Shrek's Adventure in Londen bezoeken? Alle info + tickets boeken online

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Shrek's Adventure in Londen bezoeken? Alle info + tickets boeken online

22 juli 2021 in Londen0 reacties

Als je in Londen bent met de kleintjes, brengt dat zeker een bezoekje aan de charmante en ieders favoriete groene oger. Shrek's Adventure zal zeker een hoogtepunt van hun bezoek aan Londen zijn. Je kan de Dreamworks Shrek's Adventure attractie vinden in het centrum van Londen, nabij een aantal andere kindvriendelijke attracties. Ideaal om een spannend en interactief dagje uit te plannen voor je kinderen. Lees wat er allemaal te beleven valt en hoe online tickets je tickets te boeken.

Koop je tickets online en doe je voordeel

Onze tip: Besteed je kostbare vakantietijd niet aan het in de rij staan wanneer je gemakkelijk en voordelig online je tickets kan kopen en je bezoektijden kan reserveren. Ontvang de tickets op je smartphone of print ze uit. Indien nodig kan je tot 24 uur van tevoren annuleren en krijg je je geld terug. Je tickets online bestellen bij GetYourGuide is altijd veilig en snel voor € 23.

Combitickets: Combineer en bespaar 20% per persoon

Inhoud artikel

  1. Welkom bij Shrek's Adventure!

Dreamworks interactieve Shrek's Adventure tour in Londen ging open in 2015. Het wordt uitgebaat door Merlin Entertainments, bekend om populaire attracties als SEA LIFE, Madame Tussauds, de London Dungeon, LEGOLAND en de London Eye (veel van deze bezienswaardigheden liggen om de hoek van Shrek 's Adventure!, dus bekijk zeker ook de combitickets).

Shrek's Adventure strekt zich uit over 1900 m² op de zuidelijke oever van de Theems. Bezoekers, jong en oud, worden volledig ondergedompeld in een interactieve tour en een 4D vliegende busrit met de geliefde Shrek-figuren, allemaal tot leven gebracht door nieuwe DreamWorks-animatie, cutting-edge 3D-projectie, en live-acteurs in grappige scènes.

Een interactieve 4D tour door de fantastische Shrek wereld

Geen van je zintuigen wordt over het hoofd gezien in de meeslepende en hilarische fantasiewereld van Shrek; je zal de geuren van Shrek's moeras en de onweerstaanbare geur van Muffin Man's House kunnen ruiken! Kom naar Shrek en zijn vrienden, en je zal helemaal "oger-enthousiast" zijn!

In de 70 minuten durende interactieve tour ga je op een missie om Shrek te vinden en breng hem terug naar zijn huis in het moeras. Onderweg zullen magische personages jou helpen, of je dwarsbomen! De verklede acteurs zijn overal aanwezig en leiden de bezoekers door het avontuur.

Eerst kom je Prinses Fiona tegen en help je haar om de bus magisch te maken! Is dat gelukt? Top! Dan stap je samen met Donkey (de ezel) aan het stuur als chauffeur in de magische 4D bus om op zoek te gaan naar Shrek. Allemaal instappen! Je gaat niet alleen op zoek naar Shrek, je herontdekt ook enkele bezienswaardigheden in Londen en van beroemde scènes uit de bekende Dreamworksfilms. Vloog je nu net met de bus over het London Eye? Vlieg en wandel doorheen deze magische wereld en probeer om Shrek weer thuis te krijgen.

Klik hier om je tickets te reserveren

Assepoester

Je ontmoet Assepoester in het moeras van Shrek: en wat blijkt? Oh nee! Shrek is verdwenen uit zijn geliefde moeras! Kan Assepoester je helpen hem te vinden? Hopelijk kan Assepoester jou helpen om de juiste ingrediënten te verzamelen zodat je op het einde van de rit, een geheim mengsel kan maken om Shrek weer heelhuids terug te vinden.

Doornroosje

Probeer Doornroosje te vinden! Eerst moet je hier navigeren door een duizelingwekkende spiegeldoolhof. Wij hebben horen waaien dat Doornroosje wacht op het einde van het doolhof, dus probeer haar zo snel mogelijk te bereiken! Zij heeft namelijk wat belangrijke informatie over Shrek om te delen (op voorwaarde dat ze wakker is, natuurlijk).

