3 x leuke wandelroutes in Miami

7 augustus 2023 in Florida0 reacties

Met winter in volle gang dwalen onze gedachtes af naar strakblauwe luchten, zonovergoten kusten en warm zand onder onze voeten. Hoewel er genoeg plekken zijn die aan deze eisen voldoen, is Miami een van de meest bekende strandbestemmingen in de VS. De stad heeft het allemaal: een bruisende culturele scène, een onovertroffen keuken een, ongeëvenaard nachtleven en vooral; ook: zon! Hoewel de stad een grote en soms overweldigende metropool is, zijn er tal van prachtige wandelroutes te verkennen die veel van wat Miami te bieden heeft, benadrukken.

Inhoud artikel

De meeste Nederlandse reizigers hebben een ESTA nodig om naar de VS te reizen. Het ESTA lijkt veel op een visum, maar dan zonder veel gedoe. Je hoeft niet naar een ambassade of je vingerdrukken af te geven. Je kan het ESTA online aanvragen en wordt meestal binnen een paar dagen goedgekeurd. Handig is ook dat het ESTA twee jaar geldig is. Het is dus mogelijk om een nieuwe reis naar de VS te maken, bijvoorbeeld opnieuw naar Miami of naar een andere plek. Hierdoor heb je genoeg tijd om meer dan een van de onderstaande wandeltochten te verkennen. Hieronder vind je enkele van de beste wandelroutes die Miami te bieden heeft.

  1. Wandeling Atlantic Greenway

De Atlantic Greenway is mogelijk een van de populairste wandelroutes in Miami, omdat deze direct aan Miami South Beach ligt. Tijdens deze wandelroute ben je volledig omgeven door natuur, maar toch in de nabijheid van het bruisende South Beach. Het zuidelijke deel van de wandelroute begint in het zuidelijkste puntje van South Beach: South Pointe Park. Je kunt er wandelen over de South Pointe Pier, die een prachtig uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan. Terwijl je door het park wandelt, bereik je uiteindelijk het meer herkenbare deel van South Beach.

Wat mag je verwachten van deze wandeling?

  • Dit deel van de wandelroute is misschien wat drukker beladen met voetgangers, maar is mogelijk de meest ideale plek om te genieten van alles wat Zuid-Florida te bieden heeft.
  • Ten westen van het pad bevinden zich een scala aan restaurants, winkels en hotels, allemaal in de klassieke Art Deco-stijl die zo kenmerkend is voor South Beach.
  • Rechts van het pad liggen de beroemde hagelwitte zandstranden.
  • Deze wandelroute is ideaal voor als je het wat rustiger aan wilt doen. Je kunt onderweg stoppen en uitrusten op het strand, lunchen bij een van de vele restaurantjes, of uitgebreid shoppen.

Een groot deel van het pad is eigenlijk een promenade, met een glad geschilderd betonnen oppervlak. De route van ongeveer 15 km loopt langs de kustlijn van het strand. Na een eindje lopen kom je aan in Surfside, dat weliswaar nog steeds een toeristische bestemming is, maar een wat minder luxe uitstraling heeft. Het is een mooie route om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en ongegeneerd naar mensen te kijken. Dit is wellicht een van de meest ideale plekken voor een wandeling met het hele gezin. Het is ook toegestaan om op de promenade te fietsen. Deze promenade is uiterst geschikt om je kinderen te leren fietsen en een veilig ritje te maken met een prachtig uitzicht. Je kan deze route hier downloaden.

Ontdek zelf het mooiste met onze uitgestippelde rondreis Florida, zo mist je niets van de bezienswaardigheden.
  1. Florida Keys Overseas Heritage

Hoewel deze route technisch gezien niet in Miami ligt, is de Florida Keys Overseas Heritage- wandelroute toch het vermelden waard omdat deze makkelijk vanuit Miami te bereiken is en niet overgeslagen mag worden tijdens je verblijf in Florida. Aan de hele route wordt nog gewerkt. Het is de bedoeling dat deze wandelroute 170 km lang wordt; op dit moment is de route voor 144 km voltooid.

