Waar overnachten in Firenze? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Firenze? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

24 mei 2022 in Firenze0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Firenze heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Firenze!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Wat is de beste buurt van Firenze om te overnachten?

Wanneer je op vakantie bent in Firenze, kan je best even nagaan in welke buurt je best overnacht. De stad is namelijk erg groot en heeft verschillende wijken waar je kan overnachten. Elke wijk is anders en heeft dan ook zijn eigen charme. Benieuwd naar welke wijk nu het beste bij jou vakantieplannen past? Wij hebben alvast de verschillende wijken voor je opgelijst telkens met onze favoriete verblijven, hotels en appartementen.

  1. Overnachten in het historische centrum

Wil je graag het oude stadscentrum van Firenze verkennen? Dan raden we een verblijf aan in het historische centrum (Centro Storico). Het is hét hart van de stad. Na een heerlijke nachtrust kan je meteen de stad induiken en kuieren door de geplaveide straatjes met gezellige pleinen en oude huizen en gebouwen. Enkele topbezienswaardigheden in deze wijk zijn de Dom van Firenze en het Palazzo Vecchio. Houd er wel rekening mee dat overnachten in het historische centrum niet zo goedkoop is.

Onze favoriete verblijven in het historische centrum van Firenze:

  • B&B Galileo 2000 is een luxe bed & breakfast gevestigd in een historisch gebouw. De bed & breakfast beschikt over elegante kamers en biedt prachtig uitzicht op het Nationaal Museum Bargello. Meer info en boeken.
  • Hotel Alba Palace ligt in het centrum van Firenze op 500 meter wandelen van het treinstation ‘Firenze S. M. Novella’. Het driesterrenhotel is verzorgd en gezellig ingericht en heeft ook enkele familiekamers. De Santa Maria Novella Basiliek ligt op 5 minuten wandelen en is zeker een bezoekje waard. Meer info en boeken.
  • Hotel Calimala ligt in een prachtige winkelstraat vol indrukwekkende gebouwen. De Kathedraal van Firenze en het Baptisterium liggen op amper 5 minuten wandelen. Het 4*hotel heeft een prachtig dakterras met een buitenzwembad waar je kan relaxen na een dagje stappen in de stad. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Santa Maria Novella wijk

De Santa Maria Novella wijk is gelegen in de buurt van het treinstation van Firenze. Ideaal dus als je de stad of omgeving wilt verkennen met het openbaar vervoer. Wandel door de karakteristieke steegjes naar de grootste trekpleister in de wijk, de gelijknamige Basilica di Santa Maria Novella en geniet van een lekker kopje koffie op het gezellige Piazza Santa Maria Novella.

Onze favoriete verblijven in de Santa Maria Novella wijk van Firenze:

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Firenze? Hostel Archi Rossi ligt aan het treinstation ‘Firenze S. M. Novella’ en is het ideale verblijf voor backpackers en budgetreizigers. Je kunt hier overnachten in een slaapzaal of in een privékamer met een gedeelde of eigen badkamer vanaf €29/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.
  • Rivoli Boutique Hotel is gevestigd in een oud gerenoveerd Franciscaans klooster. Het boetiekhotel biedt een ware oase van rust en kalmte in het hart van Florence. Het hotel beschikt over ruime, elegante kamers en een tuin met een gratis patio en een hot tub. Meer info en boeken.
  • Of boek je een verblijf in het 25hours Hotel Florence Piazza San Paolino. Dit hotel biedt moderne accommodatie en beschikt over een gezellig restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een aangename tuin waar je nog even kan nagenieten van je stadsbezoek. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Santa Croce wijk

De wijk van Santa Croce is iets rustiger dan het historische stadscentrum. Dit komt onder meer door het feit dat er in deze wijk minder bekende bezienswaardigheden gelegen zijn. Maar laat dat je zeker niet weerhouden om in deze wijk te overnachten. Deze wijk is namelijk een stuk authentieker dan andere wijken van de stad waardoor hier nog een echte Italiaanse sfeer hangt. Enkele topbezienswaardigheden hier zijn de Basilica di Santa Croce waar Michelangelo en Galileo Galilei begraven liggen.

