Welke citypass Firenze kopen? We vergelijken alle kortingskaarten Firenze

Volledige reisgids kopen voor € 10

Welke citypass Firenze kopen? We vergelijken alle kortingskaarten Firenze

23 mei 2022 in Firenze0 reacties

Overzicht met de Florence stadspas en toegangstickets voor topbezienswaardigheden in Firenze

Firenze is een stad die barst van mooie bezienswaardigheden. Je wandelt hier tussen historische stadspaleizen, indrukwekkende kerken en natuurlijk wereldberoemde musea. Wie Firenze bezoekt, mag de highlights natuurlijk niet overslaan.

Daarom werd er een handige stadspas ontwikkeld waarmee je toegang hebt tot de drie belangrijkste trekpleisters. Je kan wachtrijen overslaan en bespaart zo tijd en geld. Lees vooral verder en bestel je Florence Pass op voorhand.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

  1. Florence Pass

Ga je op citytrip naar Firenze? Of maak je er een stop op je roadtrip door Toscane? Dan moet je natuurlijk de must-see bezienswaardigheden bezoeken. Wie in het hoogseizoen komt, zal dan jammer genoeg stuiten op lange wachtrijen. Je verliest dan veel tijd die je anders zou kunnen gebruiken om een heerlijk Italiaans ijsje te likken of een Aperol te drinken op een zonnig terras.

Geen zorgen want er is een oplossing! Je kan namelijk de Florence Pass aankopen. Met deze pass krijg je toegang tot de drie belangrijkste bezienswaardigheden en een uitgestippelde stadswandeling. De ideale kennismaking met Firenze dus.

TICKETS: Van plan om dé drie topbezienswaardigheden in Firenze te bezichtigen? Bestel je Florence Pass dan zeker online en geniet van voordelen.

Inclusief: Voorrangsticket Uffizi museum

Met je Florence Pass mag je de lange wachtrij voor het Uffizi Museum voorbijsteken en recht naar de wereldberoemde kunstwerken wandelen. Het Uffizi is een absolute must-see in Firenze. Het museum herbergt een van de waardevolste collecties schilderijen ter wereld. Je zal ongetwijfeld een heleboel schilderijen herkennen, ook als je geen kunstkenner bent. In het Uffizi vind je werken van de grootste meesters uit de Italiaanse kunstgeschiedenis en ook werken van andere Europese kunstenaars.

Enkele topwerken die je niet mag missen zijn de Doop van Christus en de Annunciatie, beide van Leonardo da Vinci, maar ook Tondo Doni, het enige schilderij van Michelangelo op doek en natuurlijk de Geboorte van Venus van Boticelli. Er hangen daarnaast ook nog werken van Rafaël, Titiaan, Caravaggio en Rembrandt.

Inclusief voorrangsticket voor de Galleria dell’Accademia

De Florence Pass omvat ook een voorrangsticket voor dat andere bekende museum in Firenze, de Galleria dell’Accademia. Natuurlijk kom je hier vooral voor de David van Michelangelo te bewonderen. Dit meer dan 5 meter hoge standbeeld is misschien wel het allerbekendste ter wereld. Ook hier kan je gewoon voorbij de wachtrijen lopen. Handig!

Inclusief de koepel van de kathedraal van Firenze beklimmen

Wie Firenze bezoekt, kan natuurlijk niet om de monumentale kathedraal heen. De Duomo van Firenze is een kunstwerk op zich. Het allermooist is de indrukwekkende koepel, ontworpen door Brunelleschi en beschilderd door Giorgio Vasari. Eenmaal je alle treden getrotseerd hebt, kan je genieten van een onklopbaar uitzicht op de stad. Een must in Firenze en ook hier hoef je niet te wachten in de wachtrij.

Inclusief een stadswandeling met de app Vox Audio Guide

Een leuke bonus is dat je ook toegang krijgt tot de Vox Audio Guide. Het is een zelfgegidste stadswandeling die je uitleg geeft over de monumenten die je passeert. Ideaal voor wie Firenze met een gids wil leren kennen, maar dat graag op eigen tempo doet. Je kan deze stadswandeling ook apart boeken. Boek je stadswandeling Firenze hier.

Ook wij hebben een leuke stadswandeling door Firenze uitgestippeld die je langs de topbezienswaardigheden brengt.
  1. Geen stadspas? Vermijd wachtrijen met online tickets voor bezienswaardigheden

Of je de stadspas Firenze nu koopt of niet, skip-the-line tickets zijn altijd mooi meegenomen in Firenze. Tijdens het hoogseizoen loopt de stad vol toeristen. Het laatste wat je dan wil doen is aanschuiven in broeierige temperaturen. Dat kan je vermijden door vooraf online tickets te reserveren.

We zetten de skip-the-line tickets voor de beroemdste bezienswaardigheden in Firenze even op een rijtje:

  1. Of boek een combiticket voor het Uffizi & de Galleria dell’Accademia

Wil je de koepel van de kathedraal niet beklimmen, maar wel de twee beroemde kunstmusea bezoeken? Dan raden we je aan om dit combiticket voor het Uffizi en de GAlleria dell’Accademia te boeken. Je kan de wachtrij overslaan en dat is bij deze musea zeker mooi meegenomen. Je kiest zelf het tijdslot voor elk museum wanneer je het ticket online boekt.

Boek hier je combiticket voor deze topmusea

  1. Hop-on Hop-off bussen in Firenze

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus

  • Zie je eruit als een echte toerist? Ja! Zijn dat soort bussen erg handig wanneer je veel wil bezoeken? Ook ja!
  • Meer zelfs, in Firenze zijn er twee verschillende routes die samen alle bezienswaardigheden aandoen.
  • In totaal zijn er niet minder dan 44 stops en je krijgt onderweg uitleg over de mooie bouwwerken die je ziet.
  • Bovendien krijg je een 8-talige audiogids waardoor je bijleert over de stad terwijl je van de ene naar de andere trekpleister reist.

TICKETS: Boek je tickets voor een hop-on-hop-off bus in Firenze online en vertrek zorgeloos op reis. Een ticket is 24 uur geldig.

  1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?