Het bijzondere aan deze route is dat de route voor het grootste deel de Florida Keys bestrijkt, beginnend in Key Largo en eindigend in Key West. De wandelroute volgt de ouder treinroute; een deel van de spoorlijn is nog te zien. Je loopt over bruggen die de Keys met elkaar verbinden en daarom zijn er veel veiligheidsrails te zien en nieuwe looppaden gemaakt voor een comfortabelere wandeling.

Er zijn ook visplatforms aan de route toegevoegd. Je hebt onderweg dus de mogelijkheid om er te vissen, of gewoon om te kijken hoe andere mensen er vissen. Deze route loopt ook door veel staatsparken en er zijn dus voldoende mogelijkheden om onderweg te stoppen voor een picknick. Het pad loopt ook langs vele restaurantjes en een aantal souvenirwinkels, voor het geval je onderweg wilt stoppen voor een drankje.

Het enige nadeel aan deze wandelroute is dat je onderweg vaak langs een weg loopt, waardoor het enigszins gevaarlijk kan aandoen. Het is ook een zeer onbeschutte route. Hoewel je door veel parken loopt, wandel je voor het grootste gedeelte van de route over bruggen en wegen waar je wordt blootgesteld aan de zon, dus zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt, zelfs in de winter en als het bewolkt is.

Deze route is echter misschien niet ideaal als je met jonge kinderen reist. Ook al is deze route nog niet helemaal voltooid, is deze wandeltocht zeker de moeite waard en een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Je kan deze route hier downloaden.

LEESTIP: Ga je op vakantie naar Florida? Download onze gratis reisgids Florida, zo mis je niets en ga je zonder zorgen op vakantie.

  1. Rickenbacker Trail

Deze wandelroute is zeer populair, en dat is niet zonder reden. Deze route heeft misschien wel een van de meest adembenemende uitzichten op de skyline van Miami. De tocht begint waar Brickell en Coconut Grove, twee zeer mooie wijken in Miami, samenkomen en het vasteland van Miami overgaat in Virginia Key en Key Biscayne. Het pad voert je langs de Rickenbacker Causeway, die het vasteland met de twee Keys verbindt. Als je langs de Causeway loopt, steek je een hoge brug over, dus het kan er behoorlijk steil zijn. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht op de stranden eronder, de skyline van Miami, de Atlantische Oceaan en de intercostale waterwegen van Miami.

Hoewel er ook auto’s over de brug rijden, worden de autoweg en de wandelroute gescheiden door betonnen scheidingswanden, zodat je niet het gevoel hebt te dicht op de weg te zitten. Dit deel van de route is misschien niet zo geschikt voor mensen met hoogtevrees. Gelukkig kun je, als je daar last van hebt, over de brug rijden, waarna je de route te voet verder kunt vervolgen.

Een groot deel van de route loopt over plaatselijke stranden die veel minder bekend zijn dan South Beach, maar net zo spectaculair, zo niet spectaculairder zijn. De meeste plaatselijke bewoners beschouwen deze stranden als dé place to be.

Terwijl je naar het zuiden richting Key Biscayne gaat, passeer je Crandon Park, waar je een overvloed aan mensen ziet jetskiën, paragliden, kajakken, of simpelweg ziet genieten van deze prachtige stranden. Als je verder loopt, komt je uit in Key Biscayne, waar je fantastisch kunt eten in een lokaal restaurant, de resorts kunt bezoeken en een cocktail aan het strand kunt drinken.
Je kan deze route hier downloaden

  1. Reis naar Miami met het ESTA

Zoals gezegd is het ESTA een reistoestemming waarmee je gemakkelijk naar de VS kunt reizen in plaats van met een visum. Je kunt een aanvraag indienen voor jezelf of voor een groep. Een groepsaanvraag is heel handig omdat je die in een keer voor het hele gezin of de groep kunt aanvragen, en veel van de informatie maar één keer in het ESTA-formulier hoeft in te vullen. Zo kan een persoon alle ESTA’s in de aanvraag gemakkelijk bijhouden. Kinderen hebben ook een ESTA nodig, dus als je van plan bent om met je gezin op vakantie te gaan, kunt je gemakkelijk voor je kinderen in een keer een aanvraag voor het ESTA indienen.

  1. Extra: Download onze gratis Florida en Miami

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Miami? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?