Premium

Wandeling in San Gimignano, de torenstad van Santa Fina

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling in San Gimignano, de torenstad van Santa Fina

  • Startpunt: Porta San Giovanni
  • Eindpunt: Porta San Giovanni
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme San Gimignano

San Gimignano staat bekend als de stad van de torens. Dat zie je al goed als je de stad nadert. Ooit zijn het er 72 geweest, nu nog 14. Het ging hierbij meer om prestigeobjecten als woontoren van rijke families dan bedoeld als verdediging.

Het stemmige stadje slorpt elk seizoen zijn lading toeristen. De souvenirwinkeltjes, restaurantjes, cafeetjes, … er is geen gebrek aan. Ook niet aan parkeermogelijkheden en dat zegt dus al veel over de populariteit.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling in San Gimignano, de torenstad van Santa Fina

Om de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden te zien, moeten we je wel meenemen naar de druk bevolkte straatjes en pleinen. De fresco’s op de wanden van de basiliek Santa Maria Assunta móet je gezien hebben. Maar wij leiden je ook naar veel minder platgetreden straten met verrassende ontdekkingen. Ruim 2/3de van de wandeling loopt langs paden waar de massa niet komt.

Zo kom je met ons wél in een klein kapelletje met een kostbaar schrijn van Santa Fina. Over haar en de viooltjes van San Gimignano kom je meer te weten. Je belandt plots ook in een parkje en aansluitend op een plek in het fort waar je misschien wel het mooiste uitzicht op de stad zomaar cadeau krijgt. Voldoende ‘getriggerd’ om San Gimignano naderbij te leren ontdekken?

Toscane

Gratis preview reisgids Toscane downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Toscane

Ontdek Toscane via volledig uitgewerkte autoroute en 9 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 9 juni 2021 - Ivo Van Gorp

Interessant info voor onze reis naar San Gimignano

Gratis preview reisgids Toscane downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?