Roadtrip Cyprus: Route van 2 weken voor je auto rondreis + tips

Reisgids Zuid-Cyprus kopen voor € 5

Roadtrip Cyprus: Route van 2 weken voor je auto rondreis + tips

16 maart 2024 in Cyprus0 reacties

Roadtrip op Cyprus maken? Ontdek onze complete route van 2 weken voor je rondreis op dit eiland

Cyprus is een uitstekende vakantiebestemming: je kan er rekenen op zonnige stranden, helderblauw water, ruige natuur, charmante steden en heel wat cultuur. Dit eiland in de Middellandse Zee heeft het dus allemaal.

Onze 14-daagse rondreis verbindt de mooiste plekjes op Cyprus. De route gidst je langs de bekendste bezienswaardigheden, de beste uitzichten en de leukste stadjes. Ben je niet van plan om twee weken op Cyprus te blijven, dan kan je er naar hartenlust enkele bestemmingen uitkiezen.

Praktische info & tickets voor je roadtrip Cyprus

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen naar Paphos of Larnaca - € 130 vanuit Brussel. Vergelijk prijzen TuiFly
VerblijvenHotels voor deze rondreis zijn:
HuurautoOp Cyprus rijdt men links van de weg, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenWil je graag deze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Sunweb (vanaf € 480) of bij ElizaWasHere (vanaf € 520) of Riksjatravel (vanaf € 379)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje roadtrip Cyprus rondreis

Dag 1: Larnaca

Eens je bent aangekomen op de luchthaven van Larnaca, haal je je huurauto af en kan je aan je rondreis beginnen. Larnaca is een populaire badplaats in het zuidoosten van Cyprus en is de perfecte uitvalsbasis voor wie Cyprus bezoekt.

Larnaca heeft zijn traditionele karakter uitstekend behouden en er hangt steeds een erg ontspannen sfeer. Het stadje staat vooral bekend om de uitgestrekte stranden maar er zijn ook heel wat historische bezienswaardigheden die je kan ontdekken in de stad en omgeving. Hieronder vind je alvast de must-see bezienswaardigheden van Larnaca.

  • Wandel door het historische centrum van de stad. Het centrum is erg compact en makkelijk te voet te verkennen.
  • Bezoek zeker eens de 9-eeuwse Agios Lazaros kerk. Deze is het symbool van Larnaca en is dankzij zijn bijzondere architectuur een lust voor het oog.
  • Ook de oude Turkse wijk Skala is de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er een wirwar van smalle straatjes met witgekalkte huizen en heel wat keramiekwinkeltjes en je kan er ook leuke workshops bijwonen waarin je zelf keramiek leert maken.
  • Wil je graag een prachtig uitzicht over de stad en de zee? Dan moet je het 17e eeuwse Fort van Larnaca bezoeken. Tegenwoordig vind je in het fort een klein middeleeuws museum waar een collectie wapens en oude zwart-witfoto’s van de omgeving tentoongesteld worden.
  • Nadien kan je nog even uitwaaien op Finikoudes Beach of Mackenzie Beach en genieten van de zonsondergang. De perfecte afsluiter van je eerste dag op Cyprus.

OVERNACHTEN: Het Roseum Boutique Hotel biedt moderne accommodatie op wandelafstand van het centrum en het strand van Larnaca. Meer info en boeken.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Dag 2 en 3: Ayia Napa

De eerste stopplek op Cyprus is Ayia Napa, tegen de grens met Noord-Cyprus. Het is een klein stadje dat vooral bekend is om de prachtige stranden errond. Je kan hier uitstekend uit eten gaan, iets drinken op een terrasje en genieten van zon, de zee en het strand. Kortom, het ideale toevluchtsoord om even lekker te ontspannen.

