Dé 15 x mooiste boetiekhotels in België 2024? Van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 5

Dé 15 x mooiste boetiekhotels in België 2024? Van goedkoop tot luxe

14 januari 2022 in België0 reacties

Zin om er even tussen uit te gaan? Goed nieuws, je hoeft niet per se de grens over of ver te gaan om een gezellig verblijf te vinden! Zo kan je overnachten in één van de mooiste boetiekhotels in België.

Wij hebben er alvast de leukste boutique hotels over heel België voor jou uitgezocht zodat jij alleen nog maar moet boeken en inpakken!

Inhoud artikel

  1. Gulde Schoen The Suite Hotel (Antwerpen)

Hotel de Gulde Schoen, is een luxehotel in Antwerpen zal je zeker opvallen met haar majestueuze poort met het embleem van ‘de Gulde Schoen’. Hier zal de familie Dembélé (van Rode Duivel Mousa Dembélé) je hartelijke verwelkomen en een aangenaam verblijf garanderen. Je verblijft in charme kamers met lichte kleuren, die voorzien zijn van alle comfort en luxe. Zo kan je 's avonds genieten van een glaasje wijn aan de open haard of heerlijk ontspannen in het ligbad met zicht op het atrium. Kortom, pure ontspanning. Meer info en boeken.

  1. VixX Hotel Suites (Mechelen)

Vixx Hotel ligt in het centrum van Mechelen en biedt luxe en ruime suites met gratis WiFi, een flatscreen-tv en een badkamer met ligbad en een regendouche. Het treinstation van Mechelen ligt op 1 km.

Elke suite heeft een parketvloer en is ingericht met turquoise meubels. Ze zijn ook uitgerust met een Philips Living Colors-lamp. De functionele keuken is uitgerust met een koelkast, een microgolf en een Nespresso-apparaat. Het Vixx biedt ontbijt op de kamers en een ontbijtbuffet. Je kan zelf maaltijden bereiden in de keuken van je suite. Er is een privé parking en sommige kamers hebben balkon. Meer info en boeken

  1. Hotel Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Graag eens overnachten op een unieke locatie? Neem dan zeker een kijkje bij Hotel Brouwerij Het Anker. De brouwerij dateert vanuit de 15e eeuw en is een must-visit tijdens je bezoek aan de stad Mechelen. Het driesterrenhotel heeft een eigen restaurant waar je de verschillende bieren van de brouwerij kunt proeven. Meer info en boeken.

  1. YUP Hotel (Hasselt)

YUP is een uniek boetiekhotel met een jaren-80-concept dat gelegen is op een ideale plek in het centrum van Hasselt! Meer nog, het YUP hotel bevindt zich aan de rand van het belangrijkste winkelgebied en naast het treinstation van de stad. Je overnacht hier in elegante, designvolle kamers die ingericht zijn met oog voor detail. Elke Cabin is een beetje een ‘best-of’-verzameling van het leven. 's Avonds kunnen de pastaliefhebbers genieten in het Pasta e Pane, het traditionele Italiaanse restaurant en 's ochtends word je verwend met een heerlijk ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Hotel ZUID (Genk)

In hotel ZUID voel je meteen de warme gastvrijheid, geen twijfels mogelijk dat dit door de Zuiderse roots van de gastvrouw- en heer te maken heeft! Kom binnen, geniet van een heerlijke Italiaanse espresso in de ochtend of een heerlijke Zuiderse gerechten in de avond. Daarna overnacht je in kamers die gezellig zijn ingericht en voorzien zijn van een comfortabele badkamer met een walk in douche! Een aangenaam verblijf gelegen aan het Nationale Park de Hoge Kempen, ideale ligging voor je bezoek aan Genk. Meer info en boeken.

  1. Upstairs Hotel (Oostende)

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur.

Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Meer info en boeken.

  1. Boetiekhotel La Clé Brugge

TIP OVERNACHTEN: Hotel La Clé in Brugge, in dit boetiekhotel kan je tegen zeer scherpe prijs overnachten in het historische centrum van Brugge. Wie houdt van een modern interieur in een historisch kader, met gastvrije eigenaars is hier aan het juist adres. Slapen kan al vanaf €89/nacht. Geniet er van het heerlijke ontbijt. Meer info en boeken

  1. 1898 The Post (Gent)

Boetiekhotel 1898 The Post biedt accommodatie in een iconisch, historisch gebouw midden in Gent. Het is namelijk gevestigd in het voormalige postkantoor en daar zal je nog enkele kleine details van opmerken. De kamers en suites met hoog of schuin plafond zijn elegant ingericht met antiek meubilair en bieden uitzicht op de stad.