De waarzegster, Esmeralda

Hier neem je een kijkje in de kristallen bol van de waarzegster in de wagon van Repelsteeltje: is dat Shrek die je in het glas ziet? De grote vraag: zal Esmeralda je helpen, of zullen de gebruikelijke trucs van Repelsteeltje de er net voor zorgen dat ze je saboteert?

Babbel met de Gelaarsde Kat

Sla een babbeltje met de Gelaarsde Kat (Puss in Boots) in stamcafé de Giftige Appel (Poison Apple). Helaas heb je niet genoeg tijd om ook even te babbelen met de beroemde barmeid Doris en de andere - misschien ietwat lugubere - stamgasten. Onze favoriete rosse kat heeft misschien wel het geheime ingrediënt om een speciale spreuk te kunnen maken om Shrek terug te kunnen vinden. Vraag hem zeker naar deze spreuk, if you dare!

Koken met de Muffin Man

Tijd om achter de kookpotten te duiken! Je moet je magische spreuk verderzetten in het huis van de Muffin Man: Eindelijk heb je alle ingrediënten verzameld die je nodig hebt, maar waar kan je de magische spreuk te koken? Alleen de Muffin Man heeft de juiste ketel die je hiervoor kan gebruiken!

Wheel of torture: red Pinocchio uit het Rad van Marteling: Doe mee aan een brutale spelshow.

Kun je de held van de dag zijn en arme Pinocchio redden? Als het je lukt om de geheime formule te vinden en te koken, komt Shrek wel weer tevoorschijn.

En nieuw in 2020, kun je de Trolls World Tour-luisteren, dansen en zingen op interactieve muziekeilandjes die overeenkomen met elke Trolls Tribe. Volg het geweldige regenboogkleurige tapijt en geniet van vele originele fotomogelijkheden.

  1. Openingstijden van Shrek's Adventure in Londen

  • Shrek's Adventure! is alle dagen van de week open.
  • De eerste tour begint om 10u en de laatste tour van de dag begint om 14u45.
  • Elk bezoek duurt ongeveer 75 minuten.
  • Bij de aankoop van je tickets bij GetYourGuide is het vooraf reserveren van je tijdstip noodzakelijk, aangezien er een beperkte toegang is.
  1. Waar ligt Shrek's Adventure in Londen?

Adres en kaart

Shrek's Adventure! is gevestigd in het Westminster Bridge Road Riverside Building, County Hall, London SE1 7PB.

Met de metro

Neem de metro naar een van deze stations: Waterloo (5 minuten wandelen), Westminster (5 minuten wandelen), Embankment (13 minuten wandelen) en Charing Cross (15 minuten wandelen).

Met de bus

Met de bus: Je kan Shrek's Adventure bereiken via de routes 77, 211 en 381.

Met de wagen

Rijd met je eigen auto: Er is parkeergelegenheid bij het Southbank Centre (7 minuten wandelen), evenals de parkeergarage Q-Park Westminster (12 minuten wandelen). Tip: Reserveer vooraf online een parkeerplaats bij Q-Park Westminster en ontvang 15% korting met de actiecode "SHREK".

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Praktische informatie

  • Shrek's Adventure! is het meest geschikt voor kinderen van 3-12 jaar.
  • Baby's van 3 jaar en jonger mogen gratis binnen, maar moeten wel een kaartje reserveren.
  • Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet binnen zonder een betalende volwassene boven de 18 jaar.
  • Om mee te rijden in de interactieve bus moeten kinderen minimaal 0,9 meter groot zijn.
  • Buggy's en kinderwagens zijn niet toegestaan in drukke periodes; je kan ze opbergen in de gratis buggystalling, samen met jassen, tassen, enz.
  • Shrek's Adventure! is een cashless attractie, dus wees klaar om ter plaatse te betalen voor souvenirs, cadeaus, foto's, etc. met een contactloze bankkaart. (Vergeet echter niet dat je geen toegangskaarten ter plaatse kunt kopen; je moet ze vooraf reserveren).
  • De attractie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met uitzondering van de busrit; voor rolstoelgebruikers zijn speciaal geboekte tijden vereist. Meer informatie over de toegankelijkheid vind je hier.
  • Contactloze temperatuurcontroles van alle bezoekers zijn verplicht, en de sociale afstand wordt aangegeven met vloermarkeringen, assistentie van het personeel en bewegwijzering.
  • Shrek's Adventure werd bekroond met het VisitEngland 'We're Good to Go' industriekeurmerk, waarmee wordt gecontroleerd of de attractie voldoet aan de richtlijnen van de overheid en de volksgezondheid op COVID-19 en of alle vereiste gezondheids- en veiligheidsprocessen zijn ingevoerd om ervoor te zorgen dat je een veilig en plezierig bezoek hebt.
  1. Leuke weetjes