  • Het populairste strand is Nissi, maar onze persoonlijke favoriet was Makronissos.
  • Breng ook een bezoekje aan de Liefdesbrug, een rotsformatie in de vorm van een brug over de blauwe zee,
  • Sla ook zeker de zeegrot Aiya Thekla niet over.
  • Cultuurliefhebbers kunnen nog een aantal tombes in de buurt van Makronissos bezoeken.

Aangezien Ayia Napa een populaire toeristische trekpleister is, kan je hier ook leuke daguitstappen boeken. Er worden ontspannende boottochtjes georganiseerd, die je naar de mooiste stranden van Cyprus en indrukwekkende rotsformaties brengen, maar je kan ook op jeep safari of een culturele uitstap maken. Bekijk het volledige aanbod excursies in en vanuit Ayia Napa.

In de buurt van Larnaca en onderweg naar Limassol liggen enkele bijzondere plekjes

  • Stop bijvoorbeeld bij het Zoutmeer van Larnaca, vlak naast de stad. Hier kan je in de wintermaanden flamingo’s zien rondhuppelen.
  • Aan de rand van het zoutmeer zal je de moskee Hala Sultan Tekke zien opdoemen, ook een stop waard.
  • Mis zeker het dorpje Lefkara niet, een absolute must-see. De tijd lijkt hier te zijn stilgestaan. De Cypriotische vrouwen van Lefkara maken hier wereldberoemd kant en dat doen ze gewoon op straat, voor hun eigen huis. Het kant kreeg naam en faam nadat Leonardo da Vinci hier het altaarkleed voor de kathedraal van Milaan kocht. Bewonder ook de 12e-eeuwse schilderijen in de kerk van Archangelos Michael en eet een hapje in de gezellige straatjes.

Dag 4: Limassol en omgeving

Limassol is een moderne havenstad die weinig tot de verbeelding spreekt, maar in de omgeving liggen wel enkele fantastische plekjes die meer dan het bezoeken waard zijn. We raden je aan om in de voormiddag even door de stad te kuieren en nadien de omgeving te verkennen.

In het historische centrum torent het kasteel van Limassol boven de omliggende terrasjes uit. Binnenin kan je een museum over de middeleeuwen bezoeken en rondom het kasteel zie je enkele Ottomaanse grafstenen staan. Na een heerlijke lunch in een van de van de restaurantjes in de stad, kan je enkele bezienswaardigheden in de omgeving van Limassol bezoeken.

  • Bezoek zeker eens het kasteel van Kolossi. Dit is het best bewaarde middeleeuwse kasteel op het eiland.
  • Iets verderop kan je de ruïnes van het oud-Griekse en later Romeinse stadje Kourion bezoeken. Je kan je hier een uitstekend idee vormen bij hoe het geweest moet zijn om in de oudheid te leven. Kourion ligt op een idyllische plek genesteld naast de zee en je hebt er een prachtig uitzicht op de naburige kliffen.
  • Ook het heiligdom van Apollo, een Griekse tempel drie kilometer verderop, is een bezoekje waard.

OVERNACHTEN: Verblijf in het Harmony Bay Hotel. Dit driesterrenhotel biedt naast moderne kamers ook een buitenbad en een aangenaam zonneterras. En dat allemaal op slechts een steenworp afstand van de zee. Meer info en boeken.

Dag 5: Limassol naar Paphos

Vandaag vertrek je uit het moderne Limassol en zet je koers naar het historische Paphos. Maak eerst een stop bij de Rots van Aphrodite (Petra tou Romiou). Hier kan je wandelen over een uitzonderlijk mooi strand. Naar verluidt is dit ook de geboorteplek van de godin Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en de schoonheid. Ze werd hier in de omgeving, en op heel Cyprus, sterk vereerd.

Vervolgens houd je halt in Kouklia, een typisch Cypriotisch dorpje. Bezoek hier zeker een bezoek aan de ongelofelijke Panagia Odigitria-kerk, die dateert uit de 12e eeuw en bijzondere fresco’s herbergt binnenin. Je vindt hier ook overblijfselen van een tempel voor Aphrodite, vroeger een belangrijk pelgrimsoord. Rijd verder naar Paphos, waar je overnacht.

