Londen verkennen met de Big Bus Hop-on Hop-off Sightseeing Tour

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Londen verkennen met de Big Bus Hop-on Hop-off Sightseeing Tour

22 juli 2021 in Londen0 reacties

Eén van de makkelijkste manieren om Londen te leren kennen is met een Big Bus open-top Hop-on, Hop-off sightseeing tour. Je hoeft alleen maar op 1 van de vele plekken in Londen op de dubbeldekkers met open dak te stappen om alle grote bezienswaardigheden van de stad te kunnen zien, en je kan uitstappen waar en wanneer je wilt.

Het is dan ook de perfecte manier om hoogtepunten als de Tower of London, Westminster Abbey en de London Eye te bezoeken.

Tickets en tours in Londen

Wil je graag Londen bezoeken? Boek alvast een interactieve tour over Jack the Ripper voor slechts €16.

Of wil je liever van het panoramisch uitzicht genieten vanuit de London Eye? Dat kan al voor €33.

Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel je tour bij GetYourGuide. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Hoe werkt een hop-on hop-off bustour?

Het idee van de Hop-on, Hop-off tour is simpel: je reist met de bus door de stad en kan langs de route zo vaak in- en uitstappen als jij zelf wilt binnen de geldigheid van je ticket. Zo kan je dus ’s ochtends opstappen, een stukje meerijden, en vervolgens bij een bezienswaardigheid uitstappen die je wat langer wilt bekijken of waar je binnen een bezoekje wilt brengen. Vervolgens kan je een stukje verder lopen en bij een andere halte weer op de bus stappen en zo lang je wilt mee blijven rijden.

 • De Hop-on, Hop-off tours zijn dan ook perfect geschikt voor de bezoekers die maar enkele dagen in de stad verblijven.
 • Met de tour krijg je in korte tijd alle hoogtepunten van Londen te zien.
 • Natuurlijk kan je ook met de metro tussen bezienswaardigheden reizen, maar het voordeel van de Big Bus tours is dat je tijdens het reizen nog heel wat andere mooie gebouwen en locaties kan bekijken, terwijl de metro van Londen alleen maar onder de grond rijdt.
 • Tickets zijn online te bestellen en zeer flexibel waardoor je altijd je voordeel doet.

De tours worden gereden met de opvallende bordeauxrode dubbeldekkers met crèmekleurige details en het gele logo van Big Bus London. De onderste verdieping van de bussen zijn gewoon overdekt en beschermen je tegen regen en kou in het najaar of geven je juist verkoeling in de zomer.

Het bovenste deel van de bus is geheel open op een scherm aan de voorkant na. Hierdoor kan je goed om je heen kijken tijdens de rit en kan je foto’s maken van de bezienswaardigheden zonder dat je de weerspiegeling van de ramen ook op de foto zet.

Klik hier om je tickets te reserveren

Tickets voor de hop-on hop-off bus

Daarnaast betaal je voor de Hop-on, Hop-off tour niet per rit of per reis. In plaats daarvan koop je een ticket voor 1 of meerdere dagen. Je hoeft dus niet een nieuw ticket te kopen als je eerder uitgestapt bent en opnieuw wilt opstappen. Boek je ticket voor de bus hier op voorhand.

 • Het ticket is vanaf de activatie geldig, en wanneer je op een maandag om 14u voor het eerst opstapt kan je het ticket gebruiken tot dinsdag 14u bij een 24-uurs ticket, woensdag 14u bij een 48-uur ticket of donderdag 14u bij een 72-uurs ticket.
 • Zo kan je niet alleen alle hoogtepunten van Londen zien, maar je kan de stad ook nog op je eigen tempo ontdekken.
 • Bekijk de verschillende ticket hier en boek direct online.
 1. De verschillende route

 • Big Bus London heeft 4 verschillende routes door de stad die elk door een ander deel van de stad rijden.
 • Elke route overlapt minstens 1 halte met een andere route, waardoor het mogelijk is om tijdens de rit op een andere route over te stappen.
 • We stellen hier even de routes voor, zo weet je al welke route past bij jouw bezoek aan Londen.
 1. Red Route – het beste van Centraal Londen

De Red Route is de langste route van de 4 sightseeing tours. Deze route heeft 22 verschillende stops verspreid over het centrum van Londen en overlapt op meerdere punten met de andere 3 routes.

