Stadswandeling Dubrovnik: verken de oude stad + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Dubrovnik: verken de oude stad + kaart

7 477 x gedownload7 ervaringen
  • Startpunt: Kathedraal, Ul. kneza Damjana Jude 1
  • Eindpunt: Stadsmuren, Poljana Paska Miličevića
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Visit Dubrovnik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de gratis stadsgids, wandel zelf over de stadsmuren en ontdek de paleizen in de oude stad

Je kan haast niet anders dan overspoeld worden door een gevoel van ontzag bij de aanblik van de oude stad van Dubrovnik, de stad zal je verbazen. Trotseer de massa en ga op verkenning uit. De Oude Stad Dubrovnik (inclusief de oude stadsmuren en versterkingen) staan al sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De wandeling start aan de Kathedraal van Dubrovnik, verder verken je de stadsmuren & omwallingen van Dubrovnik. Kom je in Stradun: dé hoofdstraat van de oude stad met de Onofrio Fontein. Bezoek het het Rector’s Paleis, het Sponza Paleis en de Zuil van Orlando. Bezoek Fort Lovrijenac, de burcht van St John en de Toren van Mulo.

Je komt ook langs de Oude Haven van Dubrovnik. Bekijk de stad vanuit de de kabelbaan van Dubrovnik en sluit de avond af in een zéér bijzonder café, de Buza Cliff Bar.

De reisgids bevat ook een overzicht van de mooiste stranden en eilanden rond Dubrovnik. Adresjes waar je lekker kan eten in Dubrovnik en waar je het best kan overnachten in Dubrovnik? ... en een handige tips om de wachtrijen vermijden. Lees ook onze blogitems over de standen en eilanden rond Dubrovnik en onze tips voor je bezoek Dubrovnik.

Een leuke wijk is Lapad. Vanaf Lapad kan je met de taxi of bus op 10 minuten naar het oude centrum.
Kroatië

Gratis stadsgids Dubrovnik downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kroatië

Ontdek Kroatië via een compleet uitgewerkte rondreis en 5 stadswandelingen die je langs de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië brengen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks rondreis Kroatië: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Eén van de interessantste periodes in de geschiedenis van de stad, was toen ze het centrum was van de Republiek Ragusa (de naam waaronder de stad toen bekend stond). Van 1358 tot 1808 was Dubrovnik (Ragusa) immers een onafhankelijke vazalstaat.
De Belegering van Dubrovnik in 1991 betekende een dieptepunt voor de stad; er werd veel schade aangericht. Vandaag de dag is alle schade hersteld, en de stad geniet van vrede, voorspoed en groeiende toeristische interesse.

Ga de stad binnen via één van de poorten – de meeste bezoekers gebruiken de Pile Poort. Deze stenen poort werd gebouwd in 1537, en in de nis boven de poort, vind je een standbeeld van Sint Blasius, de patroonheilige van Dubrovnik.

Wil je verschillende musea bezoeken? Dan kan het misschien handig zijn om een Dubrovnik Tourist Card te kopen. Je kan dit doen voor één dag, drie of zeven dagen. Hiermee spaar je heel wat geld uit aan de ingangen van musea en mag je gratis het openbaar vervoer gebruiken.
Meer info vind je op de website: www.dubrovnikcard.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 21 mei 2019 - Rudy Van Meerbeek

het is steeds interessant om ter plaatse te bekijken wat je eventueel de volgende dag kan gaan ontdekken, en daar maken we dan ook gretig gebruik van

- 10 mei 2019 - Christine Martens

Ik heb heel veel tips kunnen gebruiken voor mijn 14 daagse rondreis naar het mooie Kroatië.

- 9 mei 2019 - Katinka de Snoo

We zijn erg blij met deze overzichtelijke route. Bedankt

- 27 april 2019 - Frans Lybeer

goede realistische wandeling

- 2 december 2018 - Ann de meue

Met deze gids is het 2xreizen :de gids wotdt gebruikt om alles voor te bereiden en als we er dan zijn om alles te bewonderen en te zien wat er in de gids staat

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?