Legoland Duitsland bezoeken (Beieren)? Alle info, tips & tickets voor je bezoek

Koop de volledige reisgids voor € 10

Legoland Duitsland bezoeken (Beieren)? Alle info, tips & tickets voor je bezoek

24 augustus 2021 in Beieren0 reacties

Bij Legoland denk je waarschijnlijk meteen aan Legoland Denemarken. Maar wist je dat er ook een Legoland in Duitsland is? Een must-see voor alle LEGO-fans onder ons! Ongetwijfeld een onvergetelijke uitstap voor zowel jong als oud.

In dit blogartikel lees je alvast meer over je bezoek aan Legoland Duitsland. Onze tip? Bestel je tickets via deze link op voorhand met 6 EUR korting/pp voor een bezoek aan Legoland Duitsland, zo voorkom je lange wachtrijen.

Inhoud artikel

  1. Een bezoek aan Legoland Duitsland

Legoland Duitsland is gevestigd in het zuiden van Duitsland in Günzburg, tussen Stuttgart en München. Het kleurrijke park is enorm groot, zo’n 26 voetbalvelden groot, en staat helemaal in teken van de wereldberoemde LEGO-blokjes.

Het park werd onderverdeeld in 10 themagebieden waaronder: Entrance Area, Miniland, LEGO City, LEGO NINJAGO WORLD, LEGO X-treme, Imagination, Knights' Kingdom, Adventure Land, Pirate Land en Kingdom of the Pharaohs! Hier is zoveel te beleven dat één dag zeker niet genoeg is..

Met talloze attracties voor jong en oud, is Legoland de ideale uitstap voor een vakantie in Beieren. De combinatie van LEGO en een pretpark is een uniek concept. Zo geniet je niet alleen van de leuke uitdagende attracties, maar word je ook nog eens verwonderd door de bouwwerken van LEGO doorheen het park.

Wil jij alvast je daguitstap naar dit themapark in Duitsland plannen? Bestel je tickets voor je bezoek aan Legoland Duitsland online!

  1. Dompel je onder in de verschillende themawerelden

Zoals hierboven vermeld is het park onderverdeeld in 10 verschillende themagebieden. In ieder gedeelte word je ondergedompeld in een nieuw avontuur. Hieronder heb je alvast een overzicht van de verschillende themawerelden.

Entrance Area

De wapperende vlaggen en de twee indrukwekkende torens markeren meteen de ingang van Legoland Duitsland. Er zijn zo’n 20 kassa’s voorzien zodat je snel en eenvoudig het park kan betreden, zelfs op drukke dagen. Bij de informatiebalie kan je alle informatie verkrijgen die je nodig hebt over het park en de omliggende regio van Günzburg. Wandel de Entrance Area binnen en begin aan je LEGO-avontuur!

LEGO Ninjago World

Dompel je onder in de Aziatische kloosterwereld van Lego Ninjago. Train je ninjavaardigheden met de LEGO ninjago-helen, maak een ritje in de Lloyd's Spinjitzu Spinner of ondersteun de ninja-helden in hun strijd tegen de machtige Grote Verslinder in de Interactive 4D Ride. Aan boord van speciaal gebouwde voertuigen kan je bliksemballen, vuurballen, ijsfonteinen en luchtstoten afvuren op 3D-geanimeerde, virtuele vijanden. Effecten zoals licht, mist en warmte creëren de perfecte 4D-illusie!

Legoland Miniland

Het centrale punt van Legoland is Miniland! Op een schaal van 1 op 20 zijn er verschillende beroemde Europese steden en landschappen in detail nagebouwd uit meer dan 25 miljoen LEGO-steentjes! Elk gebouw is het waard om eens te bekijken. Wandel langs de Berlijnse Reichstag, het financiële district van Frankfurt, het mooie Venetië of de Allianz Arena in München. Hoeveel gebouwen uit jouw thuisland kan jij herkennen?