 • Zo overlappen haltes 1, 2, 4 en 5 met de Blue Route, haltes 3, 4, 11, 20 en 22 met de Orange Route, en haltes 13 en 17 met de Green Route.
 • De Red Route is de enige Hop-on, Hop-off tour met een live gids, die onderweg in het Engels allerlei feitjes en verhalen verteld over de bezienswaardigheden die je tegen komt en over de geschiedenis van de stad.
 • De eerste halte van de route is Green Park Underground. ’s Ochtends om 08:30 vertrekt hier de eerste bus, en de laatste bus vertrekt om 16:30. Tussendoor vertrekken de bussen elke 15 tot 20 minuten vanaf elke halte.
 • Een volledige tour op de route duurt in totaal zo’n 2 uur en 20 minuten.

Bezienswaardigheden Red Route

De Red Route gaat langs een groot aantal hoogtepunten van de stad. Zo kom je onder andere langs St. James’s Palace, Hyde Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Westminster Palace en de Big Ben, maar je rijdt ook langs de London Eye, Covent Garden, St. Paul’s Cathedral, de Tower of London en aan het einde van de route Buckingham Palace.

Westminster Palace en de Big Ben

 • Westminster Palace is het grote paleis gelegen aan de Thames waar het Britse parlement samenkomt.
 • Het paleis is echter beter bekend om de toren die ernaast ligt, de Elizabeth Tower, ook wel de Big Ben genoemd, naar de klok die zich in de toren bevindt.

Tower of London

Buckingham Palace

 • Buckingham Palace is de officiële residentie van koningin Elizabeth II.
 • In de zomermaanden zijn de kunstgalerijen in het paleis te bezoeken, en het hele jaar door kan je de Changing of the Guards aanschouwen voor het paleis. De bussen stoppen niet direct voor het paleis maar je kan in de buurt van het paleis uitstappen en het laatste stuk te voet doen.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Blue Route – het beste van het westen

De Blue Route brengt je langs de bezienswaardigheden in het westen van het centrum. De route heeft 15 haltes, waarvan er 4 overlappen met andere routes.

 • Zo kan je op haltes 1, 2, 4 en 5 overstappen op de Red Route, terwijl je bij halte 4 ook de mogelijkheid hebt om over te stappen op de Orange Route.
 • De Blue Route begint bij halte 4, Marble Arch. Hier vertrekt de eerste bus ’s ochtends om 08:20. De laatste bus rijdt om 16:30 weg.
 • Net als op de Red Route vertrekken de bussen elke 15 tot 20 minuten vanaf elke halte.
 • Deze tour is wel een stukje korter en een volledige ronde duurt in totaal ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Bezienswaardigheden Blue Route

De Blue Route rijdt langs de bezienswaardigheden in het westen van de stad. Zo kom je eerst langs St. James’s Palace en Hyde Park, en vervolgens rijdt de bus langs Harrods, het Natural History Museum, de Royal Albert Hall, Kensington Palace, Kensington Gardens en Notting Hill.

Royal Albert Hall

 • De Royal Albert Hall is de bekendste concertzaal van Londen en is al sinds de opening in 1871 een van de meest geliefde gebouwen van de stad.
 • De grootste concerten, theatervoorstellingen en balletopvoeringen worden in deze zaal gehouden.

Kensington Palace

 • Kensington Palace is een andere koninklijke residentie. Jarenlang woonde de geliefde prinses Diana in dit paleis, maar tegenwoordig is het de woning van prins William en Kate.

Notting Hill

 • Notting Hill is de gezellige wijk van Londen die voornamelijk door de gelijknamige film bekend is geworden.
 • De wijk staat vol met mooie pastelgekleurde huizen en staat bekend om de markt die er plaatsvindt.
 1. Orange Route – de attractieloop

De Orange Route brengt je langs alle grote attracties van London. Een groot deel van deze route komt overeen met de Red Route.

 • Van de 8 haltes op de route komen er 5 overeen met de Red Route. Op de haltes 3, 4, 11, 20 en 22 kan je dan ook overstappen op deze sightseeing tour. Daarnaast kan je op halte 4 ook overstappen op de Blue Route.
 • De Orange Route begint bij halte 34, Baker Street. Hier vertrekt om 09:00 de eerste bus, en om 17:30 rijdt de laatste bus vanaf deze halte de loop rond.
 • Je kan bij de verschillende haltes elk half uur opstappen op een bus.
 • De route duurt in totaal 1 uur en 30 minuten.

