De 8 x leukste steden en plekken in de buurt van Nice: daguitstappen vanuit Nice

Koop de volledige reisgids voor € 10

De 8 x leukste steden en plekken in de buurt van Nice: daguitstappen vanuit Nice

7 maart 2024 in Côte d'Azur0 reacties

Op zoek naar leuke daguitstappen tijdens je vakantie in Nice?

Nice is een fantastische stad die ontzettend veel te bieden heeft. Maar misschien wil je na enkele dagen toch even aan de drukte van de stad ontsnappen en meer van de regio ontdekken.

Wij hebben alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Nice voor jou op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

  1. Bezoek het heuveldorpje Èze

Het pittoreske Èze is een juweeltje langs de Côte d'Azur. Dit charmante middeleeuwse dorp ligt op een steile heuveltop hoog boven de Middellandse Zee. Je hebt er dan ook prachtige panorama's op de kustlijn van Cap-Ferrat. Dwaal er zeker door de smalle geplaveide straatjes en ontdek achter elke hoek kleine kunstgalerijen, interessante ambachtelijke boetiekjes en een nieuw adembenemend uitzicht op de zee.

Wat zeker zien en doen in het heuveldorpje Èze?

  • De beroemdste bezienswaardigheid van Èze is het pand La Chevre d'Or, een luxehotel gevestigd in een veertiende-eeuws kasteel met binnenin een sterrenrestaurant. Het geheel wordt omgeven door een prachtige tuin vol rozen, fonteinen en kunstwerken.
  • Je kan in Èze ook het Fragonard-parfummuseum bezoeken. Aan het museum vertrekt bovendien een prachtige wandeling door de omringende natuur die leidt tot een strand. Verder kan je in het dorpje ook een mooie twaalfde-eeuwse kerk bewonderen die uitgerust is met een elegante neoklassieke gevel uit de 18e eeuw.
  • Helemaal bovenaan de heuvel van Èze bevinden zich de spectaculaire exotische tuinen waar je een adembenemend uitzicht hebt. Op een heldere dag kan je er zowel Saint-Tropez als Italië zien liggen.

VERBLIJFTIP: Wil je graag overnachten in het luxehotel? Dat kan! Boek je verblijf in La Chevre d'Or met een spectaculair uitzicht op Saint-Jean-Cap-Ferrat en geniet ten volle van je vakantie in het dorpje Èze. Meer info en boeken.

  1. Monaco en Monte Carlo

Monaco is de thuis van de jetset van Europa. Overal waar je kijkt, zie je dure auto’s, designer kledijwinkels, casino’s, luxueuze hotels en peperdure woningen die uitkijken op de Middellandse Zee. Monaco straalt een sfeer van extravagante rijkdom uit. Je wandelt er rond in charmante, smalle straatjes en tussen eeuwenoude gevels. Mis niets van je verblijf met onze stadswandeling door Monaco.

Monte-Carlo

Monte Carlo is de wijk met de meest glamoureuze sfeer van Monaco. Decadentie en luxe zijn hier sleutelwoorden. Het is de rijkste wijk van Monaco en trekt rijken en beroemdheden van over de hele wereld aan. Voor toeristen is Monte Carlo een geweldige plek om de luxueuze levensstijl te observeren of te genieten van lekker eten. Fijnproevers kunnen kiezen uit maar liefst 3 Michelin-sterrenrestaurants.

TIP: Monaco bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Monaco.

  1. De stad van de citroenen, Menton

Menton is een van de vele parels in het zuiden van Frankrijk. Het zonnige dorpje ligt op een spectaculaire plek vlakbij Italië en dat merk je ook in de oude binnenstad. Door de bijzondere ligging tussen de bergen en de zee heeft Menton de meeste uren zon van Frankrijk. Daardoor is het ook de enige plaats in Frankrijk waar er citroenen aan de bomen groeien. Vandaar wordt Menton ook wel eens de stad van de citroen genoemd.

  • Bewandel ook de trap (Rampes de Saint Michel) die leidt naar het plein Place de la Conception vanwaar je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee hebt.
  • Aan de linkerkant prijkt de zeventiende-eeuwse parochiekerk van Saint-Michel waar je een waardevol gevleugeld altaar kan zien dat gemaakt werd door Manchello in 1569.
  • Even verderop staat de Chapel of the Conception, gebouwd in 1685 in de Italiaanse jezuïetenstijl.
  • Vlak voor het dorpje ligt het mooie strand Plage des Sablettes. Het is de ideale plek om te zonnebaden of een duik te nemen in het kalme water.
  • Het dorp heeft ook twee must-see kunstmusea. Bezoek zeker het Musée des Beaux Arts met onder andere werken van Chagall, Dali, Dufy en Picasso en ga ook zeker langs bij het Musée Jean Cocteau in de haven van Menton waar honderden schilderijen tentoongesteld worden van de hand van de beroemde Franse kunstenaar Jean Cocteau.
Ben je van plan een bezoekje te brengen aan Menton? Proef dan zeker eens van de ravioli met citroen. Een iets origineler gerecht maar zeker de moeite waard! Het recept won zelfs enkele gastronomische prijzen.
  1. Parfumstad Grasse

Het gezellige Grasse bevindt zich tussen de glooiende heuvels van de Alpes-Maritimes en is dé plek waar grote parfumhuizen als Galimard, Moulinard en Fragonard gevestigd zijn. De stad wordt ook wel eens de wereldhoofdstad van het parfum genoemd.

