Stadswandeling Dubrovnik: verken de oude stad + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Dubrovnik: verken de oude stad + kaart

18 723 x gedownload12 ervaringen
  • Startpunt: Kathedraal, Ul. kneza Damjana Jude 1
  • Eindpunt: Stadsmuren, Poljana Paska Miličevića
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Visit Dubrovnik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de gratis stadsgids, wandel zelf over de stadsmuren en ontdek de paleizen in de oude stad

Je kan haast niet anders dan overspoeld worden door een gevoel van ontzag bij de aanblik van de oude stad van Dubrovnik, de stad zal je verbazen. Trotseer de massa en ga op verkenning uit. De Oude Stad Dubrovnik (inclusief de oude stadsmuren en versterkingen) staan al sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De wandeling start aan de Kathedraal van Dubrovnik, verder verken je de stadsmuren & omwallingen van Dubrovnik. Kom je in Stradun: dé hoofdstraat van de oude stad met de Onofrio Fontein. Bezoek het het Rector’s Paleis, het Sponza Paleis en de Zuil van Orlando. Bezoek Fort Lovrijenac, de burcht van St John en de Toren van Mulo.

Je komt ook langs de Oude Haven van Dubrovnik. Bekijk de stad vanuit de de kabelbaan van Dubrovnik en sluit de avond af in een zéér bijzonder café, de Buza Cliff Bar.
Dubrovnik staat ook al een tijdje gekend als King’s Landing bij Game of Thrones fans, lees ons GOT Dubrovnik artikel met alle locaties.

De reisgids bevat ook een overzicht van de mooiste stranden en eilanden rond Dubrovnik. Adresjes waar je lekker kan eten in Dubrovnik en waar je het best kan overnachten in Dubrovnik? ... en een handige tips om de wachtrijen vermijden. Lees ook onze blogitems over de standen en eilanden rond Dubrovnik en onze tips voor je bezoek Dubrovnik.

Een leuke wijk is Lapad. Vanaf Lapad kan je met de taxi of bus op 10 minuten naar het oude centrum.
Kroatië

Gratis stadsgids Dubrovnik downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kroatië

Ontdek Kroatië via een compleet uitgewerkte rondreis en 5 stadswandelingen die je langs de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië brengen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks rondreis Kroatië: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Eén van de interessantste periodes in de geschiedenis van de stad, was toen ze het centrum was van de Republiek Ragusa (de naam waaronder de stad toen bekend stond). Van 1358 tot 1808 was Dubrovnik (Ragusa) immers een onafhankelijke vazalstaat.
De Belegering van Dubrovnik in 1991 betekende een dieptepunt voor de stad; er werd veel schade aangericht. Vandaag de dag is alle schade hersteld, en de stad geniet van vrede, voorspoed en groeiende toeristische interesse.

Ga de stad binnen via één van de poorten – de meeste bezoekers gebruiken de Pile Poort. Deze stenen poort werd gebouwd in 1537, en in de nis boven de poort, vind je een standbeeld van Sint Blasius, de patroonheilige van Dubrovnik.

Wil je verschillende musea bezoeken? Dan kan het misschien handig zijn om een Dubrovnik Tourist Card te kopen. Je kan dit doen voor één dag, drie of zeven dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea en mag je gratis het openbaar vervoer gebruiken. Koop je Dubrovnik Tourist Card online en krijg een extra 10% korting.

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

12 ervaringen

- 30 september 2021 - Marcel De Caluwé

Zeer goede en nuttige reisgids !!

- 23 september 2021 - Himpens Goderik

Zeer goed, wel aan te raden om er vroeg aan te beginnen, dit niet enkel wegens hitte maar ook voor de drukte.

- 19 januari 2020 - Lutgart

Heel interessant , duidelijk , heb alles gevolgd :prima dus !

- 17 augustus 2019 - Moortgat

Prima gids , voldoende en niet te omvangrijk

- 25 juli 2019 - Wil

Dubrovnik, een prachtige compacte stad, veel te zien, de muur erg prijzig, niet gedaan ivm hitte, wandel de haven in, loop helemaal om de burcht heen, aan het einde kun je heerlijk zwemmen. Dubrovnik zeker te doen als stedentrip. Hierna week op eiland Mljet, met zijn prachtige nationale park, neem ook de boot naar klein eiland waar alleen een kerk staat, met uiteraard terras, en je kunt er zwemmen, zit bij de prijs van nat.Park in.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?