25 x bezienswaardigheden Dubrovnik bezoeken, wat te zien en doen + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x bezienswaardigheden Dubrovnik bezoeken, wat te zien en doen + tips

30 januari 2024 in Kroatië18 reacties

25 x bezienswaardigheden in Dubrovnik, Kroatië? Praktische info, tickets + tips om geld te besparen

In het zuiden van Kroatië, aan de Dalmatische kust, ligt Dubrovnik. Trotseer de massa toeristen (zeker in de zomermaanden) en ga op verkenning door de omwalde havenstad.
De Oude Stad Dubrovnik (inclusief de oude stadsmuren en versterkingen) is al sinds 1979 UNESCO Werelderfgoed.
We maakten een selectie met praktische reistips voor je vakantie, hoe geld besparen bij je bezoek of citytrip en wat je zeker niet mag missen in Dubrovnik.

Inhoud artikel

 1. Kaartje met bezienswaardigheden Dubrovnik

/

 1. Wandel over de stadsmuren & omwallingen

Maak een 2 km lange wandeling over de stadsmuren en geniet van het spectaculaire uitzicht. De omwallingen rond het historische centrum van Dubrovnik bieden een mooi uitzicht over de oranje daken van stad en de azuurblauwe Adriatische Zee.

Praktische info & tickets muren van Dubrovnik bezoeken

ToegangJe hebt toegang tot de oude stad van Dubrovnik via een van de drie gates / poorten.
 • Pile Gate: Aan de westelijke kant van muren, toegangspoort tot de oude stad, toegang via een stenen brug.
 • Ploče Gate: Aan de oostkant van de landmuren staat de tweede hoofdingang van de stad.
 • Buža Gate: De Poort van Buža (wat "gat" betekent) bevindt zich aan de noordkant van de landmuren. Deze werd gebouwd in de vroege jaren 1900.
Tickets
 • Tickets om op de muren te wandelen kan je kopen aan de Pile Gate of Ploče Gate (tickets voor de stadsmuren zijn altijd beschikbaar, ook als online te lezen staat dat ze uitverkocht zijn).
 • Het is echter aan te raden deze vooraf online te boeken, de wachtrijen zijn er soms zeer lang en in de zomer wordt het er echt warm, je wil niet in de wachtrij staan dan. Boek je tickets voor de muren hier online.
 • Wil je meerdere musea en attracties doen, koop dan een Dubrovnik Tourist Card, hierin is toegang tot de muren is inbegrepen.
WandeltoursEr worden wandeltours georganiseerd over de muren, zo krijg je meer info over de muren en gebouwen van de professionele gids. Boek je gegidste wandeltour over de muren online (opgelet hier zit het ticket tot de muren niet in).
Openingsuren
 • April/mei/augustus/september: 8u-18u30
 • Juni/juli: 8u-19u30
 • Oktober: 8u-16u
 • November tem maart: 8u-15u

Al van toen Dubrovnik nog Ragusa heette, sinds het prille begin dus, is de stad al omringd door muren. Doorheen de geschiedenis zijn ze verder uitgebouwd en verbeterd, waardoor ze nu beschouwd worden als één van de beste verdedigingssytemen van de middeleeuwen – ze werden immers geen enkele keer doorbroken. De stadsmuren die er vandaag de dag staan, dateren uit de 14de en 15de eeuw.

 • Ga bij voorkeur in de ochtend of in de late namiddag, overdag kan het erg warm worden op de stadsmuren, in volle zon en dan zijn er ook minder cruisetoeristen.
 • Als je geen zin hebt de volledige 2 km af te wandelen is er steeds een mogelijkheid om onderweg de muren te verlaten (eenmaal verlaten kan je er niet meer terug op).
 • Wil je graag leuke weetjes en info over de stadsmuren te weten komen dan kan je ook mee met een gids, boek je tour met gids voor € 18 online via deze link.
 1. Stradun: dé hoofdstraat van de oude stad

Stradun is een 300 meter lange promenade die door het centrum van de oude stad loopt. Wanneer je door deze drukke doorgang loopt, zal je je maar moeilijk kunnen voorstellen dat dit ooit een moerassig kanaal was dat Ragusa afscheidde van de woudvestiging Dubrava. Het land werd teruggewonnen in de 13de eeuw en verbindt nu de oostelijke en westelijke toegang van de stad.