Dag 6: Paphos

Paphos is de archeologische hoofdstad van Cyprus. De stad bestaat enerzijds uit het historische centrum, Pano Paphos, en anderzijds het havengedeelte, Kato Paphos. Beginnen doe je in Kato Paphos, waar belangrijke archeologische vondsten gedaan zijn.

Daarnaast is het ook de wijnhoofdstad van het eiland. In de heuvels ten oosten van Paphos worden namelijk heel wat wijnen geteeld die je op één van de terrasjes in het stadje kan proeven.

Wat zeker zien en doen in Paphos?

  • Het archeologisch Park Kato Paphos dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een gigantische archeologische site van maar liefst 10 hectare groot waar je overblijfselen van de prehistorie tot de middeleeuwen kan bewonderen. Het hoogtepunt zijn de vier enorme Romeinse villa’s met uitstekend bewaard gebleven mozaïeken uit de 3e tot 5e eeuw. Je wordt hier omringd door prachtige uitzichten op de bergen en de zee. Een unieke plek.
  • Ga ook eens een kijkje nemen naar het Turkse kasteel van Paphos, niet ver van het archeologisch park, om van de vergezichten te genieten.
  • Andere trekpleisters in de buurt zijn de 13e-eeuwse Chrysopolitissa-basiliek en de zuil van Paulus ernaast. Aan die zuil zou de apostel Paulus geslagen en gestraft zijn om het christendom aan te hangen.
  • Daarna is het tijd om de dag te eindigen in het centrum Pano Paphos. Onze favoriete pekken hier zijn de centrale agora, een overdekte markt, en de grootste winkelstraat: Machariou. Het stadhuis en de Thodoros-kathedraal zijn ook must-sees.

Dag 7: Paphos naar Dhrousha

We zijn net voorbij de helft van de rondreis en vandaag trekken we van Paphos naar Dhrousha (Drousha). Maar eerst staan er nog een paar bezienswaardigheden op de planning rondom Paphos.

  • Zo kan je onderweg nog een stop maken bij het Agios Neofytos-klooster dat in de 12e eeuw uit de rotsen gehakt werd.
  • Heb je eerder zin in een korte hike? Wandel dan het 2 kilometer lange pad af bij Kathikas, niet ver van Dhrousha.
  • In de buurt van Paphos zal je wegwijzers naar de Koningstombes zien. Een absolute aanrader. Hier werden tussen 300 v.Chr. en 300 n.Chr hoogstaande Cyprioten begraven. Wandel door de wonderlijke graven, die soms opvallend goed bewaard gebleven zijn, en waan je in de Romeinse tijd.

OVERNACHTEN: In Paphos zal je heel wat (luxe)resorts tegenkomen. Wij raden je een overnachting aan in het viersterrenhotel Louis Imperial Beach. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het centrum en de stranden. Kamers bieden uitzicht op de Middellandse Zee en 's ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje. Meer info en boeken.

Dag 8: Akamas-schierland

Vandaag staat het meest ongerepte stuk Cyprus op het programma: het Akamas-schiereiland. Veel wegen zijn onverhard, wijk dus niet te ver van de toeristische trekpleisters af om problemen met de huurauto te voorkomen. Tenzij je een 4x4 gekozen hebt natuurlijk!

Door het ruige terrein, hoge bergpieken en diepe kloven hebben er op dit schiereiland nooit mensen gewoond. Daardoor kan de natuur hier helemaal zijn gang gaan en je vindt er dan ook enkele endemische plantensoorten die enkel in dit deel van Cyprus voorkomen.

