij niet alleen de winkels van Olivander, Madame Mallekin en de Betoverende Beestenbazaar te zien zijn, maar ook de Tovertweelings Topfopshop van Fred en George Wemel is te zien.

2.8. Art Department

Als laatste loop je nog door de Art Department waar je verschillende modellen en tekeningen te zien krijgt. Het hoogtepunt van dit deel is echter het schaalmodel van Zweinstein dat aan het einde van de tour te zien is. Het model is zo neergezet dat het licht elke vijf minuten van dag naar nacht en weer naar dag veranderd.

 1. Openinguren Warner Brothers Studio Tour

 • De Warner Brothers Studio Tour is het gehele jaar door geopend.
 • De eerste tour begint om 10:00 uur of om 09:00 uur in het weekend.
 • De laatste tour is tussen 16:00 uur en 18:30 uur, afhankelijk van de periode van het jaar, vakanties of speciale evenementen.
 • Doordat de openingstijden soms verschillen, neem je voor het plannen van je bezoek best een kijkje op de website voor de precieze openingstijden op jouw gewenste dag.
 1. Tickets om de Studio Tour te bezoeken

Hier geef ik je alle nodige informatie voor tickets om de Warner Brothers Studio Tour te bezoeken.

4.1. Algemene info

 • Tickets zijn alleen online te koop en zijn snel uitverkocht, dus zorg dat je op tijd je tickets regelt.
 • Per tijdslot worden maar zo’n 100 mensen binnengelaten.
 • Bij het aanschaffen van een ticket dien je een datum en gewenst tijdslot van je bezoek te selecteren.
 • Neem bij je bezoek aan de Warner Brothers Studio tour je boekingsconfirmatie mee.
 • Eenmaal binnen kan je onbeperkt rondlopen voor zolang je dat wilt.
 • De prijs voor een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour is £45 per persoon. Een digitale gids (met headphone) kost £4,95 per persoon. Voor groepen van meer dan 10 personen betaal je £3,50 per persoon.

4.2. Soorten tickets

 • Er zijn standaard tickets met korting kinderen tussen de 5 en 15 jaar.
 • Kinderen onder de 5 jaar kunnen gratis mee naar binnen, maar dienen wel een ticket te hebben.
 • Er zijn ook speciale Complete Studio Tour Packages te verkrijgen waarbij je naast toegang tot de Studio Tour ook nog een digitale gids en een papieren tourboek krijgt. Hierbij geldt opnieuw dezelfde korting voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar.
 • Daarnaast is het mogelijk om vanuit London een georganiseerde busreis inclusief entreeticket te nemen met Get Your Guide.
 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

Tickets worden vooraf online geboekt, maar moeten bij de Studio Tour nog gevalideerd worden en omgeruild worden in een toegangsticket. Dit kan zowel bij de ticketautomaten als bij de bemande ticketramen. Doordat er verschillende plaatsen zijn waar je je tickets kan ophalen, beweegt de rij snel en heb je de keuze om aan te sluiten aan de kortste rijen.

Als extra tip geef ik je nog mee dat je best probeert om op de eerste rij te zitten in het theater, zodat je als één van de eerste binnen bent in de Grote Zaal. De wachtrij voor het theater is eigenlijk al het begin van de tour, want die brengt je langs de kast onder de trap waar Harry sliep. Het best ga je dus zo vroeg mogelijk, meteen al rond openingstijd. Later op de dag wordt het erg druk, door onder andere schoolgroepen.

 1. In hoe veel tijd Warner Bros bezoeken?

De Warner Bros Harry Potter studio’s zijn erg groot, dus neem zeker voldoende tijd voor je bezoek. Er is ongelofelijk veel te zien en te beleven. Zo kan je bij sommige filmdecors een filmpje bekijken dat extra informatie geeft, zoals bijvoorbeeld hoe bepaalde filmdecors gebouwd zijn of hoe een scène gefilmd werd. Als je alles wil zien, dan zal je zeker drie à vier uur nodig hebben. Ga bij aankomst dus meteen naar binnen zodat je voldoende tijd hebt voor je bezoek.