Elk uiteinde van de straat wordt aangeduid door een 15de-eeuwse fontein met klokkentoren – de Dubrovnik klokkentoren in het oosten en de klokkentoren van het Franciscanenklooster in het westen. Al sinds de 13de eeuw is dit de belangrijktste straat in de stad. In de straat zelf, vind je veel gebouwen en monumenten uit de 17de eeuw, en hoewel je tijdens je vakantie samen met vele toeristen over Stradun zal lopen, blijft het zeker een aan te raden wandeling. Let op: op regenachtige dagen kan de promenade er erg glad bij liggen.

TIP: Elke avond rond 21u30, stappen 4 bewakers en een drummer Stradun af.
 1. Pile Gate

De ingangspoort genaamd Pile Gate leidt je naar de oude stad. Je gaat hier door de oude stadsmuren de stad in. Om het drukke toerisme in goede banen te leiden is er een hekje geplaats: rechts van het hek ga je de stad binnen en links van het hek wandel je naar buiten. Er is ook de gelegenheid om met een rolstoel of kinderwagen naar binnen te wandelen via een schans. De ingang tot de oude stad is gratis.

Hoewel het hier erg druk kan worden, is deze poort toch een niet te missen bezienswaardigheid in Dubrovnik. De Pile Gate is bekend uit Game of Thrones, waar een gedeelte van The Walk of Shame is gefotografeerd. Nabij ligt ook de westelijke ingang voor de muren, waar het over het algemeen véél rustiger is. Om drukte te vermijden kan je ook langs die poort gaan.

 1. Fort Bokar

Gelegen op de top van een steile klif op de westelijke hoek van de stadsmuren van Dubrovnik, werd het Fort Bokar (Tvrđava Bokar) gebouwd in de 15de eeuw met als bedoeling om de hoofdingang (Pile Gate) van de stad te verdedigen. Fort Bokar vind je aan de hoek aan de rechterkant als je de Pile Gate binnengaat.

Fort Bokar biedt een prachtig uitzicht op Fort Lovrjenic, maar ook op de buitenkant van de muur én een mooi zicht op de oude stad zelf.

 1. De Onofrio Fontein

Voor je aan het einde van Stradun bent, zal je aan de linkerkant de grote Onofrio Fontein tegenkomen. De fontein werd in 1438 gebouwd door de Napolitaanse architect Onofrio della Cava, als symbool van de vervollediging van de watervoorraad van de stad.

Deze voorraad gebruikte bronwater van een rivier 12 km hiervandaan. Dit water stroomt vandaag de dag door nieuwe waterleidingen. De fontein heeft 16 uitgesneden maskerona (waterspuwers). Dit is de ideale plek om je op warme dagen even te verfrissen (het water is drinkbaar). Recht voor de fontein zie je de Kerk van de Heilige Verlosser, voltooid in 1528 en gewijd aan Jezus Christus.

WANDELTIP: Wil je tijdens je bezoek aan de historische stad graag een wandeling maken langs alle top bezienswaardigheden? Download onze gratis stadswandeling Dubrovnik, deze brengt je langs alle highlights van de stad op eigen tempo. Zo hoef je zelf niets meer uit te zoeken met de gratis PDF reisgids Dubrovnik + kaartje.

 1. Het Rector’s Paleis

Het paleis was de zetel van de Rector van de Republiek Ragusa tussen de 14de en de 19de eeuw. Het omvat ook een wapendepot, uitkijktoren, kruitmagazijn en gevangenis. Architecturaal gezien is dit een erg interessant gebouw, met zowel renaissance als barok elementen. Deze mix van stijlen geeft het gebouw iets tijdloos en zorgt ervoor dat het esthetisch één van de mooiste bezienswaardigheden van Dubrovnik.

Binnenin bevindt zich een cultuurgeschiedenismuseum, waar je kan zien hoe de rector leefde en werkte, maar je ziet er eveneens cellen, wapens, kunst en een aantal huishoudvoorwerpen. Toegang tot het paleis is te betalen.