LEGO City

Maak een spannende rit in de HERO Factory, vlieg door de lucht in een LEGO-vliegtuig, vaar op het water met een LEGO-boot, maak een ritje met de LEGO-trein of haal je rijbewijs in de Hyundai Legoland Driving School! Nadien kan je in de LEGO-fabriek met je eigen ogen zien hoe jouw favoriete speelgoed gemaakt wordt! Vergeet zeker niet je souvenirsteen mee naar huis te nemen!

Imagination

Dit gedeelte is een waar paradijs voor de uitvinders en ontwerpers onder ons! In het Imagination gedeelte kan je je eigen raceauto bouwen én testen op snelheid in het testcentrum. Of verken het park met de Pedal-A-Car, hiermee fiets je jezelf over de rail die boven het park langsloopt!

Geen zin om te fietsen, maar wil je wel Legoland Duitsland van grote hoogte bekijken? Dan kan je ook altijd een ritje maken in de Observation Tower? Geniet hierbij van een schitterend uitzicht. Voor de kinderen is de Kids Tower ook een leuke attractie: hierbij moet je namelijk jezelf omhoog hijsen met een touw.

tickets reserveren met korting

LEGO X-treme

X als in extreem groot. In dit themagebied is alles nog sneller en groter! Een gebied boordevol actie. Race over het water in de Aquazone Waver Races, kruip in de achttien meter hoge achtbaan of beleef je spannende onderwaterwereld met LEGO-stenen in LEGOLAND Atlantis. Daarnaast kan je hier ook in het Mindstorms Centre je brein breken door LEGO-robots in elkaar te zetten en te testen en 4D-films met verrassingseffecten bijwonen in de LEGO Studio’s.

Adventure Land

Adventure Land zit verscholen in de wilde jungle vaan het park. Omgeven door struiken en bomen, wilde dieren en fantastische wezens, zijn tenten en bamboehutten de ideale setting om de verhalen en avonturen van LEGO held Johnny Thunder te vertellen.

Voordat je het jungle-avontuur aangaat, kan je eerst nog even oefenen op de Adventure Playground met uitdagende speeltoestellen! Ben je er klaar voor? Ga met hem mee op een Jungle X-peditie door grotten en jungles en langs de 12-meter hoge waterval of verken de savanne tijdens de Safari Tour!

Knights’ Kingdom

Wandel over de ophaalbrug en stap als een dappere ridder het koninklijk kasteel binnen. Het kasteel vormt hét symbool van Knights' Kingdom. Vanaf hier neemt de vuurdraak je mee op een fantastische tocht door het kasteel. Klaar om de jonkvrouw van het kasteel te veroveren? Stap dan op je paard en ga de wedstrijd als een echte ridder aan tijdens een rit in de Royal Joust.

Pirate Land

Piratenavontuur in Pirate Land! Laat je klaarstomen voor de woeste zee in de Pirate School, beklim de Pirate Playground zodat je deze kan bewaken tegen de rivalen of help de kapitein tijdens zijn Captain Nicks’ Splash Battle!

Kingdoms of the pharaohs

In dit themagedeelte waan je je in de tijd van de Farao’s. Ga op expeditie in de Temple X-pedition of houd je laserpistool bij de hand en zoek de verborgen schat in de Pyramid Rallye. Ga nadien op ballonvaart maar pas op voor de vliegende mummies die proberen de geredde schatten van de farao terug te halen!

Honger gekregen? Schuif aan in het restaurant Fata Morgana voor lekkere snacks. Voor een leuk souvenir kan je dan weer terecht in Pharaoh's Bazaar. Hier kan je bijvoorbeeld je naam laten drukken of graveren op coole spulletjes zoals een leren armbandje of een beker.
  1. Verblijf in het vakantiepark legoland Duitsland

Kan je maar niet genoeg krijgen van het Legoland park in Duitsland? Verblijf dan in het vakantiepark Legoland! Zo kan je na een actief dagje in Legoland Duitsland heerlijk nagenieten in één van de vakantiehuisjes die gebouw zijn in een typische, kleurrijke LEGO-look.

Het is natuurlijk super leuk om eens te overnachten in een echt LEGO-huis dat werd ingericht volgens een avontuurlijk thema maar je kan eventueel ook overnachten op de camping. De verwarmde campingvaten bieden je een heel bijzondere overnachtingservaring in LEGOLAND Holiday Village.

