9 x mooiste fietstours in Lissabon + hoe fietsen huren in Lissabon

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x mooiste fietstours in Lissabon + hoe fietsen huren in Lissabon

2 juni 2023 in Lissabon0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Lissabon + waar je fietstocht boeken?

Lissabon, een stad gebouwd op zeven heuvels waar geschiedenis en het heden hand in hand gaan. De Portugese hoofdstad is een pareltje. Het historische centrum ligt bezaaid met gebouwen die fascinerende verhalen herbergen. En in de omgeving van de stad vind je mooie stranden en imposante kastelen.

Op de fiets (het liefst een e-bike als je het ons vraagt) kan je al dat moois ontdekken. Smeer je kuiten alvast in, hieronder geven we je een overzichtje van de beste fietstours in Lissabon + boek meteen je fietstour in Lissabon hier online.

Fietstours in Lissabon en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Lissabon 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fiets langs de highlights van Lissabon

In Lissabon valt er ontzettend veel te zien en te beleven. Ben je nog nooit in de Portugese hoofdstad geweest, dan raden we je deze fietstour langs de highlights van Lissabon aan. Je fietst een kleine vier uur door de historische straten en stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het beste van allemaal: je doet dat met een Nederlandstalige gids. Zo krijg je alle informatie mee en kan je zoveel extra vragen stellen als je maar wil.

  • Op deze fietstour door Lissabon fiets je langs de Taag en de bekendste bouwwerken van de stad. Je fietst van het hooggelegen park Eduardo VII naar Belém, dat aan de kust ligt.
  • Lissabon is een heuvelachtige stad, maar daar zal je op deze fietstocht dus geen last van hebben. Het gaat grotendeels bergaf en dat is mooi meegenomen, geloof ons.
  • Langs de route liggen onder andere het Praça do Comercio, het Praça Marquês do Pombal, de buurt Docas en nog veel meer. Halfweg houd je een rustpauze met een hapje en een drankje.

Boek hier online een Nederlandstalige fietstour in Lissabon

  1. Fietstour door Lissabon na zonsondergang

Een andere leuke optie is deze fietstour door Lissabon bij zonsondergang. Je trekt met een e-bike en een Engelstalige gids door de mooie straten van de Portugese hoofdstad. Je start de fietstour door Lissabon onder de gekleurde hemel bij zonsondergang en fietst daarna langs de prachtig verlichte bezienswaardigheden.

Onderweg passeer je beroemde bouwwerken en krijg je een deskundige uitleg van een professionele gids. Je maakt kennis met de geschiedenis van de stad, van Arabische invasies tot de beruchte aardbeving van 1755. Boek hier online een nachtelijke fietstour door Lissabon.

  1. Fiets van het Sintra-gebergte naar de zee van Cascais

Mag het wel wat meer zijn? Dan raden we je deze fietstocht in de omgeving van Lissabon aan. Je fietst 6 uur lang met een e-bike van het bijzondere Sintra naar de mondaine kuststad Cascais. Dit is een echte aanrader. Cascais staat bekend om de mooie stranden en het drukke nachtleven en doet ook nog steeds dienst als populaire vakantiespot voor de internationale jet set.

  • Beginnen doe je bij treinstation Rossio waar je samen met de gids de trein neemt naar Sintra. Daar kan je, indien je dat wil, een paleis bezoeken vooraleer je aan de fietstocht zelf begint. Tickets tot Paleis zijn niet inbregen. Bestel je tickets voor Sintra hier online.
  • Daarna trek je het prachtige natuurgebied in. Je passeert langs het beroemde paleis Quinta da Regaleira, dat je eventueel kan bezoeken, en verder via een ander paleis, Seteais. Vervolgens trek je door de bossen en geniet je van prachtige uitzichten terwijl je nog meer bijzondere bouwwerken passeert.
  • Via de wijnregio rondom Colares ga je naar de dorpjes Penede en Urgueira tot je Azóia bereikt, waar je stopt voor een lunch.
  • Daarna trek je door de bossen naar het Peninha-heiligdom om van het onklopbare uitzicht te genieten.
  • Eindigen doe je in het bijzondere Cascais, waar je de trein terug naar Lissabon kan nemen.
Een absolute aanrader voor wie van de gebaande paden wil treden en de prachtige natuur in dit stukje Portugal wil ontdekken. Boek je fietstour van het Sintra-gebergte naar de kuststad Cascais
  1. Culinaire fietstocht door Lissabon met proeverijen

Mmmm de Portugese keuken! Wil je graag tijdens je stedentrip Lissabon genieten van de typische gerechten uit de Portugese keuken? Dan raden we deze culinaire fietstocht door Lissabon aan. Drink een lekker kopje koffie aan dezelfde tafel als Fernando Pessoa (een van de meest gevierde Portugese schrijvers), geniet van de beroemde custardtaarten van Belém en probeer eens de "pastel de bacalhau", een van de meest typisch Portugese snacks.