 1. De Zuil van Orlando

De Zuil van Orlando is een gegraveerd monument dat uit 1419 dateert. Het staat symbool voor de onafhankelijkheid en vrijheid van Dubrovnik, en is tevens een krachtige boodschap voor vijandige buren in de streek. De zuil beeldt de legendarische figuur ‘Orlando’ of ‘Roland’ (Roeland) af.

Roland was een ridder in dienst van Keizer Karel de Grote, wiens heldendaden bezongen worden in het Roelantslied. Hij werd het legendarische symbool van heldhaftigheid en weerstand, vergelijkbaar met Koning Arthur en zijn ridders in Groot-Brittanië. In Italië geraakte Roland bekend als ‘Orlando’ en werd hij vereeuwigd in een aantal meesterwerken in renaissancepoëzie. Deze zuil werd ook rond die tijd opgericht.

 1. Het Sponza Paleis

Tijdens je rondreis door Kroatië is een bezoek aan het 16de-eeuwse Sponza Paleis dankt zijn naam aan het Latijnse woord spongia, de plaats waar regenwater verzameld wordt zeker en must. Het staat lokaal ook bekend als de Divona (douane). Het paleis, dat een douanekantoor is geweest, heeft ook nog een aantal andere functies gehad, zoals een wapenkamer, schatkamer, bank en een school.

Het werd een belangrijk cultureel centrum voor de Republiek Ragusa toen het in de 16de eeuw een literaire academie werd. Vandaag de dag worden in het paleis de stadsarchieven van Dubrovnik bewaard, met documenten die teruggaan tot 1022.

 1. Kathedraal van Dubrovnik

De Kathedraal van Dubrovnik bezoeken? Deze werd gebouwd gedurende 4 decennia, na de aardbeving van 1667. Die aardbeving vernielde een vroeger gebouw op diezelfde plek, een Romaanse structuur uit de 12de eeuw. Eigenlijk stonden er daarvóór ook al kathedralen op deze plek, waarvan de eerste dateerde uit de 7de eeuw.

Het 12de-eeuwse gebouw werd deels gefinancierd door Koning Richard Leeuwenhart van Engeland. Hij doneerde het geld als offergift, aangezien hij een schipbreuk vlakbij het eiland Lokrum had overleefd in het jaar 1192. Na de aardbeving, begon de constructie van de huidige kathedraal in 1673, en de bouw werd afgerond in 1713. Een aardbeving in 1979 en een granaataanval tijdens de Belegering van Dubrovnik beschadigden de kathedraal opnieuw, maar al die schade is nu hersteld.

Betaalde toegang
, openingsuren zie website

Wil je verschillende musea bezoeken? Dan kan ik je aanraden om een Dubrovnik Tourist Card te kopen. Je kan dit doen voor 1 dag, 3 of 7 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea en mag je gratis het openbaar vervoer gebruiken. Koop je Dubrovnik Tourist Card online en krijg een extra 10% korting.
 1. Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac ligt net buiten de stadsmuren van Dubrovnik. Het wordt soms ook wel het ‘Gibraltar van Dubrovnik’ (lees hier over Gibraltar) genoemd aangezien algemeen aangenomen wordt dat het een grote invloed heeft gehad op het verloop van de geschiedenis van de stad.

Volgens de Chronicles of Ragusa, hadden de Venetianen de intentie een fort te bouwen op exact deze locatie, maar de lokale bevolking stak daar een stokje voor door dit fort in nog geen 3 maanden op te richten, nog voor de bouwmaterialen uit Venetië waren aangekomen.

Was dit niet gebeurd, dan zou Dubrovnik waarschijnlijk onder Venetiaans gezag gebleven zijn. Vandaag de dag doet het fort dienst als theater en vinden er erg populaire voorstellingen plaats, zoals Shakespeares Hamlet tijdens het zomerfestival.

 1. Fort Revelin

Het Fort Revelin oftewel Tvrdava Revelin is een 16de eeuws fort, gelegen net buiten de muren van de oude stad Dubrovnik. De architectuur is echt verbazingwekkend, zelfs van buitenaf. Zoals we ondertussen al weten, heeft de oude stadsmuur een ander fort op elke hoek en Fort Revelin ligt op de SE-hoek bij de Ploce Gate. Dit is ook het enige fort dat bereikbaar is zonder dat je over de muur hoeft te lopen.