  • Agios Georgios is een klein dorpje vanwaar je het Akamas-schiereiland kan binnenrijden. Geniet van de rustige sfeer en rijd naar de Avakas-kloof enkele kilometers verderop. Maak er de wandeling door de kloof, een onvergetelijke ervaring.
  • Rijd verder naar de Baden van Aphrodite, een grot waar volgens de legende de godin Aphrodite vaak kwam baden en waar ze de god Adonis ontmoette.
  • Je kan hier ook het Aphrodite-pad of het Adonis-pad afwandelen. Beide zijn 7 kilometer lang en staan garant voor prachtige uitzichten.
  • Je zal ook pijltjes naar Lara Beach zien. Dit strand is een beschermd territorium voor zeeschildpadden en daarom meestal niet toegankelijk voor toeristen.
  • Honger gekregen? Dan kan je in het vissersdorpje Latchi terecht voor een hapje en een drankje in een van de gezellige restaurants.

Dag 9: Troödos

In het Troödos-gebergte valt heel wat te zien en te beleven. Dit authentieke en landelijke deel van Cyprus lijkt in de tijd te zijn blijven steken. Spendeer hier daarom een extra dag en maak een dagtrip. We raden je de volgende plekjes aan:

Wat zeker zien en doen in het Troödos-gebergte?

  • Breng zeker eens een bezoekje aan het klooster van Kykkos in de idyllische Cedervallei. Het klooster straalt pracht en praal uit, er hangt een bijzondere sfeer en er wonen nog heel wat monniken waarvan er een groot deel opvallend jong zijn.
  • Maak een uitstapje naar het oude dorpje Kakopetria en bezoek er de lokale Byzantijnse kerk.
  • Kan je wel wat afkoeling gebruiken? Bezoek dan eens de Millomeris-waterval, vlakbij Platres. Je wandelt er in vijf minuten naartoe of kan een wandelpad van 1,2 km volgen dat vertrekt bij het sportcentrum van Platres. Bekijk hier de ligging.
  • Ook de Caledonia-waterval met een hoogte van 12 meter ligt vlakbij Platres.

ROUTE: Wil je zeker zijn dat je niets mist in deze prachtige regio? Download onze autoroute door het Troodosgebergte die je langs de mooiste plekjes brengt in één dag.

Dag 10: Troödos

Je keert terug, trekt het binnenland van Cyprus in en rijdt naar het kleine Platres, een uitstekende uitvalsbasis om het centrum van Cyprus te verkennen. Maar vandaag staat alles in het teken van het authentieke Cypriotische leven op het platteland

  • Je eerste stop is Omodos. Omodos is een van de beroemdste wijndorpen op Cyprus. Bezoek hier zeker het Timios Stavrou-klooster en proef natuurlijk ook van de heerlijke lokale witte wijn!
  • Even verderop ligt het charmante Lofou, een klein dorpje verscholen in de heuvels tussen Limasol en Paphos. Het dorpje staat vooral bekend om de lokale wijnproductie.

Dag 11: Troödos naar Nicosia

Vandaag staat het gebied van het Troödos-gebergte op de planning. Deze regio is beroemd om de Byzantijnse kerken en daarvan staan er heel wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze zien er niet alleen bijzonder uit langs buiten, maar de muurschilderingen langs de binnenkant zijn misschien wel nog indrukwekkender.

De mooiste kerkjes, die de meeste toeristen lokken, zijn de Metamorfosis-kerk in Palaichori en de Archangelos Michael-kerk in Pelendri. Tijd over? Dan kan je naar de naburige dorpjes rijden en de kerkjes daar gaan bewonderen. Trek er vooral op uit en ontdek enkele verborgen pareltjes in de regio.

Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download onze reisgids Zuid-Cyprus en mis niets tijdens je verblijf.

Dag 12: Nicosia

De hoofdstad van Cyprus is verdeeld in een Cypriotisch-Grieks en een Turks deel. Die scheiding is heel duidelijk in de groene Ledra Street. Wandel zeker in het Turkse deel van de stad, er hangt een heel andere sfeer. De topbezienswaardigheden daar zijn de Selimiye-moskee en het complex Büyük Han. Aan de Cypriotisch-Griekse kant mag je dan weer de kathedraal Agios Ioannis niet missen. Een bijzondere stad, dat is zeker.