Bezienswaardigheden Orange Route

De Orange Route komt voor een groot deel overeen met de Red Route, maar daarnaast rijdt de bus ook langs een aantal andere bezienswaardigheden in het noorden en het zuidoosten van het centrum van Londen.

Zo kom je aan het begin van de route langs het Sherlock Holmes Museum of Baker Street, het Madame Tussauds en Regent’s Park, waarna de bus doorrijdt naar Oxford Street, waarna de bus voor een deel de rode route volgt langs Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Westminster Palace en de Big Ben en de London Eye. Vervolgens rijdt de Orange Route als enige tour langs Tate Britain, en daarna langs Buckingham Palace en Hyde Park.

Madame Tussauds

 • De Madame Tussauds musea zijn overal ter wereld te vinden, maar het museum in London was de allereerste plek waar wassen beelden van bekendheden tentoongesteld werden.
 • Ga op de foto met the Queen, One Direction, Angelina Jolie en vele anderen! Koop je ticket hier op voorhand online en vermijd de wachtrij.

Oxford Street

 • Oxford Street is de grootste winkelstraat van de stad. Je kan hier terecht voor een bezoek aan alle grote winkelketens, zoals Primark, H&M en Disney.
 • Hier in de buurt vind je ook het gezellige Soho waar je terecht kan voor leuke restaurantjes en pubs.
TIP: Wil jij ook graag Londen verkennen zonder zorgen? Download onze reisgids Londen met 3 leuke wandelingen.

Tate Britain

 • Tate Britain was het eerste Tate museum, waar je verschillende kunstwerken uit de 16de- tot de 20ste-eeuw kan aanschouwen.
 • De modernere werken zijn te zien in het nieuwere zusje, Tate Modern.

De Green Route of Green Link is een kleinere route die vooral heen en weer rijdt tussen Kings’s Cross Station en Temple Underground Station aan de Thames. Boek je ticket voor de bus hier.

 • De route komt alleen overeen met de Red Route op de haltes 13 en 17.
 • De eerste halte van de Green Link is halte 37, Woburn, waar ’s ochtends om 08:40 de eerst bus vertrekt. ’s Avonds vertrekt hier om 17:30 de laatste bus.
 • Bussen vertrekken elke 20 tot 30 minuten van de haltes en de gehele route duurt ongeveer 1 uur.

Bezienswaardigheden Green Route

De Green Route komt niet langs heel veel bezienswaardigheden en is dan ook vooral bedoeld als een link tussen King’s Cross en St. Pancras Stations en het centrum van de stad, aangezien veel toeristen hier aankomen. Onderweg kom je naast deze stations ook langs het Dickens Museum, het British Museum en Covent Garden.

King’s Cross Station

 • King’s Cross Station is het grote treinstation van het land waar treinen naar alle richtingen vertrekken.
 • Het station is gelegen naast het internationale treinstation van het Verenigd Koninkrijk. In King’s Cross kan je verder ook het befaamde perron 9 ¾ uit de Harry Potter boeken en films bezoeken en een karretje door de muur duwen.

TIP: Meer Harry Potter in Londen? Ga mee met een Harry Potter wandeltour vanaf €22.

British Museum

Covent Garden

 • Covent Garden is een gezellige overdekte markt vol kleine winkels en caféetjes, waar je ook veel straatartiesten kan aanschouwen.
 1. River Cruise rondvaart

In alle Big Bus Hop-on, Hop-off tickets zit ook een rondvaart over de Thames inbegrepen. De lengte van de rondvaart verschilt per ticket. Boek je ticket rondvaart + bus online voor € 71

Zo kan je met een Classic Ticket maar een enkele vaart maken tussen de Tower of London en Westminster Pier, of andersom.
Terwijl je met de Premium en Deluxe tickets een retourvaart heeft waarbij je bij de verschillende cruisehaltes op en af kan stappen. Daarnaast kan je met deze tickets tussen Westminster Pier en Greenwich varen.

 • Opstappen kan bij Tower Pier bij de Tower of London, bij Waterloo Pier bij de London Eye, bij Westminster Pier bij Westminster Abbey en bij Greenwich Pier.
 • De cruises vertrekken gemiddeld elke 20 minuten van de 4 verschillende pieren in de zomer en elke 30 tot 40 minuten in de winter.
 • Tijdens de boottocht wordt er door een live gids in 8 verschillende talen commentaar gegeven over de verschillende bezienswaardigheden en de rivier zelf.
 • Onderweg kom je onder andere langs de Tower Bridge, HMS Belfast, Shakespeare’s Globe, Tate Modern en de London Eye.