Fort Revelin biedt een prachtig uitzicht op de haven. Het is hier iets relaxter in vergelijking met de andere forten waardoor je extra kan genieten van de mooie uitzichten. In dit fort zit ook een nachtclub verborgen: Club Revelin.

 1. Fort Minceta

Fort Minceta is nog een van de top bezienswaardigheden in Dubrovnik. Deze 14de eeuwse vesting gelegen aan de noordkant van de muur is ongetwijfeld erg imposant! Niet alleen omdat dit fort het hoogste punt vormt in de stadsverdediging, maar ook omdat het heel wat faam gekregen heeft in Game of Thrones, toen de queen of dragons Daenerys Targaryen tegenover het bouwwerk stond, haar hoofd opgeheven. Veel toeristen zie je nu dezelfde houding aannemen voor een foto.

Ook voor de mensen die geen fan zijn van Game of Thrones is dit fort de moeite waard: je kan in de toren naar boven gaan voor een extra mooi uitzicht. Een prachtig fotoplekje waar je onder andere zicht hebt op het Franciscanenklooster.

 1. Dominicanenklooster

Het Dominicanenklooster werd rond dezelfde tijd gebouwd als de oude stadsmuren gebouwd lijkt eigenlijk meer op een fort dan op een klooster. Sinds het bouwjaar (1390) deed het tot de 20ste eeuw dienst als centrum voor filosofie en theologie. Tegenwoordig kan je het klooster bezoeken en kunstwerken van Kroatische meesters bewonderen, waaronder het geschilderde kruisbeeld van de hand van Paolo Veneziano.

Het klooster heeft een gotische, romaanse architecturale stijl met renaissance-elementen in verwerkt. De kloostergang is één van de mooiste te bezichtigen plekken van het klooster. Er is ook een museum verbonden aan het complex waar je de verwezenlijkingen van de kloosterbroeders kan bezichtigen.

 1. Burcht van St John en Toren van Mulo

Het gebouw, dat ook bekend staat als de Toren van Mulo, is een complexe burcht ten zuidoosten van het oude havengebied van Dubrovnik. In 1557 werden het vroegere Fort Gundulic en Fort Dock verenigd tot één gigantische burcht: De Burcht van St John aan het Dock, zoals het gebouw officieel gedoopt werd.

Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van architect Paskoje Miličević Mihov, die toen al veel gedaan had om de haven te verbeteren. Tegenwoordig vind je twee bezienswaardigheden in de burcht: het Maritiem Museum van Dubrovnik en het Dubrovnik Aquarium.

 1. Wandeling door de Oude Haven van Dubrovnik

Maak tijdens je vakantie in Dubrovnik zeker een wandeling door de Oude Haven, het is een historisch deel van de stad, met stukken die dateren uit 1470. De haven beschermt al eeuwenlang schepen, en ligt tussen twee golfbrekers: Porporela, net voor de Burcht van St John, en Kaše, die in rechte hoeken door de baai loopt.

Het brein achter het ontwerp van de oude haven was de architect Paskoje Miličević. Hij was ook verantwoordelijk voor de bouw van een laag bastion dat aan de Burcht van St Lukas grenst, aan de ingang van de haven. Het was ook hij die de golfbreker Kaše bouwde, ter vervanging van een ketting die elke avond in de haven gespannen werd. In de haven kan je de oude scheepswerf bezichtigen (nu een restaurant), en een romantische wandeling maken langs de golfbreker Porporela.

 1. De kabelbaan van Dubrovnik

De kabelbaan van Dubrovnik werd aangelegd in 1969. Vanop de top van de Heuvel Srđ heb je een mooi uitzicht over de oude stad en bezienswaardigheden van Dubrovnik, de kristalheldere Adriatische Zee en de eilandjes die erin liggen. Op een heldere dag, kan je er tot 60 km ver zien. Op de top bevindt zich een restaurant.

Wanneer je helemaal bovenaan staat, neem dan zeker een kijkje in het kleine museum over de positie van Dubrovnik tijdens de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog die woedde van 1991 tot 1995. Er staat ook een herdenkingsmonument met de namen van zij die het leven lieten bij de verdediging van hun stad. De kabelwagen loopt elke dag tussen 9 en 22u. (klik hier en koop je tickets online)

 1. Doe een Game of Thrones tour

Dubrovnik, doet dienst als decor bekende HBO TV-serie Game of Thrones. Met zijn terracotta daken, oude muren en kronkelende steegjes is het de ideale setting voor King's Landing. Waan je in de serie, ga eerst langs in het toeristenbureau om een Game of Thrones (GoT) plattegrond op te halen. Je kan het bureau vinden aan de Pile Gate ligt.