Dit zijn slechts een paar van de smaakvolle gerechtjes die je tijdens deze fietstour door de stad zal tegenkomen. Een onvergetelijke elektrische fietstocht door de Portugese hoofdstad. Boek je culinaire fietstocht door Lissabon hier.

  1. Ontdek de kustlijn van Lissabon tijdens een segwaytour

Na enkele proefritjes met de segway, trek je zelf de straat op en verken je samen met een deskundige gids de prachtige kustlijn van Lissabon. Zweef door de straten en pleinen van de stad en houd halt bij enkele topbezienswaardigheden zoals het plein bij Terreiro do Comércio, de vintage cafeetjes en levendige bars bij Cais do Sodré en maak gedenkwaardige foto's onder de beroemde Rode Brug over de rivier de Taag. Je keert terug naar het startpunt langs het Nationaal Museum voor Oude Kunst en het Stadhuisplein en geniet onderweg van de prachtige architectuur.

TICKETS: Maak je geen zorgen als je nog nooit eerder met een segway gereden hebt, de meeste mensen hebben het na enkele testritjes snel onder de knie. Boek je begeleide Segwaytour langs de rivier in Lissabon.

  1. Verken de heuvels van Lissabon op de fiets

Een andere leuke fietstocht is over de "Zeven Heuvels" van Lissabon. Ontdek het verborgen Lissabon tijdens deze leuke tour op een elektrische fiets van 2,5 uur. Fiets langs een aantal karaktervolle wijken als Bairro da Pena, bewonder historische monumenten, als Sé de Lisboa en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Tijdens deze elektrische fietstocht ervaar je de stad op een authentiekere, milieuvriendelijke manier. Boek je halfdaagse fietstour over de 7 heuvels van Lissabon.

  1. Fietstocht door het historische Belém

Vanuit Lissabon kan je een mooie fietstocht maken naar het historische Belém, oftwel Santa Maria de Belém. Een fietstocht duurt ongeveer 30 minuten. Belém, is een voormalig vissersdorpje en een voorstad van Lissabon, alhoewel velen het gewoon beschouwen als een wijk.

Ondanks zijn beperkte oppervlakte van 3,4 km² vind je hier toch enkele monumentale bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Zo fiets je langs de rivier de Taag naar de Torre Belém en kijk je ogen uit op de 25 april-brug. Na een gezellige koffiepauze fiets je nog langs het 16e-eeuwse klooster van Sint-Hiëronymus, een van de mooiste voorbeelden van architectuur in manuelijnse stijl in de stad.

Er is de kans om een van de beroemde custardtaartjes van Belém te proeven in de prachtige tuinen voordat het tijd is om terug te fietsen naar het ontmoetingspunt. Boek je fietstour van Lissabon naar Belém.

TIP: Of bezoek de mooiste bezienswaardigheden in Belém op een mooie vintage fiets. Boek je vintage fietstour naar Belém.
  1. Elektrische fietstocht door het natuurpark Arrábida

Verblijf je meerdere dagen in Lissabon en heb je zin in een actieve fietstocht door de natuur? Dan is deze fietstocht van een hele dag door het natuurpark Arrábida misschien wel wat je zoekt. De gids zal je opwachten bij het ontmoetingspunt en uitleg geven over de daguitstap. Vervolgens stap je, bij het marinestation dicht bij het Praça do Comércio, aan boord van een van de traditionele veerboten die van Lissabon naar Cacilheiro varen. Stap uit in Barreiro en neem de trein naar Palmela (ongeveer 40 minuten).

Bezoek het kasteel van Palmela en maak vervolgens een tocht door het nationale natuurpark Arrábida, genietend van het landschap en het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan. We sluiten deze excursie af in stad Setubal, waar je kan genieten van een welverdiende pauze en een heerlijke verse vislunch. Je keert met de trein terug naar Lissabon. Boek je fietstocht door het natuurpark Arrábida hier.

  1. Of huur je een fiets en ga op verkenning in Lissabon

Wil je liever op je eigen tempo en ritme door de Portugese hoofdstad fietsen? Dan raden we aan om zelf een (elektrische) fiets te huren in Lissabon, zonder gids! Zo kan je zelf kiezen waar je naartoe fietst. Trek bijvoorbeeld langs enkele must-see bezienswaardigheden of fiets naar het historische Belém. Met je eigen fiets of e-bike ben je helemaal vrij om te doen wat je wil in Lissabon. We raden je ook aan om effectief voor een e-bike in Lissabon te kiezen, want het is er zelden vlak.

Huur hier online een e-bike in Lissabon

  1. Waar overnachten in Lissabon

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Lissabon? Bekijk hier de aanbiedingen en promoties.

Booking.com

  1. Download je gratis stadswandeling Lissabon

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Lissabon. Ideaal om Lissabon volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes. Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?