OPGELET: Houd er rekening mee dat men in Cyprus aan de linkerkant van de weg rijdt, het is even wennen maar zeker te doen.

Wil je niets missen tijdens je verblijf aan Nicosia? Download onze stadswandeling in Nicosia en kom langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad.

OVERNACHTEN: Verblijf tijdens je bezoek aan Nicosia in The Classic Hotel. Het hotel is gunstig gelegen en biedt moderne accommodatie, een fitnessruimte en bij de excursie- en ticketbalie kan je advies vragen over evenementen en uitstapjes in de omgeving. Meer info en boeken.

Dag 13: Daguitstap naar Noord-Cyprus

Noord-Cyprus, het Turkse deel van het eiland, bezoek je het beste vanuit Nicosia (of Ayia Napa, zie eerder) via een georganiseerde dagtrip. Zo vermijd je hoge extra verzekeringen bij de autoverhuurmaatschappij en je hoeft zelf even niet te rijden. Auto’s die je huurt in het zuiden van Cyprus mogen namelijk de grens naar het Turkse deel niet over. Je zal ook kort even je paspoort moeten tonen wanneer je de grens oversteekt.

Nog op zoek naar een betrouwbaar autoverhuurmaatschappij? Reserveer je huurauto bij SunnyCars.

Wat zeker zien en doen in Noord-Cyprus?

  • Bezoek absoluut het romantische havenstadje Kyrenia, aan de rand van het Vijfvingergebergte. Lees hier de mooiste bezienswaardigheden in Kyrenia.
  • Geschiedenisliefhebbers zullen hier in het Scheepswrakmuseum zeker enkele van ’s werelds oudste scheepswrakken weten te smaken. Struin rond in de straatjes en geniet van de lokale lekkernijen.
  • Ook het Sint-Hillarion-kasteel, wat ooit dienst deed als klooster, is een bezoekje waard. Walt Disney zou hier de inspiratie gevonden hebben voor het kasteel van Sneeuwwitje.
  • De meeste tours brengen je ook nog naar het gotische Augustijns klooster in Bellapais. Bellapais is één van de beroemdste toeristische bezienswaardigheden van Cyprus dankzij de schrijver Lawrence Durrell. Het is een prachtig ouderwets dorpje waar kleine witgekalkte huisjes zich uitstrekken over de heuvel tot bij de ruïnes van de abdij van Bellapais.

TIP: Vanuit Nicosia worden er tours van een halve dag georganiseerd naar het St. Hilarion en Bellapais. Een gidst geeft je meer uitleg over deze bijzondere bezienswaardigheden. Boek je tour naar het St. Hilarion kasteel en het dorpje Bellapais.

Dag 14: Noord-Cyprus voor geschiedenisliefhebbers

Noord-Cyprus heeft nog meer te bieden. Famagusta en Salamis zijn wat ons betreft absolute must-sees op Cyprus voor geschiedenisliefhebbers. Je kan vanuit Nicosia tours maken naar Famagusta en Salamis. Ook vanuit Larnaca (aan het begin van deze route) is dat mogelijk.

Famagusta

Voor het conflict tussen Grieks- en Turks-Cyprus was Famagusta een van de populairste vakantiebestemmingen bij de Europese jetset. Er werden grote hotels neergepoot, vooral in de wijk Varosha, die uitkeken op de goudkleurige stranden en de azuurblauwe zee.

In 1974, toen de Turken het gebied innamen, liep Varosha leeg. Het is een spookwijk die er nog precies zo bijligt als toen. Vandaag is Famagusta nog steeds een levendige stad, maar wel een stad die leeft met een pijnlijke herinnering. Een van de trekpleisters van de stad is de Lala Mustafa Pasha-moskee. De 13e eeuwse moskee is hét symbool van de stad.