Aan te raden is om 's ochtends vroeg of later op de de avond te beginnen aan je tour, dit om de drukte en hitte te vermijden. Lees ook onze blogpost met alle locaties van Game of Thrones in Dubrovnik.

Ga via via de ophaalbrug de slotgracht over en ontdek de hoofdstad van Westeros.
Eiland Lombok: 15 minuten varen met de veerboot vanuit de haven van de oude stad vind je dit kleine eiland dat dienst deed als decor voor de stad Qarth.

Een georganiseerde Game of Thrones tour boeken? Boek je tour bij GetYourGuide vanaf € 20.

 1. Buza Cliff Bar: een zéér bijzonder café

Net buiten de zuidelijke stadsmuren, kan je iets drinken op een fantastische plek, de Buza Cliff Bar (Kroatisch voor “gat-in-de-muurbar”). Je kan de bar bereiken vanaf Gundulić Square. Ga de Jesuittrappen op, sla linksaf wanneer je onder de stadsmuren bent, en sla vervolgens rechtsaf en volg de muren. Wanneer je een bordje ziet met “cold drinks”, volg je de pijl.

De ingang is ongeveer 30 m verder naar links. Kom vóór het vallen van de avond. Ik sloot er mijn vakantie Dubrovnik af bij zonsondergang, in een zeer bijzondere setting. Drink echter niet te veel (ik spreek uit ervaring). Er zijn namelijk geen toiletten en het kan moeilijk zijn je weg te vinden in het donker. Zie ligging op de kaart.

 1. Café Bar Bard

Wil je tijdens het wandelen even een pauze inlassen, wat dacht je dan van een drankje met uitzicht op de Adriatische Zee en de bergachtige kust van Kroatië? In Bar Bard ben je daarvoor aan het juiste adres. Bar Bard is net zoals Buza Bar een cliff bar en dus gevestigd op rotsen. Dit barretje is het kleine zusje van Buza Bar. Zie ligging op de kaart

 1. De mooiste stranden en eilanden rond Dubrovnik

Banje Beach is het populairste strand in Dubrovnik. Ontdek ook de andere stranden zoals Betina Cave Beach, grottenstrand. Lees ons uitgebreide artikel over de mooiste stranden en eilanden Dubrovnik.
Het eilandje Lokrum ligt dichtbij Dubrovnik en is erg gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad.

Tijdens je vakantie een daguistap doen vanuit Dubrovnik (meer over onze daguitstappen vanuit Dubrovnik)? Ik boekte zelf een rondvaart langs de Elaphiti Eilanden en kan het zeker aanraden (een topper met kindjes).
Bestel je uitstap online op een uniek Karaka-schip.

 1. Verken Dubrovnik vanop het water

Beleef Dubrovnik vanuit een uniek perspectief, weg van de drukte en de hitte gaan we onder begeleiding de verkoelende zee op. Ga op een begeleide zeekajak tour en ontdek de kustlijn rond de oude binnenstad van Dubrovnik, Lokrum Island en verborgen grotten. Ervaring is niet vereist. Je kan een kajak huren in Lovrijenac, in de kleine haven die Pile heet, net naast Restaurant Orhan. (zie verder waar lekker eten). De begeleide zeekajak tour of cruise kan je online boeken hieronder.
Adres: Gruž Port Parking, Obala Stjepana Radića 39, Dubrovnik

DAGUITSTAP TIP: Bezoek de eilanden rond Dubrvonik, ga mee op dagcruise langs de 3 Elaphiti eilanden. Bezoek de Elafit-eilanden Lopud, Šipan en Koločep tijdens een daguitstap en genieten van een lunchbuffet met Dalmatische specialiteiten. Boek deze tour hier voor € 42

 1. Waar kan je lekker eten in Dubrovnik?

Liefhebber van gegrilde vleesschotel, een verse visschotel of een pizza met een heerlijk glas frisse Kroatische witte wijn? Enkele restaurants waar je zeker niet teleurgesteld zal worden. Het zal je allicht niet verbazen dat de prijzen hier aanzienlijk hoger zijn dan in de rest van Kroatië.

