10 x de leukste glampings in Kroatië 2024

1 januari 2022 in Kroatië0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Kroatië zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Kroatië? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings in Kroatië op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Plitvice Holiday Resort

Het Plitvice Holiday Resort wordt omgeven door hoge pijnbomen en glooiende heuvels en is rustig gelegen op 8 km van het Nationaal Park Plitvicemeren. Het complex bestaat uit units en gezellige houten huizen. Iedere unit en ieder huisje beschikt over comfortabele bedden, verwarming en een satelliet-tv. Verder zijn ze uitgerust met voornamelijk houten meubels en een moderne badkamer.

In het restaurant van het resort kan je terecht voor traditioneel Kroatische gerechten, voornamelijk specialiteiten uit de regio Lika. Graag een excursie maken? Dat kan. Er worden excursies naar Plitvice, de grotten van Barać of de watervallen van Rastoke georganiseerd. De omgeving biedt verder volop mogelijkheden voor buitensporten (freeclimbing, kajakken) en recreatieve activiteiten (paintball, fietsen, paardrijden). Meer info en boeken.

  1. Arena One 99 Glamping

Of verblijf in de Arena One 99 Glamping. Alle accommodaties binnen de nieuwe Arena Pomer Glamping zijn ontworpen om een luxe vakantie in het hart van de natuur te bieden. De glamping ligt bovendien op een steenworp afstand van de Adriatische Zee en het strand van Medulin.

Verder heeft deze glamping ook nog een wellnessruimte in de openlucht met sauna's en regendouches en -baden. Je kan er ook massages boeken en genieten van yogaprogramma's, sportactiviteiten en animatie voor kinderen en volwassenen. In het restaurant en bij de strandbars worden gezonde gerechten en drankjes geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Plage Cachée - Glamping

Ook Glamping Plage Cachée is een absolute aanrader! Deze glamping is gevestigd op het eiland Hvar en biedt alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Alle accommodaties zijn voorzien van een patio met uitzicht op zee, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer met douche. Op een mooie zomerdag kan je gebruikmaken van de barbecuefaciliteiten na het maken van een wandeling in de prachtige omgeving. Meer info en boeken.

  1. Glamping Tents and Mobile Homes Trasorka

Glamping Tents and Mobile Homes Trasorka ligt in Veli Lošinj op het eiland Lošinj. De camping heeft een aangename patio met uitzicht op de tuin, een gezellige zithoek, een flatscreen-tv met satellietzenders en een volledig uitgeruste kitchenette met een koelkast. Op een warme zonnige dag kan je even zonnen op het terras en nadien kan je de omgeving verkennen met de fiets die je bij de accommodatie kan huren. Meer info en boeken.

  1. Boutique B&B Agroturizam Sv. Juraj

Boutique B&B Agroturizam Sv. Juraj ligt in Vrh en biedt moderne luxe tenten middenin de natuur tussen de olijfbomen. Vanuit de tenten of bungalows geniet je van het uitzicht op zee . Verder beschikt de glamping over een buitenzwembad, een zonneterras met ligstoelen, een bar, een gezellige open haard en diverse lokale specialiteiten.

Word 's ochtends wakker met het geluid van vogels, stap naar buiten en loop naar een strand met kristalhelder water (op 20 minuutjes wandelen). In de omgeving kan je uitstekend paardrijden en snorkelen en je kan zelfs scooters huren om de omgeving te verkennen op een leuke manier. Meer info en boeken.

  1. Cast Away - Eco Resort

Het Cast Away - Eco Resort ligt midden in de natuur op de top van twee stranden in de buurt van het kleine dorpje Gromin Dolac op het eiland Hvar. Dit zelfstandige eco-dorp biedt een soort Robinson Crusoe-accommodatie met houten tenten. Geniet van het uitzicht op zee vanuit een van de loungeruimtes of hangmatten. Wil je graag de omgeving verkennen? Er is een gratis pendeldienst beschikbaar van en naar de veerhaven. Meer info en boeken.

  1. Glamping Camp Soline

Glamping Camp Soline ligt in Biograd na Moru en biedt accommodatie in een tentenkamp. De tenten staan in een natuurlijke schaduw van dennen- en eikenbossen en beschikken over alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Het is het ideale verblijf voor een gezinsvakantie. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Pine Beach Pakostane - All Inclusive light

Pine Beach Pakostane - All Inclusive ligt te midden van een 180,000 m² groot dennenbos in de buurt van de plaats Pakoštane. Het complex biedt Polynesische cottages van stro, voorzien van keramische tegels, en comfortabele bedden. Deze natuurlijke cottages van stro hebben geen elektriciteit en water. Iedere cottage ligt binnen een straal van 30 meter van toiletten, warme douches en wasbakken. Pine Beach Pakostane is een geweldige plek om je één te voelen met de natuur. Meer info en boeken.

  1. Glamping tents - Camping Mon Perin

Camping Mon Perin is gelegen aan de helder turquoiseblauwe zee tussen Pula en Rovinj in Istrië. De omgeving is bekend vanwege de mooiste zonsondergangen aan het 9 kilometer lange kiezelstrand. Waar kunnen de restaurants van Camping Mon Perin dan ook beter liggen dan aan zee? Verder kan je hier leren duiken, zumbadansen of een zeilboot huren. Spierpijn? Neem dan gerust een massage. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Rovinj

Geniet van je verblijf in het Natuurhuisje in Rovinj in de gelijknamige stad Rovinj. Tijdens je verblijf ontdek je hoe het leven is op de camping, omgeven door weelderige mediterrane vegetatie. 's Ochtends word je wakker met prachtige zonnestralen en het gezang van de vogels. Maak je diner klaar onder een heldere hemel en en geniet van het uitzicht op zee. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?