Salamis

Salamis, iets verder naar het noorden, is een archeologische site die je met verstomming zal slaan. Deze stad werd gesticht in de bronstijd en viel daarna in de handen van onder andere de Assyriërs, Egyptenaren, Perzen en de Romeinen. Uiteindelijk, mede door een reeks aardbevingen, werd de stad verlaten en door de natuur begraven onder zand en bomen.

Vandaag de dag zijn de opgravingen nog steeds aan de gang. Het was een van onze favoriete plekken op Cyprus. Daarna hoef je enkel nog de huurauto af te zetten en je terugvlucht te nemen. Hopelijk kan je nog lang nagenieten van deze mooie reis door Cyprus.

Noord-Cyprus en Zuid-Cyprus: een complexe situatie

Het conflict tussen het zuidelijke Griekse deel en het noordelijke Turkse deel van Cyprus is ontzettend complex. Zonder al te veel in de politieke aard van de situatie te treden, schetsen we als achtergrondinformatie de situatie.

  • Op Cyprus woonden zowel etnische Grieken als etnische Turken zonder al te veel problemen samen. Het merendeel van de Cyprioten sprak Grieks, maar er was ook een grote Turkse gemeenschap verspreid over het hele eiland.
  • In 1974 droeg Griekenland echter op tot een Staatsgreep om Cyprus in te lijven en een onafhankelijke republiek te maken.
  • Turkije reageerde met een Turkse invasie vanuit het noorden van het eiland. Het conflict werd een halt toegeroepen door de Verenigde Naties die in 1983 een Groene Lijn met een bufferzone installeerden op het eiland. Cyprus was verdeeld.

Bij het conflict kwamen bloedvergiet en massale volksverhuizingen kijken. De littekens van het conflict zie je vooral in het Noorden, zoals in de spookwijk Varosha. Vandaag behoort Cyprus als een onafhankelijk land tot de Europese Unie. De Turkse Republiek Noord-Cyprus wordt enkel door Turkije erkend.

Wil jij graag een daguitstap maken naar Noord-Cyprus? Ga mee met een georganiseerde tour naar Kyrenia

Huur een auto voor je rondreis op Cyprus

Ben je van plan een rondreis te maken op Cyprus? Dan raden we je aan om vooraf een auto te huren. Eenmaal je bent aangekomen op de luchthaven van Larnaca, kan je de huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven. Zo kan je meteen aan je avontuur beginnen.

Tips voor wanneer je gaat autorijden op Cyprus

  • Houd er rekening mee dat men in Cyprus aan de linkerkant van de weg rijdt. Ben je dit niet gewoon? Lees dan ons blogartikel met tips om veilig links te rijden op vakantie.
  • Mocht je toch geen goed gevoel hebben bij het links rijden, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een automaat.
  • Hou afstand en wees alert op onverwachte manoeuvres van andere automobilisten.
  • Sommige wegen zijn 's nachts niet verlicht, zelfs op de snelweg kan het middenin de nacht pikdonker zijn.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Nog belangrijk om te weten is dat je met je huurauto niet naar het Turkse deel van Cyprus mag rijden. Als je dat toch wil doen, moet je heel wat meer betalen voor een dure verzekering of de autoverhuurbedrijven kunnen zelfs afhaken. Sluit je die verzekering niet af en rijd je toch gewoon de grens over, dan kom je in de problemen wanneer je autopech zou hebben. We raden je daarom aan om het Turkse deel van Cyprus te bezoeken via een dagtrip.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om je bestemming makkelijk te bereiken.

Vergelijk alvast onderstaande autoverhuurbedrijven

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

FAQ - Veelgestelde vragen over Cyprus

Kan je zowel het noorden als het zuiden van Cyprus bezoeken als toerist?