 1. Vervoer naar de Warner Brothers Studio Tour

6.1. Met het openbaar vervoer

Neem vanaf London Euston station de trein naar Watford Junction. De directe trein doet er ongeveer 20 minuten over en de stoptrein is in een uur bij je eindstation. Vanaf Watford Junction station gaat er een Warner Brothers Studio Tour shuttle bus naar het gebouw. Deze bus rijdt elke 20 minuten en doet er ongeveer een kwartier over. Een retour ticket met de shuttle bus kost £2,50 en dient contant betaald te worden. Er gaan ook verschillende bussen vanaf busstations in London naar de Studio Tour.

6.2. Met de auto

De Warner Brothers studio Tour is gelegen op Studio Tour Drive in Leavesden, zo’n 32 kilometer van London vandaan. Vanuit London neem je de M1 en sla je bij Junction 5 af naar de A41 richting North Watford. Er kan gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats bij de Studio Tour.

 1. Eten & drinken bij Warner Bros

In de Warner Bros Harry Potter Studios kan je natuurlijk ook eten en drinken. Bij de entree vind je al meteen een Starbucks en een restaurant. Verder is er ook nog een restaurant - gelegen tussen het eerste en tweede gedeelte van de Warner Bros Studios - waar je een salade, wrap, burger, frietjes of sandwiches kan eten. Het eten en drinken is wel vrij prijzig. Probeer zeker ook eens een butterbeer, het schuim (gemaakt uit slagroom) bubbelt echt zoals in de Harry Potter films! Tijdens de Harry Potter Studio Tour mag niet gegeten of gedronken worden.

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Arriveer zo’n 20 minuten voor je gekozen tijdslot. Bij binnenkomst moet je namelijk nog door een beveiliging, waarbij ook je tas gecontroleerd wordt.
 • Wanneer je met jonge kinderen naar de Studio Tour gaat, neem je best een balpen mee. Kinderen krijgen een speciaal paspoort met opdrachten en vragen die ze in kunnen vullen om stempels te krijgen.
 • De cafés zijn redelijk prijzig, dus het is aan te raden om wat eten mee te nemen en die in de ruimte aan de backlot op te eten tijdens een picknick.
 • Aan het einde van de tour kom je meteen in de souvenirwinkel terecht, maar halverwege bij de Zweinstein Express staat ook een souvenirwinkeltje.
 • Ga mee met een georganiseerde tour vanuit Londen, is zeer leuk en je hoeft zelf niets te regelen.
 1. Filmpje: wat is er te doen tijdens de Warner Bros Studio Tour?

Dit promofilmpje van Warner Bros Studio Tour London geeft je een idee wat er allemaal te zien en te doen is tijdens je bezoek. Ook de acteurs Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron) en Emma Watson (Hermelien) vertellen iets over deze opmerkelijke ervaring.

 1. Ga slapen in het Harry Potter Hotel in Londen

Als je in Londen bent kan je als Harry Potter fan ook overnachten in een echte Tovernaarskamer (Wizard familiekamer), in het Georgian House. Het is alsof je op Zweinstein slaapt. In dit 4-sterren hotel uit 1851 kan je alle details terugvinden die je ook in de films kan zien: glas-in lood ramen, het typische interieur en inrichting van Zweinstein.
Boek je tovenaarskamer op Zweinstein hier. Op de site van Booking.com dien je bij je boeking te kiezen uit de "Wizard Familiekamer 4, 5 of 6 personen".

 1. Download je gratis stadswandeling Londen

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Londen. Ideaal om Londen volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer ontdekken in Londen? Koop onze reisgids Londen met 3 stadswandelingen en 100 highlights (+ GPS coördinaten) of download de gratis preview reisgids Londen en ga op pad!

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?