In de ochtend word je verwend met een Amerikaans ontbijtbuffet. Verder heb je ook nog een gezellige cocktailbar: The Cobbler, vernoemd naar het speciale type cocktail shaker. De barmannen zijn van wereldklasse en verzorgen je een creatief aanbod aan cocktails, evenals een selectie exclusieve tapas en delicatessen. Kan je niet wachten? Boeken dan maar!

  1. Jam Hotel

In de jaren 70 fungeerde het bijzondere Jam Hotel als kantoorgebouw. Het gebouw werd totaal gerenoveerd met dit bijzondere hotel en dito interieur als resultaat. Een industriële look en feel met vintage en designelementen. Op stap met kinderen? Grootste troef in de kamer is het bed in de kast. Een perfecte pubercave waar de jeugd zich kan terugtrekken!

Ontspannen doe je op het dak, neem een duik in het verwarmde zwembad of geniet van een drankje op de rooftopbar. Leuke extra's zijn de gratis fitness, supersnel wifi, een gameroom en het Italiaanse restaurant. Meer info en boeken.

  1. Jardin Secret (Brussel)

Zoals de naam het al doet vermoeden, staat dit boetiekhotel helemaal in thema van groen. Jardin Secret is een van de weinige hotels met een gezellige tuin midden in het centrum van Brussel! Alle kamers hebben een elegante en moderne inrichting en kijken uiteraard uit op de mooi ingerichte tuin. Maar wat het hotel echt zo bijzonder maakt is dat je van de tuinier een sleutel krijgt met toegang tot de 'geheime tuin'. Boek je overnachting in dit bijzondere hotel en ontdek de schoonheid ervan! Meer info en boeken.

  1. 'S Hertogenmolens Hotel (Aarschot)

In een gerenoveerde, 16e eeuwse watermolen aan de Demerrivier in Aarschot, is het 'S Hertogenmolens Hotel gevestigd. ‘s Hertogenmolens hotel heeft sfeervolle kamers met houten balken en bakstenen muren en bieden een rustgevende uitkijk op het stromende water. Een loopbrug langs de sluizen brengt je naar de brasserie met een over de Demer zwevend terras voor een gezellige avond met een heerlijk diner. Meer info en boeken.

  1. Hotel Neuvice (Luik)

Hotel Neuvice ligt vlakbij de marktplaats en het stadhuis van Luik. Het driesterrenhotel combineert traditie met een moderne stijl en comfort. De ruime kamers van het hotel kijken uit op een ingerichte centrale binnenplaats. Hier overnacht je vanaf €113/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel The Royal Snail (Namen)

Hotel The Royal Snail ligt naast de Citadel en het Casino van Namen. Je overnacht hier in bijzonder mooie kamers met uitzicht op de omliggende tuin, het buitenzwembad of de Maas. Tijdens je verblijf in het hotel kan je elke dag genieten van het heerlijk uitgebreide ontbijt. Verder kan je voor een kleine toeslag genieten van de hot tub en massages. Wil je graag het gebied rond de Maas verkennen, dan ken je bij het hotel fietsen huren! Meer info en boeken.


  1. Manoir de Lébioles (Spa)

Middenin de prachtige bossen van de Ardennen ligt het Manoir de Lébioles, een prachtig kasteel omgeven door natuurpracht. Waan jezelf in een sprookje en overnacht in het Manoir de Lébioles. Alle kamers en suites van dit magnifieke landhuis zijn uniek ingericht en hebben een moderne badkamer en originele kenmerken, zoals een open haard. Ga lekker sporten in de fitnessruimte of ontspannen in de wellnesscentrum en geniet van ontspannende behandelingen, waaronder massages en gezichtsbehandelingen.

Het hotel serveert verfijnde seizoensgebonden gerechten met verse regionale producten. Pure verwennerij mag je hier zeker verwachten! Meer info en boeken.


  1. Martin's Dream (Bergen)

Wil je graag eens overnachten in een bijzondere setting? Wat dacht je van het Martin's Dream hotel? Dit 4* hotel ligt in een oud 19de eeuwse voormalige klooster. Je kan er in de typische kamers met rosette ramen slapen en 's avonds je benen onder tafel schuiven in de brasserie of het restaurant. Wil je je graag laten verwennen? Dan kan je terecht in de SPA Alter Ego. Meer info en boeken.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?