Onze favoriete verblijven in de Santa Croce wijk:

  • Boek je liever een appartement tijdens je verblijf in Firenze? Neem dan zeker een kijkje bij Pietrapiana Boutique Apartments. Deze accommodatie ligt in het centrum van Firenze in een gezellige buurt vol bars en restaurants. De appartementen zijn ruim en modern ingericht voor 2 tot 4 personen. Meer info en boeken.
  • Het elegante Monna Lisa Hotel is gehuisvest in een 15e-eeuws gebouw en wordt omgeven door een vredige landschapstuin. De kamers zijn allemaal uniek en anders ontworpen. Sommige kamers beschikken zelfs over een bubbelbad. Verder is het hotel voorzien van antiek meubilair en schilderijen en kunstwerken, waaronder werken van Giovanni Dupre, een voorouder van de eigenaar van het hotel. Meer info en boeken.
  • Plaza Hotel Lucchesi is gelegen aan de oever van de rivier de Arno en biedt elegante kamers. Sommige kamers hebben een balkon en/of uitzicht op de rivier. 's Ochtends geniet je van een Amerikaans ontbijtbuffet dat bestaat uit zoete en hartige gerechten en nadien kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad op het dakterras. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de San Lorenzo wijk

De San Lorenzo wijk is een levendige en populaire buurt niet zo ver van de Kathedraal van Firenze. In deze wijk vind je topbezienswaardigheden als de Basilica de San Lorenzo en het Palazzo Medici - Riccardi. Verder vind je hier gezellige winkeltjes en kleurrijke marktkraampjes bij de Markthallen van Firenze waar je lekkere streekproducten of leuke souvenirs kan kopen. Ook in deze wijk is een station gelegen vanwaar je de trein kan nemen naar Italiaanse steden als Rome, Venetië en Bologna.

Onze favoriete verblijven in de San Lorenzo wijk:

  • The Frame Hotel is een viersterrenhotel in het centrum van Firenze en ligt in de buurt van heel wat bezienswaardigheden. Zo liggen de Sint-Laurensbasiliek en Kathedraal van Firenze op amper 5 minuten wandelen. Het hotel is modern en luxueus ingericht en heeft de ideale locatie om optimaal te genieten van je verblijf. Meer info en boeken.
  • Het Atlantic Palace is een historisch hotel gelegen naast het treinstation Firenze Santa Maria Novella. De kamers van het gerestaureerde, 14e-eeuwse klooster hebben een klassieke stijl en beschikken nog over authentieke elementen, waaronder houten balkenplafonds en terracotta betegelde vloeren. Sommige kamers bieden uitzicht op de kathedraal van Florence. 's Ochtends geniet je van een royaal Amerikaans buffet met Toscaanse specialiteiten. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Santo Spirito wijk

De wijk van Santo Spirito ligt aan de andere kant van de Arno rivier en is ideaal om te overnachten wijk als je wilt genieten van de rust en tegelijkertijd de stadsdrukte. In deze wijk vind je enkele gezellige pleintjes en parken zoals de Giardino Di Palazzo Feroni, waar je een mooie wandeling kan maken. Verder vind je hier ook een aantal topbezienswaardigheden als de mooie Basilica de Santo Spirito, het laatste meesterwerk van Brunelleschi, de prachtige Boboli tuinen en het Palazzo Pitti.

Onze favoriete verblijven in de Santo Spirito wijk:

  • Hotel David is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit de 19e eeuw en ligt in het centrum van Firenze. Het driesterrenhotel heeft een eigen bar en heeft gratis parkeerplaatsen voor alle gasten. Meer info en boeken.
  • Hotel Lungarno ligt aan de oevers van de Arno rivier. Het 5* hotel heeft een prachtig terras vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op het water en de Ponte Vecchio. Dit hotel voldoet aan alle verwachtingen voor wie houdt van luxe en comfort. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de San Marco wijk

De San Marco wijk wordt vaak gezien als onderdeel van het oude centrum van Firenze. Je kan hier onder meer het San Marco klooster bezoeken, het sfeervolle Piazza Santissima Annunziata en het wereldberoemde Galleria dell’Accademia. Verder is ook de universiteit van Firenze hier gevestigd. Het is dan ook niet gek dat je hier ook heel wat studenten tegen het lijf loopt.

Onze favoriete verblijven in de San Marco wijk:

  • Het Arte' Boutique Hotel is een boetiekhotel gelegen in de buurt van heel wat topbezienswaardigheden. Zo ligt de Galleria dell'Accademia op wandelafstand van het hotel. Het prachtige viersterrenhotel biedt accommodatie in charmante kamers en een eigen bar. Meer info en boeken.
  • Loggiato dei Serviti is gevestigd in een elegant 15e-eeuws gebouw, op wandelafstand van topbezienswaardigheden als de Galleria dell'Accademia. Het hotel biedt unieke kamers met antiek meubilair en kijkt uit over een van de mooiste pleinen van Florence, Piazza Santissima Annunziata. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis preview reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?