Maak je uitstap naar dit avontuurlijke themapark compleet en boek je verblijf in het vakantiepark Legoland in Duitsland en geniet ten volle van je vakantie.

Wat valt er nog allemaal te beleven in het vakantiepark?

Naast de kleurrijke LEGO-huisjes zijn er ook nog enkele andere leuke voorzieningen in het vakantiepark zodat je optimaal kan genieten van je vakantie. Vervelen zal je hier zeker niet. Zo kan je op warme zomerdagen lekker luieren op het zandstrand aan de recreatievijver, klimmen in het outdoor klimpark of bowlen en midgetgolven. Daarnaast zijn er nog enkele leuke voorzieningen.

Heb je na een actieve dag in het park geen zin om zelf te koken? Dan ben je van harte welkom in een van de gezellige restaurants in het vakantiepark. Je kan hier bovendien ook terecht voor een heerlijk ontbijtje om de dag goed te beginnen. Wacht niet langer en boek je verblijf in Vakantiepark Legoland Duitsland.

Wanneer je verblijft in het vakantiepark Legoland, kan je ook gebruikmaken van een aparte ingang naar Legoland Duitsland.
  1. Hoe bereik ik Legoland Duitsland in Günzburg?

Met de wagen

  • Je kan Legoland Duitsland bereiken via de snelweg A8 tussen München en Stuttgart. Neem de afslag bij Günzburg.
  • Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, kan je altijd het adres in je navigatiesysteem ingeven: LEGOLAND Allee 1, 89312 Günzburg, Duitsland.
  • Parking? Er zijn ruim 4.000 parkeerplaatsen beschikbaar tegen een parkeertarief van €6. Campers kunnen parkeren in speciale parkeervakken.

Legoland Duitsland op de kaart

  1. Openingstijden van Legoland Duitsland

  • De openingstijden voor Legoland Duitsland kunnen erg verschillen. Bekijk de openingsuren voor jouw bezoek aan Legoland Duitsland.
  • Legoland Duitsland opent vanaf 10 uur en sluit rond 18 uur ’s avonds. Dit kan echter verschillen van dag tot dag.
  • Ook tijdens speciale evenementen kan het zijn dat het park langer open blijft.
  • Attracties sluiten een uur voor sluitingstijd van het park (behalve MINILAND en de speeltuinen).
  • De openingstijden van onze attracties, restaurants en winkels kunnen variëren afhankelijk van het aantal bezoekers en de weersomstandigheden.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Praktische info voor je bezoek aan Legoland in Duitsland

  • Wanneer je een verblijf boekt in het Vakantiepark Legoland Duitsland, heb je een aparte toegang tot het park.
  • Tijdens je bezoek aan Legoland in Duitsland kan je gebruikmaken van de Legoland Deutschland App. Met deze app kan je ter plekke op je telefoon een plattegrond raadplegen, de huidige wachttijden kan zien en de tijdstippen van voorstellingen kan opzoeken.
  • Op de LEGOLAND-parkeerplaats is een laadstation beschikbaar voor bestuurders van elektrische voertuigen.
  • Graag een souvenirtje? Er zijn tal van winkels in het park: van de grootste LEGO-winkel in Duitsland en de fabriekswinkel met losse onderdelen tot verscheidene themawinkels.
  • Honden zijn niet toegestaan in het Legoland park. Getrainde blindengeleidehonden zijn wel toegestaan mits bijbehorende documentatie.
  • Op warme zomerdagen raden we je aan om je in te smeren met een goede zonnecrème. Door de spannende attracties heen kan je dit al eens vergeten.
  • Bestel je tickets voor LEGOLAND Duitsland online met 6 EUR korting per persoon.
  1. Filmpje: beleef alvast Legoland Duitsland van thuis

Snuif alvast de sfeer op en ontdek de leukste attracties in Legoland Duitsland (Günzburg) in onderstaand filmpje. Om zelf de adrenaline en verwonderen te beleven, zal je het park natuurlijk moeten bezoeken!

  1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Strasse downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?