Ja hoor, dat kan zeker en het is ook volkomen veilig. We raden je zelfs aan om ook Noord-Cyprus te leren kennen. Er wordt met de Turkse lira betaald, er wordt Turks gesproken en de cultuur is er helemaal anders. Het is een unieke ervaring om op een klein eiland als Cyprus twee verschillende gemeenschappen te leren kennen. Bovendien zijn Kyrenia en Salamis absoluut niet te missen op je rondreis door Cyprus en beide liggen in het Turkse deel van het eiland.

Zoals we eerder zeiden, moet je er alleen rekening mee houden dat het niet aan te raden is om met een huurauto de grens over te steken.

Waarom hebben alle steden op Cyprus twee namen?

Je zal meteen opmerken in het straatbeeld dat elke stad twee namen heeft. En dat is bewust gedaan. De ene stadsnaam is namelijk Grieks en de andere is Turks. Soms zijn die namen bovendien behoorlijk verschillend en zou je denken dat je de verkeerde stad hebt ingegeven in je GPS.

Het conflict in Cyprus ligt nog behoorlijk vers in het geheugen en is nog steeds niet helemaal afgekoeld. De kwestie is gevoelig en iedere Cyprioot heeft er een uitgesproken mening over.

  • In het zuiden van Cyprus steeds de Griekse naam van elke stad te gebruiken.
  • In het noorden van het eiland gebruik je steeds de Turkse naam.

Wat is de beste reisperiode voor een rondreis op Cyprus?

Wanneer je op rondreis vertrekt naar Cyprus, wil je natuurlijk zeker zijn van het mooie weer. Op Cyprus heerst er een Mediterraans klimaat, waardoor je hier lange zomers en zachte winters hebt. De beste reisperiode om een rondreis te maken op Cyprus is dus vooral in de zomer en in het voor- en najaar.

  • De zomerse temperaturen in juni, juli en augustus kunnen variëren rond de 30°C, op sommige dagen kunnen ze oplopen tot 40°C. In de zomer dien je echter wel rekening te houden met het massatoerisme en de eventuele snikhete zomerdagen.
  • In de wintermaanden van december tot en met februari is er veel kans op neerslag. Dat is natuurlijk ook niet ideaal.
  • Je reist eigenlijk het best naar Cyprus in het voorjaar in de maanden april en mei. Ook in september en oktober kan je nog genieten van aangename temperaturen op het eiland. Wil je het eiland in bloei zien staan? Dan reis je best in april en mei naar het eiland. In deze periode oogt het eiland erg groen en levendig in deze periode.

Waar overnachten op Cyprus?

Voor je rondreis op het prachtige eiland Cyprus, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's op Cyprus online bekijken.

  • Het Roseum Boutique Hotel biedt moderne accommodatie op wandelafstand van het centrum en het strand van Larnaca. Meer info en boeken.
  • The Classic Hotel is gunstig gelegen in Nicosia en biedt moderne accommodatie, een fitnessruimte en bij de excursie- en ticketbalie kan je advies vragen over uitstapjes in de omgeving. Meer info en boeken.
  • In Paphos zal je heel wat (luxe)resorts tegenkomen. Wij raden je een overnachting aan in het viersterrenhotel Louis Imperial Beach op wandelafstand van het centrum en de stranden. Kamers bieden uitzicht op de Middellandse Zee en 's ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
  • Een aanrader in Limassol is het Harmony Bay Hotel. Dit 3* hotel biedt naast moderne kamers ook een buitenbad en een aangenaam zonneterras. En dat allemaal op slechts een steenworp afstand van de zee. Meer info en boeken.

Wil je ook niets missen tijdens je vakantie op Cyprus?

Binnenkort op vakantie naar Cyprus? Wij hebben al het opzoekingswerk voor jou al gedaan! Koop onze inspiratiegids Cyprus, zo ben je zeker dat je niets mist. We geven je er uitleg over de mooiste bezienswaardigheden en je vindt er ook een stadswandeling door Nicosia. Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Cyprus

Cyprus

Gratis reisgids Zuid-Cyprus downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?