Boek je ticket rondvaart + bus online voor € 71

 1. Wandelroutes bij de hop-on hop-off tour

Naast de rondvaart over de Thames zitten ook de Big Bus wandeltours in de tickets inbegrepen.

 • Deze wandelingen vertrekken dagelijks om 10u vanaf Trafalgar Square en duren zo’n anderhalf uur.
 • Met de Royal Walk loop je onder andere langs the Mall naar Buckingham Palace, door de parken en langs St. James’s Park.
 • Liever zelf op wandel door Londen? Dan kan je ook onze gratis wandeling Londen downloaden, zo kom je langs alle top bezienswaardigheden van de stad.
 1. Tickets voor de Big Bus Open-Top Hop-on, Hop-off Sightseeing Tour

Tickets voor de Big Bus Hop-on, Hop-off tours zijn ter plekke bij de buschauffeurs en in veel hotels te verkrijgen, maar je kan de tickets ook online kopen. Hier zijn ze vaak goedkoper dan wanneer je de tickets ter plekke aanschaft. Bovendien hoef je je ter plekke geen zorgen meer te maken over waar je nu juist best je ticket koopt. Tickets zijn online te verkrijgen via GetYourGuide.

Tickets zijn te verkrijgen voor 24 uur, 48 uur en 72 uur. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar genieten van korting, en kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van minstens 1 volwassene.

 • De Classic tickets geven voor 24 uur toegang tot de Hop-on, Hop-off bussen kosten £35,10 (ongeveer €40,40) voor volwassenen en £26,10 (ongeveer €30) voor kinderen. Deze tickets geven je naast toegang tot de bussen op de 4 verschillende routes ook toegang tot een enkele reis op de River Cruise tussen Westminster Pier en de Tower of London en de wandeltours.
 • De Premium tickets zijn geldig voor 48 uur. Deze tickets kosten £40,50 (ongeveer €46,60) voor volwassenen en £31,50 (ongeveer €36,25) voor kinderen. De tickets geven je naast toegang tot de busroutes en de wandeltours ook toegang tot een retourvaart met de River Cruise.
 • Het Deluxe ticket is geldig voor 72 uur. Deze tickets kosten £45 (ongeveer €51,80) voor volwassenen en £36 (ongeveer €41,50) voor kinderen. Naast toegang tot de busroutes krijg je hiermee ook toegang tot de wandeltours en de retourvaart.

Bekijk hieronder alle mogelijkheden en boek veilig en snel online

 1. Praktische tips

 • Op de Hop-on, Hop-off bussen kan je gebruik maken van de gratis audiogids. Deze wordt bij het instappen uitgedeeld. De gids is te beluisteren in 12 talen, namelijks Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Braziliaans Portugees, Pools, Russisch, Arabisch, Hindi, Mandarijn en Japans.
 • Alle bussen hebben een oploopstuk en zijn daardoor toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Grote rolstoelen en mobiliteitsscooters kunnen echter niet aan boord in verband met de ruimte in de bus en het gewicht dat het oploopstuk aan kan.
 • Alle bussen beschikken ook over Wi-Fi aan boord.
 • De bussen rijden het hele jaar door elke dag.

Klik hier om je bustickets te reserveren

 1. Filmpje: breng een bezoek aan Londen

Benieuwd naar hoe Londen eruit ziet? In deze video nemen we je alvast mee naar deze historische hoofdstad. Als je dit met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Londen moeten afreizen.

 1. Waar overnachten in Londen? Hoe kies je een leuk hotel?

Het is aan te raden om in het centrum van Londen te verblijven tijdens je citytrip zodat je makkelijk en snel de stad in kan om de bezienswaardigheden te bekijken. Londen heeft echter ook een zeer goed metrosysteem waardoor je je makkelijk kan verplaatsen van de buitenwijken naar het centrum.

De hotels in het centrum zijn over het algemeen duurder dan die iets verder weg van het centrum, maar je spaart wel tijd en geld uit omdat je de metro niet hoeft te nemen.

4.1. Point A Hotels

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Londen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Londen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Londen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Londen met meer dan 50 bladzijden up-to-date info inclusief tips van locals, + 100 highlights

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?