Wandelroute Kattevennen in Hoge Kempen te Genk

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

Wandelroute Kattevennen in Hoge Kempen te Genk

  • Startpunt: Parking aan Planetarium Genk
  • Eindpunt: Parking aan Planetarium Genk
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,3 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is sinds maart 2006 officieel het eerste Nationaal Park in België, niet toevallig opgericht in de groenste provincie van Vlaanderen. Het ligt verspreid over As, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maasmechelen en Zutendaal. Iets meer dan 5700 hectaren groot is het natuurgebied. Dennenbossen, heide in die mooie paarse kleuren, waterplassen, vele soorten dieren, meer dan 280 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, … je vindt het er allemaal.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandeling in Nationaal Park Hoge Kempen (7,3 km), toegangspoort Kattevennen

Deze wandeling gaat vooral door de bossen van de Hoge Kempen. Toch is er heel wat afwisseling. Je start met een vlonderpad gedurende een paar honderden meters, daarna is het even onverhard en kom je terecht in een woonwijk. Even een rustige geasfalteerde weg. Halfweg kan je een stop maken bij de golfclub, daar ligt een hotel met bar.

Voorbij het golfterrein duik je opnieuw de bossen in met eerst een slecht pad gedurende korte tijd maar daarna gebruik je de klassieke bospaden. Er zijn geen trappen en het niveauverschil is minimaal of onbestaande. Dus een gemakkelijke wandeling.

Wie met kinderen richting het Nationaal Park Hoge Kempen gaat moet zeker eens de Stokkenmanroute wandeling in Genk lopen.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een verblijf in de buurt van Domein Kattevennen? Bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen online.

Wandelboek 2

Gratis wandelroute Hoge Kempen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 30 mei 2023 - Marcia

Het is waardevolle informatie. Op dat moment om gelijk iets mee te doen, maar de info is nóg meer geschikt om te bewaren. En om door te sturen naar anderen. Dit zijn toch de onderwerpen waar je met vrienden over praat.

- 17 april 2022 - ria baumans

heel mooie en duidelijk omschreven , binnenkort gaan we een paar wandelen . bedankt en doe zo verder !!

- 21 oktober 2021 - Ludo Neven

goede info

- 15 juli 2021 - Jef Vanhout

Het was een aangename en gezellige wandeling met veel afwisselende paden, vlotterpaden bospaden en verharde wegen. Het was een zeer ontspannende wandeling voor ons en onze kleinkinderen. Het was soms boeiend (Planetenborden) en vooral rustgevende wandeling. Op het einde van de wandeling waren de kleinkinderen in hun nopjes... de speeltuin was in zicht!!! Het was een geslaagde wandeling... Bedankt voor jullie interessante, uitgestippelde wandeling

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?