Wist je dat? Shrek's Adventure! in cijfers:

  • 1.000 LED-lampen
  • 100 km audio-videokabels
  • 10.000 frames van geprojecteerde inhoud
  • Bijna 10.000 cm LCD-scherm
  • 300 luidsprekers, wat 45.000 watt aan vermogen oplevert.
  • 30 versterkers
  • 21 schermen
  • 12 projectoren die 66.000 lumen geven

Grootste en kleinste personages?

Toothless van DreamWorks 'How to Train Your Dragon hangt boven je in de aankomsthal met een spanwijdte van maar liefst 6 meter.
De kleinste personages in de attractie zijn de Drie Blinde Muizen. Kijk voor deze besnorde trio onder de Rickety Bridge.

3D-geprinte bus

De Magic 4D bus is gemodelleerd naar de klassieke rode Londense dubbeldekker bus. Het beeld is gescand in een computer, en stuk voor stuk geprint met een state-of-the-art 3D printer. Een team van begaafde kunstenaars heeft het voertuig geassembleerd en geschilderd. (Wie Donkey als chauffeur heeft aangesteld, blijft wel de grote vraag!).

Shrek's Adventure! is de eerste keer dat Merlin (Europa's grootste bezoekers-attractie-exploitant) samenwerkt met een Hollywood-studio, Dreamworks, om het gebruik van eigen karakters en verhalen voor een attractie in licentie te geven.

  1. Tickets en prijzen

Boek je tickets hier online, dit heeft tal van voordelen. Geen wachtrijen, geen wachttijden, geen ergernissen en 'Shrektaculaire' prijzen!
Houd er rekening mee dat er geen tickets beschikbaar zijn bij de ingang. Vooraf reserveren is essentieel voor alle gasten.

  • 1 volwassene (16 jaar+), boeken op voorhand: € 23
  • 1 volwassene (16 jaar+), reservering op dezelfde dag € 33
  • 1 kind (3-15 jaar), boeken op voorhand € 19
  • 1 kind (3-15 jaar), reservering op dezelfde dag € 27
  • Kind jonger dan 3 jaar Gratis toegang, maar reservering is nog steeds nodig.

Een overzicht van de tickets en combi-tickets

  1. Andere bezienswaardigheden in de buurt

Het gebied rond de Southbank (de zuidelijke oever van de Theems) is bezaaid met gezinsvriendelijke attracties en het kopen van combipassen kan je een hoop geld besparen. Ook is er geen wachttijd in de wachtrij: dankzij een eenvoudige online aankoop krijg je een eenvoudige toegangscode.

Sea Life

  • SEA LIFE London ligt direct naast Shrek's Adventure en biedt drie verdiepingen met tentoonstellingen, waaronder meer dan 40 haaien van 12 verschillende soorten, een tentoonstelling over het Amazoneregenwoud, het grootste koraalrif van het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal betoverende kwallen. Het aquarium maakt het leren over het zeeleven magisch!
  • Koop hier combitickets voor Shrek en het aquarium. Kaartjes voor volwassenen kosten € 45, kinderen van 3-15 jaar komen binnen voor € 36. Kinderen onder de 3 jaar hebben een reservering nodig, maar kunnen gratis binnen.