Wist je dat de thriller The perfume: The Story of a Murderer hier werd opgenomen?

Vandaag de dag komen heel wat reizigers naar Grasse enkel en alleen om de vele parfumerieën te bezoeken, te zien hoe alles wordt gemaakt en flesjes authentieke Frans parfum mee te pikken! En oh ja, ook een bezoekje aan het Fragonard Museum, het Internationaal Parfummuseum mag zeker niet ontbreken als je in Grasse bent.

TIP EXCURSIE: Wanneer je in Grasse bent, heb je ook de mogelijkheid om zelf je eigen parfum te maken! Een unieke en onvergetelijke ervaring!

  1. Antibes

Antibes is zo’n typisch stadje dat al snel wordt overgeslagen. Toch is Antibes een gezellig plekje aan de Côte d’Azur de moeite waard is om te bezoeken. Het stadje ligt op zo'n 40minuten rijden van Nice en kent een heerlijk klimaat waardoor je lekker kan zonnebaden op een van de fraaie zandstranden. Je kan ook een prachtige wandeling kan maken langs de spectaculaire kustlijn.

La Route des Peintres

Een van de populaire wandelingen die je hier kan maken is de kunstenaars wandelroute "La Route des Peintres". Deze wandeling langs de Franse Riviera brengt je langs verschillende reproducties van schilderijen op dezelfde plek waarop de werken (van bv. Picasso) geïnspireerd zijn. Zo kan je het kunstwerk vergelijken met de plek zelf. Treed zelf in de voetsporen van Picasso tijdens een rondleiding door het Picasso Museum.

Wandel ook zeker eens door het oude gedeelte van de stad. Daarnaast kan je hier ook enkele boeiende musea bezoeken zoals het Musée d’Archéologie Terrestre et Sous-Marine waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Antibes, of het Château Grimaldi waar je werken van de wereldberoemde schilder Picasso kan bewonderen.

TIP: Op zoek naar een verblijf of vakantiehuis aan de Franse Riviera? Kijk zeker eens bij Evancy voor het boeken van een vakantiehuis.

  1. Vence en Saint-Paul-de-Vence

Vence is een prachtige middeleeuwse stad, gelegen aan de voet van de Baous-heuvels aan de Côte d'Azur. Je kan hier het eeuwenoude centrum bezoeken dat omringd wordt door stadsmuren met schietgaten en kantelen. Je wandelt er door de smalle straatjes en karakteristieke pleinen met hier en daar een fontein. De romaanse kathedraal en de Chapelle du Rosaire zijn dé topbezienswaardigheden van deze stad. Chapelle du Rosaire is een prachtige kapel gebouwd voor de Dominicanessen. Ze werd ontworpen door de beroemde Henri Matisse en heeft prachtige gekleurde glas-in-loodramen. Nog meer weten: ontdek Vence hier.

Het nabijgelegen Saint-Paul-de-Vence, een ander charmant middeleeuws dorpje waar je geniet van prachtige panorama's over de omgeving.

REISGIDS: Wil jij graag zoveel mogelijk zien tijdens je vakantie in Nice? Download onze reisgids Côte d'Azur.

  1. Charmante filmstad Cannes

Het charmante stadje Cannes staat over de hele wereld bekend om het internationale filmfestival dat hier jaarlijks in mei plaatsvindt. De hotels en restaurants stromen dan vol met de grootste bekendheden van over de hele wereld.

Buiten het festival om kom je ook naar deze stad voor de Promenade de la Croisette, omringd door rijen palmbomen, en de vele stranden waar je perfect van het Mediterrane klimaat kan genieten. Verken de Côte d'Azur met onze rondreis.

VERBLIJFTIP: Overnacht in het OKKO Hotel Cannes Centre. Een budgetvriendelijk hotel in het centrum van Cannes met zonneterras met uitzicht, sauna en moderne kamers. Dankzij de ideale ligging naast het treinstation kan je de omgeving makkelijk verkennen. Bovendien ben je op 5 minuutjes wandelen al in het centrum. Meer info en boeken.

  1. Massif des Calanques

Of vertrek wat vroeger en bezoek de bijzondere Massif des Calanques op 2 uur en half rijden van Nice. Een Calanque is een Franse benaming voor een soort van inham gevormd in de bergen dat vervolgens (deels) onder water is komen te staan door het stijgen van de zeespiegel. Je kan het vergelijken met een diepe baai of een fjord.

Weetje: De hoogste berg van Nationaal Park Calanques is de Mont Puget, met een hoogte van 563 meter.

Massif des Calanque is vandaag de dag nog relatief onbekend, maar zeker de moeite waard om te bezichtigen. Je vraagt je af wat het zo bijzonder maakt? Wat dacht je van het prachtige turquoise water van de Côte d'Azur dat een adembenemend beeld afsteekt bij de witte krijtsteenrotsen waar de inhammen zich ingeboord hebben?

Onze tip: Boek je tour of daguitstap naar Massif des Calanques op voorhand online!

  1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?