1. Pizzeria Mirakul

Pizzeria Mirakul serveert heerlijke pizza's in het oude centrum van Dubrovnik. Combineer de fantastische Margarita-pizza's met een lokaal ijskoud Dubrovnik-biertje.
Adres: Ul. Nikole Gučetića 6, Dubrovnik (bekijk op de kaart)

2. Kamenice

Kamenice waar je prijs-kwaliteit perfect kan eten in het Oude Centrum. Proef er de langoustines of oesters.
Adres: Kamenice, Gunduliceva Poljana 8, Dubrovnik (bekijk op de kaart)

3. Restaurant Orhan

Buiten het oude centrum met uitzicht op Fort Lovrijenac. Hoofdzakelijk visrestaurant, weg van de drukte.
Adres: Od Tabakarije 1, Dubrovnik (bekijk op de kaart)

4. Ala Mizerija

Ten westen van de oude stad, in de wijk Pile vind je het pitoreske café Ala Mizerija. Een rieten afdak, lekkere koffie en een locatie met een geweldig uitzicht. Wat wil je nog meer?
Adres: Ul. od Kolorine, Dubrovnik (bekijk op de kaart)

 1. Uitstappen en excursies vanuit Dubrovnik

Vanuit Dubrovnik kan je ook prachtige daguitstappen maken naar steden, eilanden en bezienswaardigheden in de buurt, enkele mogelijkheden:

Wie wil kan ook even de grens oversteken:

 1. Hoe geld besparen in Dubrovnik?

Wil je verschillende musea bezoeken? Dan kan ik je aanraden om een Dubrovnik Tourist Card te kopen. Je kan dit doen voor 1 dag, 3 of 7 dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea en mag je gratis het openbaar vervoer gebruiken. Koop je Dubrovnik Tourist Card online en krijg een extra 10% korting.

 1. Waar overnachten in Dubrovnik? Hoe je hotel kiezen?

Persoonlijk raad ik niet aan om in het oude centrum te overnachten. Kies een hotel op 10 à 15 minuten van het oude stadscentrum, deze zijn veel goedkoper en het is er meestal veel aangenamer (zwembad, meer ruimte, aan zee en strand ...).

Een leuke wijk is Lapad. Vanaf Lapad kan je met de taxi of bus op 10 minuten naar het oude centrum.
Overzicht van enkele leuke hotels en appartementen in Lapad.

Wil je toch in het oude centrum verblijven, dan zijn Guest House Enny of Boutique hotel Stari Grad een perfecte optie.

Onze tip: Zelf verbleven wij in appartement Villa Boban, heeft een mooi groot zwembad en prachtig zicht op het water en vlakbij het strand. Het oude centrum van Dubrovnik ligt op 10 minuten van het appartement.
 1. Hoe van de luchthaven naar centrum Dubrovnik

De luchthaven van Dubrovnik ligt op zo'n 20 km van het centrum van de stad. Lees ons artikel met de uitgebreide info hoe van Dubrovnik luchthaven naar het centrum.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Dubrovnik?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Dubrovnik? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een uitgestippelde stadswandeling Dubrovnik, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Dubrovnik.

Kroatië

Gratis stadsgids Dubrovnik downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 februari 2024 - Irène

Duidelijke en volwaardige info.

- 31 augustus 2023 - Vicky Sabbe

Dubrovnik is mooi maar spijtig dat je overal moet voor betalen

- 25 juli 2023 - rudi vandewaetere

een waardevolle site waar je veel kan ontdekken

- 30 mei 2023 - Leentje Vercruysse

Wij hebben een zeer aangename vakantie in Kroatië achter de rug. Vooraf hadden wij Uw reidsgids geraadpleegd waardoor we zeer toffe plaatsjes ontdekt hebben die we anders niet zouden bezocht hebben. De aanwijzingen in de gids waren accuraat en zeer behulpzaam. Dank U daarvoor

- 20 juni 2022 - laura Bruin

de tips die ontvangen zijn, waren erg duidelijk en nuttig. Ik heb ze uitgeprint en gaan mee op vakantie.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?