London Eye

  • Net ten noorden van Shrek's Adventure! aan de oever van de Theems heb je de mogelijkheid om de stad te bekijken vanuit het iconische London Eye - het grootste reuzenrad ter wereld. Vanaf 135 meter boven de grond heb je op een heldere dag een prachtig uitzicht op Buckingham Palace, de Big Ben, de Houses of Parliament en misschien zelfs Windsor Palace!
  • Bespaar geld door hier je Shrek en London Eye combinatietickets te boeken. De combitarieven zijn dezelfde als voor de SEA LIFE-Shrek combinatie.

5 Attractions pass

  • Als jij en de familie wat langer in de stad zijn, waarom zou je dan niet meer van Londen zien voor minder? Deze 5 Attractions Pass is inclusief toegang tot Shrek's Adventure, Madame Tussauds (hier kan je Shrek en zijn vriendjes ook nog een keer gaan bezoeken) , het SEA LIFE aquarium, de London Dungeon (aanbevolen voor kinderen vanaf 12 jaar) en de London Eye.
  • En wat een koopje: deze combipas is slechts € 13,25 per attractie.

London Explorer Pass

  • Als je maximaal een maand op bezoek bent, krijg je het meeste waar voor je geld door een London Explorer Pass te kopen. Met deze ultra-flexibele pas kan je 3, 4, 5 of 7 van de meest geliefde attracties in Londen kiezen. Elke pas is tot 30 dagen geldig vanaf de activering bij je eerste bezoek en geeft je een besparing van 35% op de volledige toegangsprijs.
  • Gemakkelijker kan het niet: je kan kiezen om de pas op eender welk elektronisch toestel te ontvangen of om een papieren exemplaar af te drukken.

Je hoeft alleen maar de pas bij de ingang te laten zien en je kan vertrekken. Kies uit meer dan 20 tours en attracties, waaronder Hampton Court Palace, St Paul's Cathedral, een Wembley Stadium Tour, Shrek's Adventure! en nog veel meer.

Andere leuke activiteiten in Londen

  1. Waar logeren in London? De beste hotels:

De volgende hotels liggen op slechts een paar minuten lopen van Shrek's Adventure!: (we kozen enkele van onze favoriete hotels uit in verschillende prijsklasses):

  • London Marriott Hotel County Hall: Dit statige gebouw, gelegen aan de voet van de Westminster Bridge, werd oorspronkelijk in 1922 geopend als het hoofdkwartier van de lokale overheid. De standaardtarieven zijn ongeveer € 300 per nacht.
  • Park Plaza Westminster Bridge: Dit hotel heeft een strak, eigentijds design en beschikt over een Balinese spa. De kamers beginnen bij ongeveer € 133 per nacht.
  • Park Plaza County Hall: De stijlvolle en moderne kamers van dit hotel bieden een panoramisch uitzicht op de Theems en de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen. De kamers beginnen bij ongeveer € 133 per nacht.
  • Premier Inn London Waterloo: Dit hotel ligt dicht bij het metrostation Waterloo en biedt schone, eenvoudige ontwerpen, comfortabele bedden en een prachtig uitzicht. De standaardtarieven zijn ongeveer € 70 per nacht.
  • Premier Inn London County Hall: Direct naast de London Eye ligt dit hotel op loopafstand van zowel Shrek's Adventure! als het West End theaterdistrict. De standaardtarieven zijn ongeveer € 70 per nacht.
  • Stayo Waterloo: Ga je met een grotere groep mensen op reis? Of heb je een groot gezin? Hier kan je logeren in appartementen en ondertussen genieten van de centrale ligging. De standaardtarieven beginnen bij € 300 per nacht.
  1. Sneak Peek: bekijk Shrek's Adventure video

Voor de inside scoop en interviews met de bewoners van Far Far Away, schrijf je in op de wekelijkse Shrek's Adventure podcast. Hoewel het nauwelijks te vergelijken is met de echte ervaring, krijg je in deze video alvast een klein voorproefje van wat je te wachten staat in Shrek's Adventure!

  1. Zie nog meer van Londen met onze wandelingen

Nog meer ontdekken van Londen? Download onze 3 stadswandelingen door de stad:

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Londen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Londen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Londen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Londen met meer dan 50 bladzijden up-to-date info inclusief tips van locals, + 100 highlights

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?